Effektene av søvnmangelI dagens verden fenomenet kronisk søvnmangel, veldig vanlig. Man blir vant til det og gir ikke mye verdi. Og absolutt ingenting. Uansett årsak, er resultatet en konstant mangel på søvn søvnighet. Hvis du nedosypayete hele tiden, bør dette føre til alarm og bekymring. Alvorlige konsekvensene er uunngåelig.

Hva er fordelene med full sove

Mange mennesker som opplever en mangel på søvn, tror ikke at dette faktum påvirker deres prestasjoner og humør. Andre mener at god søvn - en luksus. De vet at hvis vыspyatsya godt, føler seg bedre, og alt det gode søvn bidrar til å forbedre hukommelsen og forbedre hjernens funksjon.
Det er en feil å tro at etter hardt arbeid gjennom hele uken, og konstant mangel på søvn mangel på søvn kan kompensere helgen. To dager - for kort tid til å slappe av.
Søvn - hva fare
Mannen, som ikke kan slappe helt av, ofte føles som en tåke. Årsakene til dette er flere:
Søvn mangel forårsaker bremse av tankeprosesser. Studier har vist at mangel på søvn på grunn av redusert respons og konsentrasjon. Man føler at det er vanskelig å fokusere, han gjør feil. Dette hindrer gjennomføring av oppgaver som krever logisk resonnement, om nødvendig, ta ansvarlige beslutninger;
farlige konsekvensene av søvnmangel - dårlig hukommelse. Under søvn, inkludert informasjon i korttidsminnet. Hver fase av søvn spiller en rolle i behandlingen av dataene. Hvis søvn er defekt, viktige informasjonsbehandling sykluser er brutt. Derfor, søvnig, vi kan ikke fokusere og konsentrere seg, huske dårlig.
forverring av læring. På grunn av mangel på søvn lære ny informasjon er kompleksitet, henholdsvis, vi kan ikke lære effektivt. Hukommelsessvikt påvirker også læringsprosessen.
Farlige konsekvenser
Mangel på skikkelig søvn påvirker ikke bare helse, hukommelse, mental prosess, men også opplæring i jobben, livet. Døsighet - den viktigste grunnen for å bremse ned reaksjonshastigheten.
På veien situasjoner krever ofte raske beslutninger. Hvert år nesten hundre tusen ulykker feil lei drivere, mange minst en gang sovnet ved rattet. Virkningene av søvnighet kan sammenlignes med rus. Så etter mange timer med hardt arbeid, til nattevakt kjøre umulig.
Ifølge leger, kan mangel på søvn utløse sykdommer som høyt blodtrykk, diabetes, fedme. Blodceller mister sin form og håndtere dårlig med splitting av sukker øker risikoen for diabetes. På våkenatt forstyrret stoffskifte. Hormoner ghrelin og leptin er ansvarlig for følelsen av sult og slukke appetitten. Mangel på søvn senker nivået av leptin og ghrelin øker. Som et resultat av sult og appetitt lagres som et resultat, er det problemer med overvekt.

Innvirkning på psyken til søvnighet og humør

Mangel på søvn påvirker stemningen. Ikke sovet en person blir aggressiv, irritabel, dårlig mestring med følelser.
Før eller senere, fører en kronisk mangel på søvn til depresjon. Forskerne fant at folk som har søvnproblemer er mer utsatt for stress og nevroser.
Mangel på søvn og depresjon så sterkt innbyrdes at spesialister vanskelige å bestemme hvilke spesifikke fenomen forårsaker sykdom. Personer som lider av depresjon og dårlig søvn kan ikke føle seg normal.
Alle bør uavhengig bestemme hvor mye tid han trenger for å tilbringe avslappende søvn. Den beste måten - å vurdere sin egen helse. Når en person er strømmet, føles det ikke søvnig energireserve er oppbrukt bare på slutten av dagen. Det er verdt å betale oppmerksomhet til relasjoner med andre: familie, arbeidskollegaer. Hvis du har konstant konflikt med kjære kan føre til mangel er bare en drøm.  
Hvordan kan gurgle
 Når off-season kommer, folk begynner å bli syke forkjølelse. ARI, ARI og influensa er ofte ledsaget av en hoste og rennende nese. Hvis betent hals, så er det ubehagelige opplevelser, kilende hoste. Ikke alle mennesker foretrekker å bare kjøre til apoteket og kjøpe medisiner for forkjølelse, og vite hva du kan gurgle hjemme.

 Sitron Hoste


 Når zabolilo hals følte skrapete og kan gjøre en løsning for å skylle med vann og sitronsyre for å smake det bør være litt surt. Denne væsken bør gurgle flere ganger om dagen. Hvis huset var ikke sitronsyre enn kan gurgle, kan du klippe et stykke av sitronskall og holde munn, så spiser det.

 Soda og Furacilinum


 Furacilinum eller soda brukes for gargling tiår. For utarbeidelse skal oppløses i et glass varmt vann furatsillina tablett eller en teskje natron. I noen av disse rettsmidler anbefales gurgle hver time. En løsning av soda fjerner kløe i halsen, lindrer symptomene på forkjølelse. Furatsillina bidrar til å få ut bakterier avgjort på den slimete hals.

