Akustisk neuromaMedisinsk neurinoma eller hørselsnerve schwannomer er godartede svulster i hjernen, som er lokalisert i shvanivskyh hjerne, rygg og perifere nerver. Svulsten er dannet i skallet nerven er tilstedeværelsen av en kapsel som komprimerer den. Sykdommen rammer oftest folk i aldersgruppen 30-40 år. Er kvinner mer sannsynlig å utvikle akustisk neuroma. Barn opp til begynnelsen av puberteten sykdommen ikke er løst.
Det bør bemerkes at en godartet svulst i hørselsnerven hos pasienter diagnostisert sjelden. Basert på medisinske data neurinoma er ca 8% av alle intrakranielle svulster.
Årsaker til akustisk neuroma
Vi har ikke funnet ut den eksakte årsaken til denne sykdommen. Etablert at genetisk sykdom - Nevrofibromatose, fremmer hørselsnerven schwannomer. Nevrofibromatose er en autosomal dominant lidelse og er manifestert i dannelsen av et stort antall av fibroider i forskjellige deler av kroppen, inkludert i området for hørselsnerven. Dette neurinoma preget dvostoronnistyu og symmetrisk ordning.
Hvis to foreldre liggende nevrofibromatose genet, er sannsynligheten for å få et barn med sykdommen 50%.
Symptomer på akustisk neuroma
Det viktigste symptomet er reduksjonen har neurinoma hørsel fordi svulster komprimere nerve av ulytkovuyu. I noen tilfeller neurinoma kan deformere hjernestammen dysfunksjon og forårsake luftveis og vasomotoriske sentre. Denne tilstanden er farlig for menneskers liv.
Hørselsnerven schwannomer utvikler seg svært langsomt. En person kan ikke forstå at han er til stede i svulster i mange år. I denne sykdommen, er det ingen sammenheng mellom størrelsen av tumoren og manifestasjon av symptomer. Således kan en svulst i hørselsnerven minimum forstyrre pasienten mer enn schwannomer store. Alt avhenger av plasseringen av svulsten og de nærliggende beliggende organer og vev, komprimerer den.
Noen pasienter diagnostisert neurinoma små størrelser uten markante symptomer. I dette tilfellet, legen foreskriver pasientbehandling og anbefaler forebyggende undersøkelser jevnlig delta.De klassiske symptomene på en svulst i hørselsnerven er:
Redusere frekvensen av hørsel;
Bell og øre smerte;
Alvorlig hodepine;
Nummenhet person;
Tap av koordinasjon;
Svakheten av ansiktsmusklene;
Kvalme etterfulgt av oppkast;
Ghosting foran øynene mine;
Endre i smak;
Rødhet eller blek hudfarge.

De ovennevnte symptomer hørselsnervesvulster kan presentere alene eller i kombinasjon med hverandre.
Stadier av akustisk neuroma
Leger er tre stadier neurinoma. For hver av dem karakterisert ved visse symptomer og sykdom. La oss undersøke dem nærmere.
. På et tidlig stadium av tumor har en størrelse som ikke overstiger 2 i diameter, 5 cm tumor begynner å komprimere disse nerver:
Ulytkovuyu av nerve. Denne prosessen fører til dysfunksjon av hørsel og utseende karakteristisk for tinnitus.
Ansikts nerve. Deformasjonen av denne prosessen utløser nerve nummenhet i ansiktet, og forandrer smaken av pasienten. På siden av tumoren oppstår svak prikking i huden.
Vestibular nerve. Knusing av nerve å bryte likevekt av mannen, og pasienten føler seg svimmel og ustabilitet.
I det andre trinn av tumor øker i størrelse og nå 3-4 cm i diameter. Hun begynner å presse hjernestammen, som er viktig for menneskeliv sentre - i luftveiene og vasomotorisk. Veksten av svulsten fører til tap av koordinasjon, økt prosentandel av døvhet, nedsatt korneal sensitivitet og slimhinner i munn, nese og svelg. Pasienten observeres ufrivillige raske bevegelser av øyeepler og fullstendig brudd på smak oppfatning. På dette stadium tumor av hørselsnerven er utsatt for kirurgisk behandling.
Det tredje trinn av tumoren når maksimal størrelse og begynner å presse deler av hjernen. Resultatet blir tilsatt til den totale utvikling av symptomer på mentale lidelser og hjerneødem dannelse. I tillegg til funksjonen av pasientens brutt, er det vanskelig å utføre svelge bevegelser, og dannet parese av stemmebåndene og den myke ganen.
Diagnostisering av akustisk neuroma
Å gjøre en nøyaktig diagnose av pasienten til legen anbefaler passere en omfattende undersøkelse.Dette diagnostikk omfatter følgende aktiviteter:
Audiogram. Denne fremgangsmåten gjør det mulig å bestemme hvor stor prosentandel av hørselstap hos en pasient.
Эlektronystahmohrafyya. For diagnose i øregangen av pasienten kom inn i vann eller luft av forskjellige temperaturer. Basert på raske øyebevegelser og tilstedeværelsen av vertigo under denne prosedyren, er pasienten diagnostisert.
Test hjernestammen respons. Dette tiltaket diagnostiske tiltak og registrerer hastighetsimpulser som kommer fra det indre øret til hjernen avdeling. Hvis momentum bremset eller fraværende, og pasienten er diagnostisert svulst utvikling av hørselsnerven.
