Fostervannsprøve

 Fostervannsprøve - studiet av fosterceller. Vanligvis denne studien utnevne kvinner eldre enn 35 år. Nylig har imidlertid indikasjoner for fostervannsprøve betydelig utvidet.

 Som definert av studien


 Mest fostervannsprøve er utført for å identifisere kromosomfeil - som for eksempel Downs syndrom, Turners syndrom eller ryggmargsbrokk. Dessuten viser analysen en rekke genetiske defekter - slik som cystisk fibrose og sigdcelleanemi. Også, avslører fostervannsprøve følgende problemer:
 • Brudd på fosterets skjelettstruktur;
 • foster infeksjoner, for eksempel herpes eller røde hunder;
 • sentralnervesystemet - for eksempel anэntsefalyyu;
 • blodsykdommer - som foster erytroblastoz;
 • mangel på kjemiske elementer - for eksempel tsystynuryyu.
 Som et resultat av amniocentesis kan nøyaktig bestemme kjønn på barnet. Men for dette formålet, er en slik studie utført bare i unntakstilfeller - for eksempel sannsynligheten for å ha en gutt som lider av hemofili. Amniocentesis kan utføres i de senere stadier for å identifisere graden av føtal lunge utvikling, og for å identifisere problemer Rh nesovmesty - broer moren og fosteret.
Fostervannsprøve

 Hvis legen din foreslår å fostervannsprøve, bosette seg, selv om du ikke ønsker å avbryte svangerskapet i tilfelle noen problemer. Hvis et problem er identifisert, vil du og din familie har tid for at ting skal bli klar. Du vil være i stand til å samle den nødvendige informasjonen. Analysen kan vise behovet for videre analyse. I tilfelle det var et nytt problem, kan du ta skritt til levering var normal, men etter fødselen ble utført alle prosedyrer.

 Å bli utnevnt til fostervannsprøve?


 Fostervannsprøve er ikke obligatorisk diagnostisk prosedyre under svangerskapet. Det er vanligvis foreskrevet for kvinner:
 • å få barn med misdannelser;
 • har slektninger med misdannelser;
 • ha fødselsskader;
 • har partnere med misdannelser.

 Hvordan er analysen?


 Fostervannsprøve kan oppdage noen avvik hos fosteret. For analyse tar en liten mengde av fostervann som omgir fosteret. Fostervann er tatt med en hul nål. Å fastslå sikkerheten nål nettstedet bruker ultralyd. Nålen bør ikke skade fosteret og morkaken. Huden på magen av kvinner og znebolyuyetsya desinfiseres med lokalbedøvelse. Deretter i bukveggen lang nål er innført, og fostervann pumpes inn i sprøyten. For analyse krever ca 0029 liter fostervann. Med fostervannsprøve kan identifisere noen førti fosterets misdannelser.

 Risikoen forbundet med fostervannsprøve


 Risikoen for denne studien er relativt liten, men det er sannsynlig skade fosteret, morkaken eller navlestrengen. Sannsynligheten for å miste et barn på grunn av komplikasjoner varierer 03-3%.
 Før en eksamen, diskutere risikoen med legen din. Denne studien er utført av erfarne fagpersoner i helsesentre.
 Når multippel graviditet genetisk testing kan være komplisert. I de fleste flerfødsler, er hvert barn i sin egen fostervann sac. Å samle væsker med disse posene må gjøre to punktering, noe som øker risikoen for komplikasjoner. Hvis både av barnet i samme pose, en punktering utført.

 Mangel på analyse


 Den største ulempen med fostervannsprøve er tidspunktet for utførelsen. Analysen utføres vanligvis mellom 16. og 18. svangerskapsuke. Hvis en kvinne bestemmer seg for å avbryte svangerskapet ennå, på denne tiden en operasjon er vanskelig. Noen leger forefostervannsprøve på elleve til tolv uker, men i løpet av denne perioden risikoen er høyere.  
Tester under svangerskapet

 Hva tester utført i løpet av svangerskapet.
 Prøver og undersøkelser under svangerskapet.
 Testene er en viktig del av svangerskapsomsorg. Enten enkel veiing eller fostervannsprøve - hver analyse gir legen verdifull informasjon for å planlegge behandling av moren og barnet utvikler seg. Analysene gi innsikt i om alt er bra med babyen og om det utvikler seg.

 Analyse etter graviditet BEKREFTET


 I løpet av første eller andre besøk til en lege er sannsynlig å be deg om å gjøre følgende analyse:
 • fullstendig blodtelling (opprettholdelse av jern og tilstedeværelsen av infeksjoner);
 • urinanalyse;
 • blodprøve for syfilis;
 • Analyse av livmorhals kulturer;
 • Analyse av røde hunder (tysk meslinger immunitet til definisjonen);
 • bestemmelse av blod;
 • bestemme Rh faktor;
 • Analyse av antistoff til hepatitt B;
 • Alpha fetoproteynovыy test;
 • Pap test.
 Resultatene av disse testene gi legen en idé om din tilstand og de nødvendige skritt for å styrke den. Dersom analysen viser at du aldri har hatt røde hunder og du gjorde vaksinasjon mot denne sykdommen, bør du avstå fra å kommunisere med pasienter under svangerskapet og før neste graviditet må vaksineres.
 Senere, legen kan gjenta noen tester eller vil du lage nye. For eksempel, 28. uke av svangerskapet - til den beste tiden bestemme problemer med blodsukkeret.

