Hvordan å behandle et sår?
 Mekaniske skader på huden kalles et sår. Det er hakket, skivet, revet, bitt, blåmerker eller torn, overfladiske og dype. Traumer, sjokk, drop, blåmerke kan føre til utseendet på sår på kroppen eller sinnet av mannen. Avhengig av hvor alvorlig blødning og sår dybden vil avhenge av den behandling og primær behandling. I alvorlige tilfeller blir pasienten sendt til Institutt for traumatologi, dersom brudd på integriteten av vev har alvorlige konsekvenser.
 Hva trengs for å håndtere såret?
 Hvis menneskelig hud er skadet, må du gi den første førstehjelp for å stoppe blødningen, bruke en steril bandasje et sår eller behandle antibakteriell løsning. Følgelig er den prosessen viklet om den er liten som skrubbsår? Først av alt, for hånden bør være sterile bandasjer, alkohol, jod eller brilliant grønt.
 Når oser sår, vil pasienten bli rammet av kontakt med aggressive løsninger alkohol, fordi innsiden og overflate sår behandlet med 3% hydrogen peroxide, klorheksidin. Og så, for å redusere blodstrømmen, påført skade og kald zabyntovuyut på såret var ikke patogene mikrober fra omgivelsene.
 Hvordan å behandle et sår?
 1.  Først må du vurdere omfanget av skaden. Hvis en person fikk et blåmerke, sår vasket med rent vann. Deretter behandlet med hydrogen peroxide og forlatt ute etter blod zapeklasya - dette er den enkleste å helbrede skrubbsår. Når blodet er stanset, dekke slitasje bakteriedrepende gips.

   Når såret fikk et fremmedlegeme, ikke prøv å trekke den mest. Se punkt skade hvis ikke en ekspert ville fjerne en splint, kan det øke blodsirkulasjonen klosset bevegelse og gjør såret enda mer. Lege behandler sår overflaten alkohol før vil utføre manipulasjon å utvinne fremmedlegemer.

   Purulent sår kan også håndtere peroksydløsning, etter å ha vasket det sted hvor infeksjonen under rennende vann. Omkretsen av såret ble behandlet med alkohol, jod eller grønn maling.

   Du kan ikke vaske sår mottatt fra dyr biter, fordi vannet du kan overføre patogener. Alle bitt sår leges lege, kan førstehjelp tilskrives bare til ileggelse steril bandasje på såret.

   Hvordan å håndtere en hodeskade?
   Alle sår i hodebunnen promokayutsya ikke bomullspinne som bomull har hår som festes på hodet, og gasbind - den ikke sprer smitten videre. Hvis såret blør rundt håret hennes bort til en avstand på 2 cm i diameter, og deretter plassere såret vaskes med vann og fuktet med en løsning av hydrogen peroxide eller klorhexidin. For en fullstendig desinfeksjon i stedet for ved hjelp av rennende vann kokes med noen få krystaller av kaliumpermanganat.
   Behandle åpne sår på hodet må første runde. Dette gjør grønn maling eller jod. Det er viktig at såret ikke fikk alkohol fordi det fører brenne vev i hodet der huden er svært delikat og følsom. Med kontinuerlig blødning bør gjøres med en sirkulær bandasje steril bandasje, sette inn vattpinne som vil absorbere blod, og raskt levere pasienten til sykehuset. Hvis det er mulig, bør bandasjert såret bruke is eller en varmeflaske med kaldt vann. Jo raskere du gjøre pasienten til sykehuset, jo færre konsekvenser for ham. Dypt sår kan skade slimhinnen i hjernen og forårsake umiddelbar død.  
Mammografi - Når gjøre?
 Brystkreft kalles en svøpe av vår tid, tar livet av titusener av unge, full av energi, kvinner. For å påvise patologi bør gjennomføre en detaljert undersøkelse av vev kroppen. Den beste måten å takle dette mammografi - en diagnostisk prosedyre som undersøker brystene ikke-invasiv måte.
 Datoer for eksamen
 Leger anbefaler gjennomgå regelmessig mammografi for alle kvinner uten unntak. Etter 36-40 år, disse undersøkelsene er viktig, fordi det er representant for "middelaldrende" er i fare på grunn av hormonelle endringer i kroppen sterk og gradvis utryddelse av fruktbarhet.
