Ginger: nyttige egenskaper, bruk, kontraindikasjoner
 Ginger, som kom til oss fra Østen, regnes som en nyttig plante som brukes i matlaging som krydder og medisinske formål. Selv i oldtiden ble det observert at ingefær hjelper med sykdommer i fordøyelsesprosesser, luftveissykdommer, styrker immunforsvaret. Og når det er lagt til parabolen kan du gi dem en spesiell krydret smak. Medisinske egenskaper av ingefær rot som brukes i det gamle India og Japan. Etter sin leveranse til europeiske land, roten av anlegget var "mirakel" narkotika for å hindre pesten.
 Sammensetningen og nyttige egenskaper av ingefær rot
 Ingefær er en ekte "låven næringsstoffer. Den inneholder vitamin A, B1, B2 C, essensielle oljer, som gir den en særegen smak, mikro og makro elementer som sink, natrium, kalium, magnesium, jern, fosfor, kalsium, aminosyrer som trengs av kroppen (treonin, tryptofan, Leysin, metionin, fenilaninu).
 Utvalget av medisinske egenskaper av ingefær rot er ganske bred. Den har anti-inflammatorisk, krampeløsende, smertestillende, løse, stimulerende, sudorific, healing, toning effekt. Det er også en sterk antioksidant, beroligende effekt. I tillegg til de gode egenskapene av ingefærrot supplert med evnen bruke det som et vanndrivende i nærvær av ødem av hjerte- og nyre opprinnelse. Den kan også brukes i akutt forgiftning som antiemetisk og analgetisk middel. Videre er bruken av ingefær anbefalt for forebygging av kreft.
 Bruken av ingefær rot
 Te med ingefær er anvendelige ved behandling av sykdommer i hals og munn (stomatitt, gingivitt, sår hals, tonsillitt, etc.). I te i Kina brukes til å behandle hoste egg omelett med revet ingefær, og spesielt ingefær godteri.
 Pakker av denne roten hjelper med ulike sykdommer. Ingefær pulver blandet med vann for å oppnå passerer, blir blandingen påført som en kompress på det berørte området.
 En av bruken av ingefær er å bekjempe kvalme av noe slag, fra virkningene av kjemoterapi toksisitet til de tidlige stadiene av svangerskapet indusert reisesyke. Å kvitte seg med kvalme heller tygge ferske roten av denne planten.
 Ingefær hjelper kampen fedme, så det hjelper akselerere metabolisme og stimulerer prosessen med å brenne kalorier. Dette er nyttig å bruke root i matlaging som krydder. Også være et afrodisiakum, når den brukes til å forbedre smaken av mat, øker ingefær potens og eliminerer frigiditet.
 Kontra ingefær
 På grunn av ingefær er essensielle oljer og bitterhet, kan verktøyet ikke brukes i tilfelle av fordøyelsessystemet, sår i spiserøret eller magen, med tilstedeværelse av stein, sand i blæren eller nyrer. Hvis det er tegn til høyt blodtrykk, hjertelidelser, er bruk av narkotika ingefærrot bare mulig etter en appell til spesialist. Du må også suspendere sin bruk i utvikling av betennelsesprosesser i kroppen, ledsaget av feber.
 Til tross for det faktum at ingefær er helt sikre midler for mennesker, i noen tilfeller kan det føre til allergiske reaksjoner. Som et resultat, kan hudutslett oppstå. Også sjeldne, men mulige bivirkninger med ingefær kan være kvalme, raping, halsbrann, oppblåsthet. Det ble observert at de første data bivirkninger som kan føre til rot i pulverform. I noen tilfeller kan bruk ved matlaging fersk ingefær forårsake forstoppelse.  
Hemolytisk anemi: tegn, symptomer
 Tegn og symptomer på hemolytisk anemi:
 En av de sjeldne tilfeller forårsaker anemi - hemolytisk anemi forårsaket av ødeleggelse av røde blodceller (en prosess som kalles hemolyse). Det er arvelige og ervervede former.
 Sistnevnte kan forekomme i tilfeller av forgiftning tetraэtylsvyntsom at produsentene noen ganger lagt til bensin for å øke oktantall. Bilen fast i en trafikkork, inspirert av eksosen og snart følte svakhet, svimmelhet, hud kjøpt en usunn gulaktig fargetone?

 Heomolytycheskaya anemi, symptomer, tegn


 Ligner symptomer på hemolytisk anemi, symptomer på! Ved ødeleggelse av røde blodceller dannet en spesiell substans - bilirubin, som flekker på huden og slimhinnene gul. I slike tilfeller kan det lider nyre og andre organer har harde tider - bør umiddelbart oppsøke lege!
