Ingen appetitt: årsaker, hva du skal gjøre?
 God appetitt har lenge vært ansett som et tegn på helse og trivsel. Dessverre, de fleste av verdens befolkning lider nå en rekke lidelser spise - overspising eller omvendt, en fullstendig mangel på matlyst. Annet ekstremt alarmerende tegn indikerer ofte alvorlige helseproblemer.
 Årsakene til den manglende appetitt
 1. Fremgangsmåte for betennelse eller toksisitet som forekommer i legemet. Dette kan tilskrives virus og bakterieinfeksjoner, som har immunitet å kjempe. I dette tilfellet, utholdenhet, forlatt kroppen å bekjempe smittsomme agent, bare ikke nok for fordøyelsen og absorpsjon av mat. Dårlig appetitt i dette tilfellet er snarere en defensiv reaksjon.
 2. Brudd på endokrine kjertler og autoimmune sykdommer. Lidelsen av skjoldbruskkjertelen funksjonsfeil i hjernen og en patologisk tilstand der kroppen begynner å slite med sine egne celler, som fører til sterke svingninger i blodsukkeret, noe som også påvirker lysten til å spise.
 3. Sykdommer i fordøyelseskanalen tilbakefall i scenen ofte ledsaget av sterke smerter, verre etter å ha spist. Det er en frykt for mat og fører til at pasienten å nekte mat.
 4. Ondartede svulster som bryter metabolske prosesser, ofte radikalt redusere appetitten, forårsaker avvisning av noen, selv tidligere favoritt mat. Dette symptomet er regnet som en av de mest særpregede i diagnostisering av kreft og gjør at legen er i tvil, ta en skuffende konklusjon.
 5. Svingninger mental balanse i kroppen. Nervøsitet, depresjon og psykiske lidelser av varierende alvorlighet kan redusere appetitten inntil fullstendig avvisning av mat.
 6. Sykdommer i indre organer, ledsaget av skarp smerte og akutt hjertesvikt som resulterer i forstyrrelser i blodtilførselen oksygen.
 7. Graviditet og prenatal aktiviteter. Akutt oksytotsynovыy surge observert i denne perioden i en kvinnes kropp, og tvinger henne til å glemme sult og fokus på arbeidskraft.
 Noen ganger mangel på matlyst, men forklarte ganske uskyldige grunner - solid måltid før eller glukose som rike snacks mellom måltidene. I disse tilfellene, brudd er ett-tiden, enkelt tegn og helt passere naturlig i løpet av få timer.
 Hva om ingen appetitt?
 Hvis ingen appetitt, redusert ikke bare fysiologiske parametre, men også emosjonelle og mentale kroppen condition. Det er derfor det motvilje mot å spise blir et alvorlig problem som må løses.
 Det første du bør ta hensyn - riktig diagnose og behandling av underliggende sykdom som forårsaket tvunget sult. Når smerte og dysfunksjon av kroppen vil bli fjernet appetitt blir helt frisk.
 Hvis hormonelle årsaker patologi anbefales Hormonell substitusjonsbehandling eller hvis ubalansen skyldes graviditet, levering vente til en ny mor.
 For å forbedre appetitten er også mye brukt folk rettsmidler. Bitter infusjon av malurt, ryllik blader og løvetann rot har lenge vært ansett ayrovыy forrett og beroligende kamille avgifter basert på farge og mynte brakt tilbake til normal følelsesmessige tilstand, og dermed returnere interesse for mat.
 Forbedrer appetitt og moderat mosjon, frisk luft. Det viktigste, gjør mosjon eller idrett, spesielt ikke perepratsovuvaty - overdreven tretthet, men kan føre til motsatt effekt.
 Vytamynoterpyya og legemidler foreskrevet av en lege vil være i stand til raskt og smertefritt løse problemet med motvilje mot å spise. Denne metoden er en ideell måte ut når legen ikke kan finne årsakene til redusert appetitt.  
Hvordan å donere blod for sukker
 Høyt og lavt blodsukker kan være et tegn på ulike patologiske prosesser: forstyrrelser i hormonelle stoffskifte, traumer, infeksjon eller betennelse i spenningstilstand.
 Analyse av blodsukker - en av de mest foreskrevne laboratorieforsøk, men ikke alle vet at det finnes flere varianter av den, for hver av hvilke det er visse regler.
