Hvilke produkter inneholder jod?
 Den første assosiasjon med ordet "jod" for alle er en liten brun flaske med desinfeksjonsmiddel. Kjent som sin anti-inflammatorisk handling og absorberbare. Men jod er først og fremst et grunnstoff, mye som trengs for kroppen og de selv ikke blir produsert.
 Dette elementet ble oppdaget på begynnelsen av XIX århundre Frankrike. Snart oppdaget forskerne at små doser jod inneholdt overalt: i mineraler, vann, planter og jord. Han går til en gassformet tilstand ved høye temperaturer, og er praktisk talt uløselig i vann.
 Det antas at jod er hovedelementet ansvarlig for vekst av menneskekroppen. Hvis du på opprinnelsen til evolusjonære prosesser på jorda var jod, ville dyr og mennesker ser ganske annerledes. Dessuten - selv vanskelig å forestille seg hvordan.
 Jod blir inntatt sammen med mat og vann, en del av den inhalerte luft, og gjennom huden og akkumuleres i skjoldbruskkjertelen. Kroppen er nødvendig for syntesen av trijodtyronin og tyroksin - et hormon som er ansvarlig for normal drift av skjoldbruskkjertelen. Hvis denne prosessen feil oppstår, forverrer den samlede menneskelige tilstand umiddelbart.
 Med jod danner et nyttig kroppens celler - fagocytter, som er renere mot utenlandske mikroorganismer og skadede celler. Med veksten av kroppen element som er involvert i dannelsen av ben og brusk vev, stimulerende mentale egenskaper, proteinsyntese og øker effektiviteten.
 Nivået av jod i kroppen avhengig av nervesystemet, metabolisme og kondisjonere huden.
 Det er viktig å vite hvilke produkter som inneholder jod og nødvendigvis rasjonell bruke dem til mat. Den største andelen av sin sjøvann, så er det viktig å spise fersk sjømat, spesielt fisk og alger. Imidlertid er et balansert kosthold bare tilgjengelig for innbyggere i kystområdene. Det jod i grønnsaker og korn, men det er det nesten hundre ganger mindre enn i marin fisk. Iodized salt kan delvis løse dette problemet, men så voksen dose bør være en teskje per dag. I tillegg er fire måneder etter produksjon, mister salt det inneholder jod.
 Ledige stillinger i kostholdet animalske produkter: melk, kjøtt og egg. Nødvendig for et balansert kosthold, rikt på jod og grønnsaker - løk, poteter, gulrøtter og hvitløk. KENO tas hirse og bokhvete.
 Det er slikt som et daglig behov for jod, avhengig av alder og fysisk form. Også relevante fysiologiske prosesser - naturlig vekst eller graviditet.
 Verdens helseorganisasjon anbefaler følgende doser:
 - 50 mg for nyfødte og spedbarn opp til ett år;
 - 90 mg for barn i alderen 2-6 år;
 - 120 mg for barn i skolepliktig alder;
 - 100 mg for eldre;
 - 200 mikrogram for gravide og ammende bryst.
 Hvis klinisk patologi skyldes jodmangel kan bruke biologiske tilsetningsstoffer, er utvalget bredt representert i apotek.  
Normale kolesterolnivåer hos kvinner
 Hos mennesker er metabolismen av fett og karbohydrater nøye sammen. Et overskudd karbohydrater skaper gunstige forhold for oppsamling av fett, noe som resulterer i lipidmetabolisme og akkumulering av kolesterol i blodet. Som et resultat av blodkar mister sin elastisitet, blodtrykket stiger og hjertemuskelen begynner perevantazhuvatysya.
 Kolesterol i seg selv representerer de fettsubstanser som må være tilstede i blodet. Uten dem umulig normal flyt av noen prosesser i kroppen, men hvis kolesterol stiger verdien, blodårene blir tilsmusset. Dannet fettpartiklene i lever og blod som kommer inn i kroppen gjennom mat. Grunnen for akkumulering av kolesterol i blodet er overdrevent forbruk av animalsk fett, rik på mettede fettsyrer og bremse produksjonen.
 Kolesterol finnes i alle animalske produkter, men skiller seg ved et høyt innhold av egg, biff lever og nyrer. Det bør bemerkes at når tilberede fisk og kjøttprodukter miste opp til 20% kolesterol.
 Siden kolesterol er uløselig i blod, for transport til vev, kropps koble den med proteiner. Resultatet er et materiale med lav og høy tetthet - lipoproteiner. Den første levere kolesterol til beholderveggene, hvor det samles, og den andre, tvert imot, å fjerne overflødig fett fra arteriene og beskytter kroppen mot aterosklerose.
