Hjernerystelse i Barn: symptomer og behandling
 Hjernerystelse (kommotsyya) av hjernen - den type akutt hjerneskade, preget av bevissthetsforstyrrelse, minne og autonome forstyrrelser av varierende grad. Refererer til den type lungeskade.
 I sin gang gjennom tre perioder:
 - Akutt (varer opp til ti dager, og begynner med skader i stabilisering av forstyrrede funksjoner);
 - Intermediate (opp til seks måneder fra datoen for vedvarende traume stabilisering av forstyrrede funksjoner til de er friske);
 - Remote (for en - to år fra tidspunktet for risting, preget av fullstendig gjenoppretting eller jevn oppkjøp av patologiske symptomer).
 Hjernerystelse hos barn er preget av reversible lesjoner.
 Funksjoner hjernen
 Som en del av hjernen har to halvkuler (høyre og venstre) at krovosnabzhayutsya arterier og vener, vasket CSF (cerebrospinalvæsken), dekket av tre membraner og plassert i skallen.
 Hjernen er ansvarlig for alle høyere kortikale funksjoner (tenkning, hukommelse, gnosis, praksyz). Hver av dem kjøpt og bygget opp i løpet av livet.
 Vevet (parenkym) hjernen (grå og hvit substans) er ikke sensitive reseptorer. Slik at i den patologiske prosessen involvert i hjernens struktur, noe som gjenspeiles ved stimulering av andre relaterte enheter. Dette - cerebrale arterier og vener, dura mater, hjernenerver.
 Evnen til å koordinere sine bevegelser, anskaffe nye ferdigheter, utvikle et barns eneste fødsel. Spesielt viktig første året. Tolv måneder barnet går langt der utviklingen av motoren (evne til å løfte hodet for å rulle, krype, sitte, stå, gå, løpe, hoppe) har forrang fremfor det mentale (anerkjennelse, glede, språk, kognitiv funksjon). Dermed kan syv måneder baby krype og gå opp til et år. Imidlertid kan barnet ikke ennå bedømme faren for situasjonen. Så neste vi må alltid være voksne. Men barn er veldig livlig, energisk, ivrig etter å lære at det er også trist situasjon. En av disse problemene er hjernerystelse hos barn.
 Forekomsten av
 Traumatisk hjerneskade er en leder blant alle barns skader. Hjernerystelse er 75-80% av hodeskader. De resterende 20-25% er mer alvorlige typer skader - kvestet og komprimering når det er brudd i skallen, focal hjerneskade.
 Ved å søke om ambulanse fastslå følgende aldersgrupper:
 - 50% - barn sju år og eldre;
 - 20% - Barn i alderen syv år;
 - 75-8% - barn 6-3 år;
 - 25% - barn i alderen 2-18 måneder;
 - 15-2% - barn av den første måneden av livet.
 Årsakene til hjernerystelse
 Ved hjernerystelse forårsaker noen form for fysisk aktivitet, noe som resulterte i et barn blir truffet i hodet.
 På skolen alder barn ofte er å klandre for utvikling av traumer og kan skjule dette faktum fra sine foreldre.
 På førskolealder den vanligste årsaken til hjernerystelse kan falle under spill eller røff behandling av barnet (risting, dytting, oderhyvanye) når det faktum av en header ikke kan være.
 Barn småbarn er svært aktiv siden begynnelsen å føle verden i en vertikal stilling. Derfor - et fall fra hans høye vekst, med stiger, husker, spise avføring, etc. I barndom - årsaken til barnet skade foreldrenes uansvarlighet.
 Symptomer på hjernerystelse hos barn
Hjernerystelse i Barn: symptomer og behandling
 1. Disorders av bevissthet, varigheten av disse kan nå flere minutter (fantastisk - redusere noen form for aktivitet begrensning verbal kontakt, små barn blir sløv, løgn, stønnende, men ikke gråte, syk spise og drikke, for kontakt med omverdenen bly kun sterke stimuli som høyt gjentatte rop, mistet orientering på plass og tid, sopor - dypere depresjon av bevissthet, døsighet barn, som svar på lyd stimuli og smerte svarer med å åpne øynene).
 2. Retrograd amnesi (husker ikke hva det var før, og på tidspunktet for skaden).
 3. Tsefalhyya (hodepine) - vises umiddelbart etter utvinning av bevissthet, økt perkusjon (tapping) kraniet og åpne øyne, en diffus (diffuse over hodet) karakter.
