Kronisk faryngitt: årsaker, symptomer og behandlinger

 Kronisk betennelse i halsen kalles svelget slimhinne. Denne sykdommen vises i folk som er under konstant påvirkning av negative faktorer som støv i produksjon av luft, røyk, alkohol, røyking. Kronisk faryngitt er delt inn i tre typer: atrofisk, hypertrofisk, katarr.
 Hva skyldes kronisk faryngitt?
 Årsakene grunn av noe som kan forårsake faryngitt og utvikling:
 - Inntak av virus og bakterier;
 - Rhinitt (kronisk purulent infeksjon i nesen);
 - Bihulebetennelse (infeksjon i bihulene)
 - Tonsillitt (infeksjon i halsen);
 - Karies tenner;
 - Brudd på nasal puste;
 - Sykdommer i urin og hjerte-systemer;
 - Lever, mage-tarmkanalen;
 - Tarm dysbiosis;
 - Mangel på vitaminer;
 - Stoffskiftesykdommer.
 Ofte kronisk faryngitt vises ikke uavhengige sykdom, men konsekvensen av sykdom i andre organer og kroppssystemer.
 Hvilke typer kronisk faryngitt er
 Atrofisk kronisk faryngitt er vist sammen med atrofi av neseslimhinnen. Dermed er det symptomer som:
 - Følelsen av å skrape og kløe i halsen;
 - Tørrhet;
 - Tørr hoste;
 - Smertefull svelge;
 - Raskt sliten stemme;
 - Sove om natten.
 Hvis man undersøker halsen, kan det sees at skallet bakveggen av bleke, tynnet, tørr og skinnende, som om det var dekket med et tynt lag av lakk. Det kan også være dekket med slim, som fryser klumper.
 I atrofisk faryngitt brukes kombinert behandling (lokal og generell behandling prosedyrer). Mer spesifikt, denne smøring hals jod-oppløsning, vann og skyll Glyserin, ved hjelp av olje eller alkalisk inhalering. Også behandle atrofisk faryngitt via aerosoler, redusere slimhinner, fuktighetsgivende og stimulere utskillelsen av kjertelceller.
 For den samlede virkningen foreskrevet biogene stimulatorer (aloe ekstrakt, morkake subkutant, vitamin B og A).
Kronisk faryngitt: årsaker, symptomer og behandlinger

 Hypertrofiske faryngitt og forkjølelse symptomer ligner:
 - Følelse av en klump i halsen;
 - Scratchy;
 - Hoste;
 - Smerter ved svelging;
 - Store mengder viskøse slimete stoffer (med hypertrofisk faryngitt). Det er den konstante ønske om å hoste kan være ledsaget av kvalme og oppkast.
 Slimhinnen i svelget ved slike faryngitt rød og tykner på det merket purulent sekresjon. På bakveggen er den utvidede gruppen follikler og tunge og himmel tyknet. I hypertrofisk faryngitt disse symptomene forekommer mer.
 Hvor å spandere?
 Behandle disse typene av faryngitt er nødvendig på sykehuset under tilsyn av en spesialist. Men du kan bidra til svært rask bedring, eliminere faktorer som påvirker utvikling og styrking av sykdom (dvs. bør slutte å røyke, drikke alkohol, hvis du er på jobb, følge trinnene åndedrettsvern).
 Også mye brukt i behandling av hypertrofiske og catarrhal faryngitt mottatt innånding av urter (salvie, kamille, eukalyptus) og alkalisk olje innånding.
 Spesielt effektive gurgle infusjoner av eik bark, salvie, kamille. På samme måte som ved behandling av atrofisk faryngitt, ved anvendelse av en løsning av jod og collargol. For en omfattende og bedre behandling foreskrevet medisiner som antiseptiske midler og anti-inflammatorisk handling, og homøopatiske midler.