 Akseptabel hastighet av kolesterol i blodet til kvinner er 10-15 mg / dL. Ytelse under viser tallene risikoen for hjerte - og karsykdommer. Hvis nivået av high-density lipoprotein med mer enn 15 mmol / l, kan vi anta at kroppen er beskyttet mot sykdommer i hjerte og blodkar.
 Daglig kroppen forbruker 1 til 5 gram. kolesterol: ca. 20% av innholdet er dannelsen av strukturelle komponenter i hjernen og ryggmargen, er det nødvendig å emulgere fettet i tynntarmen 60%, og resten blir brukt til dannelse av steroidhormoner.
 Det er viktig at nivået av lipoprotein med høy og lav densitet er balansert med hverandre. Verdien bestemmes ved å dividere det totale kolesterolinnhold av lipoproteiner på viktigheten av høy tetthet. Beløpet skal være minst seks, men for lite for ønskelig verdi.
 Spesiell forsiktighet bør overvåke nivået av kolesterol hos kvinner i overgangsalderen. På denne tiden er det hormonelle endringer i kroppen, ledsaget av lipid deponering i fartøyet vegger. Bør overvåke nøye analyser kvinner som lider av diabetes, fordi høyt kolesterol av lav densitet provoserer utvikling av aterosklerose.
 Forskere som arbeider med aldring, konkluderte med at hvis blodet av kvinner økt kolesterol og bilirubin liten stund, ser hun mye eldre enn sine år.
 I tillegg til kvinner for normalisering av blodfettpartikler er anbefalt å ta noen kosttilskudd. En kraftig antioksidant Vitamin E er: den hindrer ødeleggelse av low-density lipoprotein, og dermed forhindrer avleiring av fett plakk. Omega-3 som inneholdes i fiskeoljen, ikke gi formen blodpropper, og i betydelig grad redusere risikoen for aterosklerose.
 Fettsyrer kan også fås fra linfrø, nattlysolje og raps. Det er nyttig å drikke grønn te som drikke inneholder stoffer som forbedrer lipid metabolisme. Det er bevist at hvitløk kan tynne blodet og forhindre dannelse av blodpropp. Soya protein senker kolesterolnivået i blodet ved å øke utskillelsen av gallesyrer. Vitamin B3 mobiliserer fettsyrer i alle vev og senker lipoprotein lav tetthet.  
Mangelen på luft når du puster
 Mange grunner føre til pustevansker hos mennesker. Det kan være så forskjellig cardio - karsystemet og ulike faktorer i miljøet. Du må vite nøyaktig hvor ikke nok luft å puste. Avhengig av årsaken, bør du gjøre visse tiltak for å eliminere årsakene til dyspné - såkalte leger pustevansker.
 Symptomer
 Den viktigste funksjonen er hemmet av mangel på luft kommunikasjon. Denne mannen forsto dårlig og vanskelig spørsmål gir svaret. Dessuten, folk uforvarende senker hodet, som en mangel på oksygen i vev og muskler påvirker deres tilstand. Grunn av mangel på oksygen i hjernen, er det svært vanskelig å fokusere synet er uklart. Man kan ikke spille lange setninger, prøver å puste dypt, prøver å kompensere for mangelen på luft.
 Det finnes en rekke funksjoner, utseende som er det nødvendig å søke legebehandling:
 1.  Hrypyaschye og hørte pipelyd under pusting
   I brystet følte smerte og føles stram.
   Det er vanskelig å puste selv i ro.
   Svelge den menneskelige mat blir vanskelig.
   I dag hals følelse av fremmedlegeme.
   Sykdommen, som fører til kortpustethet
   I klinisk praksis står kronisk og akutt mangel på luft under pusting. Først av alt, pustevansker sett i mennesker som lider av cardio - karsykdommer: hjertesykdom, hjertesvikt rytmer, komplikasjoner fra influensa eller sår hals. Sykdom i hjertemuskelen i disse pumper dårlig blod gjennom blodårene og kroppene våre ikke får nok oksygen.
   Allergier føre til utvikling av astma, og følgelig til pustevansker. Overvekt, fedme, feil kosthold - også bidra til åndenød. Ulike sykdommer, sykdommer i bronkiene og lungene, høyt blodtrykk - alt dette er en av de viktigste årsakene til mangel på luft.
   Innenlandske faktorer som bidrar til vanskeligheter med å puste
   Ofte disse symptomene forekommer i områder med masse folk. For eksempel, i undergrunnen. Det faktum at det er frisk luft ganske svakt, men konsentrasjonen av karbondioksyd i luften øker ved minutt. I tilfelle av dyspné symptomer, bør du umiddelbart gå til nærmeste stasjon og bare sitte. Utbredt windows ikke la oksygen i rommet.
