De negative effektene av røyking på menneskekroppen og DNA

 Effekten av røyking på menneskekroppen


 Amerikanske forskere har funnet ut at de negative effektene av røyking på menneskers helse begynner med de første puffs og medfører irreversible genetiske endringer, i stand til å føre til kreft, og sykdommer som brystkreft.

 Professor S. Hecht University of Minnesota sa at denne første felles forskning med National Cancer Institute, er de første forsøkene på frivillige som gjør det mulig å undersøke DNA-skader tobakk.
 Under forsøkene for å etablere effekten av røyking på menneskekroppen, forskere var spesielt interessert i en av urenheter sigarettrøyk - fenantren. Det høye innholdet av stoffer som finnes i blodet av røykere, skaper det et meget giftig stoff som forårsaker kreft mutasjoner.
 Den høyeste konsentrasjonen av fenantren oppstår i den første halvtimen etter røyking.  
Effekten av røyking på menneskekroppenDen utbredte forekomsten av røyking har brakt denne saken til internasjonalt nivå. Nikotinavhengighet vane har blitt en svøpe av moderne samfunn, pest 20 og 21-tallet.Tallrike studier har bekreftet at røyking fører til uopprettelig skade på menneskekroppen. Statistikk tilgjengelig for Verdens helseorganisasjon viser at over en femtedel av det totale antall dødsfall i industrialiserte land med sin direkte årsak til røyking. Utrolig men sant: Røyking ødelegger folk er mye mer enn bilulykker. Hvis det å være bak rattet, mener om deres sikkerhet en person, den utbredte salg av sigaretter og aktiv reklame vstrevozhytsya ikke gi over - ikke utestengt, så ikke dårlig.
Langt alarmerende utbredelsen av røyking blant ungdom og kvinner. Fordi mange ikke vet at ønsket om å "være som alle andre" raskt forvandlet til en vane og snikende, pernisiøs effekt på unge voksende organer. Det undergraver helse og forkorter livet og lenket med kjettinger sterk viljestyrke. Bevis konsekvensene kan skje umiddelbart hvis personen er hardfør organisme, kan de skadelige effekter oppstår først etter mange år. Men uten et spor røyking skal ikke i noe tilfelle.
Mange meningsmålinger viser at mange ikke er klar over alle ulempene med avhengighet og om irreversible effekter som kan oppstå under påvirkning.
Endringer i kroppen under påvirkning av røyking
Menneskekroppen er utsatt for den negative virkningen uavhengig av antall røykte per dag tobakksvarer (sigaretter, piper, sigaretter). Ofte røyk ikke genererer sykdommen, men deres utvikling fremmer og stimulerer veksten av skadelige prosesser som svekker immunsystemet. Blant konsekvensene av røyking - koronar hjertesykdom, emfysem, kronisk bronkitt og til og med kreft.
Vurdere prosesser som skjer i de indre organer av fans av forskjellig røyke tobakk.
Hjernen. Røykere er mer utsatt for slag - forstyrrelse av hjernens funksjon på grunn av dårlig sirkulasjon. Årsaken til hjerneslag er vanligvis tett arteries som leverer oksygen til hjernen. Røyking er ikke en faktor som fremmer trombose, men på bakgrunn av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen er mer sannsynlig. Et slag kan oppstå på grunn av lesjoner i hjernen arterier, som fører til brudd og indre blødning. Han lider av røyking og mental aktivitet. En person blir glemsom, irritabel, begynner å lide av søvnløshet. Tobakk dekk, har eksperimenter vist at etter røyking en pakke sigaretter en person trenger for å utføre arbeid for noen timer lengre.
Lungene. Det luftveiene er den første til å ta slag, så det er mest utsatt for kreftfremkallende kjemikalier som finnes i tobakksrøyk. Rundt 90% av lungekrefttilfeller direkte eller indirekte årsaken til sykdommen var avhengighet til røyking. Blant folk som røykte to eller flere pakker sigaretter om dagen, evnen til å møte kreftpasienter 60-70% høyere enn blant ikke-røykere. Risikoen for avhengig av flere faktorer: antall inhalert human røyk, antall sigaretter, så vel som deres sammensetning. Men selv i lyse-sigaretter inneholder nikotin uønsket og kreftfremkallende tjære, den farligste av disse er nitrosaminer, bensapyren og radon. Karakteristiske symptomer: brystsmerter, langvarig hoste hysterisk, harkane blod, tilbakevendende bronkitt eller lungebetennelse. Foreløpig lungekreft dreper flere mennesker enn noen annen kreft.
Røykere med erfaring ofte kronisk obstruktiv lungesykdom. Dette er hovedsakelig bronkitt og lungeemfysem. Bronkitt tent øvre luftrør grener og deres berørte slimhinnene. Emfysem eller lungevev degenerasjon - ødeleggelsen av lunge alvel hele bronkial treet. X-ray bildet påvirkes alveolene synlige hull i lungene. De viktigste symptomene på emfysem: uuttalte hoste, kortpustethet, bryst fat.