Innånding med laryngittTap av stemmen er de mest typiske symptomer på betennelse i strupehodet, som i de fleste tilfeller, kalt laryngitt. Utviklingen av denne sykdommen kan utløse forskjellige mikroorganismer og bakterier, protozoer, virus og sopp selv. På samme laryngitt er ofte et resultat av akkumulering av mugg eller støv i rommet. I denne situasjon oppstår sykdommen som en allergisk reaksjon, og som oftest rammer barn er liten og middelaldrende.
Manifestasjoner av laryngitt, som alle andre betennelser er smerter, feber, blodgjennomstrømning, noe som ofte fører til hevelse i strupehodet. Det bør også huske at stemmen svikter (eller tap priser) er et tegn på hevelse eller skarp larynospazma som i sin tur kan ha svært alvorlige konsekvenser for pasienten. I denne situasjonen, umiddelbar ringer en lege - den eneste riktige avgjørelsen.
Behandling av laryngitt
I behandlingen av akutte tilstander bør brukes antihistaminer (fenkarol, suprastin og annet foreskrevet av en lege). For å redusere inflammatoriske responser skal brukes såkalte "tørr varme" eller forskjellige pakker, som anvendes ved behandling av angina barnet. En god behandling vil også være våt damp inhalasjon.
I behandling av sykdommer slik laryngitt, er meget godt virkende inhalert under hvilke par kan varme opp varme foring av strupehodet, som faller direkte på den. Rask anti-inflammatorisk og antimikrobiell effekt kan gi en rekke terapeutiske stoffer som utgjør væsker ynhalyrovanyya.
Det er imidlertid noen betydelige vanskeligheter som kan oppstå i behandling av barn laryngitt. For eksempel er det noen ganger vanskelig å regulere temperaturen av damp. Som et resultat - ekstremt varm damp kan forårsake betydelig skade, brenning med slimhinnen. Foruten vanlig (07:57 ganger om dagen) behandlinger for barn som det er ofte et problem. Rimelig i slike situasjoner er å bruke ultralyd eller kompresjons inhalatorer - nebulizers. Metoden bruker de er vesentlig forskjellig fra den tradisjonelle, noe som gir dem mange fordeler.
Preparater for inhalering

Som en del av innånding, leger som foreskrive når akutte tilstander eller allergisk ødem, alltid til stede vasokonstriktor, antihistamin, og slimløsende medikamenter:


- Slimløsende innånding.
 Oppløse brus skjeen (te) på 0, 5 liter. varmt vann og gjelder for innånding 3-4 ganger om dagen. Normal mat brus bidrar til å fjerne slim.
- Anti-inflammatorisk blanding. Trenger teskje salvie og kamille hvor mye. Hell kokende vann (valgfritt - bare vikle et varmt håndkle) og la det stå. Den resulterende blanding er stor som en anti-inflammatorisk og internt, og innånding.
- En annen effektiv innånding, har anti-inflammatorisk og beroligende egenskaper. Du må blande salvie (10 g urt i 1 ss. Kokende vann), johannesurt (5 s. 1 c. Kokende vann) og Viburnum bark avkok (5 g. Per cup). Den resulterende blandingen skal brukes til '50 per innånding.
Å behandle laryngitt gjennom disse prosedyrene kan trygt bruke en betydelig mengde urter. For denne tilnærmingen timian, sitronmelisse, mynte, anis, jordbær blader og solbær. Bruk av essensielle oljer er tillatt, men kun etter avtale legen din.
Når laryngitt bør betale stor oppmerksomhet til inhalasjon, som de gir best mulig positiv effekt og bør være bærebjelke i behandlingen.  
Hypotyreose symptomerTretthet, svekket hukommelse, metabolske, du skjønner, vi hører disse formuleringene mange ganger, og ikke engang tenke at slike forhold kan være et tegn på forekomst av hypotyreose.
Hva er hypotyreose
Av seg selv hypotyreose - er ikke en sykdom. Denne tilstanden er forårsaket av et brudd på skjoldbruskkjertelen, noe som fører til en nedgang i kroppen mengder av skjoldkjertelhormon. Som et resultat, er det en tilstand og som hypotyroidisme.
Det er preget av et svært ubehagelige symptomer som kan føre til svært alvorlige negative konsekvenser for mennesker. Dette er Hypotyreose er den vanligste formen for funksjonelle forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen, noe som bekreftes av studiene, vil du bli overrasket, men nesten én av ti kvinner i alderen over 65 har mange egenskaper ved den innledende fasen av overtredelsen skjoldbruskkjertelen. Men det skjer i mennesker i alle aldre, også barn. Det finnes ulike former for denne tilstanden, og jeg har ekstrem scene - myxedema hos voksne og kretenismen hos barn.
Årsaker til Hypotyreose
Hypotyreose har flere årsaker til sin opprinnelse - og medfødt og ervervet, og legene er delt inn i primær og sekundær.
Således kan årsaker til primær hypotyreoidisme skjule seg i skjoldbruskkjertelen, og at den patologiske prosesser, noe som fører til en reduksjon i hormonproduksjon. Årsaken til disse avvik kan være i skjoldbruskskader forårsaket av svikt i immunsystemet hos mennesker, noen skader kreftvev og dens skadelige virkninger på stråling, medikamenter, høye eller meget lave temperaturer, og til og med parasitter.
I tillegg kan primære hypotyreoidisme forårsake mangel på dette grunnleggende element for normal thyroid som jod. Faktisk, på grunn av sin lave inntak av - skjoldbruskkjertelen simpelthen ikke kan fungere fordi jod er en del av den kjemiske formel av hormoner.
Hvis vi snakker om måter å primær hypotyreose, da legene dele medfødt og ervervet banen.
Dermed er medfødt hypotyreose skyldes underutviklet skjoldbruskkjertelen eller fullstendig fravær av det. I dette tilfelle er selvfølgelig hennes hormoner faktisk er tilgjengelige. Det også arvelig hypotyreose når forstyrret absorpsjon av jod grunn av feil i de enzymene som er involvert i syntesen av hormoner.

