Humane sykdommer forårsaket av bakterierBakterielle sykdommer er blant de vanligste sykdommer hos mennesker.
Slike sykdommer inkluderer luftveissykdommer, noen lungebetennelse, pyelonefritt, skarlagensfeber, syfilis, salmonella, stivkrampe, pest, gonoré, tuberkulose, føder, endokarditt, og mange andre. Funksjonen av dem er at de er forårsaket av mikroorganismer, cellevegg og har et unikt sett av faktorer og beskyttelsesfaktorer for aggresjon.
Hva bakterier
Bakteriene - en encellet organisme som har en cellevegg, i motsetning til virus og prioner.
Ved utvikling av sykdommer hos mennesker alle bakterier er delt opp i:
- patogener;
- Betinget patogene;
- Ikke patogene.

Patogene bakterier ved inntak alltid forårsake sykdom hos mennesker forårsaket av dem. Denne funksjonen er bestemt av deres tilstedeværelse i disse spesielle enheter for aggresjon mot mennesker. [B] Blant disse faktorer aggresjon er: bakterier adhesjon zhhutykomfaktor av hvilke mikroorganismer som er knyttet til forskjellige humane vev;
Humane sykdommer forårsaket av bakterier

- Endotoksin (lypopolysoharyd cellevegg) som fører til beruselse syndrom og feber;
- Eksotoksin som virker spesifikt forårsaker et bestemt symptom på infeksjon (butulotoksyn - påvirker nervesystemet, enterotoksin - system av mage-tarmkanalen, etc.);

Disse mikroorganismer omfatter:
- Lyuffnera Bacillus som forårsaker difteri;
- Salmonella som forårsaker salmonellose;
- Antratsys basiller som forårsaker miltbrann;
- Gonoré, som forårsaker gonoré;
- Pale treponem som forårsaker syfilis og andre.

Opportunistiske mikroorganismer kan leve i menneskekroppen, normalt uten å forårsake sykdom, men under visse forhold til å bli sykdomsfremkallende.

Disse bakteriene er:

- E. coli;
- Streptococcus;
- Staphylococcus aureus;
- Proteus og noen andre.

Ikke patogener ikke forårsaker sykdom hos mennesker under noen omstendigheter.
Det som skjer når de inntas patogener i menneskekroppen
Til patogen har forårsaket sykdom hos mennesker, er det nødvendig at noen betingelser er oppfylt.
- Antallet bakterier bør være tilstrekkelig stor. En eller to bakterier nesten ikke i stand til å infisere menneskelige, uspesifikke og spesifikke beskyttelsessystemer i menneskekroppen lett takle en så lav risiko.
- Bakterier må være full, som har alle sine patogene egenskaper. Svekket bakteriestammer også utgjøre en fare for mennesker, de er bare i stand til å informere immunsystemet av eiendommene i fremtiden immunitet kunne ordentlig identifisere deres fiende. Dette prinsippet er basert handling forskjellige vaksiner.
- Bakterier bør få et sted i kroppen hvor de kunne festes, trenge, bosette og formere seg. Hvis, for eksempel, blir Salmonella på menneskelig hud, men ikke i mage-tarmkanalen, så som for en person salmonellose ikke utvikle. Derfor bør maten vaske hendene.
- Den menneskelige immunsystem bør ikke være klar til bakterielle angrep. Hvis immunitet immunisert naturlig eller kunstig, i de fleste tilfeller, bakterier kan ikke trenge gjennom forsvars forsvar. Omvendt, hvis immunsystem ikke er oppfylt med denne type av bakterier eller han sterkt svekket (f.eks, AIDS), betyr dette at et slikt organ åpne alle portene til å invadere bakteriell infeksjon.

Humane sykdommer forårsaket av bakterier

Bakterier i kutt Hvis alle disse vilkårene er oppfylt, så er det en smittsom bakterieinfeksjon. Men noen infeksjon er inkubasjonstiden, som kan variere fra noen få timer (matforgiftning) til flere år (spedalskhet, flåttbåren borreliose). I denne perioden, vil bakteriene formere, montert, bli vant til de nye eksistensbetingelser, fordelt over det interne miljøet.
Siden de første symptomene på sykdommen rugeperioden er over og sykdom begynner med den aktuelle kliniske bildet. Med noen smittsomme bakteriesykdommer i kroppen kan håndtere selv, med andre kan det trenge hjelp utenfra.
Hvordan diagnostisere bakteriell infeksjon
Diagnostisering av bakterielle infeksjoner bære følgende metoder:
- Med et mikroskop (mikroskopi med maleri);
- Med frø (bakterier smøre materiale på spesiell kulturmedium og la det stå i ca en uke i varme og deretter se hva som vokste der og konkludere);
- Ved å identifisere antigener og antistoffer (laboratoriemetoder: ELISA, RIF, PCR, etc.);
- Gjennom infiserte dyr (biologisk metode, material infisere rotter, mus, så de avslører og undersøke under et mikroskop innover)