Hjerte og blodkar. Røykere ofte diagnostisert sirkulasjonsforstyrrelser på grunn av lesjoner i det kardiovaskulære systemet. Karbonmonoksyd som inneholdes i produktet røyking blokkerer hemoglobin og, som konsekvens, forsyne hjertemuskelen med oksygen. Skipene er redusert i et forsøk på å tvinge hjertet til å jobbe raskere. Som et resultat av øket blodtrykk og hjerte blir bredere og skadet.
Røykere har forhøyede blodkolesterolet. På veggene i blodårene som fører blod til hjertet, avsatt fet plakk. Lumen av arteriene snevret ned til deres blokkering. Som et resultat, mange ganger risikoen for hjerteinfarkt - hos røykere er det fem ganger høyere enn de som ikke røyker. Når røkeren, i tillegg, har et meget høyt kolesterolnivå, risikoen for hjerteanfall 8 ganger høyere i forhold til andre.
Blod. Sammensetningen av blodet under påvirkning av røyk kvalitativ forandring: røde blodceller blir mindre blodkar hurtigere slitasje. Karbonmonoksid forsinker oksygen, hindrer det inge i tilstrekkelige mengder, og nikotin krever bare økte mengder av dette elementet. I tillegg binder karbonmonoksid celler hmeohlobyna å danne oxyhemoglobin, ubrukelig når det gjelder oksygentilførsel til vitale organer og vev. Kroppen føles permanent anoksi. Først reduserer røyking blodets evne til å mette kroppen bare 5-10%, men det er nok til at folk føler seg verre.

Magen.
 Det ville synes at effekten røyking har på magen, fordi røyken er inhalert øvre luftveier og lunger må lide mest? Men magen er også utsatt for de negative effektene av røyking. En poslestvyya lang røyking - økt produksjon av saltsyre, noe som fører til erosjon av veggene i mage og ulcus forekomst. Vanlige symptomer på magesår - brennende eller verkende smerter av varierende lengde vises på morgenen og etter måltider mellom navlen og brystbenet. Indirekte tegn: vekt tap av matlyst, kvalme, oppkast delene. Røyking svekker kroppens regenerative evne og hindrer tilheling av sår. Et sår er - en potensiell risiko for magekreft, og røykere er i fare for å pådra dem mer enn de som aldri tok noen sigarett i munnen. Også, røyking kan forårsake kreft i spiserøret, som er tegn på ubehag i brystet, problemer med å svelge og vekttap.
Utvekslingsprosesser. Vi bevise de negative effektene av røyking på stoffskiftet. Hos røykere vitamin C i kroppen halve størrelsen av det normale. Forresten, vil familiemedlemmer som røyker, og til slutt må for dette vitaminet som passive røykere. Den største faren er problemet for barn dannet kroppen som er mest utsatt for de destruktive handlinger av nikotin og tobakk tjære. Dessverre, noen barn, som allerede er en tenåring (og noen ganger ikke engang kommer ut av det) vedta denne vanen hos voksne og unge pidsidayut år på stoffet nikotin. For informasjon, sammen med røyken fra en sigarett røkt ugjenkallelig tapt 2, 5 mg vitamin C daglig i løpet av sin normale 20-50 mg.
Øyne.State of the eye avhenger av deres blodtilførsel, som er staten av skipene. Også, griper røyking med absorpsjon av anlegget mat sporstoffer gunstig for øynene. Røyker se den røde rennende øyne og hovne øyelokk kanter. Forverring av synsnerven og motor mыsch øyne føre til utvikling av misdannelser i stjernene (nærsynthet, langsynthet, astigmatisme). Glaukom påvirker absolutt ikke kan røyke ikke å føre til økt intraokulært trykk og for disse problemene.
Andre sanser. Hyppige følgesnikotinavhengighet er knapphet på smak, manglende evne å skille mellom lukt. Langvarig nikotin overgrep kan utvikle døvhet.
Munn.Svært ofte kreft i munnhulen som oppstår under påvirkning av langvarig røyking. De fleste tumorer som en liten forsegling på tannkjøttet, ganen, kinn, tunge (på bunnen eller sidene) eller i bunnen av munnen.
Lemmer. Satellitt hver syvende røyker - obliterating endarteritis. I denne sykdommen de skadede fartøyet føtter, forstyrret blodtilførsel til vev og vaskulære lumen ofte helt lukket. I alvorlige tilfeller, koldbrann og med mulig amputasjon av nedre ekstremiteter.
Blæren. Mange røykere (hovedsakelig menn) klager over problemer med vannlating, smerter i bekkenområdet, utseendet av blod i urinen. De som er eldre enn 40 år, oftere enn ikke-røykere, lider av blærekreft.
I menneskekroppen er det nesten ingenting som ikke ville føle de negative effektene av røyking. Det påfører ubotelig skade, for ikke å nevne utseendet (grå hud, kjedelig hår, sprø negler), som gir røyker hodet. Jo før personen nekter å røyke, jo flere fordeler det vil bringe med seg selv, frata kroppen av svært skadelige effektene av nikotin.
