Graviditet kalenderen for uker

 Alle vordende mødre ønsker å vite hva som skjer inne i magen hennes som det utvikler fremtidige barn som allerede var bekymret for hvordan å få min mor på dette stadiet av svangerskapet.
 Dette vil bidra til graviditet kalenderen.

 KALENDER utvikling av baby for en uke


 Hvor er barnet i mors? Denne prosessen, på den ene siden, rasjonell og fortsetter på de samme regler for alle kvinner, på den annen side, full av mysterier og hemmeligheter, er det menneskelige sinn vanskelig å forstå at bare førti uker med celler som kan sees bare i mikroskop, vokser en ekte live baby.

Graviditet kalenderen for uker


 Første 12 ukene av BARN


 Når det oppfatning egg begynner å dele seg. De første 12 ukene av svangerskapet er svært viktig for liv og helse for barnet. På denne tiden er det en aktiv divisjon og egg modning av morkaken - kroppen som i det 13. uke av svangerskapet ta helt over funksjon for å sikre graviditet hormoner, metabolisme av fosteret og dets beskyttelse mot ulike skadelige effekter. Og siden de første ukene av svangerskapet barnet ikke er beskyttet av morkaken, er den sårbar for ulike påvirkninger: sykdommer i mor, har det tatt narkotika, industri og husholdning farer og t E..
 Hvordan er dannelsen av mannen? Til å begynne med bare de celler deler, embryoet mens det beveger seg gjennom egglederen (hvor befruktning finner sted vanligvis) mot livmoren. Ved slutten av den første uken innført et befruktet egg i livmoren, godt festet til slimhinnen.
 Siden begynnelsen av den fjerde uke av svangerskapet, en ny periode i utviklingen av den humane embryo. Hvis vi bare delte hans celle, er de nå i ferd med å bli delt og å tilegne seg nye egenskaper, dvs. innen 4 uker av svangerskapet er den viktigste kategorien kroppens vev i fosteret.
Graviditet kalenderen for uker

 4 uker av svangerskapet


 Ved begynnelsen av den femte uke av svangerskapet når fosteret en lengde på 4 mm, som allerede har et innlegg, bøye kroppen, men så langt har ingen armer og ben. Hodet er mesteparten av lengden av legemet. Legemet er dekket med et tynt lag av huden.
 Etter 6 uker er klart synlig hode (meget stor, er det sant tadpole), som er i øyne og munn, er det en liten hale, gill spaltene. Gradvis å utvikle muskler, som danner luftveiene og sirkulasjonssystemet. I embryoet har et hjerte, men det er dobbel, ikke en fire fordi blodstrømmen er ikke i full kraft. Pantfordøyelsesorganer (mage, bukspyttkjertel, lever), nyre og urinveis, endokrine kjertler. Fortsetter å utvikle barnets nervesystem. I hjernen halvkuler begynner å danne med den første Gyri og sulci dannet og ryggmargen ut av det ganglion og spinalnerver. Etter 6 uker med fosterutviklingen på et sted som passer embryo til livmorveggen begynner å danne placenta.
Graviditet kalenderen for uker

 6 uker gravid


 Vekt embryo på den 7. uke av svangerskapet ca 3 meter i lengde - opp til 1 cm. Hodet virker ikke så stor i forhold til kroppen, er det begynnelsen på bena, og begynner å legge skjelettutvikling (i form av brusk), dental bakterier. Men embryoet er fortsatt liten hale. På slutten av den syvende uken av embryonale hjerte er en fire dannet aorta (gjennom hvilke arteriene i hjertet mottar blod mettet med oksygen) og lungearterien (til tross for navnet, bærer det veneblod mettet med karbondioksid) gradvis blir etablert skikkelig blodsirkulasjon. Videreutvikling av det endokrine systemet, denne uken utvikle thymus (base fremtidige barn immunitet). De begynner å danne kjønnsorganer, de er litt annerledes på gutter og jenter. Men ultralyd babyens kjønn kan bestemmes bare etter den 16. uke av svangerskapet. Begynner å utvikle hypofysen og skjoldbruskkjertelen. Huden er dekket med et annet lag av celler som beskytter barnet fra innsiden av infeksjonen. Utvikle sansene: øyne dannet skall, små tubercles, hvorav senere roziv'yutsya ører og nesehulen på nettstedet. Fortsetter å utvikle og etter hvert dannet placenta navlestreng som forbinder begynnelsen av morkaken embryo. 
Graviditet kalenderen for uker