Å behandle en bakteriell infeksjon
Den primære metode for behandling av bakteriesykdommer - antibakteriell kjemoterapi. Det finnes mange grupper og varianter av antibiotika er beregnet for strengt definerte grupper av mikroorganismer.
Til antibiotikabehandling bør behandles seriøst som udugelig håndtering av antibiotika har nylig generert en ekte katastrofe i verden. Det faktum at mikroorganismer på grunn av sine iboende mutasjoner gradvis venne seg til antibiotika og før eller senere en såkalt antibiotikaresistente mikroorganismer. Med andre ord, antibiotika dem bare for å spille, og deretter måtte bruke kraftigere antibiotika (antibiotika bestemmelse) som er i stand til å motstå bakterier.
Dermed medisin indirekte skylden for fødselen av infeksjoner i forbindelse med medisinsk assistanse (YSOMP). Tidligere kalt nosokomiale infeksjoner (VLI) eller sykehus (HI). Disse infeksjonene er forskjellig fra vanlig at vanlige antibiotika ikke virker på dem, og de kan vinne bare ved å bruke mer kraftige stoffer.
Ikke så lenge siden var det MDR stammer av TB-infeksjon. Legemidler mot tuberkulose derfor ikke så mye. Medisinsk bruk i utgangspunktet som ble utviklet i Sovjetunionen. Siden utviklingen av tuberkulose betydelig redusert. Nå er denne typen TB infeksjon er ikke noen anti-tuberkulosemedisiner (det er 6). Med andre ord, mennesker med denne form for uhelbredelig infeksjon. Men mer enn det, de er dødelig for andre som transportør.
Årsaker til antibiotikaresistens
Humane sykdommer forårsaket av bakterier

Bakterier i fargene antibiotikaresistens - er en naturlig prosess, samt bakterier, som alle levende ting, er i stand til å tilpasse (tilpasse) til endrede miljøforhold. Men hastigheten av denne prosessen sterkt påvirket signifikant ukyndig bruk av antibiotika. Når antibiotika selges i apotek uten resept, enhver person (eller verre - en farmasøyt) Kan "play" for å utnevne en lege og behandling. Men som regel endte denne behandlingen i 1-2 dager etter forsvinningen av symptomer. Dette førte til at bakterier ikke er helt ødelagt, og flyttet inn i andre former (L-formet) og lang tid innbyggerne i "mørke hjørner av kroppen de kurert" av mennesker venter på rett tid. Ved lavere immunitet på grunn av en eller annen grunn, de flyttet tilbake til den opprinnelige formen av det tidligere og forårsaket sykdom som kunne sendes videre til andre, og så videre.
Dette er grunnen til at antibiotika er tilordnet til Exchange 5-7-10-14 dager. Bakteriene må ødelegges helt, ikke vant til antibiotika.
Men det er et annet problem med antibiotikabehandling. Det er at i tillegg til bakterier når antibiotika er ødelagt og personer (lakto-bakterier, bifidobakterier bakterier i mage- tarmkanalen). Det kan tjene som et utgangspunkt for overgangen patogene flora i mage-tarmkanalen patogene og lede til utvikling av denne komplikasjon av antibiotikabehandling, som dysbiosis, noe som krever en behandling ved å stimulere veksten av nyttige tarmmikroflora.
Hvor sykdommen er av bakteriell infeksjon
Med utviklingen av bakteriell infeksjon blant de første symptom er feber. Det er vanligvis høy. Den resulterende feber som LPS kompleks cellevegg av bakterier på sin ødeleggelse kommer inn i blodbanen og når blodstrømmen sammen med hypothalamus, som for eksempel termo sentrum i det. LPS komplekse installasjonspunktet forskyver sentrum av termoregulering og kropp "mener" at det er kaldt og varmen øker, reduserer varmeoverføring.
Bakterier feber er en forsvarsreaksjon, som kroppstemperaturen til 39 grader stimulerer immunsystemet. Hvis kroppstemperaturen stiger til over 39 grader, er det nødvendig å skyte ned ved hjelp av paracetamol eller indirekte, antibiotika (lavere kroppstemperatur innen 24-48 timer fra starten av antibiotikabehandling er et tegn på riktig valgt antibakterielt middel).
En annen manifestasjon av bakteriell infeksjon - et syndrom av beruselse. Han manifestert ubehag, apati, tap av humør, hodepine, smerter i muskler og ledd, kvalme, oppkast, etc. For å lindre disse symptomene bør drikke mye varmt vann (minst 2 liter om dagen). Overskudd av vann fortynne de toksiner av bakterier, noe som reduserer deres konsentrasjon, samt utskrifter av urinen.
Disse to tegn på bakteriell betennelse er universelle for nesten alle infeksjoner. Alle andre symptomer forårsaket av egenskapene til en bestemt patogen, эkzotoksynamy sin aggresjon og andre faktorer.
Det skal sies om disse spesifikke infeksjoner som tuberkulose, syfilis, spedalskhet (som imidlertid ikke er). Disse infeksjonene nesten som de andre. Det faktum at de har eksistert i lang tid med menneskeheten og den menneskelige kroppen er litt "brukt" dem. De vanligvis ikke forårsake lyse bilde av bakteriell infeksiøs prosess, kliniske manifestasjoner av dem lyse. De forårsaker spesifikk betennelse i kroppen, noe som kan ses gjennom et mikroskop (granulomer). Disse sykdommene er behandlet med store vanskeligheter og behandling er å eliminere de kliniske manifestasjoner av sykdommen. Helt ren kroppen fra disse patogener (эrradykatsyya) er foreløpig ikke mulig.
Som kroppen bekjemper bakterier
Humane sykdommer forårsaket av bakterier