 Standard analyse under svangerskapet


 Hver gang du besøker legen vil veie og sjekke blodtrykket. To enkel undersøkelse gi legen verdifull informasjon. Utilstrekkelig eller overdreven vektøkning antyder alvorlige problemer. Høyt blodtrykk under svangerskapet kan nå farlige indikatorer, spesielt i de senere stadier. Ved å kontrollere trykket i løpet av svangerskapet, kan legen din finne ut hvilke tall er normalt for deg. Endringer i blodtrykket advare legen om utviklings potensielle problemer.
 Med utviklingen av babyens lege vil sjekke hvordan livmoren har økt siden forrige besøk. Også kontrollert av fosterets hjerte.

 Analysen utføres i tredje trimester


 Hvis du, som de fleste kvinner, graviditet går som normalt, i tredje trimester, vil du føle deg bra. Hver gang du besøker legen vil veie og måle blodtrykket og gjøre urin. Kontroll av blodtrykk og urin som i siste trimester kan oppdage svangerskapsforgiftning - en tilstand som ofte oppstår under første graviditet og hos eldre kvinner.
 I siste trimester lege vil gjennomføre en intern undersøkelse for å fastslå om livmorhalsen tynner begynte å utvide og å bestemme størrelsen på bekkenet og identifisere barnet i livmoren. Vanligvis, en undersøkelse utført i de siste ukene av svangerskapet. Det kan ikke fastslå den eksakte fødselsdato.
 Dersom barnet post-term, lege kan utføre andre tester. Tester ble utført som i tilfelle av høy-risiko graviditet. Disse testene er nestressovыy test, stress test, ultralyd og biofysiske definisjon. Disse testene for å vurdere helsen til mor og barn, så vel som potensielle problemer som kan oppstå under fødsel.
? Kan under ultralyd for å finne ut om jeg har en gutt eller en jente?
 Vanligvis, etter 18 uker kan nøyaktig bestemme kjønn på barnet.

 Analyse i flere svangerskap


 Hvis du venter tvillinger, vil mengde og tidspunkt for analysen være annerledes. Enkelte forskere anbefaler at kvinner eldre enn 32 år, venter tvillinger gjennomgå kromosomanalyse - analyse av fostervannsprøve eller chorion villi. Studier viser at sannsynligheten for multippel graviditet anomalier øker litt.
 I mange tilfeller screeningtester viser at en kvinne som venter på tvillinger. Noen ganger er disse testene gi "unormale" resultater. Du bør vite at unormale resultatene ikke alltid bety et alvorlig problem. De er grunnlaget for videre analyse.
 Når flere graviditetsblodprøver gjentas etter 28 uker for å oppdage svangerskapsdiabetes. Analyser også avsløre blodmangel er vanlig hos kvinner venter tvillinger.
 Hvis det blir funnet problemer, kan legen din gi deg ytterligere tester. Med en høy sannsynlighet for tidlig fødsel eller svangerskapsforgiftning utført fostervannsprøve for å bestemme fosterets lunge modenhet. Lungesykdom - den mest alvorlige komplikasjonen av tidlig fødsel i tvillinger.  
Tester under svangerskapet

 Så du venter en baby, og vil at det skal bli født friske. Unntatt standardtester under svangerskapet, Ultralyd i svangerskapet en ytterligere rekke tester for å unngå problemer under fødsel.

