Jod-mangel: symptomer og behandling
 Mangelen av mineraler og vitaminer i legemet fører til dysfunksjon systemer og enkelte organer. For eksempel, hvis en permanent mangel på jod i human thyroid funksjon forstyrres, redusert immunforsvar, og destabilisert hormoner. Med mangel på jod også redusert mental og fysisk aktivitet kan være problemer med søvn, forstyrret følelsesmessig velvære, er det muskel og leddsmerter, blir huden blålig skjær. Hvordan vet jeg om jod mangel i kroppen og hvordan du kan fylle den mangler?
 Symptomer på jod-mangel
Jod-mangel: symptomer og behandling
 1.  Skjoldbruskkjertelen er 70% av jod. Det var en bestilling av energi - varme og hormoner er regelmessig og i tilstrekkelig mengde til å produsere skjoldbruskkjertelen. Hvis ikke, reduserer menneskers immunforsvar, blir det utsatt for virussykdommer, infeksjoner som rammer, primært bukspyttkjertelen. Hvis ikke nok jod, er skjoldbruskkjertelen betydelig økt i størrelse. Dette er merkbare for det blotte øye, og palpering av nakkeregionen.

   Mann med en mangel på jod i kroppen spiser dårlig, det nedsatt matlyst, tretthet er rask fra en liten fysisk aktivitet, hyppige humørsvingninger. Når jod mangel er dødelig tap av hår, er hudstruktur veldig tørr, kan forårsake sprekker, tenner utsatt for periodontal sykdom.

   Disse funksjonene kan legge til en privat hørselstap. Man klager over hyppige forkjølelser, ledsaget av alvorlig hodepine. Det blir verre minne spor er svake, folk kan ikke huske hva han gjorde i går eller for noen timer siden.

   Hvis skjoldbruskkjertelen har sluttet å fungere, og hormoner er ikke produsert for en lang tid, kortpustethet, som astma og hjerte smerte som når arytmier. Den tradisjonelle behandlingen ikke fører hvis legen ikke finner grunn av dette, nemlig, jod mangel.

   Jod er direkte knyttet til reduksjon i hemoglobin, forårsaker anemi tegn til blod.

