Hvorfor tørre lepper?Få vet hvorfor tørr munn, fortsatt trenger å gjøre noe! Ellers Lysfølsomheten tap omgjort til en alvorlig estetisk feil når sprekker i leppene blir et arnested for infeksjon. Jo raskere ta hensyn til utviklingsspørsmål, jo mindre kostnadene som kreves for fjerning sin.
Care Lip
Mange faktorer påvirker menneskers helse, miljø, arvelig tilkobling, det grunnleggende ernæring, livsstil. Når plutselig tørre lepper, kan du ikke være så opplagt ...
Først av alt, er det anbefalt å normalisere seg for leppene. Skånsom hud krever spesiell oppmerksomhet, som må omfatte ikke bare chapstick, men spesielle fuktighetsgivende kremer, balsamer og masker. Kosmetikk er valgt basert på egenskapene til den type hud, lepper og den nåværende tilstanden i været utenfor.
Vakre lepper kan støtte en helhetlig tilnærming:
bruke vesenet kosmetikk;
å bli kvitt problemet med dehydrering;
utføre daglige øvelser til munnen;
avvisning av dårlige vaner (slikking eller biting leppene, røyking).
Hvorfor tørre lepper
Ganske ofte problemet med lepper gjemmer av flere grunner. Derfor, selv om en av dem passer, kan vi ikke utelukke vurdering av andre. De vanligste faktorene omfatter:
Dehydrering hele kroppen. Fravær av tørst er ikke å si at en person drikker nok væske om dagen. De viktigste fysiologiske prosesser i kroppen for gjennomføringen krever ca 1, 5-2 liter om dagen. Dette refererer til rent vann uten gass, ikke kaffe, te, cola koka-, juice eller ferskt.
Dårlig vær skjermer. Under vind eller kaldt vær, i sterkt solskinn eller luft tørre lepper er mer følsomme for mangel på fuktighet. Blå lepper og forårsake en følelse av trykk i frost, spesielt i fravær av beskyttende balsam eller et tynt lag av hygienisk leppestift. Så noen endringer i temperatur eller vær endringer kan føre til endringer i den generelle tilstanden til den sarte huden i ansiktet ditt.
En allergisk reaksjon. Noe problem med lepper - er en anledning til å huske alle detaljene i de siste 2-3 dagene. Som allergen kan tjene mat (eksperimenter på kjøkkenet eller fottur i kafeen), kosmetikk (spesielt ny leppestift) og selv tannkrem (forutsatt at bruken begynte nylig). Tar visse medisiner (antidepressiva, antirevmatiske) også resulterer i tap av følelse og tørrhet i munnen. Hvis det er mulig, bør du fjerne allergenet fra livet ditt, ellers må du plukke opp en spesiell anti-histamin måte å forebygge mer alvorlige problemer i kroppen.
Mangel på vitaminer. For huden på leppene er avgjørende betimelig påfyll av vitamin A (retinol) og E (tokoferol). Den kjente vitamin C i kombinasjon med jern er ansvarlig for normal kollagen som kan holde seg ung hud. Hvis hjørnene av munnen sprekker (folket "vil kalle"), er det på tide å minne om B-vitaminer B.
Sykdommen er viral eller smittsomme natur. Som et resultat av sykdom (diabetes, sopp, psoriasis) legeme svekkes og blir mer utsatt for spredning av små foci av infeksjon i slimhinnene. Rettidig behandling og omfattende støtte immun helse kan gi hele kroppen.
Dårlige vaner (røyking, slikking eller biting leppene). Spytt gjennomvåt lepper taper mer fuktighet i vinden eller kald luft, forårsaker ubehag og tørrhet lys nummenhet. Selv langvarig stressende situasjon fører til problemer i kroppen, så evnen til å oppfatte alt som skjer med filosofisk ro vesentlig forlenge livet og bringe den til et nytt nivå.
Visdom av generasjoner
For å unngå en situasjon hvor leppene gå nummen og fullstendig miste sin følsomhet for de mange sprekk for sart hud begynne intensiven tidligst manifestasjoner av tørrhet:
Enkle øvelser daglig kan bedre blodtilførselen til normal;
Før du søker fet eller nærende maske leppene forsiktig massasje håndkle eller tannbørste (for økt blodgjennomstrømning);
Å ta opp problemet med tørre lepper kan lage en maske med gås fett, smult, lettrømme eller veldig fett krem ​​(vaske cushy trenger litt vann);
Å levere og forbedre utseendet på leppene sette en maske av honning, som er gnidd trafikk lys masuyuchym fingertuppene;
Å normalisere deres mat i dietten inkluderer en stor mengde av friske grønnsaker, frukt og urter.
