Hjerneiskemi: årsakene til behandling
 Ingenting er viktigere enn helse. Derfor er noen sykdom lettere å forebygge enn å kurere. Du må kjenne tegn på sykdommen, dens årsaker og risikofaktorer. En av disse lidelser er hjerneiskemi, som kalles en iskemisk slag eller cerebralt infarkt.
 Kort beskrivelse
 Denne sykdom er forbundet med cerebral sirkulasjon. Det er ledsaget av vevsskade og dysfunksjon av hjernen. Faktisk, siden denne sykdommen og hjerteinfarkt kalt. Vanligvis sykdommen utvikler seg mot hjerteproblemer, blodårer og sirkulasjon.
 Med slike forhold som cerebral iskemi kjent menneskeheten lenge siden, i antikken, da symptomene nevnt stor Hippokrates. Men studien av dette spørsmålet var svært treg og lang sykdom var en av de viktigste årsakene til høy dødelighet. Heldigvis har en tendens til moderne tilnærming å være gunstig prognose. Men i tilfelle at pasienten oppsøke lege umiddelbart.
Hjerneiskemi: årsakene til behandling
 Typer av hjerneinfarkt
 Det finnes flere typer av hjerneinfarkt. De skiller seg i symptomer og varighet. Det er såkalte forbigående angrep, ledsaget av nevrologiske lidelser (f.eks blind på det ene øyet). Hvis du ikke gir dem nok oppmerksomhet, kan sykdommen utvikle seg raskt til svært ubehagelige konsekvenser. For små slag som å ha slike "angrep", men de er mindre uttalt, og nervesystemet kan komme i noen dager - hvis adekvat behandlingsforløpet. Andre former (framdrift hjerneslag, ferdig slag) er på fremmarsj og svært alvorlige konsekvenser.
 Risikofaktorer
 Årsakene ligger i hjerneinfarkt dårlig sirkulasjon. Men hva er risikofaktorer som fører til denne situasjonen? Ikke minst i denne alderen spiller. Denne sykdommen er mest vanlig hos eldre, på grunn av de naturlige aldersrelaterte forandringer. Men det kan skje i yngre alder i nærvær av visse hjertesykdommer (f.eks tillegg hjerteinfarkt), og på bakgrunn av virveldyr vaskulær aterosklerose, hypertensjon, diabetes.
 Ikke overse de dårlige vaner, er det mest skadelig å røyke.
 Snakker av aterosklerose, er det en av de vanligste årsakene til hjerteinfarkt og slag. Den består i utseendet på en krenkelse av trombotisk "plakk" tresko fartøy. Dette kan skje ikke bare på grunn av alder, men underernæring, mangel på moderat fysisk aktivitet.
Hjerneiskemi: årsakene til behandling

 Hjerneiskemi
 Mulige konsekvenser
 Det bør bemerkes at selv om iskemi er en dynamisk prosess, som regel, er det fremdeles alvorlig. Det hele avhenger av hvor mye verre det nedsatt blodtilførsel og volum. Det er alltid en kort periode når nervecellene i hjernen er fortsatt levedyktig og kan gjenoppta sine funksjoner gitt normalisere sirkulasjon. Men hvis pasienten ikke er rettidig anket til legen kan være svært ubehagelige konsekvenser, i særdeleshet, ikke kan holdes fullt gjenopprette nevrologisk funksjon. I alderdommen på bakgrunnen er ikke så alvorlig slag noen ganger utvikle demens (demens eller). Det var, forresten, i tilfelle av britiske statsminister Winston Churchill, som ikke var en ivrig tilhenger av en sunn livsstil.
 Det kliniske bildet
 Tegn på iskemisk hjerneslag er relativt lett å kjenne igjen. Egentlig var hans symptomer delt inn i generell og focal (nevrologisk). Denne sykdommen er preget av en kraftig økning i blodtrykket, men i de tidlige dager. Videre, på grunn av utviklingen av hjerneødem kan forekomme spontant reduksjon i blodtrykket. Men intrakranielle trykket forblir forhøyet. Det bør bemerkes at sykdommen er ledsaget av en kraftig belastning som påvirker følelsesmessige tilstand.
 Symptomene på iskemisk hjerneslag i tung og høy grad av søvnighet er, noen fantastiske, tap av bevissthet. Pasienten kan oppleve hodepine, noen ganger hun selv ledsaget av kvalme. I tillegg, i noen tilfeller, er det kramper. Men er bildet og tilbake - spenning, hetetokter, hjertebank, overdreven svetting, tørrhet i munnen. CNS og andre mulige brudd. De viser alltid opp individuelt. Det avhenger av hvilket område av hjernen imponert. Noen ganger er det allerede nevnt blindhet og språk dysfunksjon.

