Bukspyttkjertelkreft SymptomerBukspyttkjertelkreft - en alvorlig sykdom hvor kroppens vev for å utvikle en ondartet svulst. Av kreft utløser røyking, diabetes, kronisk pankreatitt og andre faktorer.
Hva er bukspyttkjertelen
Bukspyttkjertelen ligger bak magen. Den har to funksjoner: fordøyelses og endokrine. I det første tilfellet sikrer jern produksjon av enzymer som bryter ned fett, proteiner, karbohydrater. Endokrine funksjon - et hormon som deltar i prosessen med metabolisme, insulin, glukagon, gastrin og noen andre.
Bukspyttkjertelen har fire deler: hode, nakke, kropp og hale. Typisk utvikler svulsten i hodet.
Årsakene til kreft i bukspyttkjertelen
Pålitelig årsakene til sykdommen er ikke kjent, men det er risiko:
- Røyking spiller en viktig rolle i dannelsen av kreft i bukspyttkjertelen. Dermed er det reversibel risikofaktor, etter å ha gitt opp en dårlig vane risiko for sykdom avtar raskt.
- Alder over seksti år.
- Menn er mer sannsynlig å utvikle sykdommen.
- Kronisk pankreatitt - betennelse i bukspyttkjertelen som oppstår over tid.
- Diabetes.
- Fedme viss grad bidrar til kreft i bukspyttkjertelen.
- Ubalansert kosthold med store mengder animalsk fett og karbohydrater.
- Genetiske faktorer spiller også en rolle i sykdomsutviklingen.
- Kreft i bukspyttkjertelen - tegn på sykdommen si

Sykdommen utvikler seg over tid, ikke blir vist, og finnes i de senere stadier, når svulsten har spredt seg til nærliggende vev, lymfeknuter. Hovedtrekkene skilles:
- Akutt magesmerter eller tilbake, trekke beinet hvis det er noe redusert.
- Vekttap uten noen åpenbar grunn.
- Gulsott vanligvis oppstår når bukspyttkjertelen hodet kreft på grunn av kompresjon av felles gallegang. Bile kan ikke passere inn i tolvfingertarmen, forårsaker gulfarging av hud. Ofte dette fenomenet er ledsaget av kløe.
- Oppkast er en konsekvens av det faktum at tumor presser overgangen fra magesekken inn i tolvfingertarmen.
- Tørste, hyppig vannlating - tidlige symptomer på diabetes, som kan utvikle kreft i bukspyttkjertelen.
- Diaré - en stol med en ubehagelig lukt er forårsaket av mangel på bukspyttkjertelen enzymer og dårlig absorpsjon av fett fra mat.
- Følelsen av tyngde i det øvre høyre kvadrant på grunn av trykket av svulsten på miltvenen, noe som fører til en endring i størrelsen av milten.
- Når insulinoma kan delta på følgende funksjoner: håndskjelvinger, svakhet, hjertebank, sult, tap av bevissthet og selv koma. Disse symptomene oppstår fordi blodsukkeret er ikke nok. I en slik situasjon bør ringe en ambulanse, og gi pasienten noe søtt.
- Når hastrynome merket surhet i magen, halsbrann, sår som ikke går bort etter behandling og andre. Dette skyldes økte blodnivåer av et hormon som sikrer produksjon av magesaft i større mengder.
- Hlyukohonoma, er det typisk for vekttap, tørste, hyppig vannlating, utseendet på hudutslett, blir det glatt og lyst oransje. Årsaken til disse symptomer - en stor mengde sukker i blodet.

På grunn av det faktum at svært ofte forekommer bukspyttkjertelkreft hos personer med en diagnose på kronisk pankreatitt eller diabetes, kan en hvilken som helst endring i symptomer eller en kraftig svekkelse av pasientene snakke om sykdommen, og i disse tilfeller bør man straks gå til en lege.

Diagnose av kreft i bukspyttkjertelen


For diagnose, en rekke forskning:

- Ultralyd av abdomen gjør det mulig å fastslå årsaken til gulsott og magesmerter. Disse symptomene kan være til stede når gallegangene er steiner. Dersom ultralyd synlig tumor i bukspyttkjertelen, av en annen test.
- Computertomografi, kan det bidra til å nøye vurdere bukspyttkjertelen fra alle sider og oppdage selv små svulster som ikke kan sees på ultralyd.
- Biopsi - den mest pålitelige metode for å diagnostisere en sykdom hvor tumorstedet undersøkt under et mikroskop, bestemmes, hvorav det er sammensatt av celler.
- En blodprøve for tilstedeværelse av antigen CA 19-9 nivå er kreft i bukspyttkjertelen øker.
- Hvis du mistenker at bestemme blodsukker insulin, C-peptid og andre stoffer i blodet.
- Når hastrynome utforske gastrin nivå.

