Forstoppelse hos barn. Forhindre forstoppelse

 Vi vurdere følgende spørsmål: Hva er forstoppelse; årsaker til forstoppelse hos barn; forebygging og korrigering av forstoppelse;
 Forstoppelse - en vanskelighet eller mangel på selvtømming av tarmen i noen tid.
 Avhengig av barnets alder perioder som må være uavhengig møteleder, endring.
 I den nyfødte, som er plassert på amming, ideelt sett tilsvarer antallet avføringer til antall foringer. Tillatelig stol minst to ganger om dagen. Barn under 1 år på kunstig fôring, er forstoppelse anses ingen uavhengige stol i løpet av dagen. Barn under 6 måneder med forstoppelse kan si, hvis et barnesete er mindre enn en gang per dag. Denne krakken hardt som nøtter (kalt "sauer møkk"), mørk farge, fremhever det veldig vanskelig. Hvis barnet, som er under seks måneder, ser krakk som "pølser" eller "baller" - tendensen til forstoppelse. Normal avføring konsistens mellom 6 til 18 måneder regnes som en "slurry" mangler (men ikke flytende) cal.
 På forstoppelse kan snakke med hvis et barn alene, dvs uten hjelp av voksne sporozhnyaye tarmer en eller flere ganger om dagen, men mye tuzhitsya, gråt, og avføring kommer i små porsjoner, som "nøtter", ofte smykket blod.
? Hvis et barn er fraværende avføring mer enn en dag, og da barnet går på toalettet "velling" eller flytende - det er som forstoppelse.

 Årsaker til forstoppelse


 Årsaker til forstoppelse kan være medfødte anatomiske defekter i tykktarm og endetarm (medfødt ahanhlyoz eller Hirschsprung sykdom, akalasi rektum, etc.). Vanligvis er disse stater mangler avføring oppstå fra fødselen av. Kan utvikle forstoppelse som følge av kjøp av anatomiske grunner etter operasjonen i rektum eller i buken på grunn av klebe sykdom. Forstoppelse anatomisk natur kalles økologisk.
 Men ofte barn ikke utvikler organisk og funksjonell forstoppelse. De forårsaket ingen strukturelle lesjoner tarm lidelser og mekanismer for regulering av motorisk aktivitet av mage-tarmkanalen.
 Ofte årsaken til forstoppelse er intestinal dysbiosis.
 Organiske forstoppelse kirurger arbeider med barn, og noen ganger må man gjøre akutt kirurgi.
 En annen faktor i utviklingen av forstoppelse kan være muskelsvakhet og mangel på mosjon. Spedbarn muskelsvakhet kan utvikle seg på bakgrunn av underernæring og rakitt.
 Ofte ledsaget av forstoppelse hlystyana invasjon, forstoppelse, og det kan være nesten det eneste symptomet.
 Misbruk av avføringsmidler eller klyster kan også bidra til utvikling av forstoppelse.
 Til slutt, forstoppelse følger ofte andre sykdommer. For eksempel, i sykdommer i rektum (fissurer, hemorroider) ofte dannes funksjonell konstipasjon. Deres sak kan være: endokrinopatier (diabetes, hypotyreose 1 osv), psykiske og nevrologiske lidelser (depresjon, multippel sklerose, hjernehinnebetennelse, etc.), cystisk fibrose, myasthenia gravis, sår og andre. I disse sykdommene forstoppelse er et symptom, i forkant det kliniske bildet av den underliggende sykdommen.

