Hvorfor gjør folk hikke, gjesper og nyser?
 Minst en gang i livet til hver person var en hikke, fordi det er helt klart en representasjon av hvert. Denne prosessen er absolutt ikke hyggelig, noen ganger kan det sies til og med irriterende. Nylig har forskere seriøst lurt på hvorfor folk hikke, og hvorfor folk nyse og gjesp. På denne anledning, en rekke studier og vitenskapelige funn var ganske uventet. Som det viste seg, ikannya, gjesping og nysing - en veldig nyttig ting for menneskekroppen.
 Planen av artikkelen:
 Årsakene til hikke
 Hvorfor gjesper vi?
 Hvorfor nyser vi?

 budgerigars de konkluderte med at når den menneskelige hjerne "koker", da mannen skulle gjespe. Denne fysiologiske handling tilsvarer starten av den vifte som kjøler prosessoren perehrevshyysya datamaskin.
 Den beste ytelsen av hjernen er nedkjølt, og gjesping - som i sin tur er de fysiologiske tilpasninger for å maksimere avkjøling hjernen.
 Som et resultat, ble det klart hvorfor folk gjesper før og etter søvn fordi hjernen krever en form for hjernerystelse, forlater gjesping er ofte et symptom på sykdommen. Umiddelbart ble det klart hvorfor gjesping ledes av kjøling eller rask pust gjennom nesen.
 Gjesping er laget for å assosiere med tretthet. For eksempel, en person er sliten, og ønsker å sove i disse forholdene direkte temperaturen i hjernen og blodet som strømmer gjennom den. I tilfelle hvor luften rundt kroppen, menneskelig ansikt kjølig, i dette tilfellet, gjesping kan erstatte et dypt pust og puster, som i sin tur bidra til kjøling av blod tilstrømning til ansiktet hans, og en kul hjernen.

 Det bør også bemerkes at hyppig gjesping kan være et symptom på multippel sklerose, inkludert det også forut beslag i epileptikere, og mennesker som lider av migrene. Problemene med temperaturregulering i hjernen kan indikere obsessive gjesping. Det betyr igjen at leger bør nøye holde pasienten som klager over hyppige angrep løse gjesp.

 Hvorfor nyser vi?
Hvorfor gjør folk hikke, gjesper og nyser?
 Fra nysing situasjonen er mye enklere. I det profesjonelle feltet kalt chyhatelnыm nysing refleks er til stede ikke bare hos mennesker, men i nesten alle arter.
 Så folk nyse for å fjerne nesen minste partikler av ulike stoffer som forårsaker pustevansker og nasal irritasjon.
 Av nysing rensing bihulene og nese, samt celler anriket med oksygen.
 Hvis prosessen nysing vurdere stadier, vil det åpenbart følger: første personen opplever noen kiling i nesen, som i sin tur førte ham til å treffe noen stimulans slimhinnen (støvpartiklene parfyme, pollen, etc.). Da hjernen sender en melding for å bli kvitt den stimulans, begynner en person å puste dypt, og som et resultat har en sterk og skarp puster gjennom nesen.
 Samtidig begynner det å kose opp til himmelen og luft, opphører dermed å falle fra lungene til munnen. Videre, flyr gjennom luften nasopharynx, en avstand på tre meter, og en hastighet på omtrent 120 til 130 m / s. Under nysing over hele kroppen er en utrolig spenning.
 Etter at luftveiene er fjernet, og personen kan puste igjen trygt.
 I tilfelle når hjemme eller på kontoret du nyser ofte, betyr det at rommet bør luftes så ofte som mulig. Det er også mulig at det er en nær allergen eller irriterende, som er årsaken nysing.

 Som du lagt merke ikannya, nysing og gjesping, fysiologiske prosesser, og fokuserte bare på den reelle effekten.  
 I tillegg, når naturen våkner, avskjediget første bladene, blomstene blomstrer tidlig, det er vill hvitløk, jordbær. Og så herlig å gå gjennom skogen, nyter den friske luften, varme solen, de første pick aromatiske urter eller vill hvitløk zapashystыe jordbær - friske vitaminer. Men med oppvåkning av naturen oppvåkning midd og bare gå en tur for å mate friskt blod.
Oppmerksomhet midd. Hvor farlig er flått?

