Hvordan bli dristigere og mer bestemt?
 Alle av oss har lært fra barndommen at "frihet av byen er" eksempel på helter historier og eventyr romaner. Men ikke alle eventyr forklarer hvordan personene klarte å dyrke ens viljestyrke og mot. De synes født modig og besluttsom! Faktisk, slik det var: forfatteren er fri til å gi fantasy fiktive helter alle tegn. Men hva gjør vi, vanlige mennesker, uten medfødt tapperhet og vilje til å utnytter 24 timer i døgnet? Vi må dyrke tillit - dag etter dag, gjennom "kan ikke" og "ikke ønsker" å gå til seier over seg selv, sine egne tvil og frykt. Heldigvis eller dessverre, men problemet er så utbredt at psykologer har hatt til å studere det og utvikle en rekke anbefalinger om hvordan å bli dristigere og mer bestemt. Så på vei til motet du ikke trenger å finne opp hjulet på nytt - du kan bruke velprøvde metoder. Dette er ikke et tegn på feighet - raskere, holde balansen mellom mot og sunn fornuft. 
 Tillit, mot, besluttsomhet - hvem og hva de gjør?
 Frykt - ikke en så dårlig kvalitet karakter. Spesielt når man tenker på at han oppfattet naturen som en naturlig og, faktisk, en veldig nyttig forsvarsmekanisme. Tenk hva som ville skje med menneskeheten om det var helt blottet for frykt, frykt, eller i det minste tvilsom. Det er mulig at uten disse egenskapene er innholdet i våre forfedre falt ofre for sin egen hensynsløshet og / eller sabel-toothed tiger hiet der de har inngått frimodig og trofast. Så frykten selv - det er ikke dårlig og ikke skamme. Du kan selv si at det er ledsaget av en slik verdifull og egenskaper som klokskap og sparsommelighet. Men samtidig er det denne, synes dette å være et svært nyttig verktøy psyke, holder oss i mange livssituasjoner. Skremmer tanken på fremtiden, hindrer åpne sin egen virksomhet, ikke oppfyller med sympatiske medlemmer av det motsatte kjønn, forvirrende tanker og ord på intervjuer og stopper på terskelen til rektors kontor, der vi var en ære å be om høyere lønn. 
 Dermed alle de negative følelsene som føles i disse og lignende situasjoner, vi oppsummere og konvensjonelt samtale frykt. Og deretter like mekanisk foreta mentalt (og noen ganger høyt) irettesette meg selv for å vise feighet. Men faktisk spekter av følelser oppleves av mannen før aksept (eller avvisning) av alle vedtak, mye mer. For å skille dem, du gjenopprette og realisere sin tilstand, og deretter analysere den. Dessverre er dette vanligvis ikke tid og / eller ønske. Men hvis vi ville ha vært mer oppmerksomme på sine følelser, de har lært å skille dem lett. I tillegg til en bedre forståelse av deg selv, gir det muligheten til å forstå hvilke signaler gir oss underbevisstheten. Men han "vet" mye mer enn oss, det er en bevisst del av vår personlighet. I sitt arsenal av sikkerhet og forebygging lagret og regelmessig brukt verktøy slike følelser:
 1.  Usikkerhet. Iboende folk sette andre folks interesser ovenfor sine egne. De tror at andre noe bedre, smartere, penere og / eller verdig større enn dem selv. Denne innstillingen er falsk avslappet de fleste av oss i barndommen og bli kvitt det veldig vanskelig. Dessuten, nesten alle mennesker i en eller annen måte usikker på seg selv, gjør denne indre følelsen dem manifestere seg på forskjellige måter. Noen er utsatt for komplekse og forblir stille og meget beskjedne tap i seg selv. Andre prøver å overvinne usikkerhet gjennom overmot og prang ros, bli ubehagelig arrogant personligheter. Bare noen finne styrke til å jobbe med seg selv for å overvinne usikkerhet, eller i det minste finne en leverage sin bevisst kontroll. Ofte krever hjelp av en profesjonell psykolog. En belønning for innsatsen er kvalitet, det motsatte av usikkerhet - trygghet og tillit.