 7 uker gravid


 Etter 8 uker med graviditet viktigste organene i embryoet allerede i drift. Ved slutten av denne uken svangerskapet fosteret lengde er 25-3 cm, vekt -. Ca 5 år etter dette tidspunktet er han allerede velformede funksjoner, lemmer, ytre kjønnsorganer. Dramatisk redusert hale, lemmer planlagt inndeling i tre selskapene, og huden er rødlig-gul. Øyne embryoer fra stor avstand mellom og er nese og ører begynnelse. I embryoet er nesten dannet mage, tarmer, bukspyttkjertel og lever, nervøse, sirkulasjons- og åndedrettssystemet.
Graviditet kalenderen for uker

 Etter ni uker av svangerskapet embryoet kalles et foster allerede, fortsetter det å vokse og modnes. Dens lengde er 45 cm og vekt - 8.10 g. Denne uken er vi aktivt modning hjernen, øke sitt volum, og det er en differensiering av celler som separate grupper av celler erverver sin spesialisering (hudceller, lever, nerveceller, etc.. d.). Dannet cerebellum. Foster thymus begynner å produsere sine egne immunceller (lymfocytter) som vil beskytte barnet mot ytre påvirkninger, spesielt fra infeksjon. De fremstilles i blod erytrocytter innenfor hvilket er hemoglobin, bærer oksygen til vev i fosteret. Barnet er aktiv, han sover mindre og begynner å svelge fostervann - det gradvis blir en betydelig kilde til protein i kroppen. I den voksende morkaken også er i endring: den øker i størrelse, spirende blodkar, men fortsatt ikke fullt fungerende. Navlestreng som forbinder placenta til kroppen av de underordnede øker i lengde, hvilket bidrar til økt mobilitet av barnet. 

 9 uker gravid


 Etter 10 uker fosteret har en lengde på ca 6 cm og veier ca '12 vokse, utvikle og begynne å fungere alle organer, er det ingen hale (ja, babyen din er ikke rumpetroll). Lederen for barnet er fortsatt svært høy, men det cervix mer tydelige funksjoner (be om en ultralyd for å lage et bilde av din baby). Han allerede er for alltid, og han kan blunke, en liten haug nese, ører sitte lavt. Øynene blir mindre stor avstand, men det fortsatt ser ut som en fremmed. I hulrommet dannet lepper når de åpner innsiden av munnen og tungen sett lite Tannkjøttet (innen utviklings baby tenner tannkjøtt). Fortsette å utvikle indre organer og sanser.
 Etter 11 uker av barnets høyde og vekt er økende, er de like under 7 cm og '15 kid beveger seg, beveger armer og ben, grep hendene i nevene, som har sett fem fingre uten membraner. På fingrene begynner å danne nohotochky hender, er fingre og føtter ennå ikke fullt utviklet. Han svelget mer fostervann, lukke og åpne munnen. Utvikle nervesystemet, og med det der første reflekser - svelge (svelger fostervann) og fatte (komprimerer og dekomprimerer hender). Nevropsykologisk utvikling av barnet utvikler seg så mye at han har et ansiktsuttrykk som definerer ulike ansiktsuttrykk.

 11 uker gravid


 12. uke -. Utgangen av det første trimester, ved hvilken tid fosteret når en lengde på 9 cm, vekt - '20 er omtrent halvparten av lengden av fosterets hode alle kroppsdeler godt differensiert. Det ser ut til skjelettsystemet punkt forbening. Ved utgangen av 12. uke av føtale organer nesten fullt dannet. Godt arbeid hjerte- og urinveiene, produserer leveren galle, som kommer inn i tarmen og fremmer gjenbruk av mat (fordi et barn svelger fostervann), utviklet kjønnsorganer. Ansiktet til et barn er mer som et menneskelig ansikt: det er øynene, dekket hennes øyelokk, nese, munn, lepper, ører.
Graviditet kalenderen for uker


