Gastro, symptomer, behandling, klassifisering. Kronisk magekatarrDet latinske ordet "gastro" betyr "betennelse i mage og tolvfingertarm." Dette er en kronisk sykdom kjennetegnet ved inflammasjon og omstrukturering av den mukøse membran av den ovenfor (for ikke-spesifikk type), og nedsatt motor evakuering og sekretoriske funksjoner. Rettidig behandling av gastroduodenitis gjør det mulig å behandle sykdom og gi pasientene et normalt liv og helse.
Barn, i motsetning til voksne pasienter, preget av samtidig patologi tolvfingertarmen og magesekken; ødeleggelse av et enkelt organ er funnet bare i 10-15% av diagnostiserte tilfeller. Som kroppen med økt hormonell aktivitet, duodenum hovedsak regulerer funksjonene av mage og evakuering, og andre funksjoner i fordøyelsessystemet.
Kronisk magekatarr: Klassifisering

Canonical klassifisering av kronisk gastroduodenitis i medisin er det. Vanligvis de deler følgende funksjoner:

- Etiology - gastroduodenitis primær og sekundær (sikkerhet) skriver;
- Slimhinneforandringer som kan oppdages av endoskopisk undersøkelse - gastro overfladisk, erosive, atrofisk og hyperplastisk skjema;
- Data histologiske studier - gastro med varierende grad av betennelse (mild, moderat, alvorlig), preget av atrofi, som skaper stoffer - metaplasia av magen;
- Klinisk - gastro i den akutte fasen og remisjon (helt eller delvis).
Kliniske symptomer på mage-duodenitis
For kronisk gastroduodenitis karakteristiske polymorfe symptomer; Denne sykdommen er ofte assosiert med andre sykdommer i fordøyelsessystemet, og skille symptomer på gastroøsofageal duodenitt manifestasjoner relaterte patologier er ofte svært vanskelig, om ikke umulig.
Kronisk gastroduodenitis i den akutte fasen vanligvis manifesterer spastisk verkende smerter i nadchreve (magesekkens region). Smerte som oppstår etter en time eller to etter spising kan gi en sone ved navlen og kvadrant (vanligvis høyre). Smerten er redusert når pasienten spiser eller ta medisiner klasse antacida. Som beslektede fenomener observert kvalme, følelse av fylde og tyngde i epigastrium, økt spyttsekresjon.
Den viktigste rolle i avbrudd av magen og av smerte, i dette tilfellet, spiller dyskinesi duodenum; det er økt bebreidelse innhold sår i magen, forårsaker raping bitter smak, oppkast av galle nærvær av massene, noen ganger - halsbrann.

Ytre symptomer gastroduodenitis i den akutte fasen, fast i stoffet gjennomgang, og kan omfatte:

