Hvor nyttig sikori?
 Sikori - en vill flerårig urt med forgrenet stammer direkte. Det forekommer i sentrale og sør. Meget beskjeden, vokser i løkkene, langs veier og langs elver. Sikori var kjent for egypterne og romerne i antikken, de brukte den til å spise som en salat, som vi lære av skriftene til Plinius og Horace. I Europa er planten dyrkes spesielt for fremstilling av drikkevarer og medisiner.
 Blomstrende plante fra juni til september, sin blå, noen ganger rosa eller hvite blomster samlet i den såkalte kurv. Frukt - achene. Spindel sikori rot - en lang og kjøttfulle. Hva er så prisen er det ganske stygg plante i det siste, og sikori er nyttig for oss?
 Den mest verdifulle delen av anlegget som har snerpende, saharoponyzhayuschymy egenskaper - roten. Den inneholder, beregnet på tørrvekt, 60% inulin unik substans. Denne type av polysakkarider, i motsetning til stivelse absorberes godt diabetikere. Inneholder roten og annen verdifull substans - intybin Dette glykosidet som er mye brukt i legemidler. Sikori rot er i stand til å fjerne takykardi, vasodilatasjon. I tillegg til disse viktige saker i sikorirøtter opptil 15% sukker er bitter, resinous og tanniner, organiske syrer, vitaminer B, C og karoten. Men ikke bare nyttig sikori rot, inneholder det også glycoside farger, hydrolyse er delt inn i glukose og eskuletyn.
 Forberedelser laget av blomster av vill sikori, dempende innflytelse på det sentrale nervesystemet, som regulerer aktiviteten i hjertet, bremse hans tempo jeg øke amplitude. Inulin er funnet og bladene av planter og frø, sistnevnte inneholder aldehyd protokatehynovыy. I meieri sikori juice inneholder bitre stoffer laktukopykryn, laktutsyn, taraksasteryn.
 Sikori kan ofte bli funnet i den delen av mange medisiner antimikrobiell, anti-inflammatorisk, beroligende, urin - og choleretic handling. Den regulerer stoffskiftet og fungere som febernedsettende, smertestillende. Mest oppmerksomhet helbredende egenskaper sikori finner behandlingen av sykdommer i leveren og mage-tarmkanalen, metabolske lidelser, sykdommer i milt og nyrer.
 I folkemedisinen er infusjoner og decoctions av røttene brukes til å forbedre fordøyelsen, appetitt ekstrautstyr, som en beroligende, en general.
 Rubdown alkohol skjær eller avkok vask (nedkjølt) sikori rot anbefalt for eksem, gamle sår og enda noen svulster.
 Også som en ekstern middel infusjon brukes for skrubbsår, psoriasis, atoniske dermatitt. I dette tilfellet anbefaler å sette på en halv time hver dag fytoapplykatsyy å tørke oser overflaten. Infusjonen og avkok av røttene brukes for å vaske sår og rifter, som fytoapplykatsyy dermatitt (seboreisk, allergisk), akutte inflammatoriske prosesser. Denne egenskapen medisinske planter førte til bruk i spoliskuvachah som er anbefalt for fett hår og poredenyy.
 Veldig nyttig avkok av sikori etter akutt viral hepatitt i utvinning perioden, med noen leversykdom, med overvekt. Matlaging det: 1 c. l. knust rot ta 05 liter vann, kok i 30 minutter, sil av. Ta 05 kopp tre ganger daglig før måltider.
 Når diatese hos barn ved bruk av kremer, bad eller renselse om natten med kjøttkraft: ta fire. l. blanding (lik) av bakken endivie og knuste røtter, helle en kopp vann, kok i 30 minutter, etter avkjøling filter og klem. Vanligvis etter 2-3 behandlinger en markert bedring inntrer. I behandling av eksem anbefaler også å drikke 2-3 kopper per dag avkok av sikori rot (1. L.), løvetann, fennikel, klokke, buckthorn bark (alle 20 timer). Blandingen helles et glass med kokende vann og holdt i 15 minutter i et vannbad i 15 minutter. Avløp, klem, helle vann til en kopp.
 En meget interessant faktum: resepsjon 200ml juice av sikori, selleri, persille og gulrøtter daglig i flere uker normaliserer visjon.
 Like nyttig sikori trekke en tredjedel teskje per kopp kokende vann, rør og drikke med honning te.
 Sikori - stor kaffeerstatning kan brukes i stedet, og som kosttilskudd og beriker det for sine helbredende egenskaper. Denne drinken forbedrer blodsirkulasjonen, oppløse gallestein, gir kraft om morgenen og om kvelden hjelper med søvnløshet.
 Dermed sikori - en reell godsend for de som drikker mye kaffe som drikker dette sterkt kontraindisert, for eksempel for personer med høyt blodtrykk. Og det er trolig ingen andre slike anlegg som kunne tilstrekkelig erstatter og så utfyller denne eksotiske produktet.
 Hvis en bit (ca. 20% av single kaffe) endivie legge til en kopp kaffe, vi dermed helt nøytralisere de negative effektene av kaffe og betydelig supplere drikke helbredende egenskaper. Legg sikori i melk fire ganger bedre fordøyelighet, v. Å. Forhindre dannelsen av klumper under koagulering i magen.
 For å gjøre en drink fra sikori, bør tas bokstavelig talt en tredjedel teskje Mr. 250 ml vann. Du kan, som kaffe, tilsett fløte eller melk, en drikke sahar.Ochen nyttig for gravide og ammende mødre.
 For å forhindre anemi, hyppig graviditet, leger anbefaler en oppskrift:
 1 ts sikori juice fortynnet i 100 ml melk, drikker 3-4 g. per dag. Juice få dette: vaske skudd (med blomsterknopper) oshparyuyemo deretter med kokende vann, knust i en kjøttkvern og presse saften. Før bruk må du et par minutter å koke.
 Kontra medisinske planter i litt, men de er. I sykdommer som åreknuter og hemoroider, gjelder sikori rot er ikke anbefalt.  
Sikori - en kur for mange sykdommer
 Sikori har et meget bredt spekter av applikasjoner i medisin, takket være de gode egenskapene. Ved roten av sikori inulin inneholdt - et polysakkarid, som er mye brukt i kostholdet til diabetikere. Dessuten er det glykosidet intybin brukes i legemidler, det fjerner takykardi, utvider blodkar og har en beroligende effekt på sentralnervesystemet. I tillegg er de sikorirøtter inneholder sukker, organiske syrer, tanniner, bitter og harpiksholdige stoffer, karoten, vitamin B, C.
 I medisin bruke antimikrobiell og snerpende egenskaper sikori. Tilberedt med sin rot decoctions og infusjoner øke appetitten, hjelpe hjertet, forbedrer fordøyelsen. Det er også brukt for lever, nyre og milt. Eksem, gamle sår, svulster brukt rubdown sikori rot avkok eller alkohol skjær.
Sikori - en kur for mange sykdommer
 Sikori er ansett som et utmerket erstatning for kaffe. Han hadde ikke bare erstatte kaffe, og fremmer bedre blod bevegelse, bidrar til å takle søvnløshet, oppløser og fjerner gallestein, og gir mot morgen. Sikoriroten har antidiabetiske egenskaper, slik at det med hell anvendes ved behandling av type 2 diabetes.
 Ofte sikori lagt til de ulike medisiner som er ingen tilfeldighet. Dette er fordi den har antimikrobiell, anti-inflammatorisk og beroligende effekt, stimulerer appetitten og har choleretic og vanndrivende. De største medisinske egenskaper av dette anlegget er vist ved behandling av lever og mage-tarmkanalen. Det bør imidlertid tas i betraktning at anvendelse av sikori er ikke anbefalt for åreknuter, tilstedeværelsen av sykdom og hemorroider.
 Avkok av sikori kan fremstilles som følger: 2 ss knuste røtter brygge 05 liter vann og kok i 30 minutter. Deretter tilført en halv time og filtrert. Ta den resulterende kjøttkraft å spise en halv kopp 3 ganger om dagen.
 Som en ekstern hjelp av denne avkok av sikori anvendt for å behandle koker, eksem, psoriasis, dermatitt. Fytoapplykatsyy trenger å gjøre for 20-30 minutter hver dag for å redusere betennelse eller tørke huden. Også avkok av røtter eller alkohol skjær brukes for å vaske sår og rifter.
 Baserte sikori rot forberedelser gjort-balsam som bidrar til å bekjempe seborrhea og håravfall. Når diatese hos barn ved bruk av kremer og helle en løsning for hvilke fire. hakkede røtter helle en kopp med varmt vann. All denne blandingen koke i 30 minutter, deretter avkjøles og siles. Den resulterende kjøttkraft legges til vannet for bading. Fremgangsmåten gjentas flere ganger.
 Hvis det blandes i like proporsjoner sikori juice, persille, gulrøtter og selleri, kan du få et fantastisk verktøy som feeds muskelsystemet i øyet og gir fantastiske resultater i utvinningen av defekter. Te og tinkturer fra sikori kan forberede deg hjemme, men du kan bruke klar ekstrakt som selges i butikken.  
Mangel, mangel på jern i kroppen, symptomene