 Fastende glukose nivå
 En enkel test for påvisning av karbohydratmetabolismen dysfunksjon er definisjonen av fastende glukose. Det bør gi blod sukker tidligst åtte timer etter å ha spist.
 For å unngå tvetydighet i tolkningen av data oppnådd bør bemerkes at endringer i glukose ikke bare følge av forskjellige sykdommer, men også kan forekomme i noen fysiologiske grunner:
 Spiser. Etter 10-15 minutter. etter måltidet, øket glukose, og etter 1 time den når den høyeste verdi. Deretter finne gradvis redusert og 2-3 timer faller under det normale, og nådde et minimum. Bare 6 timer senere, kom han tilbake til den opprinnelige verdien.
 Fysisk aktivitet. Kortsiktig stress fører muskel refleks utgivelsen av glukose i blodet. Men langvarig øvelse der det er en følelse av tretthet forbundet med økt glukoseforbruk, noe som til slutt fører til lavere hennes blodinnhold.
 Legemidler og sentralstimulerende midler. Koffein, adrenalin, og legemidler og sovepiller også påvirke glukose i kroppen. I tillegg intravenøs administrasjon av glukose løsning, er det absorberes langsomt, slik at blodsukkeret holder seg forhøyet lang.
 For å teste ordentlig blod sukker, må du følge visse regler:
 1. Det siste måltid tas senest åtte timer før analyse. Det er også ønskelig på dette tidspunktet røyking og drikking bare rent vann.
 2. Dagen før studien ikke misbruke søt mat og mat med høyt innhold av karbohydrater, men ikke bevisst unngå dem. Best å spise regelmessige måltider uten å avvike fra vanlig sett av produkter.
 3. Fjern tung fysisk belastning før analyse. Sterk emosjonell bekymring og stress kan også påvirke resultatene.
 4. Dagen før studien ikke drikker mye kaffe og energidrikker. Hvis du regelmessig bruker noen medisiner, bør dette fortelle legen din på forhånd, slik at han kan vurdere dette faktum når man tolker resultatene eller tid til å avbryte sin avtale.
 Bestemmelse av glukose toleranse
 Karbohydrat belastning Testen gjennomføres der det er angitt moderat økning i blodsukker, men ingen tydelige tegn på sykdom eller omvendt, er symptomene funnet, og laboratorieverdier var normale.
 Blod ble innsamlet for analyse to ganger. Først bestemme fastende blodsukker, pasienten deretter tilby fast frokost karbohydrat. Re-ta blod i 2 timer. Med denne testen bestemmer ikke bare den grunnleggende nivå av glukose, men kroppens evne til å utnytte det.
 Glykemisk profilen
 Denne analysen er gjennomført for å identifisere daglige svingninger i blodsukker hos pasienter med nedsatt karbohydrat metabolismen. Det er nødvendig å sette sammen en optimal ordning for medisinsk behandling. Blodprøvetaking utføres fire ganger på bestemte tider i løpet av dagen.
 Måltidet også gjennomført en pre-set timeplan. Til test ga pålitelige resultater, bør vi ikke avvike fra sitt daglige kosthold enten i mengde eller kvalitet på maten.  
Hvordan å behandle heteslag?
 Sommer - helligdager, slappe av på stranden og generelt en glede. Men denne gleden kan bli skjemmet hvis soling ukontrollert. Selvfølgelig, jeg ønsker å sole seg i solen, og samtidig gi huden en vakker mørk sjokolade hue at selv i høst vil minne deg på varme sommerdager. Men med tan kan ved et uhell får heteslag, og deretter må bruke en del av ferien er ikke for underholdning, og for behandling av heteslag. Selv om du er forsiktig og alltid bryr seg om din helse, er det bedre å lære grunnleggende førstehjelp i varmesjokk. Gud forby, men det kan ta noen fra familien. Spesiell oppmerksomhet må behandle heteslag hos barn fordi barnets kropp er mye svakere og verre motstår overoppheting. Vi foreslår derfor at du lærer og / eller friske opp hvordan å behandle heteslag og forebygging.  Hva er heteslag?
 Heteslag - er, faktisk, overoppheting, eller snarere en reaksjon på en for høy temperatur. Det vanligvis ikke skje umiddelbart, men etter en tid tilbrakt i solen. Nøyaktig hvor mye tid må passere, at kroppen ikke lenger er i stand til å gi sine egne termoregulering, avhengig av helsetilstand, alder, vekt og andre faktorer. Men før eller senere varmen er dårlig om noen, og de som lider av sykdommer i hjerte-karsystemet, overoppheting kan til og med være dødelig.
