Anestesi under fødsel

 Bør jeg anestesi under fødsel?

 Epidurals: fordeler og ulemper.


 I dag brukes ofte til smertelindring i arbeidskraft epidural. Er det nødvendig og mulig å gjennomføre denne typen smerte hele tatt?
 Hva epidurals og hvordan det er gjort
 Epidural (peridural) anestesi - et stoff analgetisk administrasjon i området av ryggmargen, men ledningen i seg selv ikke er i kontakt med bedøvelse, unngå komplikasjoner.
 Etter en slik smerte hun er ved full bevissthet, men ikke føler smerte under midjen. Epidural anestesi kan være ulike grader av alvorlighet. Så når arbeidskraft er nok til å blokkere sensitive (smerte) impulser, og motoren av. Dersom transaksjonen venter, deretter fjernet og følsomme og motorimpulser.
 Epiduralanestesi - er en av fordelene med bedøvelse, og kan legges til rette bare anestesilege. Dette gjøres på følgende måte: Kvinnen ligger på siden og litt bøye ryggen, huden av ryggraden på stedet av punktering znebolyuyut og deretter plassere nålen er satt inn, og bringer den til ønsket nivå, så nålen er innført gjennom en spesiell kateter - dette gjør at du kan angi flere doser med bedøvelse som behov. Effektene av anestesi starter etter 15-20 minutter. Når behovet for anestesi over, trekke kateteret og punktering pinne. Etter fremgangsmåten, skal kvinnen i en liggende stilling i minst 2-3 timer.

 Hva kvinne føler seg etter en epidural


 Effekten av epidural anestesi, er at det er nummenhet i den nedre halvdel av kroppen, rier er smertefulle, men de er ikke fjernet - arbeid fortsetter å utvikle seg. Dessuten ofte på bakgrunn av anestesi sammentrekninger oppstår mer strømlinjeforme og cervix avslørt snart.
 Ved start strøm, en annen dose av medikamentet ikke administreres, og passerer forsøk uten bedøvelse. Men i noen tilfeller, når en kvinne overarbeid kontra av helsemessige årsaker (for eksempel alvorlig kardiovaskulær sykdom eller risiko for netthinneavløsning) er utført under narkose og den andre fasen av arbeidskraft.
 Etter levering slutten, og første barn blir født, og søppel, som passende analgesi (for eksempel, krever masker i livmorhalsen) gjennom kateteret er en liten mengde bedøvelse.

 Positive sider Epidural


 Epidural anestesi kan brukes i barsel hvert år. Det er spesielt indikert for høyt blodtrykk, inkludert som oppstår på en bakgrunn av toksisitet andre halvdel av svangerskapet, fordi den bidrar til å redusere. På den positive siden epidural anestesi er:
 • komplett smertelindring under fødselen, men kvinner er helt ser, hører og forstår;
 • cervix raskt avslørt, og barnet flytter stille gjennom fødselskanalen;
 • En blod smertestillende nesten absorbert, så sjelden finner en negativ effekt på barnet.

 Ulemper ved epidural anestesi


 De er også der, men forekommer oftest i tilfelle at anestesilegen eier denne metoden ikke helt opp:
 • alvorlig hodepine og ryggsmerter, noe som kan være forvirrende for en kvinne i flere måneder etter fødselen;
 • reduksjon i blodtrykk, noen ganger ganske skarp;
 • kort krefter og den fortsatte flyt av arbeidskraft;
 • mulig (sjelden) ryggmargsskade;
 • Mulig allergisk mot smertestillende;
 • på grunn av et fall i blodtrykket hos kvinner kan være fosterhypoksi (mangel på oksygentilførsel sine vev);
 • sjelden hos nyfødte kan ha komplikasjoner som lungesvikt og overgrep suger.
 Epiduralanestesi er kontraindisert hos kvinner med lavt blodtrykk, ulike sykdommer i hjernen og ryggmargen blødning under fødsel, langvarig arbeidskraft.
 Epiduralanestesi - en god, velprøvd og relativt sikker metode for smertelindring i arbeidskraft. Å gjøre eller ikke gjøre anestesi, kvinnen bestemmer seg sammen med legen, men den endelige avgjørelsen av legen tar det selv.  
Hva å gjøre etter å ha en baby

 Hva du skal gjøre etter fødsel
 Hvordan barselkvinner å ta vare på seg selv hva du skal spise etter fødselen.

 Postpartum perioden


 Som endte i fødsel begynner postpartum perioden - denne gangen etter utvisningen av etterbyrden til full gjenoppretting av kroppen av kvinner etter fødsel, det tar ca 6-8 uker. Denne perioden har også sine komplikasjoner for både mor og barn. Men det viktigste som skjedde - hun endelig tok på hendene og sette en baby til brystet.

