Timian (timian, Bogorodskaya gress) - en lav busk, som består av direkte eller krypende stengler, runde eller elliptiske blader, kan høyden nå 25-30 cm i høyden. Selve anlegget er lite krevende, selv i naturen vokser det i felt, er det lett å vokse i hagen eller i mitt blomsterbed.
 Forresten, med den vakre rosa og lilla blomster, timian ofte brukes til dekorative formål, spesielt med hensyn til etableringen av landskapet design hager og parker. Imidlertid er den viktigste funksjonen i dette anlegget ikke er i vakre blomster, og tilstedeværelsen av et bredt spekter av medisinske egenskaper som lenge har blitt brukt i folkemedisinen verden over.
Timian: dens gode egenskaper og kontraindikasjoner

 På medisinske og nyttige egenskaper timian ble kjent århundrer siden, det ble brukt som et universalmiddel for mange sykdommer, som for eksempel gamle greske forskere har anbefalt en svak lukt det, og sørget for astma samt en effektiv behandling for mange kvinners plager.
 I den antikke verden likestilt med timian hellige planter, for eksempel i antikkens Hellas, det ble ansett gress Afrodite og ble brukt for ritualer offer, ser røyken fra de opplyste planter når han klatret en søyle til himmelen, det snakket om engasjement av gudene.
 I det gamle Roma, ble det antatt at timian - en flott måte å støtte mannlig makt og å bevare pep fordi i antikken, mange menn hadde på seg den alltid med deg.

 I Russland sprigs timian dekorert ikoner under feiringen av "Assumption of the Holy Virgin", derav det andre navnet på dette gress og blomster og grener av timian, passende for et ikon, som finnes helbredende kraft, som beskyttet huset fra alle onde og dårlige øyne.
 Par og unge jenter i ekteskapet seremoni må gjøre for seg selv kranser på hodet eller armbånd med timian, som var et symbol på fruktbarhet, skjønnhet og ungdom. Foreløpig timian fortsette å bruke aktivt, ikke bare i nasjonal, men også i tradisjonell medisin, i tillegg begynte det å bruke aktivt på andre områder: kosmetikk, ernæring, matlaging, farmakologi.

 Sammensetningen og nyttige egenskaper av timian


 Timian - en kilde til nyttige funksjoner og komponenter til menneskekroppen, er det en enorm mengde sporstoffer og vitaminer som er viktig for sunn funksjon av menneskekroppen.
 Sammensetningen av timian inkluderer vitaminene A, C og B, samt fosfor, kalium, kobber, folsyre og askorbinsyre, harpikser, flavonoider, tanniner og organiske syrer, så vel som mange andre. Med en så rik og verdifull lager, kan timian brukes som en kraftig desinfeksjonsmiddel og healing sår, frisk pålegge det på åpne sår, kutt og sår.
 Bruk dette anlegget og hvor god slimløsende, fra antikken det er tatt muntlig for behandling av forkjølelse, lungebetennelse og bronkitt.
 Anti-inflammatoriske, analgetiske og antispasmodiske egenskaper timian kan være viktig ved behandling av forkjølelse, for eksempel betennelse i mandlene, laryngitt og faryngitt og kokes timian brukes i behandling av sinusitt og sterk kulde.
Timian: dens gode egenskaper og kontraindikasjoner

 I tillegg er denne urten nyttig for folk som lider av nyrestein, har problemer med luftveiene og endokrine systemet. Regelmessig bruk av timian i mat, forbedrer blodsirkulasjonen og utvinning stoffskiftet i nerveceller.
 Ikke rart siden antikken timian brukt som en god beroligende, stimulerende psyko-emosjonelle tilstand. Takket være dens komponenter er det i stand til å raskt bli kvitt hodepine, lindre fysisk utmattelse, og hvis du drikker bort et kurs av narkotika med timian på lager, kan vi bli kvitt søvnløshet og dårlig søvn.
 Vi vet også at timian har en positiv effekt på fordøyelsessystemet, gjenoppretter tarmfloraen, spesielt viktig etter langvarig bruk av antibiotika bidrar til økt sekresjon av magesyren, og gir en parasittisk effekt.
 Det er verdt å merke seg at timian ble brukt i uminnelige tider som et middel for å bekjempe alkoholavhengighet. Det er nok å legge den til enhver mat i magen på pasienten og det vil begynne å reagere med alkohol, forårsaker oppkast og andre ubehagelige opplevelser i magen.
 Best av alt, kan pasienten ikke engang vet at noe i maten hans rapport, siden den riktige forberedelser det endrer ikke mye smak. Det bør også bemerkes at legemidler med timian anvendes for behandling og forebygging av "hann" problemer - impotens og prostatitt.

