Forebygge brystkreft


 Innhold:

 Risikogrupper for brystkreft

 Faktorer som påvirker utviklingen av brystkreft

 Fremgangsmåter for detektering av ondartede brysttumorer

 Tegn på brystkreft

 Brystkreft - en reell trussel.
 I dag, fortsatt er brystkreft en leder i kreft hos kvinner. Ifølge statistikk fra Verdens helseorganisasjon, snur verden over 1 million brystkreft per år. Hver 8ya kvinne står overfor brystkreft. Trussel for brystkreft er hver kvinne. Risikoen for sykdom avhenger av ulike faktorer, hvorav noen kan påvirke andre, dessverre, er uavhengig av våre ønsker og evner.
 Forekomsten av brystkreft øker. Men økningen i forekomsten av dødelighet enn vekst. I løpet av de siste to tiårene, har dødeligheten av brystkreft redusert med 30%. Til tross for det faktum at dynamikken i forekomsten ikke er beroligende, betimelig forebygging, tidlig diagnose og klinisk uavhengig, progressiv behandling ville unngå de alvorlige konsekvenser av sykdommen, inkludert mastektomi (kirurgi for å fjerne bryst).


 Risikogrupper for brystkreft

 Medisin kan ikke gi et klart svar på spørsmålet om årsaken i dette tilfellet dannet en ondartet svulst. Likevel, avhengig av statistiske data, kan vi identifisere hvilke faktorer som påvirker utviklingen av brystkreft. Dette sosial, helse, miljøprestasjoner. Denne kombinasjonen av flere risikofaktorer har en større effekt. Men dette betyr ikke at hvis en kvinne blir noen eller risikere det nødvendigvis syk.
 Brystkreft med kontinuitet på rad. Det er hvis din direkte slektninger til 50 år ble funnet en ondartet svulst, risikoen øker. Sannsynligheten for overføring av unormal genet er 50%. Følgelig er forholdet ytterligere, jo lavere vil sannsynligheten for arvelig sykdom. Arvelig genetisk abnormalitet er årsaken til brystkreft i 9-10% av tilfellene.
 Risikoen inkluderer kvinner over 50 år. Med alderen blir risikoen for brystkreft tumor. Utrygt for malignitet øker etter overgangsalderen. Over 90% av kvinnene som har funnet brystkreft under 50 år.
Forebygge brystkreft

 Også i faresonen er Lys-kaukasiske kvinner. Studier har blitt gjennomført har vist at forholdet av overvekt og sjanse for brystkreft. Adverse kraftig økning i vekt ved å endre livsstil. Begynnelsen av menstruasjon til 12 år, en faktor som øker sannsynligheten for å utvikle brystkreft svulst. Hos kvinner med tettere brystvev struktur, høyere risiko.


 Faktorer som påvirker utviklingen av brystkreft

 For å hindre at sykdommen er nødvendig for å utelukke eller minimalisere virkningen av risikofaktorer som fører til forekomsten av kreftceller i brystet. Dette gjelder spesielt for kvinner som faller inn i risikogruppe.
 Fødselen av barn, særlig de under 25 år har en positiv innvirkning på kvinners helse. I mange utviklede land, der fødselen av et barn er forsinket til fordel for en karriere, antall brystkreft høyere. Dette er på grunn av færre barnefødsler, nyere fødselen av første barn, kortsiktig amming. Det er bevist at amming varighet over et år, har en beskyttende effekt og reduserer risikoen for brystkreft hos moren.
 Ifølge Verdens helseorganisasjon, 21% av alle dødsfall av brystkreft i verden knyttet til forbruk av alkohol, overvekt og fedme, og mangel på fysisk aktivitet. Dessuten kan opptreden av brystkreft påvirke røyking, brysttraume, miljøforhold, å spise mat som er forurenset med karsinogener. Bruk av p-piller og hormonbehandling negativt påvirker risikoen for malignitet.