   I svangerskapet, fører jodmangel til underutvikling av fosteret. Hvis årsaken ikke er rettet opp i tide, barnet senere utvikler kretenismen eller noen annen form for mental retardasjon. Dårlig amming kan også være årsaken til feilfunksjon i skjoldbruskkjertelen.
   Hvordan å bestemme veldig mangel på jod?
   Sjekk frekvensen av jod i kroppen kan bruke yodovoy rutenett, som vanligvis brukes på baksiden av hånden. Hvis stoffet fordampet i løpet av minutter - jod i kroppen mangler, hvis du ønsker å forbli i 2-3 timer, deretter jod inne nok. Påfør jod i nakkeregionen (som kan være jod mesh), hofter og skuldre. Hvis spor av to timer vil ikke, så det er på tide å takle behandling og fylle underskuddet. Du må søke hjelp fra en endokrinolog for videre diagnose og adekvat behandling oppdrag.
   Hvordan å behandle som jod-mangel?
   I dag er det et bredt spekter av medisinske og forebyggende medikamenter som supplerer jodmangel hos mennesker. Alt vil avhenge av graden av ødeleggelse av skjoldbrusk hormonnivåene. Jod er ikke fylt innen 1-2 uker, frekvensen av medisiner når 2 år! Forebyggende tiltak omfatter mottak "Yodomarynu", "Klamyna" eller "Jod-ressurs", og inkludering i dietten av matvarer som inneholder jod maksimal hastighet.
  Jod-mangel: symptomer og behandling
   For å opprettholde nivået av jod i menyen bør inkluderes i produkter som for eksempel reker, blekksprut, hav fisk av ulike varianter, tang. Flere ganger i uken viste valnøtter, honning, sitronsaft og chokeberry. Stor berike kroppen med jod naturlig melkeprodukter, bokhvete. Ikke glem om en så enkel produkt som iodized salt. I buy persimmon sesong, som frukt av det - leder i jod, prøv å velge en som strikker munnen. I en rekke av jod inneholdt i bananer og ananas, og dynyah. Hans mange grønne spinat, sorrel, løk og hvitløk. For å hjelpe kroppen med å takle forkjølelse i off-season må ta vitaminer "Vitrum", "Alphabet" for bedre helse, humør og vitalitet.  
Klorogensyre, nytte og skade
 Klorogensyre har nylig økt oppmerksomhet av de som er overvektige. I ren form er det ikke brukt, men det er en del av mange matvarer, inkludert i grønn kaffe, som er aktivt markedsført som et nyttig og kalorifattig drikke. Amerikanske forskere innen sunn mat nylig bekreftet hypotesen om forskere om fordelene med klorogensyre. Men informasjonen på overflaten? Det er bivirkninger fra hyppig bruk av stoffet og hvor lenge du kan ta kosttilskudd som mat som inneholder klorogensyre? Disse og andre spørsmål prøver vi å svare i detalj.
 Inneholder klorogensyre
 Det banale ideen om at vi pålagt annonsering agenter. Det sier noe sånt som: «Drikk grønn kaffe, så det og bare det inneholder klorogensyre, er i stand til å bryte ned fett, forbrenne kalorier og gå ned i vekt effektivt!" Ja, kaffen som mislyktes prosessen med tørking og steking, inneholder det maksimale antall chlorogenic syre (40-50% av den totale vekt), men det betyr ikke at det bare i kaffebønnene er tilstede kjemiske komponenter. I en rekke syre finnes i alle frukt, grønnsaker og bær, inkludert epler, pærer, poteter, artisjokker, sorrel. Konsentrasjonen vil være mindre enn kaffe, men forbruket av planteføde som mislyktes varmebehandling vil også fremme vekttap og forbedre metabolisme.
 Hvordan klorogensyre metabolisme
 Å støtte en figur i perfekt stand, ingen grunn til å misbruke den grønne kaffe, best holde seg til et balansert kosthold og leve et aktivt liv. Når du tar kosttilskudd som inneholder klorogensyre slankende effekt er vanskelig å oppnå, er det sannsynlig å være effekten av selvhypnose kombinert med vanndrivende te og kutt i porsjoner til et minimum. Det faktum at de fleste kaffebønner inneholder ingen næringsstoffer, er alle av dem konsentrert i det grønne skallet, og når tilleggene er gjort, er alt korn knust. Det viser seg at verktøyet reduserer dusinvis av ganger, og dermed effekten vil være minimal. Klorogensyre kommer inn i menneskekroppen, forbedrer karbohydratmetabolismen mekanisme: den stopper splitting av glykogen, som gradvis avsettes i leveren. Denne kilde til fremtidig energi som kroppen lå i butikken, til rett tid til å tilbringe. Klorogensyre hjelper utgivelsen glukose fra glykogen til fett opphopning ble gradvis omdannet. Alle disse prosessene endre metabolismen, forbedre den, noe som gjør det mulig for en person å aktivt gå ned i vekt. Trouble er stadig å drikke grønn kaffe kan ikke være, da det påvirker leveren, noe som kan påvirke menneskers helse. Skade klorogensyre er dets såkalte "substitusjon" funksjon: det kan endre måten det menneskelige legeme, slik at for enkelte organer ødeleggende innvirkning. 
 Effekt av klorogensyre på menneskers helse
 Først midlere forandringer i organismen og hurtig lipolyse under påvirkning av syrevekten er redusert til 10% av den totale vekt. Men når en person slutter å ta grønn kaffe vekt "er" opp. På cellenivå mislykkes, som i perioden når glykogen rozscheplyuvavsya, hver celle nedootrymuvala mat, så som vanlig vil det hope stoffer og gå ned i vekt på en normal diett kan popravlyatysya.
 Personer med diabetes kan forekomme koma, som klorogensyre bidrar til en kraftig nedgang i blodsukkeret. Ved bruk av kosttilskudd er viktig å vite vilkårene for bruk: 2-4 uker siden på denne tiden, de gir maksimalt utbytte og påvirker ikke helsen. Grønn kaffe ikke bare fremmer vekttap som forbedrer hudfarge, humør og legger vitalitet hele dagen. Hvis du har en vane å drikke kaffe hver gang, kan det overskytende av koffein i kroppen være arytmi og trykk hopper og kontinuerlig tone forhøyet stemning - det fører til at kroppen til å jobbe i opphøyd modus, det vil si i konstant stress.
 Når det gjelder å spise sunt, det klorogensyre som finnes i små mengder i frukt og grønnsaker, bidrar til å normalisere stoffskiftet og senker blodtrykket, reduserer risikofaktorer for iskemisk sykdom.  
 Vanlig for mange av oss var det daglige "snack" utarbeidet mat. Pølser, hamburgere, sandwicher, shawarma, kaker, paier, pommes frites, pølser i bakverk, chips Hurtigmat for enhver smak, kan du enkelt kjøpe ikke bare i spesialiserte institusjoner "rask og sunn mat", men bokstavelig talt street kiosker trailere eller telt.
 Noen mennesker tror ikke om farene ved å ta en slik mat, noe som gjør det til en daglig ritual. Andre mistenker at det å spise godt - galt, men kunne ikke motstå "fastfudnoho" fristelse. Andre skuldertrekning: "Og hva - jeg aldri forberede deg! "Men få vet hva det truet bruk av fast food, som for øvrig er spesielt farlig i sommersesongen. Ja hva er haken fienden under navnet fastfood?
 Hvor nyttig fast food? Ingenting!
Hvor farlig fast food?