 Bruken av timian i medisin


 For bruk i medisinske anvendelser timian vanligvis utsatt for foreløpige behandling: det er forberedt decoctions, tinkturer, oljer og ekstrakter, som hver kan ha dusinvis av oppskrifter som er benyttet i en konkret sak. Noen oppskrifter kan brukes friske blader eller knopper, frø, og noen passende tørre blader eller pulver av dem.
Timian: dens gode egenskaper og kontraindikasjoner

 For generelle helsen til kroppen, kan styrke immunforsvaret og nervesystemet brygge te med timian, som er nyttig i kombinasjon med andre urter: Johannesurt, kamille, tyttebær. Alt du trenger er 20 gram blanding, hell et glass med kokende vann i 15 minutter og deretter brukt i stedet for te, kan du bli overrasket over først sin uvanlig smak, men lagt det er en skje med honning, du virkelig snart helt melde deg ut av det vanlige te.
 I tinkturer, decoctions og annen bruk inne, noen ganger for behandling av respiratorisk innånding gjelde fra timian.
 Det enkleste alternativet - en haug med timian brygg kokende vann og inhalere dampen ovenfor, men for slike formål er bedre å bruke olje av timian og Hjem inhalator solgt i vanlige butikker.
 Forresten, timian olje mye brukt i aromaterapi samt flyktige stoffer som finnes i det har en kraftig anti-stress, toning og antiseptiske egenskaper.

 Kvinner ofte timian brukes som krydder i matlaging, er det lagt til som et krydder for kjøtt og grønnsaksretter med det de skaffer særegne og svært behagelig smak.
 Kontra skjønt ikke veldig stor, men de er fortsatt der, og de huske på hvis du bestemmer deg for å seriøst forbedre din helse gjennom slike urter.
 Timian er ikke anbefalt under graviditet og sykepleie (selv i denne sammenheng meningene til ekspertene er uenige), så vel som alvorlige og kroniske sykdommer i fordøyelsessystemet (sår, alvorlig leversykdom). Også bruke timian bør tas med forsiktighet, hvis det er problemer med det endokrine systemet og skjoldbruskkjertelen.  
 Hvis du ofte eller i det minste noen ganger gå til apoteket, har du sannsynligvis har sett store vinduer med ulike kosttilskudd. Deres produsenter lover helbredelse av noen sykdommer og helse Strongman. Men det som virkelig forvente fra kosttilskudd? Er de effektive? Ikke skadelig?

 Hva er det?


 Umiddelbart er det verdt å merke seg at kosttilskuddet - det er ikke i alle fall ingen kur eller til og med vitaminer, som mange tror. Faktisk kan disse kosttilskudd sammenlignes med tradisjonelle medisiner. Den eneste forskjellen er at kosttilskudd er produsert i fabrikken, produsert i en praktisk form for bruk, og er noen ganger ikke billig.
Hva kosttilskudd og hvordan du kan bruke denne medisinen?

 Dag i apotek kan finne en rekke kosttilskudd som er produsentene lover å hjelpe kvitte seg med ulike problemer. Men de farligste vrangforestillinger uvitende mennesker - en tro på effekten av disse stoffene og deres ukontrollerte mottak og bruk som en behandling. Dette er feil.
 Mens noen kosttilskudd er effektive og da bare hvis de sikkerhetstiltak og deres søknad som ytterligere tiltak i komplekset terapi foreskrevet av en lege etter testen.

 Hva er kosttilskudd?


 For å forstå hva kosttilskudd bør lære mer om sammensetningen av slike produkter. Avhengig av komponentene er følgende typer tilsetningsstoffer:
 •  Parapharmaceutics. Dette preparatet som aktive stoffer kan inneholde ulike planteekstrakter av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse, komponentene i havet og dets innbyggere. Nyttige egenskaper av alt dette kan være ganske sterk. Disse midlene brukes bare som en forbedring av et organ, forebygging av visse sykdommer eller som adjuvant behandling.

 •  Kosttilskudd består av de nødvendige komponenter i mat for kroppen, for eksempel vitaminer eller deres forgjengere, mineraler, organiske syrer, essensielle fettsyrer og andre stoffer. Alt dette er en del av hverdagsprodukter, men i små mengder. Derfor, for å kosttilskudd som brukes i de fleste tilfeller korrigere ernæring og forebygging av fotsopp.

 •  Eubiotics består av aktive levende mikroorganismer som å komme inn i tarmen, normaliserer sin mikroflora, som virker positivt ikke bare fordøyelsen, men også på immunsystemet (fordi de fleste av de nyttige bakteriene er immune mot det i tarmen).