 Hva er flått?
 Selv på skolen vi vet at flått - en liten leddyr edderkopp skapninger som tilhører dyreriket. På jorden er det over 48 000 arter av flått. Noen av dem bor i skogen og i skogen, suge blod av smågnagere og dyr - kaniner, mus og andre skog dwellers og boreale områder. De er ikke til å drikke blodet til en person, og så snart begynner høytiden, ofrenes midd er sommer beboere og deres kjæledyr, elskere av skog turer, turister og folk som går på en piknik.
 Andre midd lever i jorda i våre hager og frukthager. De gjør stor skade ved å suge saft fra planter, ødelegger avlinger, som edderkopp midd, som også forårsake skade på planter.
 Likevel er det støvmidd eller seng som lever i våre hjem. De lever i sofaer, tepper, puter og tepper. De er veldig små i størrelse, kan de ikke se, men de bringer stor skade, forårsaker hud, kløe og røde flekker, og allergiske reaksjoner.
 Og som flått er - eng, prærien, hund, kløe, øye, øre, og andre. Men i dag har vi vende oppmerksomheten mot Ixodes flått, vanlige patogener av encefalitt og borreliose (og andre like farlige sykdommer) - en taiga tick (som det kalles hjort flått) og European midd (populært navn - эntsefalytnыe midd).
 Hvor эntsefalytnыe midd lever?
 Flått lever i skog og taigaen områder. De lever under et lag av vissent løv og gress og angripe sine ofre, krypende ut av buskene med blader av gress, samt fra bakken. Men med trær, som mange tror, ​​flått ikke hoppe av.
 Så snart solen begynner å varme, og landet frigjort fra snøen, midd gå på jakt. Dens fatte lemmer festet til blader av planter, flytting nærmere stiene der en person beveger seg, og ligge på lur mot hans offer. I midd godt utviklet luktesans, og de hører friskt blod. Men kan ikke se midd, som de har ingen øyne. Men de er i stand til å skille fra dag og natt. Gang på mennesker eller dyr midd som søker et egnet sted på kroppen for å suge.
Oppmerksomhet midd. Hvor farlig er flått?

 Spesielt flått er aktiv og aggressiv tidlig på våren etter vinteren sult de trenger mat. Så du kan plukke opp taigaen flåtten fra april til juni, og selv i juli og europeisk tick raste fra april til september.
 Hvordan er flått?
 Liket av flåtten har to divisjoner - torso og hode. På baksiden er et solid skjold, og han i mannlig brun og dekker hele baksiden, og en kvinnelig klaff dekket bare en tredjedel av ryggen. Resten av baksiden av en rød-brun farge.
 I midd fire par lemmer, som består av seks segmenter. Ved endene av disse segmentene er klør med sugekoppen. Med suckers og klør skjerv klamrer seg til plantene til hva folk har på seg til kjæledyr dander. Bak de fire par ben midd puster plate.
 I spissen for flåtten er snabel, har en kompleks struktur og tilpasset for suging og oppbevaring av offeret. Ligger på snabel munnen som tick bite gjennom kroppen og suger blod. Spytt av flåtten har smertestillende effekt og personen føler suge tick. Viruset encefalitt og andre sykdommer i blodet menneskelige spytt av flåtten, flåtten suger blod når. Selv huke encefalitt er ikke syk.
 Hunnen er større enn hannen. Det antas at bare kvinner fester seg til kroppen og kan suge blodet av flere dager. Liket av kvinner øker når hun blir full av blod, er egg form og endrer farge til grått. Hanner bare bite mennesker og suge blod i lang tid ikke kan.
Oppmerksomhet midd. Hvor farlig er flått?


 Hvilket bringer midd sykdom?
 Antall mennesker bitt av flått, vokser hvert år. Plukk opp flått er økende, ikke bare i skogen, men i bynære områder, urbane parker og hager. Sommeren innbyggere drevet dem til sine klær i biler, busser, en blomsterbukett med innhøstingen. Fra klærne personer besøkte skogen flått krypende på offentlig transport av passasjerer og folk med skrekk edderkopp oppdager at sugd huden hans.
 Med sykdommer som flått bærer mest berømte tick-borne encephalitis, hemoragisk feber og Lyme sykdom, eller borreliose.
 Symptomer på hjernebetennelse
 Flåttbåren encefalitt overført ved flåttbitt entsefalitnoho. Encefalitt - en farlig virussykdom som påvirker sentralnervesystemet og hjernen, kan føre en person til uførhet og død.
Oppmerksomhet midd. Hvor farlig er flått?