 Alpha test fetoproteynovыy


 Alpha fetoproteynovыy test gjennomført forventningsfull mor. Alfaføtoprotein produseres av leveren og babyen i små mengder oppdaget i mors blod. Måling av alfaføtoprotein nivåer gjør at slike alvorlige føtale abnormaliteter som ryggmargsbrokk eller Downs syndrom forhåndsdefinere. Siden alfa fetoproteynovomu testen kan bare oppdage 25% av Down syndrom. Hvis resultatet er positivt, det ytterligere forskning.
 I dag fetoproteynovыy alpha test utføres ikke alle gravide kvinner. Men i noen stater, som California og New York, er det et must. Hvis legen ikke tilby å gjøre analysen, diskutere med ham problemet.
 Alpha fetoproteynovыy testen er gjennomført, vanligvis mellom 16. og 20. svangerskapsuke. Testresultatene skal tolkes i samsvar med dets alder av forventningsfull mor og den påståtte alder av fosteret. Hvis du analyserer mulige problemer er tildelt ytterligere tester og analyser.
 Hva Denne analysen viser?
 Alpha fetoproteynovыy testen er utformet for å identifisere barn:
 • defekter i ryggmargen;
 • med alvorlig nyresykdom;
 • med alvorlig leversykdom;
 • til blokkering av spiserøret eller tarmen;
 • Down syndrom;
 • lidelser i urin-systemet;
 • sykdommer i skjelettsystemet (økt skjørhet av bein).
 Falske positiver
 Denne testen er ikke tilstrekkelig pålitelige til å stole på de resulterende data fra møtet. For eksempel, i 1000 kvinnene i undersøkelsen blir 40 anomalier. Av de førti bare en eller to sant.
 Hvis du hadde en alfa fetoproteynovыy test og den viste en anomali, ikke være panikk. Re-analyse eller ultralyd avklare bildet.
 Du må forstå hva som menes med "positive" og "falske negative resultater. Spør legen tydelig forklare deg resultatene av alle tester.

 Triple skrynh test og trippel test skrynh av ytterligere analyse


 Disse testene blir utført etter fetoproteynovoho alpha test slik at legen kan nøyaktig fastslå hvorvidt barnet har Downs syndrom eller andre problemer.
 Triple skrynh test
 Triple screening test kan oppdage problemer i fosterutviklingen på de tre komponentene av blod: alfaføtoprotein, graviditetshormonet, som kalles humant choriongonadotropin og østrogen varianter produseres av morkaken og urelatert kalt østriol.
 Unormale nivåer av disse tre indikatorene antyder Down syndrom. Mødre i eldre aldersnivå påvisning av Downs syndrom enn 60%. Falske positive resultater er oppnådd i 25% av tilfellene. Unormale resultater av triple screening test er vanligvis sjekket med ultralyd og fostervannsprøve.
 Triple screening test med ytterligere analyse
 Triple screening testen gjennomføres ytterligere analyse er svært sjeldne. Bare noen få amerikanske sykehus har fasiliteter til å gjennomføre denne analysen.
 Analysen er lik den triple screening - testen, men prosessen er analysert annen indikator - blodnivåer ynhybyna-A - en kjemisk produsert av eggstokkene og morkake. Denne fjerde parameter øker påliteligheten til trippel screening test for påvisning av Downs syndrom med 20%. Bruk det viser seg 80% av fostre med Downs syndrom. Falske positive resultater oppnås i 5% av tilfellene.

 Analysen av chorion villi


 Analysen av chorion villi - en test for å oppdage genetiske avvik.
 Fordelen med denne metoden i tidlig påvisning av mer alvorlige problemer. Analysen utføres i de tidlige stadiene av svangerskapet, vanligvis mellom 9 og 11 uker i stedet for 16-18 th, som i fostervannsprøve. Noen kvinner foretrekker å gjøre det på denne testen fordi resultatene kan bestemme seg for å lagre eller abort. Også i de tidligere stadier av svangerskapet er mindre risiko for komplikasjoner.
 Hvordan er denne analysen?
 Plassering fosteret og morkaken bestemmes ved hjelp av ultralyd. Deretter bruker et verktøy som føres inn gjennom livmorhalsen, eller nåler, som er satt inn gjennom bukveggen, tar placenta en liten prøve av vev. Fremgangsmåten praktisk talt ikke øker risikoen for abort.

 Fetoskopiya


 Med utviklingen av fiberoptikk kan vi se morkaken og fosteret på den 10. uke av svangerskapet. Ultralyd kan ikke få nok detaljert bilde. Fetoskopiya kan oppdage mindre misdannelser hos fosteret.
 Hvordan er forskningen?
 I bukveggen er et lite snitt gjennom hvilke livmoren er innført verktøy, lik den som brukes ved laparoskopi. Med fetoskopa lege kan undersøke fosteret og morkaken.
 Denne svært spesialiserte test utført ikke veldig ofte. Det er vanligvis anbefales for kvinner som har en sjanse til å ha en baby med en defekt som ikke kan oppdages av andre studier. Hvis legen din foreslår å fetoskopyyu, diskutere fordeler og ulemper. Risikoen for abort ved en lignende fremgangsmåte er 3-4%. Forskning bør utføres av en kvalifisert tekniker.

 Perkutan navlestrengsblod


 Perkutan navlestrengsblod, også kalt cordocentesis - en relativt ny metode for undersøkelse. Analysen bidrar til å avklare diagnosen og kvalitet behandling av Rh-konflikten og andre blodsykdommer.
 Hvis fosteret er Rh-positiv, og moren er Rh - negativt blod, leger har tid til å utføre en blodtransfusjon om nødvendig. Denne prosedyren forhindrer utviklingen av livstruende anemi som oppstår i de tilfeller hvor moren yzoymmunyzovana, det vil si, produserer blodet antistoffer som angriper blodcellene i stand barn.  
Яндекс.Метрика