 •  Kosttilskudd er tilgjengelige i forskjellige former. Det kan være tabletter, kapsler, tinkturer, siruper, balsamer pulver eller granuler for å løse opp, te, dråper og til og med salver og kremer. Den nøyaktige formen avhenger av sammensetningen og sett av komponenter.
   Også forskjellig tilsetningsstoffer og til andre formål. Noen av dem bidra til å forbedre driften av hvilke andre styrker immunforsvaret, og andre bidrar til å normalisere metabolismen og effektive for vekttap, den fjerde kalt gave av skjønnhet og kraft, og fem nyttig for syn eller, for fordøyelsen. Kosttilskudd er integrerte eller kombinerte effekter som virker i flere retninger.

   Hvordan virker det?


   Sammensetningen av kosttilskudd kan inneholde ingredienser som er nødvendig for mennesket. En gang i kroppen, blir de absorbert inn i blodet og distribueres i noen vev og organer. Fordi noen virkning finner sted. Men hvordan er det?
   Den avhenger ikke bare av de spesifikke komponentene, men også på deres kvalitet, konsentrasjon og kombinasjon. Du må heller ikke glemme de individuelle egenskapene til organismen. Konklusjonen forbedre kroppens fullt mulig hvis du passer komponenter og oppnå mål. Men det kan fungere normalt "en godbit, en annen krøpling", så vær forsiktig!
  Hva kosttilskudd og hvordan du kan bruke denne medisinen?

   Og et annet interessant poeng. Ofte folk som tar kosttilskudd, slik at de tror på kraften som virker ganske sterk mekanisme for selvhypnose. I medisin er det kjent som placebo effekten. Det viser seg at hjernen gir kroppen at tilstanden hans er i bedring.
   Overraskende, er effekten virkelig skjer noen ganger og er ganske merkbar. Men ofte man ser og mener at ikke er der. Og disse illusjoner kan forverre situasjonen, hvis det skal være en alvorlig sykdom, og annen behandling tilgjengelig.

   Forsiktig: BAD!


   Noen er ikke engang klar over at kosttilskudd kan føre til skade og alvorlig. Her er de trusler og farer:
 •  Kraftverkene og andre gaver av naturen er ikke fullt ut forstått, så ukjent, slik som ekstrakt av haitenner eller ekstrakt av malurt kan påvirke kroppen din. Stoffer kan hope seg opp og utløse en bombe, så selv om resepsjonen er utmerket, kan et år eller to føre til alvorlige problemer.

 •  Mange skruppelløse produsentene ikke gå dypere inn i strukturen og egenskapene til komponenter i kosttilskudd og som kontra indikerer bare idiosynkrasier. Men noen planteekstrakter og deres enkeltstoffer kan ha en sterk effekt på kroppen.

 •  Kosttilskudd er ikke utsatt for sertifisering, noe som betyr at produksjonen ikke kan følge grunnleggende regler. For eksempel har noen komponenter er ikke rent, og bare knust. Ikke tatt hensyn til og kompatibilitet stoffer (man kan redusere effekten av den andre, og den andre i samspill med andre kan bli giftig). I tillegg er disse midlene ikke blir testet (i motsetning til narkotika), så pass på sikkerhet er umulig. Og vel, hvis en del vil omfatte "dummies", det vil si stoffer som ikke gjør noen innvirkning. Mye verre, hvis bilen vil inneholde komponenter.

 •  Hvis du fikk en forfalskning, jo mer bekymring for deres helse. I dette tilfelle er kvaliteten av kosttilskudd lav, og dette vil øke risikoen for bivirkninger og konsekvenser.

 •  Grunnleggende regler


   Hvis du bestemmer deg for å kjøpe kosttilskudd, tro reklame eller lytte til råd fra venner, ysprobovavshey rette for det, deretter følger noen enkle regler:
 •  De beste kosttilskudd bare kjøpe på apotek, det vil i hvert fall beskytte deg mot svindel. Men bestillinger via internett - er en økt risiko for misligheter.

 •  Studere bruksanvisningen nøye før du starter behandlingen. Ta dosen! Overflødige terapeutiske doser kan utløse bivirkninger og andre effekter.

 •  Begynn å ta kosttilskudd uten en lege kan ikke! Vi bestemte oss for å teste verktøy? Gå til legen, fortelle ham om dine intensjoner, snakke. Ideelt du trenger for å bli undersøkt og testet.

 •  Ta deg tid til å nøye studere sammensetningen av hver komponent. Enhver komponent kan ha sine egne særtrekk og kontraindikasjoner. Lære om dem kan være et stoff oppslagsverk eller på Internett (World Wide Web, men informasjonen er ikke alltid nøyaktig).

 •  En nærmere behandle deres helse og husk at ukontrollert inntak av kosttilskudd farlig!  
  Яндекс.Метрика