 4. Hyppig oppkast, kvalme, oppkast (vanligvis single).
 5. Svimmelhet, ujevn gange.
 6. Feeling støy tinnitus.
 7. Totalt svetting (økt), rødhet eller blekhet av huden, endringer i hjertefrekvens og blodtrykk.
 8. Generell svakhet.
 9. Søvnforstyrrelser, motor rastløshet.
 10. Reduksjon av oppmerksomhet.
 De første tegn på hjernerystelse hos barn kan være korte og har viktig diagnostisk verdi. Grunn oppmerksomhet og korrekt oppførsel voksne liv og helse for barnet reddet.
 Plan Survey
 Et barn med hjernerystelse undersøker nevrolog og nevrokirurg eller traumer. På eksamen, kan det være diffuse og melkoochahovыe symptomer:
 - Endringer i funksjon av visse hjernenerver preget av asymmetri i ansiktet på grunn zhladzhenosti nasolabiale folder og avviser tuppen av tungen, svak konvergens (rapport øyeepler mot midten), melkorazmashystыm horisontal nystagmus (krampetrekninger av øyeepler da sett fra siden);
 - Reduksjon eller asymmetri av senereflekser;
 - Symptomer på irritasjon av hjernemembraner.
 Alle de ovennevnte avvik tendens til regress til 7-10 dagers sykdom.
 Laboratorium og instrumental undersøkelse utført av vitnesbyrd og strengt individuelt:
 - General, blod kjemi, urinanalyse;
 - X-ray av kraniet (bidrar til å vurdere helheten i hvelv og bunnen av skallen);
 - Ultralyd av hjernen (hjerne - med stor åpen fontanelle);
 - Echo эntsefalohrafyya (definerer forskyvning av hjernestrukturer fra midtlinjen - skift finne ut om noen av de cerebrale hemisfærer er ekstra volum skapelse);
 - Computertomografi av hjernen (X-ray metode for å vurdere tilstanden til lag av hjernevev);
 - MR (magnetisk resonans metode for å bestemme status og funksjon av hjernestrukturer, fartøy, membraner, brennevin, etc.);
 - Electroencephalography (bestemmer graden av hjernens bioelektriske aktivitet, oppdager unormal foci av irritasjon);
 - Spina (korsryggen) punktering (oppdager blod i cerebrospinalvæsken i slimhinnen i hjerneblødning i betennelsesforandringer i meningitt).
 Denne typen skader ikke fører til vedvarende patologiske forandringer.
 Komplikasjon
 De hyppigste komplikasjonene er:
 - Hjernehinneblødning;
 - Hevelse i hjernen;
 - Utviklingen av symptomatisk posttraumatisk epilepsi.
 Førstehjelp for hjernerystelse
 Hjernerystelse hos barn krever øyeblikkelig hjelp. Førstehjelp kalles pre-medisinske, så det burde være i stand til å gjøre alle mann.
 Algoritme følgende:
 1. Be noen eller deg selv umiddelbart ringe en ambulanse.
 2. På denne tiden, barnet satt på en horisontal flate, helst på siden, for å berolige ham.
 3. Vurdere luftveier.
 4. Påfør kaldt til nedslagsfelt.
 5. Hvis det er åpne sår med hydrogen peroxide prosess med sikte på å stoppe blødningen og desinfeksjon, deretter bruke aseptisk bandasje.
 6. Det er nødvendig å opprettholde en konstant verbal kontakt med barnet, hvis de ovennevnte tegn til bevissthet - fikse deres varighet (deretter informere legen din).
 7. Mål blodtrykk (hypotensjon under 90/60 mm Hg bør varsle).
 8. Det er strengt forbudt å bruke noen medikamenter ikke å slette det sanne bildet av skade.
 Behandling av hjernerystelse i et barn
 Barn med hjernerystelse pliktige innleggelse og observasjon av medisinsk personale. Liggetid er avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden og kliniske tegn på sykdom.
 Leger foreskrive medisiner. I den akutte fase av sykdommen er å forebygge utviklingen av cerebralt ødem. Symptomatisk beskjæres eksitasjon barn, feber, hodepine.
 Det er nødvendig å overvåke hjerteaktivitet, fungere bronkopulmonal system.
 Etter stabilisering tilbringe tserebrometabolycheskuyu og vaskulær terapi.
 Anbefaling:
 1. Opprette emosjonelle og motoriske hvile i to uker.
 2. Limit TV-titting, dataspill og eventuelle elektroniske enheter innen tre uker.
 3. Restriksjoner idrett for én måned.
 4. Oppfølging og behandling nevrolog bolig.
 5. Bruk av vitaminer foreskrevet av en lege for en måned.
 6. Valuta terapi (legemidler som øker hjerneaktiviteten og blodtilførsel til hjernen) 1-2 ganger i året.
 7. Spa behandling 1 per år.
 Kjære venner! Vitenskapelig bevist at hjernerystelse selv mild utelukker ikke negative konsekvenser. En av dem - tidlig aldring av hjernen. Lær barna å beskytte helsen til ungdom!  