 Diagnosen
 Å tildele tilstrekkelig behandling, er tidlig diagnose svært viktig. Det kan ikke fastslå innholdet av hjerneinfarkt (dvs. det berørte området), men generelt veldig informativ. Vanligvis vil legen tilbringer såkalt fysisk undersøkelse. I dette tilfellet, respiratorisk funksjonstestes, styrt av det kardiovaskulære systemet, blodtrykk. Men for å få fullstendig informasjon tildelt ultralydundersøkelse av hjernen arterier. Frekvensen av blodstrømmen definerer en metode som Doppler. Men er mest moderne teknikk angiografi, som kan oppdage unormale endringer i arteriene. I denne studien er det noen komplikasjoner, slik at det ikke alltid er foreskrevet. Men sørg for å bruke et elektro å oppdage eventuelle problemer med det kardiovaskulære systemet.
 Computertomografi hjerneslag
 I den akutte fase av sykdommen er den mest effektive diagnostiske metoden er magnetisk resonans-avbildning. Den lar deg sette symptomer i de første 24 timer etter at de første symptomene. Men det betyr enda en moderne metode ikke garantere nøyaktigheten - minst 10-20% av bildediagnostikk kan ikke diagnostisere sykdom. Derfor brukte kompliserte metoder for undersøkelse.
 Behandlingsmetoder
 Siden hjerneinfarkt er en meget alvorlig sykdom kan være selv ødeleggende. Leger bruker en helhetlig tilnærming som tar hensyn til sykdommens art og andre faktorer. Noen tiltak dermed rettet mot normalisering av lungefunksjon og regulering av det kardiovaskulære systemet. I nærvær av iskemisk hjertemuskelen foreskrive medisiner som gjenoppretter sin funksjon (som antioksidanter, hjerteglykosider, etc.). Det inkluderer også den såkalte nevro - er universelle metoder for å beskytte hjernen (individuelt innredet, og kan omfatte medisiner, samt noen andre tiltak). Deretter gjenopprettet blodstrøm til hjernen. For å gjøre dette, bruker narkotika decongestants handling og bruke trombolytisk behandling.
 Heldigvis, den menneskelige hjerne - et komplekst system som søker å helbrede seg selv, og det tillater leger å håpe på et gunstig resultat i så mange som 70% av tilfellene. Men de fleste pasienter har å gjøre noen innsats. I behandlingen av denne sykdommen er svært viktig å overholde instruksjonene legen å ta alle foreskrevne medisiner de tydelig ordningen. Og, selvfølgelig, av stor betydning avvisning av dårlige vaner - røyking, alkohol. For en stund, har en diett som ligner den som er foreskrevet for pasienter med hjerteinfarkt som årsak til disse to sykdommer er ganske like.
De første tegn på diabetesDiabetes er en endokrine sykdommer og oppstår når legemet er det en mangel på insulin eller brutt dets interaksjon med andre celler. Som et resultat av utvikling av hyperglycemia - en vedvarende forhøyet blodglukose. Diabetes - en svært vanlig sykdom, og blant dens konsekvenser - tåkesyn, nyreskader, hjerte, nervesystemet, osteoporose. Noen av pasientene overlever bare gjennom insulininjeksjoner, og resten kan være en lang tid ikke å vite om eksistensen av sykdommen.

Diabetes - de første tegnene


- Hyppige turer til badet.
 Konstant vannlating - de første tegnene på at mengden av sukker i blodet endret oppover. Når kroppen insulin brutt eller det ikke fungerer, nyrene ikke er i stand til å filtrere blodsukkeret. Belastningen på nyrer blir øket, og de prøver å få blod fra en væske for å oppløse sukkeret akkumulert. Som et resultat av blæren stadig fylt og har faste toalettbesøk.