En primær hypotyreoidisme kan oppstå:

- Når de utsettes for stråling;
- Behandlingen av skjoldbrusk radiojodterapi;
- Som et resultat av kirurgi for å fjerne skjoldbruskkjertelen;
- Etter å ha lidd skjoldbrusk sykdom, inkludert struma endemiske former, ledsaget av en reduksjon i sine funksjoner;
- Av en rekke medisiner, adrenal hormoner, betablokkere, narkotika litium, jod og vitamin A, selv - i tilfelle av en overdose.

Sekundær hypotyreoidisme er ofte forårsaket av patologiske prosesser som skjer i hypothalamus-hypofyse systemet i kroppen, som kontrollerer skjoldbruskkjertelen. Videre ofte tilblivelsen av disse lidelsene er fremdeles uklart.
De viktigste manifestasjoner av hypotyreose
Det viktigste og mest vanlige tegn på denne tilstanden - svakhet og konstant trøtthet. Det er lagt merke til at folk som lider av denne lidelsen, bare å våkne opp i morgen allerede trøtt og sliten. De klager over vedvarende smerte - og hode, ledd og muskler. Og på grunn av den ekstreme svelling og den resulterende kompresjon av nerver i hendene, spesielt i håndleddet, de ofte føler numne hender. I tillegg kan vev hevelse provosere lesjoner av ulike sanser, slik at pasientene kan se nedsatt syn og hørsel, ofte de kan også prikke. Lider av ødem og andre organer. Ja, hevelse av stemmebåndene resulterer ofte i heshet og dypere stemme, og hevelse i svelg og tunge fører til snorking.
Endre utseendet på pasienter, deres hår og negler er veldig tørr og svært skjør, hud - tørr og hoven.
Lavere og all menneskelig respons - både fysisk og psykisk, slik at pasientene er spredt og glemsom.
Men det farligste symptom - en kardiovaskulær sykdom. Denne tilstanden er betydelig redusert hjertefrekvens og ofte er det mindre enn 60 slag per minutt. Dette øker i betydelig grad den cholesterol som fører til aterosklerose, inkludert hjertet. Så vel som hans koronarsykdom, som er forårsaket av opphopning og avleiring av kolesterol plakk på veggene i blodårene, og som en konsekvens - forverring hjerte oksygenmetning. En av de viktigste symptomene på koronarsykdom er angina, som ofte manifesterer seg i skarp nok smerter i brystet, kortpustethet under aktiv gange og når trapper. Også aterosklerose kan forekomme, og såkalte "intermittent claudication", som også er forårsaket av utilstrekkelig opprettholdelse av muskel oksygen.
I tillegg, når slike brudd forekommer hos kvinner ofte krasjer menstruasjonssyklusen - eller menstruasjon kan bli veldig tung og langvarig, eller stoppe, og føre til ufruktbarhet.
Også en av de tegn på hypotyroidisme kan være blek eller svakt gulaktig farge av pasienten, noe som er forårsaket av anemi, som ofte ledsager denne tilstand og leverfunksjonsfeil. Generelt, lider alle fordøyelsessystemet, og dermed bremse fordøyelsesprosessen, er mat dårlig absorbert og fordøyd, som fører til hyppig forstoppelse og lidelser utlede funksjoner.
Til slutt, påvirker denne tilstanden negativt nervesystemet og den menneskelige psyke, så ofte det første tegnet på et slikt brudd er depresjon.  
Яндекс.Метрика