 Fra 13. til 24. uke - den stille perioden UTVIKLING


 Dette er den mest rolig og behagelig for barnet periode. Fra 13 uker morkaken begynner å fungere som barnet blir mer sikker: morkaken fra mor for å få ham nesten ingen skadelige stoffer.
 Kid fortsetter å vokse og utvikle sin vekst når 10 cm eller mer, vekt - 25 år. Hvis en uke siden var blant hans hryaschykiv enkelt ossifikasjonsforandringer sentre, denne prosessen er i dag mest aktiv måte. Vellykket dannet melketenner og tannkjøttet i dybden. Vi utvikler muskelsystemet, slik at barnet kan få svært komplekse og varierte bevegelser: han beveger lemmer, bøye og rette dem, setter penn i munnen hennes og t. d. Mobilitet gir en god utvikling av fosteret ytterligere muskelsystemet. Det er alle organer, fordøyer fordøyelsessystemet mat (proteiner og fett fostervann), produserer leveren galle og bukspyttkjertelen - insulin og fordøyelsesenzymer, en fire hjerte gir blodsystemet, utvikle bronkier og lunger. Etter 16 uker med fosterets lengde er økt til 16-17 cm, vekt - 120 g. Godt differensiert vulva (allerede mulig å se nøyaktig Ultralyd som har en gutt eller en jente). Frukt aktivt beveger huden er tynn, glatt, men ikke fett. Huden myk hår vises først. Aktivt med å utvikle skjoldbruskkjertelen. 
Graviditet kalenderen for uker

 16 uker gravid


 På 17-20 uker (lengde - 25-26 cm, vekt - 250-280 g) i stor grad erstattet frukten hud, talgkjertlene begynner å fungere, valg av som er deponert i form syrovidnoy fett på huden av ryggen, ansikter, hender og føtter. Huden er dekket med fuzz spesielt godt merket på hodet og i øyenbrynene. Det underhudsfett. I tarmen finnes først cal - mekonium farget galle. Ved slutten av den 20. uke av fetal heart kan lytte via ytre dekke (ECG det kan ses fra 12 uker). Hvis et barn blir født i denne perioden, vil det allerede være i stand til svake respiratoriske bevegelser. Starter fungere endokrine systemet.
Graviditet kalenderen for uker

 18 uker gravid


 Fra 21 th til 24 th uke er en intensiv fostervekst (lengde - 32 cm, vekt - opp til 650 m). Frukt grodd Zhirkov - han aktivt deponert under huden. Hvis et barn blir født i denne perioden, har han en sjanse til å overleve, men bare hvis det vil skape spesielle forhold - innholdet i inkubatoren (crib kuvøse med konstant temperatur støttes), intensiv- og lungeredning.
Graviditet kalenderen for uker

 Fra 25. til 40 th uke babyen vår KLAR H kommer til lys


 I denne perioden fortsetter å modnes alle organer og systemer i baby, er det vokser og økende vekt. . På 28. uke av utviklingen, har den en lengde på 35-36 cm, vekt - 1000-1200 p Hvis et barn blir født i denne perioden, er han senil utseende: rynkete hud, underhudsfett laget er dårlig utviklet, er lengden på håret på hodet 5 mm, skinn dekket syrovidnoy fett. Ører tilstøtende til hodet, myke. I gutter, har testiklene ikke ned i pungen. Negler er underutviklet. Creek svak, likner knirker, suge refleks er fraværende. I løpet av denne perioden, kan staten av indre organer allerede sikre levedyktigheten til fosteret i å skape en viss temperatur, som i termoregulering eget barn er fraværende. Det bør også være støttende behandling.
Graviditet kalenderen for uker


 28 uker gravid


 På 32 uker (lengde - 41 cm, vekt - opp til 1600 m) huden blir glattere (underhudsfett laget øker), men det er fortsatt rødt. Født på dette stadiet barn også omfatte kuvøse og gjennomføre intensivavdelingen. Suger refleks av et barn er fortsatt savnet, og i fødselen av dette begrepet det mates gjennom et rør.
 På 36 uker (lengde 46 cm, vekt - opp til 2500 g) barnet blir mer avrundet forsvinne rynkete utseende i ansikt og lo på kroppen forlenget hår på hodet, komprimert brusken i øret. De fleste spedbarn på dette tidspunktet allerede suger refleks og rope. Etter fødselen av disse barna er vanligvis normalt tilpasse seg nye forhold, men i noen av dem observert hemming av metabolismen som kan føre til rask vekttap i de første ukene etter fødselen.
Graviditet kalenderen for uker

Graviditet kalenderen for uker

 36 uker gravid


 På 40 uker fosteret er moden (lengde - 50 cm, vekt - mer enn 3200 g). Den nedre grense for lengden av full sikt foster - 47 cm, vekt - 2500 Det er helt i stand til å bevege arbeids og tilpasse seg extrauterine eksistens. Etter fødselen, han ropte, åpner øynene, beveger armer og ben, god suger brystet.
Graviditet kalenderen for uker
Яндекс.Метрика