 Forebygging og korrigering av forstoppelse


 Hos spedbarn viktig determinant av tarmen er mat. Det må bli husket at i et lite barn ennå ikke er dannet mekanismer som regulerer fordøyelsen og tilpasningsevne. Derfor kan en hvilken som helst endring i dietten føre til tarmen dysfunksjon, en manifestasjon av hvilke er forstoppelse.
 Som forebygging og korrigering av forstoppelse er av stor betydning drikke. I noen tilfelle kan ikke begrense et barn å drikke (la som "hvor mye drikke"). Men ikke overdriv, for ikke å prøve å tvinge "hell" i pjokk væske. For drikking anbefales kokt vann (søtet med sukker eller fruktose baby vil drikke med glede), barne te med kamille eller fennikel; 3-4 måneder - slabokontsentryrovannыe broths fra svisker, tørkede aprikoser, rosiner, tørket frukt (1: 5 med hensyn til normal kompott).
 For å forebygge forstoppelse i et spedbarn foreldre trenger å forholde seg til følgende prinsipper for god ernæring for barn:
? så lenge som mulig for å beholde den naturlige fôring morsmelk;
? stabilisere barnets kosthold for seks måneder;
? ikke introdusere fast føde til 5-6 måneder (det eneste unntaket til tendensen babyen forstoppelse kan være inngangs bananer eller svisker (buljong, juice, puré)
? eventuelle nye produktet må innføres gradvis, og starter med en minimal mengde.
 Tendensen til forstoppelse hos barn 6 måneder for å stimulere en betinget refleks å gjøre sitt fornødne, kort tid før hver fôring å gjennomføre lett massasje (5-7 minutter), som inkluderer å stryke magen klokken pidhynannya bena til magen, undervisning magen. Etter fôring kan kile barnets anus, som er irritasjon reflekssoner.
 Dersom foreldrene ikke kan takle forstoppelse i et barn ovennevnte måter, og spesielt hvis et barn lider av forstoppelse, økt mage, vekttap utvikler seg, det er tørr hud, så snart som mulig for å se en lege gastroenterolog.
 Hvis den uavhengige stol i omtrent en dag uten barn, er det ønskelig i den samme tid konsekvent gjennomføre aktiviteter som stimulerer refleks å gjøre sitt fornødne, går videre til neste type handling hvis den forrige ikke førte til avføring:
? massasje, som beskrevet ovenfor, men mer intens og lang (20 til 30 minutter);
? mekanisk irritasjon av anus i en translasjonsbevegelser netravmyruyuschymy gjenstander (myltse, stokk med en bomullspinne slutten gummi pære, etc.), alltid med vaselin eller krem;
? 10-20 minutter å sette damprøret med pidihnit bena til magen;
? i tilfelle av svikt av de ovennevnte tiltakene og ikke mer enn én gang i 36 timer kan gjøre et barn en rensende klyster med vann ved romtemperatur.
 Når et barns kosthold har innført fast føde for å forhindre forstoppelse bør gi barnet mat som inneholder fiber (urteprodukter) og fiber (brød, neprotertoe kjøtt, nøtter).
 Av stor betydning for forebygging av forstoppelse er riktig modus og gunstig psykologisk atmosfære. Det er rasjonelt å alternativ sysselsetting og fritid, for å unngå unødig stress.
 Det er nødvendig å normalisere kjøremodus av barnet, herunder gjennomføre øvelser for å styrke magemusklene. Nyttig fotturer, løping, sykling, ski og skøyter, svømming.  
Behandling av forstoppelse i et barn

 Bistand med forstoppelse


 Å myke opp avføringen kan gi barnet vaselin olje. Viktigst er vaselin olje ikke absorberes i tarmen og i utnevne ham mellom måltidene ikke påvirke absorpsjon av næringsstoffer, elektrolytter og fettløselige vitaminer. Barn under ett år ta 1 / 2-1 ts.
 God hjelp glyserol stearinlys.
 Før eksamen legen kan lage en baby rensing klyster. For å gjøre dette, bruker kokt vann ved romtemperatur. I vannet for å øke avføringsmiddel handling klyster legg 1-2 teskjeer glyserin i et glass vann.
 Avhengig av barnets alder bør gå inn i følgende antall væske:
? nyfødt - 25 ml;
? 1-2 måneder - 30-40 ml;
? 2-4 måneder - 60 ml;
? 6-9 måneder - 100-120 ml;
? 9-12 måneder - 120-180 ml

