Kjønnshår lus (pediculosis)Kjønnshår lus - ganske interessante insekter. De har evnen til å overleve uten en master, dvs. uten hud og hår noen måneder, faller inn i en tilstand av suspendert animasjon. Også skam lus kan motstå trykk opp til 1, 3 kg overleve i fire dager under et lag av sand og trydtsatysantymetrovыm til to dager, en gang under vann. Men samtidig, hvis de uventet løsner fra kroppen, dør de veldig fort, etter å ha levd og tjuefire timer. Dette betyr at disse dyrene ikke tåler sult. I tillegg har de en tendens til å bevege seg, og når håret klamrer seg til hans død ikke fikk det. Denne rasen kjønnshår lus kan bare ved tilstrekkelig høy temperatur (+ 30-38 ° C).
Et annet interessant faktum er at lus ikke kan leve for alle mennesker, forskerne forklare det punktet ennå ikke. Men hvis "vert" virket insekt "velsmakende", kjønnshår lus raskt orientert i situasjonen og zachiplyayutsya tre meter på årsaks stedet for hår. Når du prøver å fjerne insekt fra sine hjem de er også svært aktiv og prøver sterkere fotfeste i balanse, fordi dette er vanligvis fjernes med bare en lus hår.
Intime lus: epidemi
Ifølge statistikk, i Europa og i USA, blir sykdommen epidemien, mens lider av det meste unge mennesker. I vårt land, om lag åtte prosent av befolkningen i store byer rammet kjønnshår lus.
Faktisk kan kjønnshår lus ikke beskrives utelukkende kjønnssykdom. Fordi kjønnshår lus overføres ikke bare gjennom seksuell kontakt, kan de bli smittet gjennom sengen eller undertøy, men også, i badstuer, sauna, svømmebasseng, solarier og så videre. Disse insektene foretrekker lyske - dette er fordi det er mange apokrinovyh kjertler som produserer svette med en bestemt lukt. Men de kan leve og i bena, armhulene, bagasjerommet, og hvis de prøver etsing av disse stedene, kan lusene flytter selv vegetasjonen på hodet (skjegg, øyevipper og værhår). Dette vil avhenge av mengden av vegetasjon på "master".
Hvordan gjenkjenne sykdommen

Diagnose "skam lice" er ganske vanskelig, da skam lus er den minste, de som ikke er større enn 1-3 mm, og de er festet direkte i bunnen av håret. Så, føler disse symptomene, kan du begynne å bli opprørt fordi du sannsynligvis lider av disse parasittene:

- Kløe. Etter kontakt med huden menneskelig lus injisere et stoff tynner ut blodet og fører til intens kløe.
- Spots. Når lus bosette seg på huden vises blå eller skyggefulle steder, er opp til en centimeter sin diameter, de raskt forsvinne. Disse små blødninger synes at kjønnshår lus injisere din hemmelige spyttkjertlene.
- Utseendet av mørke flekker på undertøy. Disse mørke punkt er produktets levetid lus.
- Rozchesy og blemmer. Det kløe fører til hva som kan vises røde blemmer, eksem og støt.
- De fleste insekter. Som gjenvekst av hår nits hevet over overflaten av huden, så for å se dem mye enklere. Dessuten er det på dette grunnlaget vi kan bestemme hvor lenge en person er en "master" kjønnshår lus.
Hvordan man skal håndtere kjønnshår lus
Tror ikke at ved å følge enkle regler for hygiene, kan du bli kvitt kjønnshår lus og luseegg - det hjelper ikke. Men vi skal ikke dvele ved en såkalt folk rettsmidler som for eksempel parafin. Moderne medisin tilbyr mange pålitelig og sikker måte.
Først må du barbere bort håret. Deretter behandle det berørte området en av rusmidler (xylen, nyttyforom, grå-rturnoy salve). Det foreslås også stoffet fenylbutazon, det gjør blodet giftig for parasitter.
I tillegg er det nødvendig å koke og nedre sengeklær med en oppløsning av natron, omtrent en halv time, er det nødvendig å drepe nit. Alle klær er best å stryke et varmt strykejern.  
HIV og AIDS: symptomer, diagnostisering, forebygging, behandlingHIV-infeksjon - En sakte utvikle sykdom som påvirker immunsystemet og forårsaker sin svekkelse. Ervervet immunsviktsyndrom (AIDS) kalles HIV-infeksjon i hvilken det er sekundære infeksjoner eller neoplastiske sykdommer forårsaket av redusert immunitet.
For første gang om hiv og aids snakke i begynnelsen av åttitallet av det tjuende århundre. I dag disse sykdommene er kjent med til et barn. Bakgrunnen for denne bråkete verden informasjonskampanje ble sprer sykdommer svært raskt, bokstavelig talt eksponentielt, og at riktig middel ikke ble funnet. Derfor avskrekke HIV-infeksjon og AIDS kan bare lært folk å unngå infeksjon med viruset.
I dag vet vi at HIV-infeksjon var i Vest-Afrika, og identifiserte symptomer på HIV, strukturen og sykdommens art, undersøkt ved overføring av viruset levedyktighet. Men til tross for alt dette, for å skape et effektivt legemiddel for behandling av AIDS og mislyktes. Statistikk spredningen av disse sykdommene bare uzhasayuscha: i dag mer enn femti millioner mennesker er smittet med HIV.
Første symptomene på HIV ble rapportert i 1978 i noen få mennesker i USA og Sverige (i homofile), Tanzania og Haiti (i heterofile). I 1983 ble Luc Montagnier, som arbeider ved Pasteur-instituttet i Frankrike, oppdaget humant immunsviktvirus (HIV), som er årsaken til AIDS.
Overføring av HIV
Det er flere måter å HIV-infeksjon:
- 70-80% virus overføres ved seksuell kontakt uten kondom;
- 5-10% av grunnen er deling av sprøyter, nåler og andre verktøy for injeksjon;
- 5-10% av personer smittet gjennom blodoverføring av infisert blod;
- Som i 5-10% av viruset overføres fra mor smittet med HIV til barnet;
- Mye mindre, men fortsatt kan få HIV ved å bruke ikke-sterile tatovering og
- Piercing, og bruker andre folks barbering enheter tannbørster.
HIV smitter gjennom blod, sæd, skjedesekret og morsmelk. Men på grunn av biologiske materialer som spytt, svette, tårer, urin, avføring, - risiko eksisterer. Årsaken er at for infeksjon med humant immunsviktvirus det krever en viss konsentrasjon, som for eksempel inneholdt i en dråpe blod som er plassert på tuppen av en synål. Men, til den samme mengden virus i spytt i form, trenger du fire liter.
Sykdommen og symptomer på HIV-
Det er kjent at virus ikke kan reprodusere på egenhånd. For å gjøre dette trenger de en levende celle der de satt sitt genetiske materiale, og så begynner det å lage virus. For hans gjengivelse av HIV-smitte ved hjelp av T-celler i immunforsvaret vårt, som jobbet en stund som en "fabrikk" utmattet og dø. Det er grunnen til AIDS er så farlig - tvinger det kroppen din til å jobbe mot oss.
Kroppen er avtagende. For mange år en person kan ikke engang gjette at han var alvorlig syk. Men etter en stund når viruset ødelagt mange immunceller begynner å vise symptomer på HIV, blir svak, sårbar kroppen, ikke kan motstå, selv de sykdommer som mennesker med normalt immun immunitet.
Identifisere AIDS kan være bare noen få år etter at HIV-smitte kom inn i kroppen, og det begynte å dukke opp symptomer på HIV. For eksempel, i de tidlige stadier av sykdommen vises candidiasis (trøske) i munnen, er det feber, svette om natten, diaré, herpes, respiratoriske sykdommer, vekttap.
Diagnosen AIDS

