Matforgiftet i et barn: symptomer og behandling
 Matforgiftning eller tarminfeksjon - en fordøyelsessykdom som skyldes bruk av bortskjemt mat. Denne gruppe av sykdommer hvis patogener er mikroorganismer forskjellige bakterielle og virale.
 Av de vanligste tarminfeksjoner inkluderer dysenteri forårsaket dysenteri Bacillus, salmonella, som årsak er salmonella.
 Matforgiftning er alle mennesker, uansett alder, men det er barna i fare.
 Ifølge statistikk, er antall matforgiftning hos barn vokser, noen ganger de fører til død på grunn av forsinket omsorg. Kroppen er svært følsom for barn patogener tarminfeksjoner på grunn av lav immunitet fordi den viktigste oppgaven av foreldre - tid til å bestemme forgiftning og be om hjelp. Bare da kan vi håpe på en vellykket behandling.
 Kilder til forurensning
 Barn blir ofte smittet gjennom vann og mat. For eksempel kan du ta dysenteri hvis drikke ubehandlet vann eller melk som ikke har passert pasteurisering. Også kilder til patogener er skitne frukt og grønnsaker.
 E. coli kan bli smittet ved å drikke bortskjemt gjæret melk drikke. Stafylokokker kan plukke når man skal spise kake med krem ​​sto varm.
 Salmonella kan være i noen produkter, kjøtt, egg, pølse, skitne grønnsaker.
 Symptomer på forgiftning hos barn
 Hvordan matforgiftning i et barn? Etter patogene mikrober som har trengt inn i kroppen, de begynner å utskille giftstoffer i mage-tarmkanalen, og dette fører til forgiftning og betennelse i tarmen.
 Den første symptom på matforgiftning manifestert i kvalme og oppkast, abdominal smerte, spesielt i magen. Barn ofte ved høy temperatur flytende forgiftning og diaré blandet med slim og blod. Etter utseendet på oppkast barnet er sløv, svak, hans hodepine. Disse symptomene kan oppstå på grunn av påvirkning av mikroorganismer på organer og vev, dvs. rus. Dette er de kliniske tegn på forgiftning hos barn.
 Diagnosen
 Å diagnostisere type tarminfeksjon ha en lege på grunnlag av eksisterende symptomer. Også i laboratoriet bør gjennomføres beslektede studier: abjection av oppkast og avføring, blod test for påvisning av antistoffer.
 Behandling av matforgiftning i et barn
 Å starte behandling bør være umiddelbart når barnet har første symptomene før ankomsten av legen. Først må du kompensere for tapt vann og elektrolytter. For denne liberale barn hvert 5 eller 10 minutter, noe som gir, avhengig av alder, en teskje eller spiseskje glukose-saltvann, kompott eller te. Også, er utseendet av løs avføring anbefales å gi barnet enterosorbent. Hvis grønn krakk med blod og slim, legen forskrive antibiotika.
 Diaré, oppkast som - ikke bare måten kroppen forsvare seg selv, fordi i begynnelsen av tarminfeksjon ikke prøve å stoppe dem. Tvert i mot vil dette bidra til organismen, inkludert hensikt å forårsake oppkast og spyling av kolon ved hjelp av klyster. Klyster på forgiftning kan være svært effektive, men det må gjøres veldig nøye.
 For å ta et enkelt klyster renset vann, sørg for å romtemperatur. Først forberede en løsning med et avkok av kamille. Så du helle en liter løsning i et krus Esmarch og plassere den i en høyde på 15 m. Deretter åpner ventilen og slipper luften. Barnet må knele, lener seg på albuen, kan tuppen av klyster salve vaselin. Deretter skriver du inn klyster tuppen inn i anus og åpne ventilen, sakte helle løsningen inn i tarmen. Men klyster til slutt 20 min., Eller oppløsningen begynner å bli absorbert tarmene.
 Diett for et barn etter forgiftning
 Når tarminfeksjoner, leger anbefaler en spesiell diett, hjelper barna til å fylle opp kroppen mangel på næringsstoffer og gjenopprette fra forgiftning.
 I den akutte fasen av forgiftning, når temperaturen er høy, babyen syk og spyr trenger lys kosthold som bidrar til å bedre absorbere næringsstoffer. På denne tiden, bør maten være flytende og kashopodibnoyi og grønnsaker og helkorn bør koke og renset gjennom en sil. Kjøtt, fjærkre og fisk er best tjent som en sufflé.
 Hvis et barn føler seg dårlig om å mate den små, små porsjoner, opp til 7 ganger om dagen hver 2 eller 25 h. Denne maten hjelper deg å gjenopprette alle kroppens funksjoner.