 Vi utvikler heteslag påfølgende trinn:
 1.  Den første fasen av heteslag - en økning i kroppstemperatur til 37-38 ° C og respirasjonssvikt. Den skadde personen kan føle seg enda astma. Dette betyr at på grunn av overoppheting knyttede ødelagte blodkar og blodsirkulasjonen. Følgelig kroppen begynte å føle anoksi. Det er et aktivt svetting.
  Hvordan å behandle heteslag?

   Den andre fasen av heteslag - feber opp til 40 ° C og svimmelhet, forvirring. Nahrilosya kroppen slik at den ikke kan gi en tilstrekkelig mengde varme til omgivelsene. Svettekjertler mislykkes. Hvis strømmen av overskuddsvarme fra utsiden vil fortsette, vil den begynne å utvikle det tredje trinn for overoppheting.
   Den tredje fasen av heteslag er ledsaget av dypere endringer i stoffskiftet og neyropsyhycheskymy lidelser. Mengden av oksygen som tilføres til vevene, er ekstremt dårlig ytelse, og karbondioksyd er for stor kontrast. Hjernen er fratatt tilstrekkelig mat, uttrykt besvimelse, kramper og til.
   Den fjerde etappen av heteslag. Forstyrret fordøyelsessystemet. Menneskekroppen kan motstå temperaturøkning til et maksimum på 44 ° C, hvoretter det begynner irreversible endringer.
   Uavhengig kan hjelpe mennesker som nettopp har begynt å overopphetes. Du trenger tid til å se hans tilstand. Gjør deg selv og andre, alltid ta hensyn til disse ytre tegn på heteslag:
   rødhet i ansiktet og kroppen, usunn glød;
   tørr hud og feber;
   vanskelig eller rask pust, kortpustethet;
   "Mygg" og / eller mørkere i øynene, svimmelhet;
   muskelsvakhet, spasmer;
   kvalme og / eller oppkast;
   ufrivillig vannlating.
   Symptomer på heteslag er oppført i rekkefølge av forverrede fysiske tilstanden til offerets rettigheter. De kan være ledsaget av økt hjertefrekvens og svekkelse, synshallusinasjoner og med tap av bevissthet. Vanligvis kan de bli sett selv i de tidlige stadier og treffe de nødvendige tiltak, i motsetning til solstikk, som vises plutselig. Dermed solstikk - en spesielt alvorlig form for heteslag. I dette tilfellet øker overoppheting virkningen av ultrafiolett bart hode og hjerne. Solstikk ofte ledsaget av oppkast, besvimelse, koma og til og med 20% av tilfellene ender i døden av pasienten. Det er derfor viktig å gi førstehjelp umiddelbart, så snart du merker de første symptomene på heteslag, for å hindre ham å utvikle en solstikk.
   Førstehjelp for varmesjokk
  Hvordan å behandle heteslag?
   Heteslag hos barn, eldre og de som kroppen er svekket uansett grunn (alkoholforgiftning, lav-kalori diett, matforgiftning, etc.) er mer vanlig enn hos friske aktive mennesker. De som er i faresonen, du sjelden gå ut under den brennende solen og tilbringe mer tid i skyggen, kule, alltid forsvare hatter og klær laget av naturlige stoffer lyse farger. Dersom ble ignorert disse tiltakene eller ikke hjalp, til presserende behov hjelpe offeret følgende handlinger:
  1.  Hvis du føler overopphetet, umiddelbart gå inn i skyggene, men bedre - i et kjølig rom. Kjøps symptomer på overoppheting i noen andre - raskt skjule det fra solen der.
    Så snart finne deg selv i et kjølig og / eller skyggefullt sted, prøv å slappe dypt og rolig puste. Sikre fri luftsirkulasjon, slå vifte eller air condition, men ikke sitte i utkastet, fordi kroppen er svekket overoppheting og lett kald. Noen ganger spiller en viktig rolle selv enkle obmahyvanye fan eller et blad.
    Ta en nærmere og stramme klær, alt tilbehør og smykker. Ta en kjølig bad eller en forfriskende dusj. Ta en komfortabel posisjon, sittende eller liggende, der kroppen ikke føles stress og press.
