Hvor mye søvn bør en person? Det ville synes at svaret er innlysende - vi vet alle at vi sover en tredjedel av livet vårt er 8 timer i døgnet. Men forskerne kan ikke komme til en enighet om dette spørsmålet. Noen av dem hevder at 8:00 daglig søvn - det er mye mer trygg på at det nytte for kroppen og kan sove i 4-5 timer, andre mener at dette problemet ikke kan generaliseres - alle individuelt for hver enkelt person. Så hvor mye søvn du trenger å sove og føle deg frisk og uthvilt i løpet av dagen?
 Hvor mye søvn du trenger per dag?
Hvor lenge bør jeg sove?
 Gjennomsnittlig voksen til å sove, trenger å sove 6-8 timer i døgnet. Mange vet vanligvis tre åttere: 8 timer - for 8 - Ferie og 8 - for å sove. Faktisk er kroppen av folk flest satt til 8-timers søvn.
 Men det finnes unntak. Kjente eksempler på kjente personer som sov betydelig mindre eller mer. Så, Napoleon, som mente at tilbringer en tredjedel av livet en drøm - en luksus, sove fem timer i døgnet. En strålende hjernen til Einstein sannsynligvis trengte en god "lading" - og han sov 12 timer. Imponerende opplevelse fremragende forsker av renessansen Leonardo da Vinci - ifølge legenden, han sov hver 4 timer og 15 minutter, bare en halv time om dagen!
 Eksperimenter med søvn
 Hvor farlig eksperimenter sove med hyppige søvnmangel eller omvendt, for lang daglig søvn?
 I de fleste tilfeller, mangel på søvn reduserer kroppens forsvar, forstyrrelser i nervesystemet (irritabilitet, forvirring, uklare reaksjoner, hukommelse og oppmerksomhet). Hyppig mangel på søvn kan føre til høyt blodtrykk, type 2 diabetes, søvnløshet, depresjon, overdreven vekt sett.
 Overskudd av søvn er også ugunstig for den menneskelige kropp. Nyere forskere avhørt regelen om tre åttere: det viser seg om søvn mer enn 7 timer om dagen, kan falle inn i kategorien av mennesker i fare for tidlig død.
 I tillegg har studier vist at mangel på søvn eller helle truer fremveksten av suicidale tilbøyeligheter - de fleste selvmord hadde problemer med å sove.
 Individuell tilnærming til søvn
Hvor lenge bør jeg sove?
 Men mange forskere er enige om at folk alltid skal lytte til kroppen din krav til deres individuelle biologiske klokke. Hvis du føler deg glad, PCOS bare 5 timer per dag, eller hvis du ikke splitte hodet av 12-timers daglig søvn - det betyr at kroppen din krever nettopp en slik varighet.
 I tillegg kan søvn være ikke bare en natt, men dagen - sist ikke bare gjenopprette makt i midten av dagen, men i en relativt kort periode (20-30 minutter) fylle klokke, du nedospaly natt. Regelmessige naps reduserer risikoen for hjerteinfarkt, øker effektiviteten. Høyre innbyggere i Spania, arrangere en daglig siesta!
 Det er også viktig for å bestemme om seg selv, i hvilket timer du vysypayetesya beste. Vi vet at "ugler" og "lerker" Vi trenger en helt annen timer for kvalitet, styrke vospolnyayuscheho søvn. Hvis du bare sove i timene som kreves av kroppen din til å slappe av, kan du sove i en relativt kort tidsperiode.
 Ikke glem at søvnkvaliteten avhenger ikke bare av sin varighet, men også på andre viktige faktorer: det optimale nivået av temperatur og luftfuktighet i rommet, en komfortabel seng, ikke-tunge måltider, alkohol og nikotin i kveld tid, og en positiv holdning total avslapping før sengetid.
 Dermed, de viktigste kriteriene i spørsmålet som trengte søvn per natt er de individuelle egenskapene til kroppen til en person, hans evne til å gjenopprette over tid, graden av tretthet person per dag, søvnrelaterte faktorer. Etter å ha fastslått at søvnlengde er optimal for deg, bør du prøve å strengt følge den for å unngå helseproblemer.  
 Hver av oss kjenner situasjonen når kroppen der det ikke er noe sted blåmerke. Og det spiller ingen rolle - hvis vi tilfeldigvis oppdaget eller vet årsaken til sitt utseende - et fenomen kan føre til at noen ulempe, som starter og slutter uestetisk utseende ubehagelig smerte. Leger rolig og si at vanlig blåmerke skal oppløse seg selv i et par uker, litt tålmodighet - og alt vil være som før. Men det er ofte nødvendig for denne eller andre grunner til å kvitte seg med et blåmerke. Hvordan du raskt bli kvitt et blåmerke?
 Førstehjelp
Bli kvitt et blåmerke?