- Pasient blek hud, overdreven storfe;
- Gul-hvite eller hvite flekker på tungen, ofte sett på sidene av tennene forlagene;
- Fingeren studie av magen - smerter i høyre side av magesekken (pyloroduodenalnaya sone), noen ganger i navle regionen under ribbene;
- Smerter når tappet på veggen av magen til pasienten (symptom Mendel);
- I mange tilfeller - klager over smerter når legen har rett costal arch (positive symptom Ortner) eller innånding under palpasjon av øvre høyre kvadrant (symptom Kera).
For pasienter, barn som lider av kronisk duodenitis karakteristiske forstyrrelser i psyko-emosjonelle og vegetative områder forårsaket av endokrine avvik i duodenal aktivitet:
- Kommer raskt tretthet;
- Hodepine periodisk natur;
- Svimmelhet;
- Forstyrret søvn.
Vehetatyky lidelser kan se ut som klassisk dumping syndrom: 2-3 timer etter et måltid, pasienter klager på svakhet, døsighet, svette tungt, økte de intestinal peristaltikk. Hvis pasienten ikke tar lang mat kan observeres tegn til nedgang i glukose, som muskelsvakhet, skjelvende kjøtt, en brå økning appetitt.
Rekke kroniske gastroduodenitis
Avhengig av hvilket område er lokalisert patologisk prosess, og hvor det utvikler seg, er det flere varianter gastroduodenitt, som hver har de typiske symptomer:
- Kronisk gastro yazvennopodobnom (ofte diagnostisert betennelse pærer 12 duodenal sår - tuber). Det er mest vanlig variant gastroduodenitis kan kombineres med magesår og gastritt antralnыm. Årsaken - en rekke faktorer som påvirker oppkjøpet av gastric juice økt aggressivitet og forsuring massene er i 12-tolvfingertarmen. Smertefulle symptomer på mage-duodenitis type (bulbyta) ligner på manifestasjoner av magesår smerte lokalisering er i epigastriet, oppstår når pasienten er sulten eller en halv eller to timer etter måltider og om natten. Akutt stadium av prosessen er utpreget sesong.
- Kronisk gastro hastrytopodobnыy tradisjonelt kombineres med autoimmun tarmbetennelse (fundus) atrofisk gastritt. I dette tilfellet, atrofisk fanger ofte diffusjonssonen duodenum. Når dette kombineres med tilstedeværelse av hastrytopodobnoho gastroduodenitis og tarmbetennelse, for pasienter med typiske fordøyelsesproblemer, malabsorpsjon stoffer, intoleranse for visse typer produkter.
- På bakgrunn av brudd på motorisk funksjon 12 duodenalsår utvikler kronisk magekatarr holetsystytopodobnoho type. Kolecystitt, i tolvfingertarmen og det er dystrofiske endringer som følge duodenal obstruksjon kroniske forskjellig opprinnelse. Duodeostaz (vanskeligheter raid innhold 12 tolvfingertarmen) provoserer smertefullt symptom på magesekkens og høyre navleregionen; Smerte kan være både faste og periodiske anfall vises. Også preget av oppblåsthet, kvalme, intern buldrende. Det bitter raping og oppkast symptomer på galle utgang.
- Lokal gastro typen pankreatytopodobnыy; karakteriserte papillita og / eller okolososochkovыm divertikulitt stor papilla område 12 duodenalsår. Utvikling pappylyta vanligvis på grunn av spredning av betennelse til duodenytnoho papilla, eller lokal betennelse pankretobylyarnoy system. Med divertikulitt berørt ligger nær papilla diverticulum. Når en lokal type duodenitt, forstyrret strømning av galle og bukspytt, og det er symptomer på galleveier av kroppen.
- Pasienten klager lokalisert i øvre høyre kvadrant smerte som oppstår vanligvis etter en tung fet måltid. En visuell inspeksjon kan manifestere symptomer slike gastroduodenitis som yellow av huden og sclera. I noen tilfeller dokumentert bukspyttkjertelen symptomer: plassering av smerter i venstre øvre kvadrant, helvetesild smerte, økt gassdannelse i tarmen, ødelagt stol. Gjentakende pasient intoleranse for melk (forbigående intoleranse).
For kronisk gastro-duodenitis typisk syklisk flow: scenen av forverring bør remisjon fase. Tradisjonell tilbakefall tid - vår og høst; vanligvis forbundet med forstyrret spising regime, økt arbeidsmengde skole (for barn), stress, ulike infeksjoner og andre sykdommer i kroppen. Alvorlighetsgraden av den akutte periode bestemt av hvor intens og langvarig smerte hos pasienten at graden av forstyrrelser i fordøyelsessystemet, og hvor pasienten føler helhet. Vanligvis smerte symptomer gastroduodenitis ikke vare mer enn 7-10 dager, men abdominal ømhet på palpasjon kan vedvare enda et par uker. Den totale varigheten av perioden med akutt gastroenteritt duodenitis - omtrent en til to måneder. Hvis du etter akutt sykdom pasienten har ingen klager, men gjennomgang og endoskopiske undersøkelser viser tegn duodenitis - anses ufullstendig remisjon. Når komplett remisjon tegn på betennelse i 12-tolvfingertarmen ikke vises klinisk påvist noen måte.

Behandling gastroduodenita


Prinsipper for behandling gastroduodenita identisk behandling av kronisk gastritt:

- Ved akutt, er pasienten anbefales 7-8-dagers opphold i seng;
- Vekt på diett: de tidlige dagene av den akutte perioden - tabell №1, heretter - bordet №5, i remisjon - en balansert og næringsrik diett;
- Tre-komponent terapi, utført i 7-10 dager, hjelper bli kvitt smittsomme bakterier (Helicobacter pylori);
- For å redusere surhet i magen, pasienter som får forskrevet H2-reseptorblokkere;
- Hvis det er et slikt behov, inkluderer gastroduodenita behandling medikamenter som regulerer motor funksjons organer;
- Rehabilitering etter krisen omfatter fysioterapi, terapeutisk øvelse og bo i kjernen av spa-anlegg.