 Til vitnesbyrd X-ray maskin var den mest informative, du vet nøyaktig når du skal gjøre en mammogram. Tradisjonelt er det gjennomført fra 2 til dag 15 av menstruasjonssyklusen. Denne tidsperioden velges tilfeldig. Først, det sikrer den mest informative prosedyre. For det andre gir det mulighet for den mest mulig smertefritt, fordi følsomheten av brystkreft i denne perioden er ekstremt lav.
 Hvordan er prosedyren?
 Prinsippet om røntgen mammografi identisk arbeidsforberedelse. Prosedyren tar bare noen få minutter, og brystet er plassert på en spesiell plattform på kontoret og på begge sider lett presset spesielle plater. Denne fremgangsmåten for fiksering gjør det mulig å oppnå flere mål samtidig:
 - Få et klart bilde av brystvevet, uavhengig av størrelsen av kjertelen;
 - Bruk et minimumsnivå av stråling, få et klart bilde byrå;
 - Oppnå høy visualisere selv de mest mindre forstyrrelser i vev;
 - Mulige fix brystene tett for å unngå ufrivillige bevegelser av pasienten, og følgelig et uklart bilde område av interesse;
 - For å forbedre bildeklarhet ved å fokusere røntgenstråle på ett punkt.
 Under prosedyren undersøker begge brystene, for å få et fullstendig bilde mulige konsolideringer og asymmetriske nettsteder.
 Billedbyrået også gjennomført i to anslag, for å fastslå den nøyaktige plasseringen av mulig patologi.
 Forberedelse og kontraindikasjoner
 For mammogram ikke trenger spesiell opplæring, men leger anbefaler å følge noen enkle regler som reduserer risikoen for unøyaktigheter i prosedyren:
 1. Identifiser i tilstrekkelig detalj ekspert symptomer problematisk problem.
 2. Prøv å eliminere bruken av aluminiumbaserte antiperspiranter - flekker av metall Legen kan blande med områder av konsentrasjon av kalsium, som er det første tegn på kreft.
 3. Det er ønskelig å lokalisere tidligere bilder av brystet, slik at legen kan undersøke og sammenligne dynamikken i prosessen.
 Til tross for lavt nivå røntgen og minimal innvirkning på pasientens mammogram kan bare gjøre hvis du ikke er gravid og ikke sykepleier.  
Forhøyede androstenedion hos kvinner
 Økt androstenedion i rettferdig sex er en viktig årsak til abort i de tidlige stadier og sekundær infertilitet.
 Androstenedion - hva er det?
 Menneskekroppen er et komplekst system der hormoner gitt en mest ærefulle rolle tuner funksjoner. One, androstendion, uavhengig av kjønn produsert sex kjertler og binyrene av mannen. Som en forløper til testosteron og østrogen, utløser androstendion produksjonen av disse hormonene i leveren og fettvev.
 Siden en alder av 8-9 år, nivået av dette hormonet i kroppen øker gradvis, og nådde en topp på 30 år, og deretter begynner å jevne bevegelse nedover. Ofte, men er registrert tilfeller hvor ytelsen androstenedion i kroppen øker, noe som fører til flere problemer, som med utseendet og helsen til kvinner.
 Grunnene for å øke androstendion
 Som en slags indikator på riktig drift av binyrene og eggstokkreft androstenedion øker ofte når disse svikt i indre organer. Ofte renteøkningen hormonet fører følgende sykdommer:
 - Cushings syndrom;
 - Osteoporose hos kvinner;
 - Nevrodegenerative og autoimmune sykdommer;
 - Ondartet degenerasjon av eggstokkene.
 Små endringer i hormonnivået er observert avhengig av tid på dagen og menstruasjonssyklusen av kvinner. Venter på baby ting gjør også ytelsen svinge oppover.
 Symptomer Pathology
 Økt hormon hos kvinner er merkbar på grunn av manifestasjon av sekundære mannlige kjønnskarakteristika (overdreven kroppshår, brutalisering stemme, tidlig pubertet). I tillegg kan hormonelle svingninger føre til blødning fra livmoren og kronisk abort.
 En bivirkning av økende nivåer av androstenedion, som ikke stopper mange kroppsbyggere er muskelvekst. Derfor preparater på basis av hormoner krever kontrollert og gjennomtenkt mottar truende mange hormonelle lidelser hos menn.
 Behandling forbedre androstenedion
 Hvis en kvinne har en økt androstenedion, trenger den en tilstrekkelig langtidsbehandling. I den første fasen av behandling pasienten trenger råd endokrinolog og gynekolog, late tester og langvarig medisinering.