 Tilstanden i kroppen etter fødselen


 Umiddelbart etter fødselen en kvinnes kropp er under stress, men begynner han nesten umiddelbart for å sakte men sikkert komme. Det er ganske lang prosess, kroppen tilhører nok en gang fullt rekonstruert.
 Først av kvinnelige organisme er overflødig væske som samlet seg på slutten av svangerskapet i vev og forberede dem for fødsel (razrыhlyalys vev og bli mer smidig å strekke). Denne "overskytende" fluid samler seg mellom 4 og 6 liter, og det er absolutt stor belastning på det kardiovaskulære system. Gradvis kommer tilbake til normale organer som zdavlyuvaly stor livmor: rett ut lunger, mage, tarmer, lever. Begynn å arbeide på full kapasitet nyrer, fjerner overflødig væske fra kroppen.
 Etter fødselen hos kvinner i de fleste tilfeller er det en betydelig vekt som oppstår ikke bare gjennom væske, men også på grunn av akkumulering av fett under svangerskapet (fettlag - er beskyttelse for barnet). Hvis kvinnen ikke ser på din vekt og spiser mye søtt og fett, fettreservene er betydelige.
 Etter fødselen for en stund som om transfixed hormonell aktivitet av organismen. Det faktum at i de siste månedene av svangerskapet hormoner som produseres av morkaken nøkkelen, og etter fjerning aktivitet begynte å vise bare hypofysen, slippe prolaktin - et hormon som stimulerer produksjonen av morsmelk. Derfor, i de første dagene og ukene av en kvinnes hormon blitt redusert - det bryter metabolske prosesser og bidrar til psykiske lidelser (for eksempel depresjon eller postpartum psykose).
 Av stor betydning er tilstanden av livmor etter fødsel - det er et stort åpent sår. Derfor er en av de viktigste målene for postpartum perioden - ikke registrert i denne sårinfeksjon. Livmoren er økt i volum, murene strukket fra henne natal utvalg - lohii som sår sekreter dannes i såret på stedet av morkaken fra livmorveggen. Lohii er spotting biter av slimhinnen i livmoren og klumper av slim fra livmorhalsen. Gradvis livmor ryddet og lohii endre farge og komposisjon. Det er farlig hvis lohii bli gul-grønn og dårlig - det står purulent infeksjon, som er svært farlig etter fødselen.
 Etter fødselen er det en restaurering og bevegelsesapparatet, også i den siste måneden av svangerskapet for å fungere med økt belastning, og under fødsel var en spesiell belastning av bein og leddbånd i bekkenet - de skiltes og strukket. Under fødsel oppstår skade på slimhinnene i fødselskanalen, og noen ganger musklene i perineum.

 Tidlig postpartum perioden


 I postpartum perioden er spesielt viktig første 2-3 timer etter fødselen, kalt tidlig postpartum perioden. Tidlig postnatal periode krever nøye observasjon av kvinnen, siden på denne tiden er det forskjellige komplikasjoner (for eksempel blødning). Derfor, i løpet av denne tiden skal kvinnen være i rodzal under konstant oppsyn av jordmødre.
 Umiddelbart etter fødselen, føler hun en enorm lettelse og tilfredshet, spesielt etter at hun lå på magen barnet. En halv time senere kan det bli enda mate. Livmoren på dette punktet sterkt strukket, og den inneholder blodkar, på grunn av sin tette koplingsvegg brakk placenta. Amming gagne mor og barn, en kvinne under fôring under påvirkning av hormoner er redusert livmor muskler som komprimerer blodkar og bidra til å stoppe blødninger, og barnet får nyttige, rik på biologisk aktive stoffer og råmelk antistoffer.
 Livmoren er synkende veldig sakte og smertefullt, god hjelp i denne prosessen amming. Etter levering, livmor nederst tømming av blæren er 4-5 cm under navlen; Da bunnen av livmoren synker daglig i ca. 1 cm og 10 til 12 dagers knapt påvisbar. Gradvis redusert og cervix, vagina lukking. Stor livmor legger ofte press på blæren, forårsaker urinretensjon. Urinretensjon oppstår på grunn av det faktum at etter fødsel kommer avslapning av alle muskler i indre organer, inkludert blæren. Dette må sjekkes hvis deres egen tømme blæren svikter, så må du søke hjelp - trekke urinen ved hjelp av et kateter.
 Ikke bekymre deg hvis du er ute etter fødsel dag (og noen ganger flere ganger om dagen for å måle kroppstemperatur, blodtrykk og hjertefrekvens -. Så alltid gjøre for å fange eventuelle endringer i kroppen og hindre komplikasjoner Vanligvis vil en liten økning i temperaturen observert 12 timer etter fødselen - dette er på grunn av absorpsjon i blodkreft Det er ingen grunn til bekymring, alt vil gå alene, og hvis prosessen er forsinket, er behandling -.. hvorfor er en kvinne, og de første dagene etter fødselen på sykehuset Livmor gradvis redusert, særlig under fôring og barn manifestert av smerte. Hvis smertene er svært alvorlig, foreskriver legen smertestillende er trygt under amming en baby.
 I de første dagene etter fødselen og ofte forsinket krakk, men det er enda nyttig som advarer mot infeksjon i livmoren. Ennå å forsinke denne prosessen er ikke nødvendig hvis ingen krakk i tre dager, så du trenger å gjøre et klyster. Et annet angrep etter fødsel - akutt hemorroider fordi tuzhylasya kvinne i barsel, og dette kan ikke påvirke status av venene i endetarmen. Men over tid, og det må bare til daglig var stol. For dette formålet, praktisk til alle endetarms bruke lys, for eksempel hlytserynovыmy siden de er ufarlig for mor og barn, og raskt føre til stolen.