mikroorganismer kroppens immunsystem består av to delsystemer: humoral og cellulær.
Humoral system er designet for å lage spesifikke antistoffer mot antigenene av patogenet. Disse antistoffene som kuler i stand til honeycomb cellevegg av bakterier. Dette skjer som følger. Når skadelige bakterier kommer inn i kroppen, er det noe funnet spesielle beskyttelses celler i immunsystemet - makrofager. Disse makrofager invaderende bakterier og sluke den, og dermed studere sin antigene struktur (faktisk de ser på "dekker" bakterier og ser på hennes "opptredener" - antigener som et antistoff kan kobles til det prodыryavylo dette plating). Etter å ha studert bakterier, makrofager, som er kalt antigen representerer celle (APC) er de sentrale organer i immunsystemet (rød benmarg) og rapporten av bakterier. De gir ordre om å danne antistoffer (proteiner), som er i stand til å binde til celleveggen. Opprettet antistoffer i blodet bare ut. Når antistoffet finner sitt antigen, blir den festet til den. Dette komplekset "antigen-antistoff" begynner med blodproteiner delta, slik at endring av romlig konfigurasjon av antistoffer som nylig utplassert, bend og pierces (perforert) vegg av bakterier som forårsaker hennes død.
Cellulær immunitet opererer annerledes. Hvite blodceller (leukocytter) som hæren soldater angrepet fienden i hopetall, ved hjelp av spesielle proteoletycheskye enzymer, hydrogenperoksid og andre våpen. Utsiden ser det ut som pus. Det er fordi så mange proteoletycheskyhfermentov i gjødsel, kan det løse opp omkringliggende vev og bryte ut, og dermed bringe kroppen fra fremmede stoffer.
Hva skjer etter utvinning
Recovery kan være kliniske, laboratorium eller fullstendig.
Klinisk utvinning betyr fravær av eventuelle symptomer som hører til denne sykdommen.
Laboratorium behandling posere når det er umulig å oppdage eventuelle laboratorie tegn på sykdommen.
Full utvinningen vil være når kroppen vil bli liggende patogener som forårsaket sykdom.
Selvfølgelig, ikke alle bakterielle infeksjonsprosesser ende utvinning. Noen ganger de mulige dødsfall. Dessuten er en overgang av akutt kronisk infeksjon (klinisk helbredelse).
Video: Resistance av bakterier mot antibiotika
Яндекс.Метрика