 Et utmerket resultat oppnås ved bruk av ulike p-piller for kvinner og narkotika clomiphene, deksametason og cyproterone.
 Avhengig av historien og tilstedeværelse av samtidig patologier lege foreskriver enkelte pasients behandlingsregime som er justert flere ganger, avhengig av de mellomliggende resultater av behandlingen.
 I tillegg vil spesialisten anbefale en kvinne å kvitte seg med metabolske forstyrrelser, følger en sunn livsstil og mest mette kroppen med vitaminer og mineralforbindelser nyttige.
 For å unngå forsterkning problemer, ikke utføre behandlingen selv.  
Urobilinogen i urinen
 Urobylynohenovыe kroppen - et produkt av enzymatisk oksidasjon av bilirubin. Total urobilinogen, som finnes i urinen består av to fraksjoner: selve urobilinogen, som er et produkt av oksydasjonen av bilirubin i galleblæren og stercobilin - bilirubin oksyderes under påvirkning av enzymer av tarmens mikroflora i tarmlumen.
 Egentlig urobilinogen inn i tarmen i gallen sammensetningen delvis absorbert inn i blodet som passerer gjennom leveren filteret. Her er han tatt til fange av hepatocytter og gå inn igjen i galleblæren. Noen urobilinogen forblir i blodet og utskilles via nyrene.
 Bilirubin er gjæret i tarmlumen for å danne den andre urobylynohenovoy fraksjon - sterkobilinohena. Denne metabolitt er fullstendig oksydert i rektum og som stercobilin utskilt i feces. Et lite antall sterkobilinohena ikke oksidert og tas opp i blodet, utenom leveren filter. Denne andre kilde urobylynohenovыh organer i blodet.
 Fanget intakt blod urobilinogen skilles ut via nyrene. Normalt urobilinogen konsentrasjonen i blodet er lav, slik den er definert i urinen som spor. For å være mer presis, frekvensen av urobilinogen i urinen til 5 mg / l til 10 mg / l. Diagnostisk betydning økning i urobilinogen, og dens fullstendig fravær.
 Hva betyr økningen i urobilinogen?
 Dersom konsentrasjonen av urobilinogen i urin er større enn 10 mg / ml, snakke om hyperurobylynohenuryy. Denne tilstanden kan være utfallet av reopptak av urobilinogen hepatocytter, økt syntese av forløpere urobylynohenovыh telefon - bilirubin og forbedre sin intestinal absorpsjon.
 1. Brudd reopptak urobilinogen følger akutt og kronisk hepatitt, toksiske skader på leveren, så vel som observert i maligne svulster. Dette hepatocytter er ikke i stand til å utføre sin funksjon og slutte å rense blodet for giftstoffer som kommer gjennom portalen blodåre. Absorbert i tarmen urobilinogen, kommer inn i blodet og deretter filtrert av nyrene. Som et resultat av urobilinogen i urinen vises høyt.
 2. Økt produksjon av bilirubin i hemolytiske tilstander. Døden til ødeleggelse av røde blodceller og hemoglobin skjer hovedsakelig i leveren. Denne hemoglobin omdannes til bilirubin. De mer røde blodlegemer ødelegges, jo mer bilirubin og urobilinogen dannet galle. Som et resultat, øker konsentrasjonen urobylynohenovыh organer i tarminnholdet. Høyere antall metabolitt i blodet som et resultat, øker konsentrasjonen i urin, i hovedsak på grunn stercobilin
 3. Økt reabsorpsjon av urobilinogen i tarmen i inflammatoriske sykdommer, langvarig forstoppelse og intestinal obstruksjon. Denne urobilinogen i urinen også økt, hovedsakelig på grunn sterkobilinohena fraksjon.
 Når ingen urobilinogen i urinen?
 Fraværet av urobilinogen - normalt for babyer under 3 måneder som er på amming. I arter som baby i tarmen mikrofloraen er ingen spesifikk, enzymatisk oksidasjon av bilirubin til urobilinogen skjer.
 Urin voksen må skje minst spor av urobilinogen. Fullstendig mangel på det mulig i to tilfeller:
 1. Bile går ut av galleblæren til tarmen på grunn av mekanisk blokkering av gallegangen. En hindring kan være stein eller komprimering forstørret kanal eller bukspyttkjertelen hodet svulst.
 2. brutt nyrefiltrasjonen prosess i alvorlig glomerulonefritt, nyre giftige lesjoner og ondartede svulster.  
Яндекс.Метрика