 Det er flere former for hjernebetennelse : febrilsk, meningeal,  menynhoэntsefalytycheskaya, polyomyelytycheskaya.
 De første symptomene vises 1-2 uker etter suge midd sykdom begynner med en kraftig økning i kroppstemperatur til 39-40 grader. Høy temperatur er holdt i flere dager. I det første stadium av sykdommen er reproduksjonen av viruset i blodet og forgiftning.
 Alle former av sykdommen begynner å heve kroppstemperaturen til 38-40 grader, preget av feber, sykdomsfølelse, hodepine i pannen, tinningene, hals, slapphet, svakhet, manglende appetitt, kvalme.
 I de mest alvorlige tilfeller av berørte celler i hjernen og ryggmargen. Hos mennesker er det problemer med psyken, med syn og hørsel er svekket bevissthet, det er nummenhet i hender, kramper, lammelser. De to siste formene for hjernebetennelse føre til uførhet og død.
 Med febrilsk skjema preget av hodepine, kvalme, svakhet, er temperaturen noen dager, deretter feber stopper og personen kommer seg.
 I meningeal skjema encefalitt hos mennesker på samme måte observert alvorlig hodepine, svimmelhet, fotofobi, øyesmerter, kvalme og oppkast, og apati. Den feber varer fra en til to uker.
 Når menynhoэntsefalytycheskoy skjema til typiske symptomer på meningeal skjema vedlagt hallusinasjoner, tap av orientering i tid og rom. I en syk person kan oppleve anfall epilepsi, kramper, bevisstløshet mulig.
 Når polyomyelytycheskoy skjema merket utmattelse og alvorlig svakhet og smerter i nakke, skuldre og armer, noe som reduserer følsomheten i huden, muskelrykninger hender dingler hodet på brystet hans, nummenhet i vevet i armer, ben og muskelatrofi og lammelse av lemmer.
 Infisert med encefalitt kan ikke bare fra bitt av flått, midd, men rozchavyvshy fingre. Risikoen for å pådra seg smitte er innenlandske rå melk geiter, sauer, kyr smittet flåttbitt. Kokt melk er ikke farlig.
 Du kan se video på effektene av flåttbitt.

 Borreliose, eller Lyme sykdom
 Borreliose - en smittsom sykdom som, som hjernebetennelse, blir overført til mennesker gjennom flåttbitt. Lyme sykdom er en tidlig periode (to etapper) og sen periode (tredje etappe).
 Symptomer borreliose
 Sykdommen begynner med feber, frysninger, hodepine. Hos mennesker, merket tretthet, svakhet og verkende muskler. Mange synes hoste, sår hals, rennende nese, noen - kvalme og oppkast. Huden, som sugde midd, en rød flekk - erythema migrans ringformet vises i 6-23 dager. Flekken har form av en sirkel eller oval og øker diameter på 10-20 cm, kan noen ganger nå en større størrelse. Flekker lagres i 2-3 uker, det er smerter, alvorlig kløe. Avhengig av behandlingen i det første trinn kan vare i 3-30 dager, og ender utvinning.
Oppmerksomhet midd. Hvor farlig er flått?

 Uten behandling etter 1-3 måneder borreliosis patogen penetrerer blod i de indre organer, den menneskelige hjerne. Hos pasienter med markert alvorlig bankende hodepine, svimmelhet, brystsmerter, kortpustethet. Det beseire cardio - karsystemet, utvikle hjertesykdom, preget av smerter i hjertet. Skadet nervøs, muskel-skjelettsystemet. Pasienter kan oppleve facialisparese, serøs meningitt, smerter i ryggen (cervical, thorax, korsryggen).
 I den tredje fasen (vokser fra seks måneder til to år), smerter i ledd (oftest i kneledd), utvikle leddgikt, leddgikt, osteoporose og andre sykdommer. Ofte er det hudlesjoner.
 Lyme sykdom oppstår hver person - på forskjellige måter: bare noen stater den første etappen i annen sykdom begynner i den andre eller tredje etappe. Men hvis du ikke gir behandling, blir sykdommen kroniske former og årsaker til uførhet. Du kan også bli smittet av borreliose nekyp'yachenoho melke kjæledyr.
 Tilby å se litt videoklipp av Lyme sykdom.

 Hva gjør du hvis bitt av en flått?
 Hva gjør du hvis du finner en hake på kroppen din, som sugde? Det første du må spørre om hjelp i traumesenteret, hvor kroppen din vil tikke og hvor du setter immunglobulin fra encefalitt. Hvis du er forsikret - gratis, men hvis du ikke har forsikring vil måtte betale en kjekk beløpet (det høyeste vekten av kroppen din, jo mer vil du betale for vaksinen).
 Hvordan du fjerner flåtten?
 Hvis du ikke klarer å søke hjelp i medisinstudiet, kan du trekke flåtten selv. Utlede flåtten bør være forsiktig med å skade den. Pakk med pinsett, plukket opp flåtten med pinsett i snabel, nær huden der flåtten stirret. Trekk kraftig ikke nødvendig trekker flåtten bør nøye svingende bort og trekke opp.
Oppmerksomhet midd. Hvor farlig er flått?