   Ubesluttsomhet. Denne følelsen oppleves av de som har å gjøre noe viktig, og dens styrke er direkte proporsjonal med viktigheten av hendelser. Ifølge vokser og skader av ubesluttsomhet din mulig suksess. For eksempel får du en årslønn av en viss størrelse, men prisene stiger. I tillegg, du har en baby, du har fullført flere prosjekter gunstig for selskapet og alle ønsker å få mer for deres arbeidskraft godtgjørelse. Inspirert av disse argumentene, bestemmer du i morgen tidlig for å snakke med sjefen for en innrømmelse. Men døren til sitt kontor stoppe og du nøler med å gå. "Hvordan starte en samtale? "" Hva om han ikke er enig? "" Kanskje det er bedre å vente et par måneder? "- Disse tankene virvler rundt i hodet ditt. Her ser - fordi de ikke ser deg ingen lønnsvekst, bonuser eller selv som sine egne ører. Men hvis du ignorerer dem og gjerne gå til sjefen, gjør forholdene og vet hva du ønsker, så prisen vil være treg, men fast bestemt på å skikkelig oppdragelse - det er evnen til å gå til målet gjennom hindringer og oppnå planlagt. 
   Tvil. Dette er mыslyshky som undergraver deres besluttsomhet sin tilsynelatende rasjonalitet. De kan synes egentlig bare sunn fornuft argumenter, faktisk - er dine egne unnskyldninger, motivert selv-tvil, frykt for forandring og selv bare banalt latskap. Slå til situasjonen for å be om en økning i lønn, lett å forstå virkningsmekanismen av tvil. I siste øyeblikk plutselig du føler at ikke mange har du gjort for å tjene premien at noen på laget ditt fortjener det mer enn deg, er det ikke den beste tiden til å snakke med sjefen, etc. etc. Selvfølgelig, i de fleste tilfeller du følger denne indre stemme og nekter planlagt samtale. Selv takle tvil, deretter umiddelbart innse hvor galt de var. Dette er nytt for deg kvalitet karakter motsatt mistenksomhet, kalt heltemot.
   Skyhet. Dette er en av de oppkjøpte snarere enn medfødte kvaliteter karakter. Det er lagt merke til at hvert tredje barn viser sin samspill med samfunnet, først i barnehagen og deretter i skolen og fortsette gjennom livet. Engstelig barn er redd for å svare på tavla, sjenerte tenåringer - for å kommunisere med sine jevnaldrende. Som et resultat av smart ikke får gode karakterer og kjekk lider av ensomhet. Ikke la skyhet rot - dyktige foreldre. Omsorg, kjærlighet og ros ved eksempel chatte med venner de kan hjelpe overvinne skyhet små skromnyku. Dette bestemmer i stor grad den fremtidige arving av voksenlivet og hjelpe ham få tillit i seg selv og egenkjærlighet. Det motsatte av skyhet - Sunn slark.
  Hvordan bli dristigere og mer bestemt?

   Frykt. Naturlig regulator av atferd, følelse som gjør at enkelte hormoner. Fysiologiske karakteristika for hver organisme lyaklyvosti gi varierende grad. " Noen mennesker faller inn i en besvimelse fra frykt ved synet av lille musen, andre - trygt hoppe ned i avgrunnen på en elastisk tau. Og så, og en annen - ekstreme manifestasjoner, og den gyldne middelvei slik oppfører seg fornuftig og ikke kjøre opp i trøbbel. Spørsmålet er å finne en passende grensene av frykt, som han blir til overdreven sjenanse hindrer fra å få livstilfredshet. Mot er passende som det motsatte av frykt er ikke alltid og ikke overalt. Det soldater, leger, klatrere og andre yrker og sport-relaterte overhengende fare.