   Leiligheten eller kontoret bygger raskt opp karbondioksid og oksygen avtar. Så hvis din vinduer med plast, lufte oftere, eller bedre ennå ikke lukke vinduet. Det er viktig å overvåke dette i barnas rom og soverom. Fordi det vi bruker 30% av livet sitt.
   Selv en frisk person kan oppleve symptomer på kortpustethet. Etter en lang sikt kan du ikke bare legge seg ned eller sitte ned. Må gå noen få minutter. Vil forme hans pust og bare da kan sitte. Hjertet ditt - det vil gi et riktig rytme. Det kan ikke bare bli rekonstruert med rask kjøring på fullstendig hvile. Alt skal gjøres gradvis.
   Overvåke helsen din, ikke røyke, engasjert i idrett, ikke bære sykdom "på beina" og dyspné aldri gi deg trøbbel.  
Redusert kroppstemperatur, årsaker og behandlinger
 Våre liv er ofte perioder med sykdom og perioder med spesielle opplevelser og tretthet. I disse endringene den vanlige tilstand, kroppen reagerer ofte på en slik måte som å senke temperaturen. Fordi den lave temperatur som er mindre omfattende enn øket denne faktor av særlig betydning er ikke gitt. Og forgjeves! Denne oppførselen av legemet kan være årsaken til en eksisterende sykdom eller bare vokser.
 Så, la oss se på årsakene til lav kroppstemperatur og mulige måter å overvinne dem. Først definere kategorien av temperatur - det kan være en indikator lik 355 og lavere. Det kan være på grunn av flere grunner:
 1.  Ja, kan en person være noen kroniske sykdommer, og redusere temperaturen vil signalisere sin forverring. I denne situasjonen, bør du umiddelbart søke råd av legen din.
   Bakgrunnen for å senke temperaturen kan bli en slik sykdom som hypotyreose. Det viser en nedgang i funksjon av skjoldbruskkjertelen, som er kjent for å spille en betydelig rolle i livet til hele organismen. Oppstå på grunn av feil på skjoldbruskkjertelen kan føre til endringer knyttet problemer som hormonell balanse og arbeid av mange.
   Senke temperaturen typisk for mennesker som lider av sykdommer i binyrene. I dette tilfelle er det mulig å hindre forverring gjennom forebygging. Du må drikke mer vann kroppen din uten å begrense forbruket av fuktighet. Det er nyttig å spise vannmeloner og meloner. De har utmerkede egenskaper som påvirker rensing av kroppen, noe som bidrar til total forbedring.
   Ofte kan temperaturen falle som et resultat av selv-behandling. Vanligvis narkotika i alle tilfeller bli brukt riktig - resept eller muntlig råd av en lege. Vi bør ikke glemme at dosering.
   Hyppige streiker er helse og menneskelige fiender som tretthet og forkjølelse. De er merkelig som det høres ut, også kan føre til nedgang i temperaturen. Dette er fordi, for eksempel, er en stillesittende livsstil. Det er ansett som et godt forebyggende tiltak utflod. Ved å gjøre en liten øvelse, inkludert øvelser for lange opphold stasjonære deler av kroppen, gir vi dem muligheten til å hvile og fylle nye krefter. Trøtthet, som ikke oppveies av langsiktig utvinning, fører ofte til utmattelse.
   En årsak til den lave temperaturen, noe som skyldes en mer hyggelige stunder i livet kan være gravid. Symptomene på denne tilstanden er ofte kaldt i føttene, langvarig hodepine, kvalme, anoreksi, etc. Graviditet, selvfølgelig, er neppe en sykdom, men å se en lege er heller ikke vondt. For temperaturfall i denne krydret staten kan føre til besvimelse.

   I hvert av disse tilfellene av lav temperatur bør prøve og bli kvitt best gjøres av en erfaren lege. Dette vil også sikre at ikke mer alvorlig sykdom.
   Hvis du fortsatt tror at grunnen er ikke sykdommen, og effektene av stress eller sykdom allerede, prøver å følge rådene her er så grei, vel vyspitsya, popryymayte sedativa typen motherwort eller vendelrot. Etter råd fra en lege kan ta komplekse medisiner Persen eller Tenotena. I prosessen med tilpasning etter sykdom svært effektiv anstrøk av ginseng, Eleutherococcus, etc.
   Overvåke kroppen din og holde seg frisk!  
Яндекс.Метрика