 Hvis et barn har dramatisk redusert appetitt, ikke vær redd for underernæring. I noe tilfelle ikke mate babyen med makt, kan det føre til kvalme og oppkast. I den akutte fase av sykdommen ikke noe behov for å kompensere for volumet av flytende matvarer.
 På denne tiden kroppen av et barn som har behov for høye doser av vitaminer og mineraler, så du må begynne å gi barnet ditt vitaminer, vekt på B-vitaminer og vitamin C fordi de forbedrer stoffskiftet og gjøre sterkere immunforsvar.
 Spedbarn i tilfelle symptomer bør slutte å mate morsmelk og begynner å drikke rent vann. Hvis du kan forbedre retur til amming.
 Hvis du mate babyen kunstig melk, pause fra 8 til 12 timer, og begynne å gi melkeblandingen med tillegg av ris buljong. I løpet av denne perioden, bør barnet bli matet babyen hermetisert kjøtt og grønnsaker, som de har en delikat tekstur og inneholder mye lettfordøyelige vitaminer, mineraler og andre viktige stoffer barna. Annen mat for å mate å gå inn veldig nøye, ikke tidligere enn tre dager etter forgiftning. Husk at full gjenoppretting av barnet ikke bør inngå i kostholdet av nye produkter.
 Ungdom trenger også lett diett, som vil utnevne en lege.
 Forebygging av tarminfeksjoner
 Forgiftning Forebygging fornøyd enkel. Å hindre dem, heller følge de enkle prinsippene om hygiene, bruk rent vann til å vaske hendene med såpe og vann, grundig vask grønnsaker, drikker pasteurisert melk, og ferdigmat bare lagre i kjøleskapet i opptil 48 timer.
 Koker ikke mye mat i varmen, fordi de eneste trygge nylaget mat, noen timer, selv med forsiktig håndtering av alle ingrediensene, de kan være giftige. For eksempel, en oz. hakket opprinnelig inneholdt 2 millioner patogene mikroorganismer, og etter 24 timer -. 100 millioner.
 Også være forsiktig når man bader barn i elver og dammer. Mange patogener (for eksempel dysenteri Bacillus) som kan leve i vann opp til 50 dager. Barn som har vært syke med dysenteri, minst en måned etter utbruddet av sykdommen er dens bærere, og denne gangen de ikke kan kommunisere med andre barn.
 Husk at matforgiftning hos barn er lettere å forebygge enn å kurere.  
Kan honning ammende mor
 Med babyen før hennes mor som mater sine små bryster, det er et problem: hvordan du spiser, hva du skal spise og drikke, babyen var glad og aktiv?
 Fordi feil kosthold, spise mat som fremmer gjæring i tarmen eller provosere allergiske reaksjoner eller eksem alvorlig svekke helsen til barnet, og sammen med stemningen i hele familien. Faktisk, som små barn uttrykke sin ubehag og harme? - Crick. Hvis en baby gråter, så dens en bekymring.
 Mange mødre ønsker søt, men under amming baby, kan søt som bare være søt te med tørre kjeks.
 Noen mødre prøver å bruke honning, vurderer sin naturlige naturprodukt. Men du kan honning mor som mater? Her utsikt er delt inn i to helt motstridende leire.
 Noen mennesker tror at honning er et unikt naturprodukt, som er en reell lagerbygning av vitaminer og næringsstoffer. Honning og hjelpe mor og baby motstå infeksjoner, holde mamma fred og harmoni, og barn - være glad og trygg på å vokse.
 Den andre leiren mener at honning - er et kraftig verktøy allergi. Ja, det er mange tilfeller der en teskje honning kan forårsake hevelse av bladet. Derfor oppmerksom på at det er best å forlate bruken av honning i de første månedene av amming.
 Hvilken leir for å bli med
 Det foretrekkes, naturligvis, den andre leiren. En folke ordtak sier: "better safe than sorry". Og dette er sant. I baby uten immunitet, har det ikke produsert alle enzymer og andre hemmeligheter som er nødvendige for riktig fordøyelse. Så spiser matvarer som er fordøyd lang eller omvendt, raskt opp i blodet, eller i stand til å overbelaste nyrene kan føre til mange problemer. Og ikke bare i øyeblikket, men også i en fjern fremtid.
 Tross alt, ønsket om å spise deilige moms kan gjøre baby, den minste allergisk utslett på magen og baken - diatese. Videre viser det seg som aceton, og mer fjern fremtid kan øke blodsukkernivået og forekomsten av slike sykdommer som diabetes.
 Vi må lytte til hans råd barnelege og gjør som han sier. Hvis barnelege vil bruke honning, så kan du begynne på en slipp, gi kroppen din en sjanse til å fordøye det og innlemme det trygt uten allergi og helseplager.  
