Hvordan sjekke åpenheten til egglederne?
 Evnen til å tenke, bære og føde et friskt barn - den viktigste funksjonen, verdien og glede i livene til kvinner. Ikke ved en tilfeldighet i antikken selv meningen med livet ble vurdert av sin kvinnelige fruktbarhet. Vi lever i en mye mer utdannet og kjærlig ganger når kvinner har råd til å planlegge en familie, antall barn og tidspunktet for fødselen på egen hånd. Men fortsatt morsrollen er den viktigste og lykkelig periode av livet, uten noe som det er vanskelig å fullt føle alle dens fasetter. En viktig forutsetning for gjennomføringen av denne funksjonen er helsen til hele reproduktive systemet og i særdeleshet. Spesielt viktig rolle spilt av egglederne og deres evne til å passere gjennom et egg klart for befruktning. Overtredelse av denne funksjonen, dvs. tubene er åpne, truende ikke bare sykdommer av kjønnslemlestelse, men fullstendig tap av evnen til å få barn. Det er derfor det er viktig å diagnostisere avvik utvikle og iverksette alle mulige tiltak for å hindre styrking av problemer. Og tubal obstruksjon, delvis eller fullstendig - dette er ikke en setning og ikke en garanti for infertilitet. Rettidig og kvalitet behandling kan bli kvitt det og gi fødsel til en sunn baby, ikke engang ett. Det er derfor moderne medisin har utviklet og bruker aktivt metoder for å sjekke tubene er åpne. Effektiv og sikker, kan de oppdage avvik på et tidlig stadium og forhindre mulige komplikasjoner. Men du trenger å vite om disse metodene og forstå deres betydning, og ikke overse regelmessige kontroller med en spesialist. 
 Eggledere: struktur, funksjon, helse
 Eggledere i vitenskap og medisin kalt fallopyevыmy rør eller enklere - oviduct. Det andre navnet i seg selv ganske tydelig beskriver sin rolle i en kvinnes kropp. Faktisk, eggledere - et organ som forbinder livmor eggstokker og skaper en unik "korridorer", etterfulgt av egget blir til livmoren. I egglederen oppstår befruktning når egget fanges ovulyrovannaya epitel flimmerhårene og beveger seg i egglederen, som kan være fra 8 til 24 timer. Denne gangen er det levedyktig på grunn av det spesielle miljøet inne i egglederen og vil møte med sperm. Hvis et slikt møte finner sted og egget blir befruktet, flimmerhårene på overflaten av epitel tube skyve det lenger inn i livmoren. Hvis egget forblir ubefruktet, med samme egglederen hun fortsatt går til uterus, noe som gradvis dør.
 Derfor, fra disse små rør som ligger på hver side av livmoren, avhenger forene eller kvinnelige og mannlige kjønnsceller, eller holdt unnfangelsen, zygoten får (befruktede egg) inn i livmorhulen. En slik rolle i gjennomføringen av egglederen funksjon av forplantning, og hun ga sin bestemt struktur. Veggene i egglederen sammensetning som ligner på livmorveggen, og på samme måte som det har flere lag av slim og epitelvev. Dette vevet danner en tube lengde 8-20 cm (gjennomsnitt - ca 12 cm). Den viktigste forskjellen på egglederen slimhinnene i livmorslimhinnen - tilstedeværelsen av flimmerhårene i bevegelse for transport faller inn i røret elementer: egg, sperm og zygotes. Således er hvert av de to rør i stedet smidig og fleksibel. Sunne, utviklet oviduktene består av:
Hvordan sjekke åpenheten til egglederne?
 1.  Trakter, som ligger fra bukhulen, dvs. eggstokkene og har en diameter på ca 20 cm. Med mange bahromok trakt dekker eggstokk og gir egget fra å komme inn i røret, og deretter flytte på den.
   Ampullar områder, smalere sammenlignet med telefoner, men fortsatt ganske bred passasje for egg.
   Istmichnoho området, som smalner når den nærmer livmoren. Dette midje skaper en slags eidet av egglederen.
   Kongelig land - det stedet gå direkte til egglederen til livmoren.