Hvis biopsi etablert kreftceller, blir diagnosen bekreftet, og å bestemme fasen av kreft er tildelt ytterligere studier.
Behandling av kreft i bukspyttkjertelen
Behandlingsmetoden avhenger av stadium av sykdommen. Det er tre hovedmåter: kirurgi, strålebehandling og kjemoterapi.
Kirurgi innebærer å kutte ut den berørte svulst i bukspyttkjertelen hodet, magen, tolvfingertarmen, galleblæren og nærliggende lymfeknuter. Alt dette må være på grunn av det faktum at bukspyttkjertelkreft sprer seg raskt til tilstøtende organer. Hvis kreften har flyttet til store fartøy eller i fjerne organer, er kirurgi ineffektiv og med farlig.
Kjemoterapi anvendes etter operasjonen i kombinasjon med strålingsterapi, eller uavhengig av hverandre.
Radioterapi - er bestrålingen av tumoren, som dreper kreftceller eller stanse deres vekst.  
Hvordan å behandle pankreatittPankreatitt er en betennelse i bukspyttkjertelen som kalles. Spørsmålet om hvordan å kurere sykdom, bestemte avhengig av formen. Det er tre: kronisk, akutt pankreatitt og reaktiv.
Akutt pankreatitt
Årsaken til sykdommen, kan være gallestein, alkoholmisbruk og andre. Mest pankreatitt utvikler hos menn. Den viktigste funksjonen av sykdommen er smerter i magen, for det meste på toppen, det kan lagres i flere dager. Det kan være sterk eller moderat og begynner å vokse etter et måltid.
Før du tar den endelige diagnosen, legen skal gjennomgå utnevner blod. Under den akutte prosess amylase og lipase tredoblet. Denne fordøyelsesenzymer som produseres av bukspyttkjertelen. Det kan også endre blodglukose, kalsium, natrium, magnesium og kalium i blodet. Når tilstanden i bukspyttkjertelen bedres, indikatorer er normalisert. Legen kan henvise pasienten til ultralyd av magen for å påvise gallestein, og en CT-skanning, som lar deg se betennelse i bukspyttkjertelen eller dens ødeleggelse.
Hvordan å behandle akutt pankreatitt
Taktikk av behandlingen avhenger av alvorligheten av sykdommen. Hvis det ikke er noen komplikasjoner, er akutt pankreatitt. Hovedmålet med behandlingen - å støtte vitale funksjoner, forebygge komplikasjoner. Du må kanskje sykehusinnleggelse, som brukes i behandling av intravenøse medikamenter.
Falske cyster i bukspyttkjertelen fjernes kirurgisk.
I nærvær av gallestein, kan et akutt anfall vare i flere dager. I alvorlige tilfeller kan pasienter trenger intravenøs ernæring i tre til seks uker mens bukspyttkjertelen behandles. I milde tilfeller, er denne prosedyren ikke aktuelt.
Etter utvinning, anbefales det ikke å drikke alkohol, og mange har. Legen må bestemme hvordan du kan forhindre ytterligere angrep. Hos noen pasienter årsaken til sykdommen er klart, mens andre trenger å gjennomføre en undersøkelse.
Komplikasjoner av pankreatitt
Sykdommen kan føre til pusteproblemer. Noen pasienter utvikler hypoksi, vev og celler ikke får oksygen i tilstrekkelige mengder. Leger behandler hypoksi sin forsyning gjennom en maske. Men overskudd kan forårsake forstyrrelser i lungene, noe som resulterer i behovet for mekanisk ventilasjon.
Hvis infeksjon utvikler, kan legen forskrive antibiotika. I alvorlige infeksjoner operasjonen kan utføres. Det er nødvendig å finne kilden til blødningen, trekke ut den skadede bukspyttkjertelen vev.
Noen ganger akutt pankreatitt kan provosere nyresvikt, som er utført for å eliminere dialyse.
Kronisk pankreatitt
Denne sykdommen er forårsaket av skader på bukspyttkjertelen vanlige. Noen ganger er det nok av et akutt anfall av pankreatitt etter som skadet duct.
Den viktigste årsaken til kronisk pankreatitt - alkoholisme, men det kan være andre grunner.
Tegnet av kronisk pankreatitt er smerte som strekker seg til baksiden. Men de kan mangle. Noen ganger smerten kan tyde på utvikling av unormal smerte. Det kan også være kvalme, oppkast, vekttap, diaré.
Å diagnostisere kronisk pankreatitt er vanskelig. Men moderne teknologi har fått løst problemet. Tester som bestemmer pankreasfunksjon, for å hjelpe avgjøre om nok fordøyelsesenzymer, skiller bukspyttkjertelen. Er ultralyd, ERCP, computertomografi. I de senere stadier av sykdommen for å diagnostisere "pankreatitt" og bestemme sin utvikling, kan legen forskrive de nødvendige testene.
Hvordan å behandle kronisk pankreatitt
Hovedmålet med behandlingen - for å lindre smerten. Videre definert diett med begrenset fett og karbohydrater som kommer inn i kroppen gjennom mat. Hvis nok enzymer produsert av bukspyttkjertelen, kan legen forskrive bestemte legemidler som tas sammen med mat. Det hjelper kroppen fordøye maten, ifølge gjenopprette vekt. Å kontrollere blodsukker, insulin eller andre utpekte medisiner
I noen tilfeller kan smertelindring trenger kirurgi. Personer med diagnosen "pankreatitt" må slutte å drikke alkohol, kosthold og tar medisiner.
Pankreatitt hos barn
Hos barn oppstår sykdommen sjelden. Årsakene kan være traumer eller arvelig bukspyttkjertelen pankreatitt. Også pankreatitt kan oppstå hos barn med cystisk fibrose, en progressiv og uhelbredelig lungesykdom.

Tradisjonelle oppskrifter

Ganske effektiv folkemedisin er følgende oppskrift. Ta tre poteter og to gulrøtter. Vask og kutt øyne, hud fjerne de fleste ikke. Grønnsaker hoppe gjennom juicer, bør få to hundre gram juice. Hans ta en halvtime før måltider for uken. Så ta en pause i syv dager. Totalt skal tilbringe tre behandlinger.
Godt å drikke med pankreatitt surkål juice. Den inneholder et naturlig stoff som brukes i legemidler, men det fungerer mer jevnt og uten bivirkninger.
I behandlingen av pankreatitt medisinsk hjelp urtemedisin.  
Яндекс.Метрика