 Hvordan kan gurgle med urter


 Herb - det beste som kan bli kvitt strep hals. Du kan starte med apotek kamille, zavaryvshy sin vanlige måte. Kamille har anti-inflammatorisk effekt, lindrer smerter og betennelse, lindrer hoste, hjelper sputum fritatt.
 Hvis huset er en urt salvie, calendula eller eukalyptus, med disse urtene kan gjøre en fantastisk måte enn du gurgle. Men vær oppmerksom på at noen rette bør være litt varmet. Ikke bruk kalde te, da dette vil gjøre en stimulerende effekt på betent slimhinne i strupehodet.
 I skylling i kaldt bør drikke rikelig med væske, vil det lette pasientens tilstand, og alle bakterier og bakterier forlate kroppen naturlig, går gjennom urinveiene. Du kan drikke noen drinker, men ikke kullsyre, og helst ikke naturlig juice. Det er best egnet: varm melk med honning, te med honning, bringebær, sitron, fruktdrikker, fruktdrikker, te hofter og tyttebær, varmt vann med sitron te med tillegg av mynte, kamille.  
Hvordan innåndingSannsynligvis hver av oss vet hva innånding. Innånding - en populær og utbredt metode for behandling av ulike forkjølelse. Under prosedyren inhalert pasienten damp fra varmen av narkotika eller rent vann. Som et resultat - slimhinnen i luftveiene får direkte effekt. På grunn av lokal applikasjon oppnådde høyest mulig terapeutisk effekt, der medisinen umiddelbart kommer inn i blodet, og dermed ikke får mage og uten å berøre sine mikroflora. Ikke glem om den rensende effekten av slike prosedyrer som de bidrar til fjerning av luftveis slim og slim.

Hva kan inhaleres

Behandlinger kan omfatte:

- Våt (hvis temperatur under inhalering oppløsningsbehandling fortsatt ved 30 ° C);
- Termovlazhnыmy (i dette tilfelle bør temperaturen være på mellom 30 og 40 ° C);
- Damp (i dette tilfelle er behandlingen for et par).

Det enkleste eksempelet er alltid klar og damp inhalasjon - puste over en kjele med kokte poteter. I å utføre prosedyren hjemme ofte vdyhayutsya ulike rusmidler. I slike tilfeller er det ofte brukt mineralsk eller sjøvann. Denne type behandling er anbefalt for betennelse i mandlene, rhinitt, bronkial inflammasjon, faryngitt, og så videre.
Kontraindikasjoner for innånding
Holder innånding hjemme kontraindisert i tilfelle at pasientens kroppstemperatur over 37,5 grader. Heller ikke anbefalt innånding med respiratoriske eller hjertesvikt, tendensen nasal blødning eller hvis larynxødem eller lungebetennelse. Det beste alternativet for hjem behandlinger er deres resept.
Dessuten er slike prosedyrer kontraindisert for barn - som det er en høy risiko for øvre luftveisskader. Ved behandling av barn under ett år anbefales bare våt inhalasjon (med temperaturer opp til 30 ° C). Eldre barn kan behandles med inhalert termovlazhnыh (temperatur 40 ° C).
Veldig praktisk til hjemme innånding ved hjelp av en vanlig gryte. For å gjøre dette, helle vann i den og legge den nødvendige mengden av stoffet. Etter temperaturkontroll væske i gryten, ved hjelp av papp tut damp inhaleres. I tilfelle av kjølevannet i kjelen bør helle kokende vann. Ved behandling av barn skal inhaleres i tre minutter to ganger om dagen.
Hvordan innånding hjemme
Anbefales ikke for innånding umiddelbart etter et måltid. Etter inngrepet i minst en time bør ikke spise, drikke, røyke, og bør begrense samtalen. I tilfelle av en pasient med doble allergier bør omhyggelig behandle valg av medikamenter for inhalering.
For å behandle en kald inhalerer damp under inhalering gjennom nesen. I tilfelle av halsen eller bronkiesykdommer - gjennom halsen.
Nebulizer - hva er det
Forstøveren - en spesiell enhet som er på markedet. Det er nyttig i situasjoner hvor pannen eller kjelen eller fraværende eller annen grunn ikke er egnet. Denne ultralyd eller Kompressjon inhalatorer, som er fritt selges i apotek.
Når du bruker en forstøveren er en veldig stor innvirkning på de nedre luftveier. Dette er mulig fordi stoffet stoffet kan lett komme til de mest avsidesliggende delene av bronkiene. Det er også modeller som er i stand til å i tillegg negativt lader partiklene, som i sin tur, gjør prosedyren flere ganger mer effektiv.
Hva medisiner gjøre mitt innånding
- Den enkleste løsningen - brus og drikkevann.I mer komplekse løsninger ofte bruker forskjellige urter, medisiner og eteriske oljer. Å bruke nebulizers selges ferdigblandet.

- Gjennomføre et hjem innånding hoste.
 Når slike symptomer fremstilles meget enkelt. For prosedyren egnet løsning av natron på en spiseskje med natron i et glass vann. Knus noen fedd hvitløk, presse mest mulig juice ut av det, og deretter legge vannet.

- Gjennomføre et hjem innånding når det er kaldt.
For å bli kvitt så snart som mulig fra kaldt, bør lage en blanding av spiseskjeer av eukalyptus, en fjerdedel av kaken furu ekstrakt, mentol teskje olje (kan erstatte to tabletter Validol), ca 15 dråper mentol alkohol og teskje fersk hvitløk papirmasse eller løk. Skal puste damp blanding, hell kokende vann og dekket med et tykt håndkle i flere lag.

- Innånding for forebygging.
Under epidemier av virussykdommer og for å forebygge forkjølelse i bolig eller forretningslokaler er svært nyttig for å holde flasker av essensielle oljer av basilikum og eukalyptusolje åpen. Et godt utbytte skal blande de to typer av oljer.  
Яндекс.Метрика