Etiologi, symptomer og behandling av cytomegalovirus infeksjoner hos barn og voksneMenneskelig Cytomegalovirus infeksjon (CMV infeksjon, CMV) - en smittsom sykdom som påvirker ulike organer og systemer i kroppen. Den farligste cytomegalovirus infeksjon i immunsvikt og under svangerskapet (risikoen høy for både mor og foster).
Etiologi
Patogen tilhører henomnыm DNA-virus, men det er store i størrelse, tilhører slekten Cytomegalovirus hominis herpesvirus-familien. I dag er det flere stammer: Davis, AD-169, Kerr.
Disse stammer registrert i internasjonale kataloger, i tillegg dårlig kjent kjent belastning Towne 125.
De fleste virus reproduseres uten å ødelegge cellen. I stand til normalt ved romtemperatur ved oppvarming eller frysing deaktivert stand vedvarer i lang tid ved 90 ° C. Ødelegges av syre-base-balanse, lik 3, 0, stabilt ved pH 5, 0-9, 0.
Epidemiologi
Mest virus cytomegalovirus infeksjon basert på kroppens sekret av en smittet person, for eksempel:
- Spytt;
- Secret nasopharynx;
- The Secret av skjeden og livmorhalsen;
- Tårer;
- Seed væske;
- Avføring, urin.
Sesong eller profesjonelle funksjoner på infeksjon ble funnet. Infeksjonen smitter hovedsakelig ved luftbårne dråper eller når infiserte husholdningsartikler. Andre forhold av en infeksjon:
blodoverføring;
transplantasjon av organer;
sjansene er seksuell overføring, men infeksjon er mindre vanlig.
Cytomegalovirus infeksjon utvikler seg vanligvis hos barn skyldes overføring fra en infisert mor gjennom morsmelk, eller utvikler seg i livmoren, men bare hvis mor ble smittet under svangerskapet i utgangspunktet. De farligste infeksjoner som skjedde i en trimester av svangerskapet, i dette tilfellet øker sannsynligheten for brudd på fosteret. Identifisere behandling av CMV-infeksjon hos gravide kvinner bør begynne umiddelbart, ellers kan det spre føre til tragiske konsekvenser. På samme måte kan barn bli infisert fra sine jevnaldrende.

Patogenesen av CMV-infeksjon

Avhengig av overføring av viruset kommer inn i blodet gjennom slimhinnene i de øvre luftveier av reproduksjonssystemet, mage-tarmkanalen. På grunn av at viruset påvirker blodlegemer, det begynner å utvikle seg raskt, noe som resulterer i celle øker vesentlig i størrelse, lymfe akkumuleres i cellene i viruset. En slik ødeleggelse av celler som fører til opphopning av forkalkning i mykt vev, zhelezystopodobnыh strukturer i hjernevev.
I organer med massevis av lymfevev virus beskyttet mot påvirkning av antistoffer, som resulterer i latent infisert er smittet med HIV. Når vyrusonosytelstve ingen symptomer på CMV infeksjon, kan viruset være en lang tid (opptil flere år) opphold i kroppen uten å avsløre sin tilstedeværelse. Sammen virus kan undertrykke cellulær immunitet.
Hos personer med svekket immunforsvar (ta immundempende medisiner, gravide, små barn, HIV-smittet, etc.) virus er aktivert, og sykdommen prosessen begynner å spre seg i hele kroppen med blodet, påvirker nesten alle kroppens systemer. Dette symptomer på CMV infeksjon er ofte ikke oppdaget. Aktivt spres CMV infeksjon tilhører en gruppe av AIDS-tilknyttede forhold, så det oppdagelse analyse av HIV bindende.
Det kliniske bildet
CMV-infeksjon forekommer på forskjellige måter, men det mest vanlige er:
- Subklinisk form, asymptomatisk;
- Latent virus hvori viruset vedvarer i kroppen i lang tid uten merkbare tegn på aktiv utvikling.
Gå med noen form for symptomatisk skjer med en betydelig svekkelse av immunsystemet. Vanligvis behandling av cytomegalovirus infeksjon alvorlig klinisk form er ineffektiv, kan infeksjonen være dødelig. Enkelt klassifisering infeksjon hittil ikke eksisterer, men ved ikke mindre CMV-infeksjon er delt inn i medfødt og ervervet.
Medfødt CMV tidlig i et barns liv er ikke vist, men senere avslørt forskjellige patologier - døvhet, betennelse i årehinnen og netthinnen (chorioretinitis), og de optiske nervene atrophied. I medfødt cytomegalovirus infeksjon hos barn kan utvikle tsytomehalovyrusnыy syndrom, som viser forskjellig avhengig av timing av fosterinfeksjon. I de mest alvorlige former for dette syndromet innebærer å bli sekundære sykdommer, og ofte dødelig tidlig i livet. Medfødt CMV infeksjon oppstår i både akutte og kroniske.