 Men den vanligste typen av anemi assosiert med jernmangel i kroppen - er en av de viktigste problemene i kvinners helse.
 Dette var de tegn og symptomer på hemolytisk anemi.  
Normal hemoglobin hos kvinner
 Indeks av hemoglobin i blodet - elementet analyse, som umiddelbart se leger og pasientene selv. Det er viktig at nivået av hemoglobin i blodet var normale. Siden redusert hemoglobin truer svimmelhet og besvimelse, økt - et symptom på mange svært alvorlige sykdommer.
 Hva er hemoglobin?
 Hemoglobin - et protein som finnes i røde blodceller og blod er deres viktigste komponenten. Det gir hemoglobin blodceller rødt. Men hans hjem, og en av de mest viktige funksjoner i kroppen - er å transportere oksygen fra lungene til cellene i alle vev og organer. Uten oksygen kan ikke være normale biokjemiske og oksidasjonsprosesser i kroppen.
 Følgelig fører mangelen på hemoglobin til det faktum at legemet, etter et begrenset antall innkommende vital oksygen. Ikke engang lysere utsikter trekker hypoksi eller med andre ord, oksygenmangel. Dette kan føre til anemi. Og med det, personen har alvorlig svakhet, overdreven tretthet, takykardi, kortpustethet, sprøtt hår og spiker plate, senket immunitet.
 Hva er frekvensen av hemoglobin for kvinner?
 For å bestemme nivået av hemoglobin hos kvinner, er det nødvendig å passere blod-teller. Men hver person vil ha sin egen hastighet av hemoglobin. Påvirker av dette elementet mange faktorer, blant annet kjønn, alder, tilstedeværelsen av visse sykdommer.
 Normal hemoglobin i blodet til kvinner bør være mellom 120-140 gram per liter (i forhold til menn, er tallet 135-160 g / l). Men for kvinner kan variere avhengig av alder, så vel som, for eksempel, menstruasjonssyklusen.
 Hemoglobin hos gravide kvinner
 Separat for å si om reglene for hemoglobin hos gravide kvinner. På grunn av det faktum at kroppen er gjenoppbygd i denne perioden, frekvensen av normal hos gravide kvinner er noe lavere enn i andre kvinner. Eksperter påpeker at det er først og fremst de fysiologiske endringene som skjer hos gravide kvinner. I løpet av denne perioden, sirkulerer i blodet over seg, og konsentrasjonen av hemoglobin i blod, derimot, blir redusert. Legene sier at tallet på 110-130 gram per liter blod er normalt for gravide.
 Hvis lav hemoglobin i kroppen ikke kan ha nok jern. For daglige behov av selen i svangerskapet øker. Den vanlig person vil være nok dag 5 til 15 mg jern, og gravide kvinner trenger 15-18 mg. Det er derfor gravide kvinner trenger å nøye overvåke nivået av hemoglobin i blodet. Fordi anemi er farlig for mor og for tidlig fødsel fosterets vekst retardasjon.
 Hvordan å normalhemoglobinnivå?
 De fleste kvinner, spesielt gravide kvinner står overfor problemet med lav hemoglobin. I dette tilfellet er det nødvendig, først av alt, justere kostholdet. Vi anbefaler å bruke granateple juice, lever, egg, fisk, bokhvete, grovt brød og mandler.
 Med en lav hemoglobin vil ha nytte og vitaminer som inneholder jern. Men disse stoffene bør utnevne en lege.
 Og ikke glem om fysisk aktivitet, spesielt av frisk luft. En sunn livsstil, ernæring, søvn kvalitet - alle de komponentene som hemoglobin returnert til det normale.
 Dersom hemoglobin hos kvinner økt, så det bør testes umiddelbart. Det er en risiko for at hun Cardiopulmonary svikt, blodpropp, intestinal obstruksjon. I dette tilfellet, gå gjennom riktig behandling, deretter tilbake til normal hemoglobin.  
Lave hemoglobin symptomerDiagnosen "lav hemoglobin" eller anemi høres i dag mer og mer. Men som skjuler diagnosen og hva som dukker opp? For å besvare disse spørsmålene, for startere gi definisjon av hemoglobin og finne ut hvor vanlig det bør være nivå.
Hva er hemoglobin
Så, ved definisjon, hemoglobin - er et spesielt protein som er funnet i blodet og er ansvarlig for metning av alle celler og vev i kroppen med oksygen.
Hemoglobin - er faktisk grunnlaget for røde blodceller, røde blodceller fordi 98% av hemoglobinet, og at dens innhold gir vårt spesifikke blodrød. Det er vanskelig å overvurdere betydningen og viktigheten av hemoglobin for kroppen som transporterer oksygen fra lungene til alle celler og organer, og tilbake - karbondioksyd, hemoglobin, for derved å tilveiebringe de samme redoks-reaksjoner i kroppen, som blir frigjort som et resultat av den energi som er nødvendig for oss normal fullverdig liv.