Røyking amming
 For mange kvinner, er fremtiden for morskap forbundet med noen frykt, hvorav den ene - frykt for å få fett.
 Jeg lurer på om kvinner tror, ​​jenter, ammende mødre enn hvor ille kan være vыkuryvaemыe ene sigaretten etter den andre?
 Kanskje det. Her er bare et ønske om å virke uavhengige og sammenhengende seire svak fornuftens stemme. Det er ingen hemmelighet at mange kvinner fortsatt røyker, opprettholde symmetri av figuren.
 Behovet for amming
 Er det verdt det å mate babyen bryst? Mange mennesker, spesielt unge mødre spørre seg selv dette spørsmålet. De liker ikke at amming er grensen for dem fast. Den samme tenkning og mødre som ikke ønsker å forlate jobben sin frykt for å miste plassen, karriere eller penger.
 For eksempel, hvis amme babyen din, må du følge en streng diett, barnet selv følte godt og økende vekt. Du trenger å spise regelmessig, ofte resulterer i avrundede former og en endring av klær for en eller to størrelser større.
 Men viktigst av alt, gjennom amming, får barnet mat og vitaminer er nødvendig for full utvikling. Men morsmelk, blir det beskyttelse mot virus og sykdommer fordi deres immun noe han ikke er.
 Problemet med overvekt amming
 Dessverre er de fleste kvinner å få ekstra pounds ved amming, og at de er svært bekymret.
 Siden miste vekt i løpet av denne perioden er svært vanskelig, mange finner opprinnelige alternativ måte å gå ned i vekt - røyking. Ja, røyking egentlig ikke overvektig akkumuleres i kroppen. Men hvordan er det trygt?
 Røyking og amming
Røyking amming
 Nå om farene ved å røyke selv kjenner barna, men nesten hver andre eller venn begynner å røyke fra barndommen. For det første er det interesse, så dannet vane, og senere, er det avhengighet.
 Derfor er det mange vordende mødre, ignorerer advarsler om farene ved nikotin leger fortsetter å røyke under svangerskapet og mens du ammer, donere, først av alt, den mest verdifulle - ditt barns helse.
 Tross alt, røyking og amming - er uforenlige.
 Hvorfor? - Fordi alt mamma drikker, spiser, puster hva som vil bli samlet i hennes brystmelk. Dette er faktisk tilfelle. For eksempel, hvis du har til å male, vil ikke bare klær og hår lukter maling, morsmelk vil også lukter maling. Det samme gjelder for røyking.
 Fôring babyen bryst, som faller i munnen litt melk med duften av sigarett mor gjør med babyen hennes er bryst, men de røyker.
 Selv et barn kan gjøre opprør, nekter å spise stinkende melk.
 Effektene av røyking
 Ifølge statistikk, en stor andel av voksne røykere lider onkologi luftveier, mage-tarmkanalen, nyrer og blære. Hvis kreften ikke har rørt dem, har du fortsatt jobbe alle disse systemer og organer krenket under påvirkning av traumatisk handling av nikotin og tjære som finnes i sigaretter.
 Og hva skjer med kroppen forsvarsløse lille skapningen som ikke har immunitet og er helt avhengig av sin mor? Hvilken skade kan det føre mamochkyno røyke mens du ammer?
 Først et tap av matlyst. Mange kvinner røyker fordi røyking reflekterer appetitt. Så ungen, pokuryvshy, beklager nasosavshys slik melk kan miste appetitten, og som et resultat, gå ned i vekt.
 For det andre reduserer røyking immunitet hos voksne og barn, røyking og amming utløser Hyppige forkjølelser, betennelser i luftveiene, dannelsen av kroniske sykdommer og allergiske reaksjoner.
 For det tredje, brystmelk ikke bare lukter sigaretter, det har absorbert alle komponentene i tobakksrøken med spytt mor. Denne risiko for tidlig gastritt, sår prosesser, sykdommer i lever og nyrer.
 Barnet kan ha hudproblemer (være blek) med negler og hår (sprø) har problemer med blodårer og hjerte.
 Naturligvis vil det påvirke trivsel for hans mentale utvikling. Gutten, som ærlig mor ammer, røyke en sigarett mens aldri bli en utmerket student. Det kan være et problem med tennene. Selv om amming er nettopp tar sikte på å gi et godt grunnlag for rettidig og riktig vekst av tennene. Men siden nikotin provoserer utskillelse av store mengder kalsium og vitamin D, er et barn skjebnebestemt til å ha en masse problemer. Og takket være omsorgsfull mor som ikke ønsker å ofre sine interesser.  
Яндекс.Метрика