 Fast Food - årsaken til mange sykdommer. Selvfølgelig, hvis du prøver pølser en gang i måneden, det vil ikke påvirke den generelle tilstanden til kroppen din (selv om risikoen for forgiftning ett varmt dohom fullt mulig!) Men regelmessig bruk av klar til å spise "gata" mat truer økte nivåer av kolesterol, årsaker til sykdommer i hjerte-karsystemet og mage-tarm.
 Fast Food inneholder et stort antall fett og konserverings men næringsstoffer - vitaminer og mineraler - det er nesten der. For å fremstille hurtigmat mest brukte margarin - Ikke-naturlig produkt, inneholdende store mengder av kunstige isomerene av fettsyrer, mettet med hydrogen. Disse såkalte transfett ikke-bedervelige og forhindre forringende utarbeidet basert på disse produktene. De er årsaken til helseproblemer som alvorlig hjertesykdom (koronarsykdom), kreftsykdommer, nervesystemet problemer, ufruktbarhet, diabetes.
 Blant annet inneholder fast food store mengder saltSom hindrer mat forringende, og er i stand til å skjule den ekte smaken av bortskjemt mat. Ifølge statistikk, er det på grunn av det høye innholdet av fett og ikke-naturlig salt i fast-food årlig komplett liv fatal om 40 tusen briter.
 Vanligvis til absorpsjon av "fast food" gå i en hast, i en liten arbeidsferie. Som et resultat, er maten ikke prozhovuyetsya forsiktig inn i magen få store biter av fordøyelsen gastric juice er ofte "sdobrennomu" søt brus, vanskelig å håndtere. Legg til at det høye innholdet av krydder, majones, ketchup, ulike sauser, som også ofte kalt "lyse" den ekte smaken av bortskjemt mat - her er en oppskrift morderisk for gastrointestinal mat.Narushenyya Magen slutt føre til alvorlige sykdommer. Blant de vanligste problemene i mage-tarmkanalen forårsaket av regelmessig inntak av fast food, leger kalles pankreatitt, gastritt, magesår og 12 duodenalsår.
Hvor farlig fast food?