Normal hemoglobin
For å sikre at disse prosessene fullt i blodet vårt bør inneholde nok hemoglobin. Sine regler for menn varierer 130-170 g / l, og for kvinner - som spenner 120-180 g / l. For barn, da disse reglene hemoglobinnivået avhenger av alder. Dermed hos nyfødte, spesielt i de første dagene av livet, er det svært høy og kan nå 225 g / l, selv om normal vil regne på 145 g / l.
Et par måneder etter fødselen, omtrent seks måneder, hemoglobinnivå vanligvis faller, i snitt 95-135 g / l. Siden denne indeksen, hvert år, hemoglobinnivået gradvis økt, og i voksen alder, 18, når voksne verdier.
Det er klart at ytelsen hemoglobinnivå som er under denne normen er et tegn på lav hemoglobin eller anemi. Avhengig av graden av avvik fra normen og årsakene til lav hemoglobin, anemi skille ulike typer og grader av alvorlighetsgrad.
Typer anemi
Anemi eller lavt hemoglobin - en smertefull tilstand i kroppen forbundet med en betydelig reduksjon i blod røde celler - full av røde blodceller. Denne reduksjonen kan skyldes flere årsaker, på grunn av anemi som er delt inn i: anemi assosiert med akutt blodtap; anemi som følge av ødeleggelse av røde blodceller (hemolytisk anemi), og som følge av brudd på produksjon av røde blodceller. Sistnevnte type anemi delt inn i: aplastisk, zhelezodyfytsytnыe, megaloblastisk, syderoblastnыe og anemi forbundet med kroniske sykdommer.
Alvorlighetsgraden, er jernmangelanemi delt inn i flere nivåer: lett, hvor hemoglobin varierer fra 110 g / l til 90 g / l; Ifølge en komponent av 90 g / l til 70 g / l, og endelig, tunge ved hvilken indeks innholdet er på et nivå mindre enn 70 g / l.
Det er også funnet skjult eller latent anemi hvor de røde blodcellene nivå møter, men lav serum jern. Ofte denne form for blodmangel er diagnostisert hos gravide kvinner. Dette syk ser alle symptomene på anemi.
Hva da er symptomene?
Symptomer på lavt hemoglobin
Alle symptomer på lavt hemoglobin kan deles inn dystoniske og asteni.
Dermed blir asthenic symptomer inkluderer: plutselig fall i blodtrykket, generell svakhet, økt hjertefrekvens, døsighet, tretthet, hyppig hodepine, svimmelhet, og i alvorlige former - og med besvimelse.
Ved dystonycheskym manifestasjoner av lav hemoglobin er: uforklarlig, selv om ikke veldig viktig, til 37-37, 5 grader, feber, kalt subfebrilitet; tørr hud; smertefulle sprekker og tørrhet over leppene; bremse håravfall og sin overflod; skjørhet og lagdeling, og en betydelig tynning av negleplaten, deres "striasjoner" linjer.
Også denne statlige dystoni viser lavt antall røde blodceller kan være: en ubalanse av smak og lukt ubalanse. I det første tilfellet, betyr det at folk plutselig ønsker å spise helt uspiselige stoffer og meget uventet - fra kalk, sand, leire og jord for å samsvare med hoder og kull. I tillegg kan en person ønsker rå produkter uten uspiselig mat behandling, for eksempel kjøtt, pasta, korn eller rå deig.
Som for ubalanse av lukt, dette symptom på lavt antall røde blodlegemer, preget av tendensen av mannen til de svært uvanlig lukt, bileksos, lukten av aceton, benzen, naftalen eller hutalinu. En mann kan lukte som maling eller neglelakk.
I tillegg, endringer og utseende av disse pasientene, og fremfor alt, det er blek hud og slimhinner.
Et symptom på lavt nivå av røde blodceller, som redusert på grunn av mangel på vitamin B12, er preget av endring språk - det slimhinne er lyse rødt og som en "polert", og han er ganske smertefullt. Dette tegn på anemi kalt "glossitis".
I tillegg, for visse typer anemi på grunn av lavt antall røde blodlegemer all menneskelig hud kan endre farge, ikke bare mot blek, men kjøpe en synlig "icteric" skygge.
Men alt dette allerede utviklet symptomer på sykdommen når symptomene blir tydelige. I de tidlige stadier av den samme anemi, spesielt jern, kan dets symptomer være skjult eller uttrykt meget svakt.
Også blodmangel kan være svært symptom på ulike sykdommer, som eneste følgesvenn.  
Яндекс.Метрика