 Fremgangsmåter for detektering av ondartede brysttumorer

 Med forebyggende tiltak kan oppnå en viss reduksjon i sjansene for forekomsten av brystkreft. Men for å hindre utvikling av maligne tumorer med 100% garanti er umulig, fordi hovedmålet å kjempe mot brystkreft er tidlig påvisning av sykdommen. Resultatet av kreft behandling avhenger av scenen der sykdommen er diagnostisert.
 Identifisere ondartet bryst dannelse i de tidlige stadiene mulig gjennom en mammogram (bryst legeundersøkelse). Det finnes flere metoder for etterforskning, undersøkelse, palpasjon ultralyd, røntgen, Multispiral datamaskin tomografi, etc. Valget av mammografi er utført i forbindelse med en medisinsk onkolog eller mammologist. Mammografi er anbefalt til alle kvinner i fare, kvinner eldre enn 40 år - hvert 2. år, etter 50 år - hvert år, men bedre inspeksjonsintervall diskutere med legen din.
Forebygge brystkreft

 I tillegg til klinisk undersøkelse, i intervallene mellom dem, skal være selv bryst. Denne undersøkelsen omfatter en gjennomgang av speilet ned og hendene, og palpasjon (følelse) liggende og stående. Bryst self-anbefales månedlig i løpet av de første 5-7 dagene etter menstruasjon, når brystene er avslappet.


 Tegn på brystkreft

 På eksamen, til brystet viktig ta hensyn til følgende funksjoner: involverer eller selskinn, nippel tilbaketrekking, endre fargetone eller hevelse i huden på brystet, endringer i form eller størrelse på melkekjertlene, utslett eller bleie utslett, progressiv asymmetri. Frykten må føre til noen utflod fra brystvorten ikke er relatert til graviditet eller amming. Palpasjon er gjort for å finne sel. En undersøkelse gjennomført av 2-4 fingre på armhulen området beveger seg langs helix til brystvorten. Også farlig signal kan være konstante smerter i ryggen mellom skulderbladene.
 Hvis du finner dem - noen av disse symptomene bør umiddelbart søke legehjelp. Ikke forvent at du fant rødhet eller segl løse, noen ganger veldig dyrt! Du må gjøre alt for å unngå irreversible konsekvenser. Oftest funnet sel er ikke kreft, men det kan bare identifisere en ekspert.
 Ingen er immun mot brystkreft. Men de som ser på deres levemåte, som kroppen hans, er hans helse en stor sjanse til å holde seg frisk person, for å unngå katastrofale konsekvenser. Breast Cancer yzlechyvaemoe sykdom, hvis diagnosen tidlig. De viktigste kvinners helse er verdt kvinnen, din helse er i dine hender!  
Antibiotika og graviditet


 Bare en lege kan fortelle om å ta antibiotika.
 Ingen vil benekte at bjørnen et barn i ni måneder - jobbe veldig hardt. I løpet av denne perioden, forekommer endringer i hele kroppen. Som en utvikling av fosteret, er det nødvendig å overvåke hvert trinn. Nå du er ansvarlig ikke bare for deres helse. Nå hele livsstil, kosthold, kosttilskudd avhenger av det ufødte barnet.
 I løpet av denne perioden forventningsfull mor kroppen mer følsom for eventuelle eksterne stimuli og infeksjoner. Hvordan spise? Hva narkotika kan og kan være kategorisk nekte? Spesielt gjelder dette for antibiotika.
 Nesten alle leger - gynekologer anbefaler gravide å redusere antall narkotika. Mange av narkotika kommer inn i blodbanen og kan ha en negativ innvirkning. Vi må huske: Lytt leger implisitt ". Dette spesialist vil hjelpe deg å velge riktig produkt. Under svangerskapet, kan ha uforutsette situasjoner der ingen narkotika ikke kan gjøre. Dette gjelder spesielt for smittsomme sykdommer. Hva er løsningen?
 Antibiotika - en medisin som dreper bakterier i kroppen.
 Under svangerskapet, kan du ta en rekke antibiotika, men strengt av resept og hvis uten dem ikke kan gjøre. I tillegg er antibiotika tatt under konstant oppsyn av leger. Det er bedre om prosessen foregår i et sykehus.
 Hvordan antibiotika påvirke fosteret i mors liv på? Studier har blitt gjennomført. Generelt sett, antibiotika ikke påvirke genetisk nivå og ikke påvirker utviklingen av abnormaliteter. Men det er antibiotika som er i stand til å forstyrre nyre, skjelettutviklingen, påvirker hørsel og syn og med spesielt en rekke antibiotika kan skade tidlig. Det ble deretter gjennomført en rekke prosesser og systemer for fremtiden baby.
 Mange antibiotika er ikke ute, ødelegge eventuelle mikroorganismer. Resultater beklagelig, ødelagt containment. Det utslett, forstyrret aktivitetene i magen (i en løs avføring, dysbiose, etc.). I tillegg er noen ufarlige bakterier blir skadelige kvaliteter. Disse påkjenninger oppstår, vanligvis i de samme sykehus. For eksempel - MRSA - meticillinresistente Staphylococcus aureus. Denne variasjonen av mikrober er svært farlig for en gravid kvinne og fosteret, siden blir resistente mot antibiotika.
Antibiotika og graviditet