Hvordan å behandle hals under svangerskapet
 Si hva du vil, og sykdommer i halsen ingen er immune. Men hvis normal tilstand for å bli kvitt ubehagelige symptomer ganske enkelt, behandling av halsen under graviditet krever maksimal korreksjon. Ikke overraskende fremtidig mor visste bare ikke hva jeg skal gjøre, ganske rimelig frykter for barnets helse.
 Men i de fleste tilfeller problemet kan omgås ved å betale oppmerksomhet til de mest utprøvde metoder og verktøy.

 Magiske kraften skylling
 Det er kjent at skadelige mikroorganismer blir drept i et alkalisk miljø. Derfor, for å lage det, trenger du bare tre ingredienser - vann, salt og brus (en teskje per liter etasje). Den resulterende løsning - en flott måte å skylle, i stand til noen dager for å klare strupen. Den eneste betingelsen - behandlinger må planlegges og gjennomføres minst én gang hver seks til åtte timer.
 For å fikse den ønskede effekt, eksperter anbefaler å skylle med ekstra urter. Dermed et avkok av kamille vil raskt helbrede betennelser, Eucalyptus traff virus og bakterier, og jordbær blader smertefritt fjerne hevelse.
 Fluid - jo flere jo bedre
 Overdreven drikking kan bringe enestående fordeler avslappet hals. Det fjerner perfekt virus og avlaste kroppen for giftstoffer. Men for å oppnå de ønskede resultatene vil observere følgende regler:
 - Ta minst to til tre liter om dagen;
 - Overvåke temperaturen av drikken (det bør være nær kroppstemperatur);
 - Nekter noen brus og juice av sitrus.
 Mest nyttig for forkjølelse og sår hals anses te, drinker med urter (kamille, sitronmelisse og bringebær blad), frukt med tørket frukt og kakao og bær fruktdrikker i moderate konsentrasjoner.
 Litt om medisin
 Selv om de fleste legemidler som inneholder kontraindikasjoner, et apotek og er helt ufarlige stoffer. For eksempel klorheksidin (0,1% oppløsning), og oppløsningen Myramistin stor for skylling og ikke går inn i blodstrømmen.
 Du kan også betale spesiell oppmerksomhet til godteri - og Lyzobakt Larypront. Selv bruke dem med forsiktighet - i noen tilfeller legemidler kan forårsake en sterk allergisk reaksjon.
 Løk - crony
 Behandle hals under graviditet hjelp og enkel pære. For å gjøre dette, bør det bli hakket, hell noen få minutter kopp kokende vann, deretter tappe infusjon. Så vi får et kraftig verktøy som ikke er dårligere i sin innflytelse mange legemidler, som vanlig løk - en ekte lagerbygning av vitaminer og flyktige. Den eneste betingelsen - en drikk å drikke nesten umiddelbart, ellers næringsstoffer mister sin helbredende kraft.
 Innånding - favoriserer tilstedeværelsen av
 Få ultimate seier over viruset vil inhalering av damp mettet næringsstoffer. For eksempel, gress, brus eller løk-hvitløk innånding. I dette tilfellet, for at fremgangsmåten var vellykket, bør man hamstre tekanne og hjemmelaget papp trakt som bæres direkte på nesen av fartøyet.
 Som et resultat av forbedringen kommer nesten umiddelbart nyttige elementer sammen med et par raskt absorbert i blodet, noe som gir terapeutisk effekt. Selv om det finnes spesifikke kontraindikasjoner - inhalasjon anbefales ikke ved høyere temperaturer (over 37,5 ° C), alvorlige hjerterytmeforstyrrelser og neseblod.
 Noen få ord om hoved
 Dessverre, noen kvinner ignorere eventuelle prosedyrer med frykt skade barnet, som er den vanligste feilen. I dette tilfellet, kan selv de mest mindre infeksjon utvikle seg og gå til lungene, noe som fører til alvorlige konsekvenser. Videre vil en del bakterier som stafylokokker og streptokokker, komme inn i blodet og bli virkelig farlig for liv av fosteret. Derfor hals behandling bør være en forutsetning for alle - for sunn barns utvikling avhenger av helsetilstanden til mødre.  
Яндекс.Метрика