   Denne strukturen tilsvarer en perfekt helsetilstand av kvinnekroppen. Men eventuelle avvik i strukturen og funksjonen av disse elementer truet brudd på sin reproduksjonsevne. Dysfunksjon og / eller tilstopping av egglederne kan være forbundet med deres infeksjon eller avvisning, inflammasjon og skade kan føre til dannelse av arr, liming og dekker den smale passasje av egg. En årsak til betennelsen er ofte av bakterielle infeksjoner og sykdommer som overføres seksuelt. Betimelig deteksjon og ikke behandles som de oppstår, og vil forårsake alvorlig skade oviduct og deres individuelle plott som truet infertilitet.
   Selv medisinske prosedyrer utført uten direkte berøre livmor og / eller oviduct kan forårsake skade og obstruksjon av egglederne. For eksempel, i det siste flyttet virksomheten til andre bekkenorganer - selv utbredt fjerning av blindtarmbetennelse - er i stand til å tilbringe obstruksjon. "Sveiset" seterør og kan være i lengden, og mellom rørene og eggstokker. Disse stedene er kalt - pigg - og er, faktisk, sammenfiltret vegg av egglederen og eggstokk. Behandlingen i dette tilfelle kan være både medikament og i drift. Selvfølgelig kan ingen lege gi: 100% garanti for en kur. Men fjerning av egglederne hvor dannelsen av sammenvoksninger - en siste utvei, som er svært sjeldne. I de fleste tilfeller, konservativ og operativ behandling i kombinasjon fører til en gunstig løsning.
   Sjekk tubene er åpne
   I dag har medisin en rekke metoder diagnose av tilstanden til egglederne.
  Hvordan sjekke åpenheten til egglederne?
  1.  HSG eller hysterosalpingografi. Den samme metoden kan bli funnet under navnene MSG, metrosalpingography - vet du at i løpet av disse vanskelige navnene skjult en og samme måte å sjekke tubene er åpne. Den består i radiografi og lar deg se ikke bare lumen av egglederen, men mulig deformasjon av livmor og andre indre organer, vurdere tilstanden av endometriet og livmorhulen. Med GHA kan diagnostisere sykdommer som livmor endometrial polypp, antlered livmor, sal livmor, livmor septum og andre. Men viktigst, viser hysterosalpingografi eventuelle forlengelses, bannere, kronglete rør som hindrer deres åpenhet. Resultatene av studien rapporterte informasjon med en nøyaktighet på 80%.
    GHA inkluderer to påfølgende trinn. Først innføres i livmorhulen fluid, kontrastfarge. Som oftest brukt for disse formål løsning blåkopi. Det er helt trygt og fylle den interne plass av kjønnsorganer, dvs. livmor, eggledere selv og til og med magen, avslører tydelig deres opptreden i bilder tatt røntgenmaskinen. Den største ulempen med GHA - behovet for grundige forberedelser før prosedyren. Spesielt er det HSG utføres kun på bestemte dager i menstruasjonssyklusen, så hvis dette er standard 28 dager, kan prosedyren bare planlegges 5-9 dagers syklus. Men hvis pasienten bruker prevensjonsmetoder, er hysterosalpingografi tillatt når som helst, bortsett fra rett dager med menstruasjonsblødning.
    I tillegg, er tilstedeværelsen av noen betennelse i bekkenorganer en absolutt kontraindikasjon av hysterosalpingografi. Og før pasienten er forpliktet til å bli testet og sørge for at ingen syfilis, HIV, hepatitt B, hepatitt C, passere en vattpinne å sjekke de interne flora. Smerter under inngrepet utføres ikke akseptert fordi hun GHA - prosessen med fysisk ganske ubehagelig. Etter HSG ble utført i løpet av en menstruasjonssyklus bør beskyttes mot graviditet selv om hensikten med diagnose - bli kvitt infertilitet. Men samlet hysterosalpingografi er i dag ansett som den beste eksisterende testmetoder av tubene er åpne.
   Hvordan sjekke åpenheten til egglederne?