 Hvor mange og hvilke antibiotika tar

 Noen legemidler kan negativt påvirke fosteret. Derfor er den første trimester spesielt viktig og leger vil ikke råde å drikke antibiotika. Den andre og tredje trimester (hvis det var en håpløs situasjon) - antibiotika mulig, men under medisinsk tilsyn. Hver antibiotika er en masse av detaljer, som opplevde spesialist må vite.
 Før du starter et kurs av antibiotika bør testes for reaksjon. Hvis du får en slik test ikke er mulig, vil legen forskrive et antibiotikum med et bredt spekter av aktivitet.
 Antibiotika i svangerskapet er delt inn i:

 de som er dårlig for fosteret;

 de som kan bli tatt, men under streng medisinsk tilsyn;

 de som har handling på fosteret og fortsatt dårlig forstått dem, og bør bli forlatt.

 Hvis legen anbefaler en antibiotika, er det viktig å være sikker på at du har en håpløs situasjon. Det finnes legemidler som har et smalt spekter (de påvirker ikke alle mikrober). Det er en gruppe av antibiotika, den såkalte "fleksible" rekkevidde. De påvirker alle mikroorganismer. Antibiotika drepe bakterier, men ikke i stand til å ødelegge sopp og virus. Hvis gravide må ta antibiotika i lang tid, kan de utløse slik som candidiasis. I nytten av noen typer av antibiotika, kan de forårsake en rekke bivirkninger. Toksisiteten for noen antibiotika kan påvirke leveren. Gruppe antibiotika gentamicin i stand til å ødelegge cellene i det indre øret eller nyre.
 Slik var mer effektivt i kroppen anbyotykom behandling bør være tilstrekkelig til å arrestere reproduksjon av mikroorganismer. Ellers er det rett og slett unødvendig. Under svangerskapet, en kvinnes kropp på en annen måte tar antibiotika, de raskt utskilles fra nyrene, og bremser ned prosessen med absorpsjon av legemidler fra magen. Antall antibiotika i kroppen synker, og legen kan forskrive høyere dose.
Antibiotika og graviditet


 Når kan forskrive antibiotika (grunn)

 Det bør bemerkes at legen bør ta hensyn til tilstanden til gravide og utviklingen av fosteret i første halvdel av svangerskapet. Hans oppgave, tildele bare de antibiotika som ikke påvirker fosterets utvikling. Unngå å ta tetracyklin metranydozola, polymeksyna og antifungaler.
 Den andre halvdelen av svangerskapet ville utvide listen av antibiotika. Men, igjen, kan bare en lege avgjøre hvilke stoffer å ta. Mindre skadelig eller helt ufarlig for kroppen av gravide og ufødte barn er slike antibiotika: penicillin, erytromycin og ampicillin. Alle leger foretrekker disse stoffene hvis du ønsker å behandle smittsomme prosesser.
 Det finnes en rekke grunner, legen foreskriver antibiotika når gravid. Disse er: lungebetennelse, alvorlig bronkitt, betennelse i mandlene. Tarminfeksjon, pyelonefritt, sepsis, septikemi, brucellose, når antibiotika kan forsinke utviklingen av sykdommen. Imidlertid må legen huske at disse tilfeller bli herdet, men det er en risiko for fosteret.
 Du må endre hele regimet. Ta hensyn til kosthold, tilbringe mer tid utendørs. Kroppen din fungerer, pleie det ufødte barnet. Derfor sikre et framtidig barn og normal søvn (ca 9 timer).
 I rommet der den vordende mor skal være komfortable. Dette, komfortabel seng, godt ventilert rom, behagelig aroma og lys myk musikk.  
Яндекс.Метрика