Akutt medfødt CMV

Infeksjon av moren tidlig i graviditeten mest farlige og fører til død av fosteret eller til utvikling av alvorlige patologiske tilstander, er det mest mulig:
- Microcephaly (redusert vekt) av hjernen;
- Mikro - makrohyryya (modifikasjon gyrus av hjernen);
- Hypoplasi (underutvikling) av lungene;
- Atresi av spiserør (spiserør zaraschivanie øvre segment);
- Ulike anomalier av nyre struktur;
- Defekter atrial og interventricular partisjoner;
- Innsnevring av lunge stammen og aorta.
- Infeksjon av moren, som skjedde sent i svangerskapet, ikke truer utviklingen av medfødte defekter, men de første dagene av livet cytomegalovirus infeksjon hos barn kan være drivkraft for utvikling av visse sykdommer:
- Hemoragisk syndrom (blødning);
- Hemolytisk anemi;
- Ulike bakgrunner gulsott (på grunn av medfødt leversykdom).

Også tilgjengelige kliniske manifestasjoner:

- Hydrocephalus, meningoencefalitt;
- Nyrebetennelse;
- Enteritt, kolitt;
- Lungebetennelse;
- Polycystisk (tilstedeværelse av multiple cyster) av pankreas;
Kronisk medfødt CMV
Kronisk infeksjon fører til hydrocephalus, microcephaly, gjør en skadelig effekt på øyet (katarakt), karakteristisk for den kroniske formen mykrohyryya.
Ervervet CMV infeksjon
Ervervet kronisk CMV infeksjon. Hos voksne og eldre barn forekommer hovedsakelig latent eller subklinisk skjema.
Akutt kjøpte CMV infeksjon. De fleste er asymptomatiske, men det er tider når symptomene på CMV infeksjon symptomer ligner influensa, mononukleose, viral hepatitt.
Barn opp til 3 år, og voksne med svekket immun virus sprer seg, påvirker ulike kroppens systemer (CNS, respiratoriske, hjerte, urin, og så videre. F.). Under påvirkning av viruset utvikle hepatitt, lungebetennelse, encefalitt. Kvinner synes betennelse i organer i reproduktive system.
Behandling av CMV
Basert på det faktum at viruset er latent og subklinisk form er den mest vanlige manifestering, behandling av cytomegalovirus infeksjon hos barn og voksne oppfyller visse hindringer. Mange antivirale midler ikke har den ønskede effekt, behandling i hovedsak sikte på å bedre immunitet, som utviklet effektive immunomodulatorer. En kvalifisert råd om behandling av cytomegalovirus infeksjon i et barn eller voksen kan gi smittsom sykdom.  
Hvordan å gjenopprette kroppen etter å ha tatt antibiotika

 Antibiotika har en sterk effekt på den enorme vekst og reproduksjon av bakterier, men bringe menneskekroppen en rekke bivirkninger.
 Ta antibiotika kan forårsake intestinal dysbiosis, som de ikke skiller mellom skadelige og gunstige bakterier og drepe alt. Med dødsfallet til gunstige bakterier kroppen vår er fortsatt en form for beskyttelse mot denne bakgrunnen og kan forstyrre fordøyelsen, absorpsjon, og også utvikle seg som forstoppelse eller diaré, kan det være farlig tarminfeksjon.
 Takle konsekvensene av dysbiosis hjelpe oss ProbiotikaHvis primære funksjon er å gjenopprette normal tarmflora. Disse medisiner eller kosttilskudd som inneholder levende kulturer av gunstige bakterier. De bør brukes umiddelbart etter antibiotika.
 Tarm probiotika skal inneholde mer enn en type av gunstige bakterier, og noen (komplekse probiotika). I tillegg til å være en del av bifidobakterier og laktobasiller. Det finnes gode bakterier som er resistente mot antibiotika. Hvis probiotiske inneholder dem, kan du trygt ta samtidig med antibiotika og bakterier gjengroing ikke truer deg.
 Ofte på bakgrunn av dysbiosis oppstår avitaminosisFordi bakteriene i tarmen produserer store mengder av vitaminer. Eksperter anbefaler å ta et kurs av vitamin terapi etter bruk av antibiotika. Hvilke vitaminer bør tas lege forteller deg - gå til ham i resepsjonen.
 Effekter på mennesker som lever patogener (spesielt hvis de har tid til å avle) og deres bioaktive stoffer kan føre til toksisk sjokk. For å forhindre dette, gjør ikke selvmedisinering, må du kontakte legen din.
 Etter antibiotikabruk en av de berørte organer er leveren. Vær forsiktig med mat, alkohol. Anbefales også å bli behandlet gepatoprotektoram - medikamenter som positivt påvirker leveren. Forresten, noen probiotika som inneholder slike stoffer.
 Hvis du vet at du er allergisk mot noen medisiner, eller det startet under antibiotikabehandling - umiddelbart informere legen din om hvordan andre har bivirkninger.

 Hvordan å gjenopprette kroppen etter å ha tatt antibiotika video


Яндекс.Метрика