 Selvfølgelig, den resulterende blåmerke sannsynlig vil hvis du bare begynne å ta handling og mulige midler for behandling. Spesielt effektiv for første gang raskt kjølig sted skade. Det er best å bruke for isen. Vær imidlertid oppmerksom på at vi ikke kan overdrive det, ellers kan du få en ny skade - forfrysninger. Derfor kan du ikke bruke is direkte på huden - du trenger for å sette en pute av vev (is innpakket i et lommetørkle). Hvis ingen is på hånden, tilnærmingen noe kjølt, kan du bare erstatte den skadde sted under kaldt vann. Hvis det var et blåmerke på armen eller beinet, er det nødvendig å stramme den skadede elastisk bandasje sted - det vil ikke spre seg om blod og blåmerke vil ikke være så stor.
 Dersom spørsmålet er hvordan man skal bli kvitt et blåmerke viste seg for deg på dagen etter hans ankomst, når den aktive blodtilførselen til skadestedet stopp, behandlinger er svært forskjellige. I dette tilfellet bør den effektive oppløsning av hematom bli brukt i stedet termisk innvirkning skade. Her kommer den vanlige "folk" metoder - oppvarmet sand, salt i posen og konvensjonell ovn. Det eneste å vurdere - start varmt sted skade kan bare komme når det er et blåmerke hevelse.
 Den mest populære middel for å bli kvitt synыka er jod. En svak løsning av jod anvendt på det skadede området i form av netting (fortrinnsvis over natten). Jod er ganske volatil og derfor lett merking kvelden vil forlate ingen spor av formiddagen. God hjelp fra blåmerker Calendula tinktur, reddik og persille. Egnet frisk forlater mor og stemor, plantain og burdock. For resorpsjon hematom på skadede områder anbefaler lavendelolje og rosmarin olje. Lavendel brukes for ferske blåmerker og rosmarin for eldre.
 Som for narkotika, til de berørte områdene gjelder salven "redningsmann" Arnica ". En god terapeutisk effekt er gitt Troxevasin gels, Yndovazyn, Lioton - ifølge Stigende lesjon alvorlighetsgrad skadet område.
 Tradisjonelle metoder for å bli kvitt et blåmerke
Bli kvitt et blåmerke?
 Bli kvitt et blåmerke ved hjelp av folk rettsmidler? Det er flere måter som ble testet, og gir vanligvis gode resultater. Så, for å bli kvitt et blåmerke brukt bodyaga bly eller lotion. Kremer og forlate pålegge på den berørte området som en kompress. Bodyaga pulver blir blandet med vann eller vegetabilsk olje i et forhold på 2 til 1 den resulterende masse lett gnis inn i huden. Med bodyaga må være forsiktig enn med bly lotion. Den har en stiv struktur av fibrene, og disse trenger inn i hudvevet, på den ene side gi blodstrøm til det skadde området, og også påvirker oppløsningen av hematom, på den annen side, kan føre til allergiske reaksjoner, provosere dermatitt.
 Effektivt bruke komprimerer med kål blader eller tinkturer av hvitløk, kål ved henvendelse til behovet for å gjenerobre en bit av en kjevle og innpakket i tøy. Hvitløk skjær utarbeidet ved å helle to hoder banket hvitløk 05 liter 5% eddik.
 Behandling av blåmerker og øke immunforsvaret
Bli kvitt et blåmerke?
 Etter å ha søkt førstehjelp for blåmerker, må du ta hensyn til videre behandle de skadede områdene. Skadede blodkar er nødvendige for å bygge opp igjen. Skadet vev økte inntekter for å hjelpe dem vitamin C (finnes i kål og brennesle) og vitamin C. Det er veldig nyttig å spise kål, sitroner, ananas. Du kan bruke vanlige multivitaminer og askorutin (den inneholder rutin og askorbinsyre).
 Det er viktig å vite!
 Du må ikke bare vite hvordan du raskt bli kvitt et blåmerke, men også være i stand til å diagnostisere det. Hver blåmerke vanligvis går gjennom flere stadier av utviklingen: først rødt, så blir rødlilla, deretter blått. Ytterligere blåmerke blir blågrønne med et gult skjær, mens ikke forsvinne. Vanligvis vises den nedre kroppen blåmerker, jo lenger de leges. Blåmerker i ansiktet hans er en uke senere, på stammen holder ca to uker, og bena kan være opp til en måned.
 Se på alle stadier av utvikling og blåmerke hvis du ser et annet bilde, det allerede kan starte et besøk til en lege. Hvis du finner rødhet eller hevelse rundt, så er det mest sannsynlig er et tegn på infeksjon. Det er andre mulige konsekvenser, så vær forsiktig.