Lepper er alltid tørr sakte, tålmodig som kroppen signaliserer internt problem. Kan brukes aktive tiltak når de første symptomene: mild rødhet hjørnene av leppene, gjengivelsen av hvitt spytt eller problemer med å svelge. Jo lenger ignorere tegnene på kroppen, jo vanskeligere er det å kvitte seg med alvorlige komplikasjoner.  
Innånding av nebulisert av hoste. Hvordan gjennomføre innånding forstøveren

 Satellite kaldt og vått vær er ofte kaldt og SARS. Og på oppnevnt sakkyndig medisinsk behandling, mange ofte ty til fysioterapi, hvorav den ene er innånding.
 Inhalasjonsbehandling har mange fordeler: medisin direkte påvirker slimhinnen i luftveiene og sine muskler, noe som resulterer i utvannet oppspytt og reduserer spasmer. Å kurere rhinitt, betennelse i mandlene, faryngitt og tonsillitt, nok til konvensjonell damp inhalasjon, men å behandle lunge hjelp av en spesiell forstøver. Denne enheten, som spredte partikler legemiddel, gjennom et rør eller en maske, har evnen til å trenge inn i de nedre deler av lungen, for derved å øke effekten av denne fremgangsmåten og fremme helbredelsesprosessen.
 Innånding forstøveren brukes i hoste når andre typer innånding ikke ta med en positiv effekt, og når inntektene bør stoffet er i alveolene i lungene.
 Hvordan gjennomføre innånding:
 1. Det er nødvendig å innta en horisontal stilling.
 2. Prosedyren utføres gjennom en halv time etter å ha spist. Etter den anbefalte 01:00 drink eller spise eller gå til den kalde luften.
 3. Når betennelse i strupehodet og svelg luft bør puster inn og ut gjennom munnen ved hjelp av en spesiell maske.
 4. Hvis betennelse i bronkiene eller lunger, pust bør bare munnen, men ved hjelp av munnstykket.
 5. Innånding varer fra fem til ti minutter. I løpet av behandlingen et gjennomsnitt på 5-10 behandlinger.
 Den åpenbare fordel forstøver er at den kan brukes ved behandling av barn fra fødselen. Andre måter innånding er ikke anbefalt til 3 år. Den kan også brukes til å fukte neseslimhinnen og svelget baby i rom med tørr luft.
 På verdensbasis følgende legemidler for behandling med en forstøver, bronkodilatorer, mucolytics, medikamenter som reduserer betennelse og undertrykke hosterefleksen. Når tørrhoste er nok saltvann eller mineralvann. Rasjonelt dose kan plukke en lege, gitt en bestemt sykdom og dens alvorlighetsgrad.
 Nå apotek tilbyr to typer forstøveren - Kompressor og ultrazvukoy. Den første mest praktisk, er det brukt i behandlingen av de syke og sengeliggende barn.
 Det frembringer mindre partikler, men har en relativt stor størrelse og produserer mye støy på arbeidsplassen. Ultralyd nesten lydløs, lett å bruke og tryggere.
 Generelt innånding forstøver for hoste mest effektive og betydelig forenkle våre liv. De kan utføres selv om kroppstemperatur over 38 grader, men det er bedre å oppsøke lege før. Ordinære inhalatorer kan bruke bare ved temperaturer over 37 grader.
 Når du bruker forstøveren ikke bruker narkotika som ikke er godkjent for denne enheten etter inngrepet maskinen må rengjøres grundig, må løsninger være forberedt under sterile forhold og før du bruker varmet til romtemperatur.
 Tøverapparat er uunnværlig i mange sykdommer og er mye brukt over hele verden.  
Innånding forstøveren for hoste
 Inhaleringsterapi - er en av de mest effektive behandlinger for luftveissykdommer. Innånding brukes i sykehus og anbefales for hjemmebruk. Mange av oss vil huske disse hatet sitter over en kjele med varm potet eller en bolle med urte. Slik innånding ofte gjorde våre mødre til å behandle forkjølelse hoste og rennende nese. Men dagens behandlinger for hoste er mye mer enkel og komfortabel.