 Hvis hånden ikke hadde pinsett, bruke sterk tråd. En løkke av tråden skal pålegge nærmere flåtten snabel, stram og trekk tråden opp, rister flåtten fra side til side.
 Når flåtten fjernes, smøre bite med jod eller alkohol.
 Tick ​​bør pakkes i våt bomullsdott eller klut og satt i en flaske cap eller boks. Og for undersøkelse omfatte virus encefalitt, borreliose og andre sykdommer i de sanitære og epidemiologiske stasjon. Neste dag for å ringe SES og se raske resultater. Hvis en infisert flått flåttbåren encefalitt og Lyme sykdom, betyr det ikke at du har plukket opp en infeksjon. Ikke alltid bitt av en infisert flått forårsaker sykdom. Bare vil du bli henvist til undersøkelse til klinikken, hvor ta blodprøver. Hvis blodet oppdage virus Din behandling.
 Hvis du ikke ønsker å ta flåtten til SES, må den bli ødelagt, det er best å brenne. Ikke glem å vaske hendene godt og pinsett.
 Hvis du ønsker å søke behandling, se nøye for deres tilstand, og hvis du føler deg uvel eller finne seg i sykdomssymptomer som er beskrevet ovenfor, ikke forsinkelse ditt besøk til klinikken. Rettidig behandling kan hjelpe deg å unngå de forferdelige komplikasjoner.
 Hva du skal gjøre hvis den selvutpakkende tick blakk? Du trenger bare å plukke nøye med pinsett og trekk den. Hvis hodet eller snabel dypt kryss i morgen, og du er redd for å trekke det, kan du ta kontakt med klinikken. Og du kan bare smøre jod morgenen og etter en stund, deler av flåtten er synlig på overflaten av huden med pustler og kommer ut som en splint.
 Det antas at flåtten som sugde, kan du komme til å få ut av huden, pusse den med olje. Men eksperter anbefaler ikke å gjøre det på grunn av olje tick kveles og dø spydde opp sine mageinnholdet i såret og infeksjon raskt trenge inn i kroppen.
 Forebygging av flåttbitt
 Vaksinasjon mot flåttbåren encefalitt
 Å plukke opp etter flåtten bite en slik farlig sykdom, som tick-borne encephalitis gitt vaksiner. Kurset består av tre vaksinasjon, immunitet fra encefalitt lagres i opp til tre år.
 Riktig klær
 Hvis du går inn i skogen eller på hytta grenser til skogen, må du kle på riktig måte. Klærne bør dekke kroppen din. Yttertøy kledd i bukser og Plastikk bukser i sokker eller støvler, støvler, hansker jakker, gensere, skjorter - fest med knapper og godt festet mansjetter, Flip hodet hette eller lue. I lys klær huke merkbar, så det er tilrådelig å bruke lette klær.
Oppmerksomhet midd. Hvor farlig er flått?


 Hvert 15-20 minutter Inspiser klær, reise og hvis du finner flått, fjerne, men ikke trykk hendene, bedre brenne en lysere eller kamp. Etter turen nøye inspisere all kroppen din, betaler spesiell oppmerksomhet til ørene, armhulene, lysken, nakken. Bare nøye inspisere klær og ting som de tok med seg inn i skogen, til landet.
 Kjemisk beskyttelse
 For å forhindre flåttbitt, bruker kjemikalier - kremer, spray som selges i butikker, apotek - er frastøtende (frastøte flått), akaricid legemidler (drepe midd) og insekticid-repellentnыe midler (frastøte og drepe).
 Behandle kjemikalier klær - mansjetter, krage, belte med bukser, samt klær rundt ankel, kne, rygg, midje, eksponerte områder av kroppen - ansikt, nakke, armer.
 Bynære områder kan behandles med spesielle midler, drepe midd.
 Sykeforsikring encefalitt
 Årlig forsikre seg selv og sine barn fra flåttbitt. Kostnaden for en forsikring er ikke stor 200-250 rubler. Hvis du blir bitt av en flått, medisinsk behandling gratis (medisinsk undersøkelse, fjerne flåtten, innføring av immunoglobulin behandling i tilfelle sykdom). Uten forsikring for alle medisinske tjenester og behandling må betale.
 Vær forsiktig vandre gjennom skogen, arbeide eller slappe av på sitt sommerhus. Ta vare på deg selv og se din helse!  
Яндекс.Метрика