 Og, selvfølgelig, hvis du forbereder for sommersesongen, og ikke vil vise på kroppen tilfeldig dine blåmerker begynner å tan, garvede kroppen blåmerker på nesten usynlig.  
Hvordan teste synet hjemme?
 Pasienter sjelden refererer til en øyelege for råd, de går til resepsjonen der visjonen er blitt en endring til det verre. For å spare tid sjekke avvik og nøyaktig bestemme om du trenger ytterligere faglig bistand, finne ut i detalj hvordan du kan teste synet hjemme. Du trenger ikke å ha spesielle medisinske ferdigheter til å bruke utstyret, være tilstrekkelig opplyst rom og flere typer standardiserte tabeller. Men dette gjelder bare for synsskarphet, andre avvik, for eksempel: astigmatisme, grå stær, katarakt, kan en øyelege oppdage bare et besøk som ikke skal forsinke hvis du oppdager at sensitiviteten til øyemusklene svekket og visjon verre.
 Som vanlig sjekk synsskarphet
 Å forstå om det unormale, spør legen pasienten til å nevne bokstavene i tabellen, plassert i en avstand strengt og nøyaktig på øynene hans. Hvis syn er god, tilsvarer det 1,0-standarden (eller på annen måte - enhet). Legen undersøker hvert øye for seg, den andre på dette tidspunkt lukket klaff som viser graden av refraksjon.
 WHO har antatt normalt syn, når man kan skjelne fra fem meter høye små bokstaver ikke mer enn 7 mm, tykkelse 14 mm. Hvis pasienten viser tegn til langsynthet ikke, at han ser på avstand, men kan ikke se på nært hold, og synsskarphet større enn 1.0 er også inkludert i begrepet normen. Denne visjonen heter sverhostrыm. Hver seks måneder skarphet bør sjekkes og sammenlignet med tidligere resultater.
 Hvor å bestemme graden av huset?
Hvordan teste synet hjemme?
 Det er en tabell-Sivtseva Golovin i to versjoner: med bokstaver som er skrevet ned til bunnen, og ringer med hull. I hver av tabellene er 12 linjer. Hvis en person ser en linje eller i enkeltelementer ved begynnelsen av hver horisontal rekke er skrevet alfabetisk avvik fra normen, som beregnes ved formelen Snellena (VIS = d / D, hvor utbyttet d - er den avstand, som viser den første linje i tabellen, og divider D - en standard avstand på 5 m). Mange seg selv ser for web og skrive ut tabellen, men de kan forveksles i deres størrelser, vыveryayutsya 1 mm, så "ShэBэ" best buy i optikk. De er billig og derfor tilgjengelig for alle. Må være avstanden mellom bordet og du nøyaktig 5 m. Hvis alle parametere er oppfylt, de eksakte resultatene du definere diagnose uten å måtte besøke en øyelege.
 Å nøyaktig bestemme synsskarphet bør lese brevet ned, prøver å strekke visjonen som mulig. Selv når konturene knapt synlige gjennom gjette brevet kan bestemmes med en nøyaktighet på 100% (og dette resultatet er inkludert).
 Verifisering av barnet
Hvordan teste synet hjemme?
 På grunn av miljøødeleggelser, tøylesløs databehandling barn har unormalt i synsskarphet, kan det være forbundet med økt belastning, forårsaker astigmatisme - muskeltretthet, synstest slik at barna kan gjennomføres hver 3. måned . Hvis du har en tabell Orlova, der i stedet for alfabetiske symboler malt elementer, problemene med selvdiagnostisering vil ikke forekomme.
 Avstand fra bordet til barnet, bør sitte på en stol være 25 m Arbeid med identisk tabell Orlova blir gjennomført i visuell diagnose hos voksne. Først, hver rad med små bokstaver skrevet hvor frekvensen av ett og hvorfor avvik. Tabellen også 12 rader regnes som normalt når pasienten ser litt tiende plass. Verifisering er av svinger begge øynene.
 Hjelper korrekt diagnose visjon?
 Læring at visjonen ble verre, får panikk pasienten vanligvis, tegning i hans fantasi vag bilde, selv blindhet. Nå justere visjon forskjellige programmer, inkludert vitamin, fysisk, maskinvare, laser. Med en liten avvik fra normen legen vil anbefale deg et sett med øvelser for trette øyne med vytamynoterapyey gjøre en full diagnostisk analyse, bestemmer det hvordan sykdommen startet og hva som kan gjøres for å unngå gjentakelse. Det antas at daglige øye øvelser bidra til å forhindre astigmatisme, som er en forutsetning for den videre utviklingen av nærsynthet eller langsynthet.
 Visjon faller ubemerket, det minsker på grunn av lavere immunforsvar, stress, konstant spenning, så du bør sjekke det ofte og fullt støtter staten i tonen enn etter bruk laser kirurgi for å korrigere.  
Яндекс.Метрика