    Hydrosonohrafyya (US) - Metode for alternativ hysterosalpingografi, og før det har noen fordeler. Spesielt under hidrosonohrafiyi ikke nødvendig å bruke røntgenstråling som i seg selv kan ha en negativ innvirkning på den sårbare tilstand av indre organer av den kvinnelige kroppen. I tillegg vil fremgangsmåten ikke føre slike hidrosonohrafiyi ubehag som GHA og krever ikke beskyttelse mot graviditet. Men for gjennomføringen må også velge riktig tid ultralyd tubal best å tilbringe dagen før eggløsning når livmorhalsen er avslappet og utvidet, og sannsynligheten for krampe, henholdsvis den laveste. Men første pass tester for å sjekke for betennelse i indre fortsatt nødvendig.
    Selv protsedurahydrosonohrafyy nesten smertefri, er det forbundet med et bestemt inngrep i kroppen. Spesielle tynt kateter settes inn gjennom livmorhalsen for å strømme gjennom den i saltvann behagelig temperatur. Da alt er enkel: ved hjelp av ultralyd er observasjon av fluidet. Hvis den går lett, så egglederen normalt gå glipp av det, er at permeabilitet ikke brutt. Ellers er det et brudd på tubene er åpne. Men noen ganger årsaken til manglende saltvann kan være en krampe i livmoren, og dayhnoz ut feil. Dette er den største ulempen hidrosonohrafiyi - nøyaktigheten er mye lavere enn i GHA. Og væsken som brukes til å utføre den relativt mer. Fortsatt ultralyd tubal dag fortsatt mye brukt i tilfeller der GHA uansett grunn ikke er anbefalt.
   Hvordan sjekke åpenheten til egglederne?

    Diagnostisk laparoskopi - En ganske traumatisk teknikk ofte forbundet med kirurgi for å fjerne sammenvoksninger og er vanligvis ikke ment av seg selv bare for å sjekke tubene er åpne. Men generelt laparoskopi kan oppnevne som et diagnostisk hjelpemiddel og terapeutisk. Hittil er fremgangsmåten betraktes som de mest skånsomme mulige kirurgiske metoder, som sammen med minimal skade på huden og intervensjon. Men laparoskopi - er, faktisk, punktering av bukveggen for å via kirurgisk apparat kunne undersøke indre organer og vurdere deres tilstand. Typisk snitt i huden er to, men de er forholdsvis liten i størrelse. I tillegg bukhulen innført en spesiell gass som utvider plass og letter indre gjennomgang.
    Anordningen for laparoskopi består av to tynne rør: det første, med en linse i den ene enden og et videokamera linse i den andre ende er innført i en kavernøse seksjon. Det andre røret - en manipulator ved hjelp av hvilken legen gjennom det andre innsnitt kan bevege seg inne i de abdominale organer og hvordan de skal betraktes. Resultatene av denne undersøkelsen og diagnostisert. Han sa at informasjon om den ytre overflate av bekkenet og egglederne viser mulige patologier avhengig av den spesifikke hensikten med laparoskopi (laparoskopi eggledere, ovarier eller andre organer) direkte. Så for å bli frisk etter operasjonen pasienten forlot sykehuset til observasjon på klinikken for omtrent en dag. Et par dager vil det gå på jobb og fortsette hverdagen, men om sex, alkohol og tungt for fordøyelsen må glemme en annen måned. 
    Rehabilitering Etter laparoskopi - en lang og gradvis. Pasienten kan ikke løfte vekter og mosjon kan innføres svært gradvis, og starter med sakte gange utendørs. Vanligvis, den første etter laparoskopi er spesielt smertefull menstruasjon og sjenerøs, og mulig graviditet fort nok, men det er ikke ønskelig å planlegge før noen måneder etter inngrepet. Dette er en langvarig leging av indre organer. Men nøyaktighet er svært høy laparoskopi prosedyren er utført under narkose og derfor utelukker krampe i livmoren. Ved fastsettelse av tilstedeværelsen av patologiske forandringer, gjør laparoskopi du å fjerne tubal voksninger og dermed gjenopprette sin åpenhet. Så, i løpet av året er sannsynlig graviditet.
   Hvordan sjekke åpenheten til egglederne?

