Hvordan stress påvirker graviditetDen fin og lykkelig tid for enhver kvinne - venter barn. Men i noen tilfeller, fortsetter svangerskapet uten problemer og vanskeligheter giftighet, kortpustethet, tretthet - dette er bare en liten del av de mange opplevelsene som venter kvinne i ni måneder. Det er en annen negativ ting som ingen er immune - Stress under svangerskapet.
Nesten hver kvinne vet at nervøs under svangerskapet barnet ikke er anbefalt. Men graviditet - er ikke bare gleden av morskap fremtid, men vekt bekymringer, angst og frykt.
I en kvinnes kropp under svangerskapet oppstår fysiologiske og hormonelle endringer. Vordende mor blir emosjonell, sårbar, irritabel, og noen ganger urolig. Selv enkle ting kan føre til en negativ reaksjon.Ofte gravid kvinne er under stress og opplever en rekke årsaker:
- Bekymring for helsen til det ufødte barnet,
- Frykt for mulig smerte under fødsel,
- Endringer i utseende, et sett av overvekt
- Frykt for å få fett og miste sin tidligere sjarm,
- Konflikter i familielivet,
- Økonomiske problemer
- Frykt for ansvar for skjebnen til barnet.

Hvordan stress påvirker graviditet

Prosesser som forekommer hos gravide kvinner, betydelige, og den spesielle rollen de spiller hormonelle endringer. De hjelper kroppen å tilpasse seg maksimal belastning, og påvirke humøret og generelle helsen til kvinner. Fordi jenter er vanligvis balansert radikalt endret. De blir nervøs, kan gråte uten grunn eller kreve oppmerksomhet. Det er også motsatte tilfeller hvor svært energiske jenter er rolig. I alle fall, hormoner bidrar til det faktum at gravide ukontrollerbare humør, så forskjellig spennings nesten uunngåelig.
Årsakene til stress variasjon. Først endres i utseende. Mange attraktive jenter er veldig mye erfaring med dette. Vanligvis endringer er til det verre, forårsaker ulempe kvinne. For det andre, de moralske problemene oppleves av de som har hatt suksess i sin karriere og personlige liv. Erfaringer knyttet til tvungen isolasjon fra omverdenen og fullt fokus på barnet.
Virkningen av stress på et barns fremtid

En gang å ha stress og oppleve fremtiden mamma kan ikke skade fremtidige baby. Noen forskere mener imidlertid at det periodisk kortsiktige stress kan være til nytte for barnet og lære ham å konfrontere problemer.
Hvis den vordende mor er ofte under stress, kjent med fenomener som tap av appetitt, søvnforstyrrelser, tretthet, irritabilitet, noe som betyr at ikke bare henne, men ufødte barnet i fare. Det er slike ting som å bremse utviklingen av celler føtale og embryonale, risikoen for spontanabort og for tidlig fødsel, lav blodgjennomstrømning og oksygenmangel baby, brudd i sin utvikling og alvorlig hjerneskade.
Når en gravid kvinne er under stress, som det øker nivåene av hormoner blod. Eksperter har funnet ut at de påvirker gener som er ansvarlig for funksjonen av morkaken og leveren. Dette øker risikoen for diabetes og forårsake alvorlige hjerteproblemer i fremtiden. Folk som har opplevd stress under fosterutviklingen, ofte født for tidlig og med lav kroppsvekt.
Effektene av stress under svangerskapet
Enhver kvinne bør forstå at stress og graviditet - begrepet inkompatible. Konstant spenning, manglende appetitt, kan humørsvingninger påvirke barnet, og veldig gravid. Kid er svært avhengig av moralsk status for mødre. Barnet føler når du er god eller dårlig. Dermed mye stress under svangerskapet - en trussel for helsen til barnet.