 Hygiene og ernæring i tidlig fødsel perioden


 Etter fødselen, bør kvinnen forynge og hindre smitte komme inn i fødselskanalen. For å gjøre dette:
 • luft jevnlig i sykehusavdeling og rom i hjemmet etter utskrivning fra sykehuset;
 • gi høy-kalori ernæring kvinne med masse vitaminer; det må få mat rik på proteiner (ellers hva som vil skje til å danne melk?) Dette magert kjøtt, fisk, meieriprodukter. Menyen skal være rikelig med grønnsaker (helst i termisk behandlet form) og frukt - en kilde til vitaminer og mineraler. Fôring ammende mor skiller seg ikke fra kvinner ernæring under svangerskapet med den eneste forskjellen som ikke er begrenset væskeinntak; men også for å erstatte flytende mat er ikke nødvendig - det vil påvirke kvaliteten av melk;
 • Clean - garantien for helse. Til kvinnen etter fødsel er direkte relatert: klær skal være rene, som forurensning det er behov for å endre. Til alle lin er ikke pachkalos gulvet ark sette litt olje klut dekket bleie - de kan erstatte engangsbleier;
 • de to første dagene etter fødselen toalett mødre holdt fire ganger om dagen, mens endring og bleier. På den tredje dagen, og til å slippe den samme toalett holdes to ganger daglig;
 Hvis fødselen gikk uten komplikasjoner, ville kvinnen rådes til å komme ut av sengen på den andre dagen. Ikke vær redd for å stå opp, nå godt etablert at den tidligere kvinnen begynte å stige etter fødselen, jo raskere utvinning av kroppen.
 På 2-3 dager etter fødselen kvinnen begynner å legge merke til hvordan nahrubayut og bli smertefulle bryster - det kommer melk. Å sette brystvorten ble ikke skrubbsår og sprekker der melkekjertlene infeksjon kan få for brystene må behandle. De trenger daglig vask med varmt vann når du vasker morgen, ikke glem å endre ofte undertøy, vaske hendene med såpe før fôring barn (brystene og brystvortene før fôring ikke vaske, eller hud i dette området vil tørke og sprekke). For å hindre sprekkdannelser i brystvorten, er det nødvendig flere ganger om dagen gjør luft bad: nakne bryster i 15-20 minutter. Vil bidra til å hindre riper og sprekker og riktig klinke barn: sammen med den omkringliggende areola - sirkel pigmentert hud.
 Det er ikke så lett, noen barn ikke lærer å skikkelig fange brystvorten, men da problemene vanligvis ikke skje. Mens kvinner ikke har lov til å stå opp, hun mater babyen liggende, og da - sitter.

 Fornybare gymnastikk i tidlig fødsel perioden


 Samtidig er det tilrådelig å starte et kurs av terapeutiske øvelser som vil tillate kvinner å komme seg raskere. De første dagene, disse øvelsene liggende nede, og så kan du gjøre det i en annen stilling. Grunnleggende øvelser for å samle krefter:
 • nese pusten dypt, dypt pust - munn gløtt mens utvannet hendene fra hverandre og oppover;
 • å eliminere lunger i bekken-området, alternativt trekke høyre og venstre fot uten å løfte føttene fra sengen;
 • for musklene i bekkenbunnen og perineum: ligge på ryggen med bena bøyd i spiss vinkel føttene når du puster løfte bekkenet over sengen og komprimere kneet;
 • for magemusklene, løft hodet og skuldrene fra en utsatt posisjon;
 • for laterale musklene i bagasjerommet, vekselvis bøye kroppen i ulike retninger glir hendene på hoftene til knærne;
 • Siden fjerde dag av øvelsen kan gjøres i sittende stilling; 6-dagers øvelser kan bli innlemmet i en stående posisjon.
 Alle triks for barnepass og fôring hans kone blir nødt til å lære på sykehuset. Men hjemme er det heller ikke igjen uten assistanse, på den andre dagen etter utløps hennes besøk valgdistrikt barnelege og sykepleier barn som vil svare på alle spørsmål spennende ung mor.  
Яндекс.Метрика