 Hvordan å sette et klyster barn


 Beholderen brukes for klyster skal være rene, og spissen smurt med vaselin eller olje. For å fylle tanken, grep hånden inntil en fortrengning av luft og dyppes så spissen i vann og knyttede ballong, få ham til vannet. Baby olje klut og sette på en bleie, holder sin venstre underarm kroppen til babyen og venstre - bena bøyd i knærne. Høyre hånd forsiktig injisert roterende bevegelse ballong spissen inn i endetarmen. Kort myk tupp administreres helt hvis lang plastspiss - 4-5 cm.
Behandling av forstoppelse i et barn

 Langsom kompresjonssylinder injisert vann og deretter, uten å åpne sin flaske, blir den fjernet fra rektum.
 Ved fullføring av prosedyren i løpet av minutter forsiktig klem din rumpe barnet at vann rant for fort.
 Barn første året du kan sette et klyster i liggende stilling med hevet ben.
? Uansett bestemor rådet, må du ikke sette inn i endetarmen babyen såpe, baby selv (det er faktisk ment for andre formål).
 Når du velger volum klyster bør vurderes et viktig prinsipp - må du oppgi minimum av vann, som er avføring.  
Dysbacteriosis et barn

 Dessverre, eller heldigvis, men vi ikke lever i en steril verden. Og i alle områder av menneskekroppen, hvor vilkårene for levende organismer, er de. Og i nesen og nesesvelget og vagina, og tarmen. Og man lever ikke noe slag, og skapte en spesiell, ofte en kombinasjon av individuelle bakterier. De sier mikrobiologer, som består en biocenosis.
 Forholdet med bakterier som lever i kroppen vår, dannes under evolusjonen.
 Med de fleste av dem har vi ganske gode relasjoner, kalles symbiose - kroppen vår gir dem en "bord og et tak", og derfor nyter sine stoffskifteprodukter (for eksempel normale tarmfloraen er involvert i syntesen av B-vitaminer, vitamin C, folat og nikotinsyre, etc.). I tillegg er våre symbyontы hindre reproduksjon av "dårlige" bakterier som kan forårsake sykdom.
 Overtredelse av kvalitativ eller kvantitativ balanse av mikrofloraen i kroppen som kalles dysbiosis (Gr Dys -. Overtredelse lidelse, bacterion - stick).

 Hvem er gjengroing


? Spedbarn i fare (for tidlig lider av noen sykdom som led alvorlig operasjon) som er flaske-matet.
? Spedbarn med nedsatt immunforsvar (HIV og andre sykdommer i immunsystemet).
? Barn som fikk lang og massiv antibiotikabehandling.

 Som det viser gjengroing


 Manifestasjoner av intestinal dysbiosis barnet kan være ganske variert. Ofte er det tørr hud, allergisk dermatitt, "Zayed". Nesten alltid er det tegn på tarmen, forstoppelse eller diaré, kolikk og endringer i farge og lukt av avføring (fra mørk - inntil lys grønn med en touch av ufordøyd mat).
 Dysbacteriosis ofte forbundet med behandling med antibiotika og tarm ynfek - sjoner.
 Nesten dysbiose mulig utvikling av et barn som ammes. Tarmproblemer kan være forårsaket av allergi, laktaznoyu svikt, tarmumodenhet av alder. Men barnet blir matet morsmelk kan være av bakteriell kolonisering av tarmen.