 Ganske ofte foreskrevet for voksne og barn med hoste våt innånding forstøver. Kompakte nebulizers for hjemmebruk er solgt i nesten alle apotek og brukes til å behandle faryngitt, laryngitt, bronkitt, astma og andre luftveissykdommer. Lette nebulizers og selv det kan brukes for adjuvant behandling, inhalasjon av antibiotika, bronkodilatorer med løsninger (medisiner som øker bronkiene) harmonalnыmy agenter, mucolytics (slim-tynning agenter) og immunmodulerende midler (f.eks løsning interferon). Bruken av disse stoffer avhenger av type av forstøveren.
 Prinsippet om drift og typer nebulizers
 Den medisinske oppløsningen i forstøveren blir sprøytet inn i fint aerosolsky tilstand - faktisk tåke. Forresten, er det navnet på enheten avledet av ordet «tåken», som på latin betyr nettopp "tåke".
 Den terapeutiske effekten oppnås når det er vått innånding ved innånding gjennom en maske eller puste tube ørsmå partikler spredt medisinsk løsning. Disse partiklene er så små at de lett trenger inn i luftveiene og raskt absorbert.
 Avhengig av metoden for sprøyting av væsker, er det flere typer av forstøvere:
 - Kompressor;
 - Ultralyd;
 - Membran eller mesh-forstøver.
 Strukturen av kompressoren forstøver er en elektrisk kompressor som leverer en strøm av luft gjennom en smal åpning i kammeret i forstøveren. Ankommer kraftig luftstrøm væske spredt i små partikler størrelse 5,10 mikron. Kompressor forstøveren kan justere størrelsen på aerosolpartikler for innånding og bruke eventuelle rusmidler, inkludert hormoner og antibiotika. Imidlertid øker kompressoren støynivået på jobb.
 I en ultralyd-forstøver utdannelse aerosol sky av flytende medikamentelle substans er påvirket av høyfrekvente svingninger av piezo-krystallen. Under påvirkning av ultralydsignal generert fine partikler opp til 10 mikron. Ultralydforstøvere ganske kompakt, stillegående og rimelig. Men ødelegger ultralyd slike legemidler som antibiotika, hormoner og slimløsende midler.
 Utformingen-mesh forstøver anvendt membran eller plate med mange mikroskopiske hull. Høyfrekvente svingninger av piezo-krystall vibrasjoner føre til at perforert plate, noe som resulterer i en fin tåke, som går direkte til inhalasjon maske eller pusterøret. I membran nebulizers kan bruke noen rusmidler.
 Bruken av forstøvere for inhalering hoste
 Som nevnt ovenfor, er forstøver egnet for behandling av forskjellige sykdommer i luftveiene. Veldig effektivt innånding forstøver med en tørr hoste. Spesielt ved behandling av laryngitt og bronkitt, for å eliminere ujevn barking hoste, inkludert barn, for å gjøre inhalering av svakt alkalisk mineralvann ("Narzan", "Borjomi") eller saltvann. I dette tilfellet er det bedre å puste gjennom munnen. Slik innånding forårsaker et utslipp av slim og hoste fukte, betydelig tilrettelegging av pasientens tilstand.
 For å eliminere hoste kan bruke lydokoyn - dette stoffet hemmer hosterefleksen.
 Avhengig av sykdommen til å være valgt partikkelstørrelse i aerosoler for inhalering:
 1. For behandling av rhinitt er bedre å velge en forstøver med en partikkelstørrelse på 10 mikron, da det er disse partiklene avsettes i nasopharynx (når puste gjennom en maske).
 2. For å eliminere symptomer, irritasjon, brenning, tørrhoste og behandling av faryngitt, laryngitt og tracheitis anbefales inhalatorer med en partikkelstørrelse på 5-10 mikrometer - slike partikler er avsatt i strupehodet, luftrøret og oropharynx.
 3. For å behandle hoste bronkitt, samt fjernelse av kramper i astma forstøvere beste passform med en partikkelstørrelse på 2,5 mikron, som er absorbert i den nedre luftveier.
 4. Ved behandling av lungebetennelse bør bruke en forstøver med en partikkelstørrelse på 5,2 mikron, som er avsatt i lunge alveolene og bronkioler.  
Яндекс.Метрика