Perioden mellom infeksjon med viruset og fremveksten av HIV-antistoffer kalles "vinduet perioden". Det kan ta alt fra fem dager til tre måneder etter smitte. Deretter kan ved hjelp av immunfluorescens blodprøve for HIV, som er i en hvilken som helst sykehus (inkludert anonyme) påvise antistoffer mot viruset.
Hvis det blir funnet antistoffer i blodet, er resultatet betraktes som positiv. Men pass på å utføre en annen test. Bare etter å ha mottatt de andre positive resultat spesialist diagnoser AIDS. Denne informasjonen er strengt konfidensiell, ifølge folk i person som tok testen. Deretter immunolog eller kjønnssykdommer, basert på resultatene av analysen skal oppnevne behandling.
Behandling av HIV og AIDS
Det bør bemerkes at legemidlene som brukes til behandling av HIV, ikke dreper viruset, men bare blokkere den, gjør det umulig å proliferere og inhibere dets aktivitet. Dette øker antallet av immunceller. Bruken av begge stoffene kalles høyt 3-4 antiretroviral behandling. Slik behandling kan redusere mengden av virus i blodet. Dessverre er HIV-infeksjon fortsatt i kroppen.
Bli kvitt det helt mislykket fordi viruset er ikke bare i blodet, men også i lymfeknutene, og mange andre organer. Å vite at du er syk, kan du få betimelig medisinsk behandling og unngå alvorlige, livstruende komplikasjoner som kan oppstå hvis tiden ikke søke legehjelp.
Dersom en person med AIDS, noen av de sykdommer (slik som syfilis) blir behandlet noe forskjellig. Vær også oppmerksom på at når symptomene på HIV, er det viktig å overvåke immunstatus og andre viktige indikatorer for livet å være i stand til rettidig oppnevne nødvendig behandling av sykdom og dermed hindre utvikling av AIDS.
Ikke glem at enhver smittet person kan leve et langt liv. For å lette behandlingen er i hver by det er spesielle psykologiske sentre og krisetelefon, anonyme klinikker som er utviklet for å hjelpe mennesker smittet med humant immunsviktvirus.

HIV-infeksjon og AIDS

Mange frykter HIV-infeksjon i normale kontakter husholdning. Men det er ingenting å frykte, som så AIDS overføring. Men i tilfelle av intimitet skal definitivt huskeen rekke faktorer som bidrar til infeksjon med viruset:
- Andre seksuelt overførbare sykdommer (SOS), også kalt "gate for viruset" fordi de forårsaker magesår og betennelse i kjønnsorganene;
- Erosjon av livmorhalsen hos kvinner, noe som er farlig for både kvinner og menn. For det første - faren for erosjon, er at det er en "gateway" for virus; for den andre - i kvinner infisert med erosjon kan peeling celler fra livmorhalsen som inneholder virus;
- Trenger også å huske at analt samleie økt risiko for infeksjon med humant immunsviktvirus, siden det er en høy sannsynlighet microtraumas i området av anus og endetarm.
Til slutt må vi huske at for å unngå infeksjon med humant immunsviktvirus, og for å forhindre lavt immunforsvar, husk reglene for personlig sikkerhet i intime liv.
Яндекс.Метрика