- Følelsen av tørst.
 Hvis du regelmessig drikker, men du kan ikke drikke, kan du anta at du har diabetes, spesielt hvis det er ledsaget av tørst hyppig gang til badet. Denne situasjonen truer dehydrering. Det er et behov for å drikke mer væske for å gjenopprette vannbalansen.
- Den dramatiske vekttap uten noen åpenbar grunn. Spesielt merkbar dette symptomet diabetes første grad når bukspyttkjertelen slutter å gjøre insulin. Årsakene til dette kan være to lesjoner i bukspyttkjertelen celler ved virus eller autoimmun reaksjon av legemet ved hvilken avvisning av celler som produserer insulin. Kroppen begynner å søke etter en ny energikilde som gir celler med den ønskede mengden av sukker, noe som resulterer i muskel og fettvev blir ødelagt. Diabetes utvikler seg når den andre fasen, slik at vekttapet er ikke særlig merkbar.
- Svakhet og tretthet. Opphavsmannen til staten - sukker. Sammen med maten den kommer inn i blodbanen, der med hjelp av insulin bør zasvoyitysya celler. I fravær av insulin sukker, blir igjen i blodet ikke nå de celler, som resulterer i mangel på energi. Slik at du føler ubehag og tretthet.

- Prikking eller nummenhet i hender og føtter.
 Dette symptomet kalles nevropati. Det han til slutt da forhøyet blodsukker begynner å ødelegge nervesystemet, spesielt i ekstremiteter slutt. Diabetes oppstår når andre grad, og noen ganger folk ikke engang vet om sykdommen sin. Blodsukkernivået kan overskride normen i flere år, og sykdommen er diagnostisert for ikke lenge siden. Ødeleggelsen av nerveender er umerkelig for mennesker.
Hvordan sykdommen

Hos diabetikere observert slike klager som:
- Tørste,
- Tørr munn,
- Innholdsrik vannlating,
- Kløe,
- Pustular sykdom
- Appetite,
- Vekttap
- Uklart syn,
- Svakhet,
- Redusert ytelse.

Disse symptomene er spesifikke for perioder med dekompensasjon av diabetes. Hos pasienter med diabetes, den første typen av disse symptomene utvikle seg svært raskt, og den andre typen heller sakte.
Alvorlighetsgraden av symptomene avhenger av nivået av insulin-sekresjon, sykdomsvarighet, nærvær av andre sykdommer og egenskaper av organismen.
I noen tilfeller kan diabetes være asymptomatisk, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere. Sykdommen er vanligvis oppdaget ved en tilfeldighet da blodprøver eller urin for sukkerinnhold.
Tilstedeværelsen av ett eller flere av symptomene betyr ikke at diabetes er. Maksimal nøyaktig diagnostisere bare etter full evaluering. Du må vite hvor mye sukker i blodet og faste i løpet av dagen. I tillegg, utført glukosetoleransetest og t. E.
Årsaker til diabetes

Sykdommen kan føre til følgende faktorer:

- Fedme,
- Genetisk predisposisjon,
- En sykdom hvor skadede celler som produserer insulin - pankreatitt, kreft i bukspyttkjertelen, etc.,
- Virusinfeksjon
- Stress
- Age.

På denne tiden nøyaktig årsakene til diabetes ikke er installert. Det er en vanlig myte at diabetes er et resultat av overdrevent inntak av søtsaker. Faktisk kan ikke kroppen å fordøye så søt til å ikke være i stand til å produsere insulin for det, på den annen side, en sunn menneskekroppen nok insulin til akkurat spist sukker. Imidlertid kan antallet søtsaker akselerere utviklingen av diabetes, hvis mennesker utsatt for det er skjult eller sykdom begynte.

Behandling av diabetes

Legene sier at diabetes ikke kurere ikke er mulig, men du kan kompensere. For tiden under undersøkelse for behandling av denne sykdom, som kan positivt påvirke måter kompensasjon, og senere, kanskje, i behandlingen av diabetes.
Terapi er forskjellig fra behandlingen av mange sykdommer. Dette er fordi diagnosen er bare synlig i manifestasjon av kliniske tegn på sykdom. Valget av behandlinger avhenger av flere faktorer, og kan variere basert på den enkelte pasient.  
Яндекс.Метрика