Magnetic resonance imaging. Denne metoden gjør at diagnostisering av magnetiske bølger for å utføre et riktig bilde av hjernen.
Computertomografi. Dette målet på diagnostisk røntgen struktur gjør nødvendige deler av hjernen.

Etter diagnostisering av pasienten anbefales å gjennomgå et kurs av regenerativ terapi.
Fremgangsmåter for behandling av akustisk neurom
I klinisk praksis note tre behandlings neurinoma, som avhenger av tilstanden til pasientens alder og generell sykdom. La oss undersøke dem nærmere.
Den første behandlingsmetoden - observasjon av pasienten. Denne metoden ikke involverer kirurgi eller gjennomføre noen løpet av behandlingen. Metoden for observasjon er tilordnet tilfelle har minimal tumorstørrelse eller pasienten direkte kontraindisert kirurgi.
Pasienten blir oppfordret til systematisk å måle parametre av svulsten og overvåke endringer i funksjonen av hørsel og schwannomer av andre symptomer. Dersom pasientens lege registrert prosessen med å øke tumorprogresjon og store tegn på sykdommen, er det tildelt et kurs av medisinsk behandling.
Den andre behandlings neurinoma inkluderer strålebehandling som bruker innovativ gamma kniv. Denne teknikken er smertefri for pasienten, og krever ingen snitt og direkte operasjon. Dessuten er utvinningen perioden etter behandlingen minimal. Målet med strålebehandling - stoppe veksten av tumorer. Varigheten av behandlingen avhenger av parametrene av svulster og kan vare fra noen uker til et år.
Denne behandlingen har bivirkninger, manifestert i smerter i nakken og kvalme. I sjeldne tilfeller utviklet pasienten facialisparese og redusere hørselen.
Den tredje fremgangsmåte for behandling av tumorer i hørselsnerven - kirurgisk behandling. Leger anbefaler direkte pasient kirurgi for å fjerne svulsten og bevare integriteten til ansikts nerve og hindre total tap av hørsel. Operasjonen utføres i narkose og er utført av seksjonen og trepanasjon av skallen. For denne metoden for behandling bivirkninger karakteristiske: utvikling av infeksjon, blødning, facialisparese, hørselstap og andre komplikasjoner. Utvinne fra kirurgi varer i ett år.
I tillegg til disse behandlinger kan anvendes kombinert behandling. Denne behandlingsmetoden er tildelt til pasienten ved umuligheten av fullstendig fjerning av tumoren ved operasjon. I den postoperative behandlingen er supplert med strålebehandling.
Dermed er neurinoma ikke en ondartet svulst, men hvis du ikke starter behandling hos mennesker har irreversible.  
Hva er de første symptomene på diabetes?
Diabetes mellitus - en kronisk sykdom i det endokrine systemet assosiert med forhøyet blodsukker og et brudd på en rekke metabolske prosesser.
Typer av diabetes
Diabetes er av to typer. Den første typen pasient krever konstant injeksjoner av insulin, som hans bukspyttkjertelen slutter å syntetisere det.
Til å begynne med, fortsetter bukspyttkjertelen til å utskille insulin, men cellene følsomheten til det for en eller annen grunn faller. I cellen blir ikke tilstrekkelig glukose. Den andre typen diabetes er ofte direkte relatert til fedme, så det er en utmerket forebygging av sunn livsstil.
De første symptomene
Begge typer av diabetes har lignende innledende symptomer. De er forbundet med en signifikant økning i blodglukose, forårsaker dens penetrering inn i urinen. Å fortynne denne mengden glukose, nyrer deretter slipper mer vann.
Som et resultat av økt vannlating, særlig om natten. Denne tilstanden fører til dehydrering, noe som provoserer pasienten å drikke vann i store mengder. Konstant tilstede tørst og tørr munn.
Hyppig vannlating fører til irritasjon av vev av de ytre kjønnsorganene. Hyppig betennelse i slimhinner og kløe i perineum.
Et annet karakteristisk trekk ved svakhet. Friske mennesker i en tilstand av tretthet ganske litt hvile, å føle seg glad. Pasienter med diabetes har selv etter ferien ikke kan få styrke raskt oppbrukt.
Sammen med konstant tørst er ofte en økt appetitt, fordi cellene er sårt under-glukose. Glukose er den viktigste kilden til energi for kroppen.
Et annet problema tegn er et tegn på hurtig vekttap uten noen åpenbar grunn, og vekttap fremgang. Dette fenomenet er ikke vanlig i alle tilfelle, selv om de ikke er et resultat av diabetes.
Ledsagende symptomer på diabetes
Det er mindre typiske symptomer, inkludert kløende utslett og irritert hud. En person kan klage over nedsatt sexlyst og tåkesyn. Synshemming relatert til glukose i kroppsvæskene synspunkter.
I den andre typen diabetes er også mulig nummenhet og kramper. Kroppsvekten i dette tilfelle fortsetter å stige jevnt. Ofte begynner å falle hår på beina, og ansiktet til deres vekst øker.
Den sikreste måten å detektere diabetes er en analyse av den kjemiske sammensetningen av blod. Økt blodsukker vil umiddelbart mistenkt legen og du vil bli dirigert til riktig diagnose.  
Яндекс.Метрика