   Merk at bare alle de ovennevnte sanser frykten er vår følgesvenn for livet. Som for de andre følelser, viser de opp senere i utviklingen av menneskets bevissthet og analysere dem selv og verden. Usikkerhet, mistro, oppstår skyhet når vi sammenligner oss med andre. Hver gang sammenlikningen slutter konklusjonen er ikke i din favør - og fryktsomhet forbedret vane tvil, forsinkelse eller forlate ønsket root din karakter. Med andre ord, dere, mine tanker, funn og beslutninger selv forstyrrer deg selv å bli dristigere og mer bestemt. Selvfølgelig, det er mange metoder for å korrigere atferd og enda karakter. Men de vil være effektiv bare hvis, og bare etter at du har tatt den interne beslutningen om å få opp mot.
   Utvikling av mot og besluttsomhet
   Så du er lei nekte muligheter ubrukelig til drømmen om suksess og lei alene. Dette er veldig bra fordi det er første skritt på veien mot et nytt liv der du vil være dristigere, mer bestemt og sannsynligvis lykkeligere enn i dag. Men det kommer ikke i morgen. Snarere vil det komme raskere og jo mer du strever for det. Og må prøve. Men er det ikke verdt th å bli den mannen du vil være trygg, fast ånd og enda litt cocky? I mellomtiden arbeidet med seg selv - er en av de mest takknemlige typer arbeid, fordi resultatet ikke avhenger av deg, men helt opp til deg. Derfor, ingen fisk eller cut agn, begynne å lage små, men viktig seier over den andre, dag etter dag gradvis mestre disse ferdighetene til nytte:
  1.  Lær å stille de riktige målene. Motivasjon - er ekstremt viktig, noen ganger også definere komponent for å lykkes i enhver bedrift. Hvis målet ikke inspirere deg, deretter styrke og ønske om å oppnå det, vil trolig ikke bli funnet. For eksempel setningen "Jeg ønsker å være dristig og modig" altfor uklart til å jobbe alene. Og hvis du spesifiserer det til "Jeg ønsker å være modig og modig å bli invitert til å besøke Masha fra en naboavdelingen", blir målet mer forståelige og attraktive funksjoner. Generelt, for å finne styrke til å kjempe - du trenger for å forstå hva man slåss, og at priser for motet venter.
    Ikke vær lat. Svært ofte usikkerhet lurer vanlig motvilje til belastning. Vane å slappe lat, og til rett tid du vil ikke være i stand til å møte den ånd og gjøre den riktige tingen å gjøre. Derfor, i utdanning av mot, samt beslutninger, lære å overvinne motet. Ikke nødvendigvis umiddelbart storme festningen - start med små skritt som gradvis fører deg til suksess. Hver dag blir litt seier: smil passer fortelle kompliment til selger i butikken, gi en hånd som kommer ut av en jente transport. Regulariteten av slike handlinger er viktigere når det gjelder selvtillit enn store, men sjeldne "utnytter".
    Stol på deg selv. Alle har intuisjon utviklet i større eller mindre grad. Utviklet intuisjon - en fantastisk rådgiver og et grunnlag for tillit. Lær å lytte til den indre stemmen - jo mer du gjør det, jo mer vil han bli foretatt rettighetene. Dermed vil du ha en sterk sak for å være sikker på å ta en avgjørelse og gå med tillit til å sette seg mål. Har din egen mening vil være en stor, og råd fra andre - bare datterselskap i enhver situasjon.
    Stole på andre. Dette gjelder først og fremst de som har synspunkter sammenfaller med livet ditt. Dette er dine venner, kollegaer og menneskene som du ikke kjenner, men ønsker å ta kontakt. Vel, ikke vente på muligheten - Møt, vise vennlighet og være vennlig med andre. Selv om du har en negativ erfaring med jevnaldrende mottatt i barndommen når de andre barna erte deg eller nektet å ta selskapet. Nå er du en voksen og i stand til å skille gode mennesker fra de dårlige. Bare stole på meg - en god mann vil ikke skade deg, og vil være en god venn, hvis du liker. Og så dårlig og ikke verdig din kommunikasjon og konflikt blant dem - et tegn på rikdom og beskyttelse mot potensielle problemer.