De negative effektene av røyking på reproduksjonssystemet
Skader forårsaket av røyking urin-, enorm. Evnen til å føde barn med alder gradvis redusert, og røykere, skjer denne prosessen til tider bыstree.Smolы finnes i tobakksrøyk, redusere nivåer av vitamin E og kjønnshormoner. Cellene som kan gi opphav til nytt liv, ødelagt på scenen for modning.Tørre statistikk tyder på at over 10% av tilfellene av mannlig impotens er forårsaket av beslagleggelse av røyking. Dessverre er det mange mennesker som lider av ufruktbarhet unge menn nesten det dobbelte av gjennomsnittet.
Heldig jente som kunne være en mor blant storrøykere bare 72% (i forhold til ikke-røykere). Nikotin, tjære kan forårsake avbrudd av svangerskapet, for tidlig fødsel, dødfødsel. Amerikanske forskere har funnet ut at selv om noen få sigaretter om dagen øker risikoen for intrauterin død av et barn på 20%, og daglig pack - med så mye som 35%. Gravide Røykere risikere å miste sitt barn under fødselen tre ganger mer sannsynlig enn ikke-røykere.
I vårt samfunn, nøytral behandle gravide røykere utenfor. Alle vet at det er dårlig, men det er åpent harme er i sikte enheter. Dette er uheldig, fordi den nådeløse statistikk tyder på at barn født av mødre Røykere mer vanlig Sudden Infant Death Syndrome. Et nyfødt barn har ofte mindre vekt og mer svak.
Reproduksjon Spesialister mener at røyking påvirker negativt DNA-molekyler før de bryter. Bly og andre tungmetaller, som er rikelig nikotin røyk reagere med de celler i den menneskelige kropp, forårsaker mutasjoner i genet nivå. Strukturen av DNA forandrer poyavlyutsya defekte gener. I storrøykere som blir født barn med nedsatt funksjonsevne og sykdommer i nervesystemet. Spesielt røyke foreldre, er disse barna født fem ganger mer sannsynlig enn ikke-røykere menn.
Leger sterkt anbefale at kvinner røykere i svangerskapet stop smoking.Uansett hvor godt eller ble zaschyshen barnet i mors liv, skadelige bestanddeler av tobakksrøyk er i stand til å trenge inn og skade ham. Disse barna redusert mental kapasitet, de henger ofte etter i utviklingen, neppe gitt dem ferdighetene til å skrive, lese, snakke, er det vanskelig å fortsette å takle pensum. Alt dette - konsekvensene av systematiske skadelige effekter av nikotin på hjernen er dannet.
Minst innvirkning på røyking mødre og andre organer til barnet, slik som endokrine kjertler, og okoloschytovydna skjoldbruskkjertelen, binyrene, hypofysen.
Offentlige programmer for å beskytte mor og barn må nødvendigvis omfatte fremme sunn livsstil og utdanne gravide røyker avvisning under noen saus. Dessverre, i praksis er dette ofte ikke skjer.
Dødelighet og Røyking
Studier storskala av Verdens helseorganisasjon viste at:
• Røykere dødelighet generelt på 30-80% mindre enn hos røykere;
• Øke antall sigaretter i direkte forhold til økningen av dødelighet;
• Blant folk som begynte å røyke i ung alder, høyere dødelighet;
• I mislighold effektivitet bedre enn røykere.
Nyere studier har bekreftet at røyking bidrar til sykdomsprosesser eller forverrer dem, så dens innvirkning på sykelighet og dødelighet opplagt. For eksempel, blant dem som hver dag røyker mer enn 20 sigaretter, høyere dødsrate mer enn 15 ganger enn ikke-røykere. Tyske forskere undersøkt dødelighet blant røykere i alderen 40-49 år, og konkluderte med at folk i denne kategorien er døende tre ganger mer sannsynlig enn ikke-røykere av samme alder.
De vanligste dødsårsakene - lungekreft og hjerteinfarkt. Forresten, i tide spohvatyvshyesya og slutte å røyke har en sjanse til å forlenge livet - dødelighet blant dette har en tendens til å avta. Britiske forskere en stor prosent av tidlige dødsfall som oppstod som følge av luftveissykdommer og problemer med det kardiovaskulære systemet forbundet med avhengighet til tobakk. Av sykdommer forårsaket av craving for nikotin i Frankrike hvert år dør om lag 35 000 mennesker i USA - ca 300 tusen. I midten av det 20. århundre, den japanske hadde hjemme en rekke undersøkelser for å identifisere årsakene til døds etterforskning. Det ble funnet at røyking blant menn og kvinner, dødeligheten var 22% høyere enn blant dem som ikke lider av nikotinavhengighet.
Dermed røyking - et globalt problem, og løse det bør også være en global måte, og bringer alle nivåer av menneskelig bevissthet å postulere at røyking - dårlig.  
Яндекс.Метрика