 Fast Food - høyt kalori mat så ikke bli overrasket om ved regelmessig inntak av donuts og Big Macs begynner du å få vekt. Bare se på den gjennomsnittlige amerikaner - er bevist at årsaken til vektproblemer i den amerikanske nasjonen var enkemann med junk food. Fedme bidrar til ubalansen mellom fett, proteiner og karbohydrater i bruken av "fast food". "Skadet som følge av forsøk med sin egen kropp endokrine systemet umiddelbart svare utseende ekstra alternativer.
 Det er kjent at sommer mat forringes raskereEnn i kjøligere sesongen. Heat, rådende i sommermånedene kan forvandle seg uegnet for å spise mat i går virket ferskt produkt. Spesielle farer utsatt forberedt mat - det er manglende overholdelse av visse temperaturforhold begynner å avle skadelige bakterier og bakterier. Spise junk food i løpet av sommeren, kan du risikere å bli et offer for matforgiftning. Dersom forbruket av fast food ikke kan unngås, må du huske å vaske ned en sandwich eller burger med rikelig med vann - væske hjelper kroppen å lettere håndtere forgiftning.
 I tillegg er de innenlandske produsenter 'gate hurtigmat ønsker ikke å feste med helse standarder. Forberede mat med gode produkter, "maskere" det med et stort antall av krydder, sauser, majones. Workers 'gate mat "ofte ikke har helse bøker, er matlaging i henhold langt fra sanitærstandard.
 Noen påstår at fangst hurtigmat til dem det samme stoffet. I del, dette er sannheten: rask mat i store mengder inneholder ulike kosttilskudd - Smaksforsterkere - er "tvinge" folk igjen og igjen til slik mat.
 Nyttige tips

Hvor farlig fast food?

 Selvfølgelig, helt avstå fra bruk av hurtigmat i den moderne tempoet i livet er umulig. Men konvertere fast food mat konsumert regelmessig - så meld setning kroppen din minst seriøse helseproblemer.
 Hvis du føler avhengige av fastfood, prøv å bli kvitt denne avhengigheten gradvis. Redusere forbruket av fast food: for eksempel, hvis du er vant hver dag for å spise en sandwich eller pizza, begynne å gjøre det hver to eller tre dager, da - en gang i uken.
 Still deg selv forbud mot gate fastfoodSpesielt i den varme årstiden. Maten på McDonalds og lignende virksomheter, men ikke blottet for de ovennevnte "sjarm", men i det minste ofte lagret i egnede temperaturforhold.
 Velge meny ikke overdriv fet mat og høy kalori. I den samme "spisested" kan du alltids kjøpe ferske grønnsaker salat i stedet for hamburger og grønn te i stedet for cola.
 Mindre traumatisk for din mage fast food, som brukes ikke på tom mage. Hvis du virkelig ønsker å spise deilig leter grillet kylling, hvis du vil, spise før at noe mer nyttig, for eksempel grønnsaksuppe. Dette vil redusere risikoen for aggressiv påvirkning av fast food på mageslimhinnen.
 Hvis du rett og slett ikke har tid til å lage mat for deg selv og du ikke unngå bruk av forberedt mat, bedre velge en god kafé eller spisestue - Du kan spise og den første og andre, og salat, pannekaker, kompott og alle forespørsler. Selvfølgelig, stolovskaya mat kan heller ikke bli en full analog hjemmelaget mat - og likevel er det ikke så farlig for helsen som fastfood med "fast food".
 Noe mat - mye mindre fast food - du grundig tygge, Og dermed legge til rette for mage-tarmkanalen.
 Og selvfølgelig, ikke i noe tilfelle ikke vant til fast food sine barn. Det er forferdelig å se på som familier med barn i alderen 3-5 år marsjere mot McDonalds på "familie fast food." Blant annet kan misbruk av junk food på en så ung alder føre til underutvikling, sykdommer i nervesystemet av barnet, svekket immunsystem.
 Fast-food bør ikke erstatte et sunt kosthold du bli den eneste form for flukt fra sult. Prisen for anfall-lignende mat for høy - på spill sette din egen helse. Ta vare på den!  
Яндекс.Метрика