    Den neste oppgaven - å gjenopprette væskebalansen. For å gjøre dette, drikke rikelig med rent eller mineral bord med kjølig (ikke kaldt!) Vann uten gass, som kan surgjort med naturlig sitronsaft. I tillegg til å drikke, spise og saftig vassen frukt og grønnsaker, agurk, vannmelon, sitrus. De inneholder kalium og fiber er nødvendig for å normalisere vann-salt metabolisme.
    Alle tidligere råd relatert til mild heteslag, der du er i stand til å hjelpe seg selv uavhengig av hverandre. Men hvis situasjonen er mer kompleks, behovet for å hjelpe offeret, flytte den på et kjølig rom, strippet og konkludere på baksiden.
    Tørk deretter kroppen med en svamp fuktet i kaldt vann og la den drikke. En sterk dehydrering kan kreve et medikament (f.eks rehydron eller tilsvarende) for utvinning av mineraler og vannbalanse.
    Håndflatene og fotsålene av offeret er nyttig å vikle kalde våte håndklær for å kjøle sin overflate og store arterier. Man kan sette et håndkle på brystet. Det er ønskelig å vifte det og / eller slå på en vifte i nærheten.
    Kalde omslag er også satt på hodet (Sett under hodet) og panne. De kan også gjøre bruk av håndklær eller spesielle pakker som følger med standardsett (såkalt "hypotermisk pakke").
    Forstyrrer ikke vikle eller dekke kroppen fra hals til føtter våt kaldt ark.
    Hvis offeret av solstikk begynner oppkast, ta vare, så han ikke kveles. Du må holde det midlertidig endre liggende stilling for en mer behagelig.
    Hvis du mister bevisstheten kan bringe til å møte en flaske av ammoniakk, som ved innånding av damp fjernes fra besvimelse.
   Hvordan å behandle heteslag?

    Hvis alle disse metodene ikke hjelpe deg eller en annen person må du ringe en ambulanse. Før ankomsten av legen fortsetter å gi kjøling av offeret, og deretter sende den i hendene på leger.
    Ringe en ambulanse bør umiddelbart hvis heteslag er manifestert beslag, alvorlig takykardi (mer enn 150 hjerteslag per minutt), magesmerter og andre deler av kroppen, hoste, frykt for lys og temperatur over 39 ° C.
    Pasienten kan ta til sykehuset for å behandle heteslag er etter nøyaktig diagnose. Avhengig av alvorlighetsgraden av heteslag, vil bli oppnevnt for å motta medisiner muntlig, intramuskulært og / eller intravenøst, spesielt i nærvær av banen.
    I klinikken behandling av heteslag glukoseløsning (IV) og natriumklorid (subkutant). Koffein-natriumbenzoat subkutant som i tilfelle av overoppheting svekket hjertemuskelen.
    Alvorligheten og varigheten av overoppheting virkning på varigheten av restitusjonsperioden etter behandling av heteslag. Det kan ta flere dager sengeleie. I løpet av denne perioden, kan kroppstemperaturen fortsatt stige kraftig og falle.
    Så lenge symptomene på heteslag forsvinne helt, viser pasienten en spesiell diett. Det innebærer reduksjon av karbohydrater i kosten og økende - plante matvarer rike på kostfiber og mineraler. Det bør drikke rikelig med væske, som består av mineralvann, urte påfunn, naturlig kompott, brød KVASS forsurede te og andre.
    Under utvinning fra heteslag nyttig spise melk. Henne ta et glass to eller tre ganger om dagen for behandling og rehabilitering.
    Alkoholholdige drikkevarer, sigaretter og ulovlig øvelse i behandling av heteslag og i noen tid etterpå. Kaffe og sterk te er også bedre å ekskludere fra menyen.
    Dette er de grunnleggende tips om hvilke case som er tillatt og hvordan å behandle heteslag deg selv og når du skal ringe en kvalifisert medisinsk hjelp. Det er å håpe at de ikke vil trenge deg eller trenger bare det første elementet på listen ovenfor. Med riktig og rettidig førstehjelp heteslag går raskt og uten konsekvens. Selv bedre er selvfølgelig bare å hindre dens utvikling, idet det elegante og enkle forebyggende tiltak. Ta vare på deg selv og bli frisk!  
Яндекс.Метрика