Virkningen av stress kan ha ulik effekt avhengig av varigheten av svangerskapet:

- Problemer i familieforhold kvinner, kan konflikter føre til mangel på refleks gråt nyfødt. Dette er årsaken til emosjonell og mental retardasjon. Hvis mor venter på en jente kan være en abort;
- I begynnelsen av stress kan føre til for tidlig fødsel eller en lang prosess for levering, hvis du planlegger å ha en gutt;
- Søvnforstyrrelser, tretthet, state of intern misnøye kan føre til for tidlig fødsel og rask mamma jente og en kvinne som venter på en gutt, kanskje navlestreng forviklinger;
- Generell sykdomsfølelse kan forårsake tidlig utskrivning av fostervann.
Effektene av stress opplevd under svangerskapet kan være svært alvorlig. Til syvende og sist, alt avhengig av hvordan hun takler denne situasjonen. Gå utendørs, svømming, gymnastikk klasser hjelpe strølys fra nervøs spenning. Nyttig nok hvile, søvn, spise godt og mye å tenke på babyen. Det er viktig å forstå at graviditet - et midlertidig fenomen, og babyen absorberer alle følelser. Så ofte kommunisere med barnet, forestille seg, hvis du holder den på hånden, prøv å gjøre det vente et mirakel glad og positiv.  
Hvordan beregne vekten av fosteret?
 Hver vordende mor mens i gledelig påvente av møtet med en velkommen baby, absolutt bekymre som det vokser og utvikler barnet. Kvinne lurer på hva som ville være den øyne, nese, ører, håndterer baby. Spesielt vordende mødre er interessert i hvor mye vekt deres fremtidige baby. Imidlertid, å bestemme vekten av barnet ved hjelp av forskjellige metoder som er viktig ikke bare for moren, men også for leger. Isolere de viktigste årsakene til at det er nødvendig å bestemme vekten av barnet under svangerskapet, og vil fokusere i detalj på hvordan du gjør det.
 Vekt ufødte barnet - hvorfor det er bestemt i løpet av svangerskapet
 1.  Kjøp en medgift for barnet. Vekt og høyde på det ufødte barnet er svært viktig når du velger klær ufødte baby. Foreldrene til barnet å bestemme hvilken størrelse å velge layette - 50 eller 56 størrelse baby klær.
   Spørsmålet om keisersnitt. Stor frukt vurderes, på tidspunktet for veiing 38-40 uker gravide enn 4000h. I denne situasjonen, mest sannsynlig, legene bestemmer seg for å holde et keisersnitt. Det er imidlertid mulig at en vekt er galt. Det finnes tilfeller der kvinner setter diagnosen "stor frukt" og selv "gigantisk frukt" (om babyen vekt over 5 kg), men at barnet er født med helt normal vekt. Beslutningen om å tillate levering ved keisersnitt tar en ledende lege under observasjon i hele svangerskapet. Påvirke vekten av det ufødte barnet skal en av følgende faktorer:
   arvelighet, hvis familien til en gravid kvinne som allerede hadde født store barn;
   hvis en kvinne perenoshuye graviditet;
   dersom det i fremtiden baby høy og sterk far;
   gravide kvinner - vektig;
   diabetes i forventningsfull mor;
   gjentas graviditet.
   Psykologisk rolig vordende mor. Hver vordende mor ønsker å vite at babyen hennes er ok. Mange indikatorer er viktig for leger, kvinner er ikke alltid klart (f.eks nakkeoppklaring tykkelse, etc.). Men til hver mor fin vet hvordan det er å få vekt baby. Indeksvekt kvinne gir komfort og absolutt tilstand av enhet med babyen sin. Gravid mamma vet hvor mye ekstra hennes baby, og dette gir henne indre styrke og selvtillit, og pounds skrevet "bevisst".
   Metoder for å bestemme fosterets vekt
   Det er to grunnleggende måter å avgjøre vekten av fosteret. Den første hardware - ved hjelp av ultralyd data. Andre - anslått.
  1.  Maskinvaren fremgangsmåte for å bestemme fostervekt. Ultralyd - en obligatorisk prosedyre for gravide kvinner gjennom svangerskapet. Nylig, kan moren beundre hennes fremtidige baby på skjermen. Funksjon ultralyd - en betimelig diagnose som nøyaktig diagnostisere graviditet utenfor livmoren, fostermisdannelser, og vurdere sin allmenntilstand, samt en fetometryyu av som bestemmes av størrelsen på fosteret.
    Gjennom hele svangerskapet en kvinne skal passere tre obligatorisk ultralyd screening. Basert på ultralyd kvinne synes protokoll med alle de store parameterne for sitt barn, inkludert barnets vekt. Programmet er bygget ultralydutstyr som gjør det mulig å beregne vekten av fosteret på grunnlag av statistiske og eksperimentelle data. Men hvis maskinen ikke gi vekten av barnet, på basis av ultralyd-protokollen vil være i stand til å beregne vekten av barnet. Ved hjelp av mange kalkulatorer på nettet.
    Beregningsmetode definisjon bruk av eksterne målinger. Fødselsleger bruker fire grunnleggende formler tillater leger å enkelt bestemme vekten av fosteret i slutten av svangerskapet (som starter fra 32 uker). Det bør bemerkes at disse beregningene kan være feil, så ikke stol utelukkende på resultatet.
    Formel Stroykovoy.  Fostervekt er beregnet som følger:

    X = (MB: To + OJ • AMD) / 2

    der X - vekten av frukt;
    MB - vekt gravide, kg;
    OJ - abdominal omkrets kvinner;
    WYD - høyden på livmor;
    K-konstant.
    Konstant fastsettes basert på kroppsvekt av moren. For disse dataene ved hjelp av tabellen nedenfor.
    Kroppsvekt gravid (MB, i kg)

    Konstant (K)
    Opp til 51

    15
    51-53

    16

    54-56
    17
    57-62
    18
    63-65
    19
    66-73
    20
    74-81
    21
    82 og mer
    22

    Basert på forskning utført av forskere OV Lankovytsa som definert fosterets kroppsvekt, oppnådde følgende data: vekten ble korrekt identifisert 457% av nyfødte; med betydelig feil ((± 500-1000 m)) - 167% hos nyfødte; en bommert (mer enn 1000 m) - 15% av nyfødte.
    Eksempel. Vekt gravid kvinne på 33 uker er 61 kg kvinnelig abdominal omkrets er 90 cm og høyden av livmoren - 33 cm. Beregn vekten av fosteret:
    X = (61: 18 + 90 • 33) / 2 = 148 669 g

    Formel Yakubov.  Fostervekt er beregnet som følger:

    X = (PR + HDM) / 4 • 100

    der X - vekten av frukt;
    OJ - abdominal omkrets kvinner;
    WYD - høyden på livmoren.

    Eksempel. Vekt gravid kvinne på 31 uker er 58 kg. Kvinner abdominal omkrets er 86 cm og høyden av livmoren - 31 cm. Beregn vekten av fosteret:
    X = (86 + 31) / 4 • 100 = 2925h.

    Formel Rudakov.  For Rudakov, må lengde og bredde halvsirkel følbar fosteret. Disse verdier og den resulterende betinget erstatning indeks i tabellen. Verdien av indeksen tilsvarer vekten av fosteret. Tabell bestemmer i stor levering, sikt og preterm fosteret.
    Beregning av fosterets vekt ved RW Johnson og SE Toshach.  Ifølge forskere, for estimatet av fostervekt er nødvendig for å måle høyden av livmoren over skjeden. Hvis du trykker på hodet til fosteret hun er 34 cm, den gjennomsnittlige vekten av frukten er 3400 g. I livmoren høyde 35 cm vekt fosteret er 3556 g, etc., og legger 156 gram per centimeter hver fosterets vekst.
    Fastsettelse av fosterets vekt - svært viktig for en vellykket løpet av svangerskapet. Identifisere figuren ved hjelp av ultralyd apparat, eller beregnes ved hjelp av formler. Det er imidlertid verdt å huske at på alle måter, det er forskjellige feilsannsynlighet.  
Яндекс.Метрика