 Hvordan er diagnosen


 Dysbiosis manifestasjoner er mangfoldig og ikke spesifikt for det kliniske bildet diagnose "dysbiosis syndrom." Så husk at misbruk avføring frekvens, lukt, farge og konsistens av avføring, oppkast, kramper, og vekt kvoter overtredelse av appetitt, dårlig ånde, hyppige forkjølelser, allergisk dermatitt, reaksjoner på vaksinen, intoleranse mot visse matvarer og dusinvis problemene er ikke nødvendigvis skyldes dysbiosis. Videre er det sannsynlig at årsakene er ganske forskjellige. Derfor, for å a priori, forklare symptomene oppført dysbiosis og erklære det den eneste mulige behandlingsalternativ for å spare minst undersøke resultatene av analysene utslett.
 Hvis det er overbevisende klinisk presentasjon diagnose "dysbiosis syndrom" bør begynne med det viktigste unntak av mulige årsaker som kan forårsake lignende symptomer.
 Dette krever ytterligere analyse.
? Coprogram. Generell klinisk undersøkelse av avføring. Analysen er veldig lærerikt, enkelt og smertefritt for barnet. Den vurderer de fysiske og kjemiske egenskaper og mikroskopiske forskningsdata. Analysen gir en indikasjon på noen patologiske prosesser i fordøyelsessystemet, og til en viss grad gjør det mulig å vurdere tilstanden til enzymatisk fordøyelsessystemet. Som et resultat av denne analysen, kan legen vurdere hvor avdelingen (mage eller tarm) fordøyelsessykdommer, og det er betennelse, noe som kan være ledsaget av en tarminfeksjon. Det skal være enkelt å samle avføring i en ren, tørr kjøkkenutstyr.
? Fecal for ormer og fekal enterobiosis. Parasittiske infestation oppstår oftere dysbiose, og kliniske funksjoner er nesten identiske.
? Fekal på karbohydrater. Denne analysen er vist i den aktuelle kliniske bildet (magesmerter, skummet avføring, diaré eller forstoppelse veksler med diaré) og tilsvarende endringer i coprogram (er fettsyrer og såper).
? Fekal patogene bakterier (Salmonella, Shigella, patogene grå - koke E. coli). Slettede former for dysenteri og salmonellose forekommer ofte hos barn og kliniske manifestasjoner igjen ikke forskjellig fra dysbiosis. Og det er bare i tilfelle at alle disse testene ga negative resultater, for å gjøre analyser på dysbiosis, betaler mest oppmerksomhet til tilstedeværelsen av patogene eller opportunistiske mikroorganismer i store mengder (Klebsiella, Proteus, sopp). Det faktum at analysen av dysbiosis reflekterer tilstanden ikke bare den mikrobielle flora i tarmen, og i utgangspunktet den siste kolon. I tillegg, er dødelig for mange tarmbakterier, anaerobe oksygen, dør de i luften, noe som også påvirker nøyaktigheten av analysen. Og generelt begrepet "normale mikroflora" er svært betinget.
 Basert på en rekke mikrobiologiske studier har funnet at en gjennomsnittlig menneske gut mikroorganismer må være noe slikt og slikt beløp, og andre - er noe. Det er akseptert som norm. Men den gjennomsnittlige hastigheten og individ - ting er annerledes. Sammensetningen av den mikroflora forandrer seg kontinuerlig. Det er enda noe slikt som "dysbiosis alder" og "sesong gjengroing." Slik at den viktigste verdi avlinger fecal bakterier overvekst er evnen til å beregne antallet av patogene og patogene bakterier i tarmen.
? Ofte overvekst er mytiske diagnose, som er lett å avskrive en enorm mengde ulike sykdommer, symptomer og klager.
? Med henvisning til analyse, kan du se en lege på eget initiativ. Mest sannsynlig vil legen din hjelpe deg. Laboratorier som arbeider med barn polyklynykahy SES.
? Du trenger ikke å bruke glassene fra bokser og glass med majones! Dette er vanskelig å helt ta oppvasken fra fett og protein som kan komme inn i analyse og bryte mønsteret. Bedre ta en enkel fyrstikkeske eller bruke en spesiell beholder som gi noen laboratorier.  
Яндекс.Метрика