Forebygging gastroduodenitis

Å hindre gastroduodenale sykdommer områder må riktig, avhengig av alder, organisere mat prosessen og sikre at barnet ikke blir overbelastet fysisk og følelsesmessig. Hvis du allerede har sykdommen, forebygging av sekundær type gir betimelig appell til kompetente medisinske fagfolk og gjennomføring av sine anbefalinger. Barn med gastroduodenitis bør være under konstant overvåking gastroenterolog og gjennomgå regelmessig konsultasjon avtale.
Prognosen for gastroduodenitis
Hvis gastro (eller gastritt) løp, gjør tilbakefall av sykdommen og resultater i patologiske tilstander i voksen alder som hindrer normal drift og menneskeliv.  
Behandling Mr. yatkovoyi Spurs hjemme
 Hælspore - en liten bony utvekst, som ligger på overflaten av calcaneus. Ganske ofte er disse vekster er et resultat av for store trek sener på plass av calcaneus. Hælen anspore - et fenomen ikke sjelden, selv om det ikke alltid er manifestert av smerter i foten. Smerter i foten og hælen oppstå direkte i tilfeller av betennelse i det myke vevet rundt sporen. Dette hæl spurs forårsaker store lidelser. Vanligvis gjør smerte oppstår ikke av seg selv, men når forhånd.
 Årsakene til hælspore
 - Hyppige traume leddbånd i foten, som kan observeres i utøvere, dansere, folk med flate føtter;
 - Rask og betydelig vektøkning, og som et resultat - økt belastning på foten;
 - Tilstedeværelsen av smittsomme sykdommer som gikt;
 - Stillesittende arbeid.
 Diagnostisering og behandling av hælspore
 Diagnosen er basert på undersøkelse. På undersøkelse av det berørte området, med trykk i hæl smerter oppstår. Radiografi bidrar til å klargjøre diagnosen, men bør ta hensyn til at ved begynnelsen av prosessen denne type undersøkelse kan være effektive.
 I den akutte fase av sykdommen, som er kjennetegnet av alvorlige smerter, anbefales ro, og begrenser avstanden. Mest behandling tar sikte på å lindre smerte og redusere betennelse i spurs. For dette formål er det forskjellige substrat-sålene, pads, reduserer trykket på den del av hælen. Også du kan bruke spesielle ortopediske sko, justere plasseringen av foten og reduserer spenningen av plantarfascien. Noen ganger i stedet for hælspore er innført steroider injeksjon av lokalbedøvelse. Denne prosedyren dermed lindre smerte og redusere betennelser.
 Før du tar fatt på valg av behandling, er det nødvendig å etablere årsaken til hæl spurs: skade, skiftende natur av arbeid, iført ubehagelig sko, økt press på foten og andre. Å kjenne årsaken, må den bli eliminert. Under behandlingen bør unngå langvarig stige eller ned trappen, unngå langvarig turgåing, løfte tunge gjenstander, som alt dette kan forsterke sykdom.
 Behandling av hæl spurs hjemme
 Til tross for at kampen mot denne sykdommen er ikke uten komplikasjoner, spurs kur hæl hjemme mulig. Blant de mange oppskrifter på tradisjonell medisin mot hælspore kan identifisere noen av de mest effektive:
 1. Kontrast bad. For å redusere den inflammatoriske prosessen kan bruke bad kontrast. For dette formålet, 5 minutter til det berørte området av foten satte ispose, og deretter sette opp i varmt vann i 5 minutter, også. Gjenta denne prosedyren kan i en dag.
 2. salve med egg, smør, eddik. Ett egg, hell eddik, tilsett en blanding av 200 g smeltet smør. Bland godt, pakk retter med salve fås i et håndkle og legg på tre dager i et mørkt sted. Den resulterende verktøyet skal smøre det berørte området daglig.
 3. anstrøk av lilla blomster. Lilla blomster vanligvis nødvendig å tørke. Deretter helle vodka frekvensen av 01:10 permisjon for en uke på et mørkt sted. Dan skjær bør tas oralt 2-3 ganger daglig 30 dråper. Sammen med bruk av skjær internt, er det nødvendig å gni det berørte området, og gjøre det på grunnlag komprimerer.
 4. rot skjær hofter. Root hofter helle vodka på frekvensen av 1: 5 for å insistere på et mørkt sted i flere dager. Innsiden av roten skjær hofter 50 ml før hvert måltid.
 5. svinekjøtt bacon og skiver av rå potet. Ansett som effektivt middel for å bruke til det berørte området av smult eller skiver av rå potet til å være på vakt (i dag - fett, i morgen - poteter, etc.). Fra ovenstående er det nødvendig å dekke plastposen og sette på sokker. Denne fremgangsmåten gjør natten.
 6. Baths med havsalt. Bad med en løsning eller havsalt er også en rimelig og effektiv måte å håndtere hælspore. For å gjøre dette i 1 liter vann som er nødvendig for å løse opp 2 ss salt. Baths gjøre i 30 minutter, deretter vikle opp nødvendig.  
Яндекс.Метрика