    Vær deg selv på en annen måte. Stopp klandre deg selv og gjør krav. I stedet mer prise seg selv. La hver prestasjon, selv den mest ubetydelige, vil være en anledning for ros. Det er godt å komme sanne venner: støtte til tiltak og hjelpe det grovt. Godkjenning må konsolidere den positive opplevelsen i minnet, og alle vil bli gitt neste trinn enklere. Og feire seieren over dem. Skjem deg selv, lykkelige små fine gaver. Oppriktig kjærlighet til deg selv - det beste grunnlag for å bedre selvfølelse.
    Frykt ikke feil. Mest ubesluttsomhet - en motvilje mot å gjøre en feil. Men fordi folk som ville aldri feil og alltid gjorde alt riktig, ikke eksisterer. Og du absolutt må oppfylle uoppnåelige idealer. Risiko, prøve noe nytt. Bruk følgende metoder: forhånd forestille seg mest uheldig, uønsket utfall av saken. Tegne det i bakhodet og zmyritsya ham. Nå at det verste er bak oss "vil være lettere å bestemme seg for å handle. Og du vil se at det i virkeligheten betyr det ikke slå inn en fiasko dem du fryktet.
    Setter prioriteringer. Fight tvil bidrar til å sette prioriteringer. Faktisk, hva er mer viktig: minutt svakhet eller potensiell resultat? Når de andre cup vekter vil være vanskelig - tvil fordrevet.
   Hvordan bli dristigere og mer bestemt?

    Engasjere dem. Du vil være mye lettere å overvinne sjenanse, hvis du tror at du har noe å tilby andre. Det handler om din erfaring, kunnskap, ferdigheter. Lese gode bøker, finne en interessant hobby, tsikavtesya samtidskunst. På den ene siden vil det gi deg temaer for småprat og unnskyldninger for å binde dating. På den annen side, eksempel på kunstneriske fag du slutter å oppfatte sine egne systemer som noe unikt i karakter pozaymstvuete ideer og problemløsning. I tillegg bryr seg om sin kropp og intellekt hjelper overvinne usikkerhet. Sport bringer styrke, ernæring og avvisning av dårlige vaner - kjærlighet til seg selv.
    Lære av andre. Kanskje dine personlige frykt virke for deg en unik stor. Men tro meg, de fleste mennesker i verden har en tendens til å tvile på deg selv og for å overdrive sine egne mangler. Prøv nøye observere folk som du synes fast bestemt på å prøve. Lær mer om deres liv og suksesshistorier. Det er mulig at den inneholder overvinne frykt og hardt arbeid på seg selv. Neste gang du kommer over på sin egen frykt, tenk på plass modig mann. Uansett hva han gjorde, hva han sa? Prøve å "imitere" ham, spille sin rolle. Dette trikset hjelper ofte til å utvikle ferdigheter i mot.
    Den største hemmeligheten mens teknikk som bidrar til å overvinne ubesluttsomhet - en gradvis, men jevn vinne intern motstand. Husk at de fleste av din frykt - fiktive, og de lever bare i fantasien. De personer som du robeete i det virkelige liv, uvitende om at årsaken deg slike følelser. Vel, ikke bære en last av hva som ikke engang eksisterer! Hvis du føler at ikke takle denne oppgaven selv - spør ekspertene. Men behandler av valget svært nøye, fordi kvaliteten på psykolog avhenger din indre harmoni og gjensidig forståelse med verden. Unngå vanlig trening, hvorav de fleste er neppe å ta hensyn til dine individuelle egenskaper. Og best av alt - bare tro på deg selv og elske din frykt i utgangspunktet som en del av den enkelte, og deretter hele seg selv. Anerkjennelse egne mangler - det første skrittet til å bli kvitt dem. Hvis du kunne gjøre det - det har blitt litt mer dristig og resolutt, og mer - bare et spørsmål om tid.  
Яндекс.Метрика