    Fertiloskopiya. Denne metoden er svært lik laparoskopi per se, men skiller seg fra det ved å innføre kirurgiske apparater, instrumenter som brukes til å angi ikke punkteres i bukveggen og vagina. Fertiloskopiya gjelder også for kirurgiske og traumatiske teknikker ofte kombinert med laparoskopi. Men for fertyloskopyy abdominal innsnitt er ikke nødvendig, og derfor generell anestesi. Med denne metoden nok innføring av lokal anestesi. Etter inngrepet er igjen arr i huden, og rehabiliteringsprosessen varer mindre. Vanligvis er pasienten på sykehus klinikker ikke lenger enn 3-5 timer etter fertiloskopiya. Hele prosedyren tar ca. 15 minutter til en time, og som et resultat legen mottar pålitelig bilde av egglederne, deres permeabilitet, tilstedeværelse av adhesjoner og mulige forandringer av livmoren og endometrium, så vel som muligheten til å bruke en liten operasjon.
    Fertiloskopiya - en sjanse til å kvitte seg med relativt traumatisk laparoskopi, men det er strengt kontraindisert hos kvinner med endometriose og livmor myom. Fertiloskopiya bidrar til å gjenopprette eggløsning og permeabilitet oviduct. Dette og prosedyren og utstyr til å utføre den i dag er ganske dyre, og derfor bare brukes i enkelte klinikker. Making fertyloskopyy krever de høyeste faglige kvalifikasjonene for leger og bokstavelig gullsmed nøyaktighet. Derfor, hvis du kan diagnostisere andre i starten, milde metoder (ultralyd eller HSG), er det best å starte med dem. Og bare hvis disse metodene ikke viser noe unormalt, den andre mannen akkurat sunt, men ingen graviditet, er det fornuftig å slå til fertyloskopyy.
    Pertubatsyya / kymopertubatsyya holdt mindre i forhold til de ovennevnte metodene, men har også sin plass på listen over måter å sjekke tubene er åpne. For å implementere dem direkte inn i livmoren ved hjelp av et fleksibelt kateter fineste gass, luft eller oksygen. Denne egglederne naturlig redusert, og denne prosessen er registrert med spesialutstyr, som i sin tur gjenspeiler sin gang som et bilde av kurven. Denne prosedyren er nesten smertefri for pasienten av henne pen, men en injeksjon-spa eller baralgin. Kymopertubatsyya gjennomført på en gynekologisk stol og vanligvis tar mindre enn fem minutter pluss den ubetydelig tid som er nødvendig for å gjengi datagrafikk og konstruksjon.
    Kymopertubatsyya viser status for egglederne, deres permeabilitet eller nedsatt åpenhetsgrader og / eller oviduct motilitet. I hvert enkelt tilfelle er mulig kombinasjon av denne fremgangsmåte med andre metoder for diagnose, for eksempel av hymopertubatsyy etter hysterosalpingografi eller laparoskopi før. Det er nødvendig å planlegge hymopertubatsyyu før eggløsning, som er den første fasen av menstruasjonssyklusen, og eliminere muligheten for betennelse i bekken organer. Pre vattpinner tatt fra vagina flora. Kymopertubatsyya åpner for tvil og begynne å planlegge en graviditet på et gunstig diagnose eller gjør anbefalinger for ytterligere undersøkelse og / eller behandling ved avvik.
    Så, sjekk den åpenheten til egglederne kan være en eller flere forskjellige måter, som hver har sine fordeler og ulemper, indikasjoner og advarsler. I alle fall er det nødvendig å studere kvinner kan ikke bli gravid første gang, led en graviditet utenfor livmoren, bekkenbetennelse og / eller lider av endokrine sykdommer. Og selv om testresultatene er skuffende og viser obstruksjon av egglederne, er det også noen medisiner og kirurgisk restaurering av åpenheten. Og in vitro fertilisering er alltid nødutganger. Så, det viktigste er ikke å fortvile, tidsriktig pass inspeksjon, ta vare på helsen sin, og forsøker å være sunn og glad vakker mor til barnet.  
Яндекс.Метрика