 Hvordan å identifisere symptomer på mangel (mangel) av jern i kroppen?
 Kroppen vår inneholder ca 4,5 gram jern, 70% som en del av hemoglobin av røde blodceller, 5-10% av myoglobin i muskel sammensetning. Et annet 20-25% er såkalte tilbake-jern og ca. 01% - av de respiratoriske enzymer av celler og vev.

 Symptomer på jernmangel i kroppen


 Ikke overraskende, da denne verdifulle sporstoffer mangler, begynner kroppen å "crumble". Redusert evne til å omfavne nye medier, verre tolerert mosjon, det er utbrudd av rask hjerterytme eller parestesi, opplevelser som minner om injeksjoner eller nåler i huden krypende maur. Noen ganger svimmel synet av blinkende svarte prikker, det er en konstant følelse av utmattelse. Dette er de vanligste symptomene på jernmangel i kroppen og symptomer på jernmangel.

 Symptomer på jernmangel i kroppen


 Håret vokse grå og kjedelig, negler blir sprø og dekket med tverrgående striper, huden tørr, flassende og blir usunn blekhet, icteric eller noen ganger med en grønnaktig skjær.
 Mangel, mangel på jern i kroppen, symptomene
 Ønsket om å bite kritt og kalk, puste lukten av lakk, maling, lim. I tillegg, tærer på jernlagre forverrede immunsystem, hyppige forkjølelser. Skjoldbruskkjertelen begynner å være lat - produserer mindre hormoner, noe som fører til ekstra pounds, hvorfra ingen måte du kan ikke kvitte seg med kroppstemperatur alltid vises lav (355-36 °), noe som indikerer energiunderskudd og langsom metabolisme - og det der frank symptomer på jernmangel i kroppen. Returnere blodprøve for hemoglobin innhold av røde blodlegemer og fargen indeksen, samt serum jern - resultatet vil vise at sine reserver i kroppen.
 For å hindre at selv ved god helse er ønskelig å gjøre denne analysen en eller to ganger i året: mangel på jern for tiden ikke manifestere seg.  
Яндекс.Метрика