Lave hemoglobin årsakerFor å beskytte deg mot hyppige forkjølelser og unngå andre helsemessige problemer skal håndteres nyttig balansert ernæring. Det vet alle, men dessverre kan vi ikke alltid fullt middag, gi deg selv en sunn frokost, arbeid og ikke bli syk samtidig. Det burde se livsstil viser lav hemoglobin, noe som fører til svært vanskelig å etablere.


Risikoen for lav hemoglobin

Hvis du har lavt nivå av hemoglobin, til et presserende behov normalisere det. Samtidig er det nødvendig å finne årsaken til problemene. Molekylet av hemoglobin - en kombinasjon av jern og protein. Med sin ødeleggelse vises anemi, bedre kjent under dette navnet som "lav hemoglobin". Den skyldige kan være at smittsomme sykdommer, metabolske sykdommer. Ofte årsaken er mangel på jern eller oksygen. Det hemoglobinmolekyler gi oksygen til alle organer. Hvis den mangler, er kroppen ikke får nok næring.
Lav hemoglobin kan ikke fastsettes i utseende. Dette er den største faren problem. Symptomer kan ikke vises i lang tid eller fraværende. Det var først da hemoglobinnivået er redusert enda flere funksjoner blir mer synlig. Dette kan være kortpustethet, hjertebank, svimmelhet, ofte søvnig, generell tretthet. Disse symptomene ligner på kronisk utmattelsessyndrom. Kanskje sprekker lepper, alvorlig tørr hud, sprø negler, hår tap. Blek hud, som mange mener er den viktigste tegn på anemi er ikke avgjørende, da det kan være fysiologiske funksjon eller et tegn på andre sykdommer. Men blek eller blå lepper og ører, sannsynligvis et resultat av mangel på hemoglobin.
Årsaker til nedgang i hemoglobin
- Blødning, inkludert skjult. I det første tilfellet, kan det være synlige blødninger polimenoreya kvinner - tunge, lengre perioder, blødende tannkjøtt, hemorroider og blødning på grunn av skader og operasjoner. Sykdommer i mage-tarm-kanalen er en av årsakene til blod. I kvinnesykdommer (cyster på eggstokkene, livmor fibroids) snakke om slikt som psevdopotery blod. Dette fenomenet livmoren eller eggstokkene periodisk fylt med blod hemoglobin med senere konvertering til andre forbindelser og gradvis spredning.
- Prosesser som reduserer forventet levealder for erytrocytter eller ødelegge dem - arvelige sykdommer, infeksjonssykdommer.
- Donation.
En årsak til jernmangel - underernæring, som ikke er nok vitaminer og mineraler.
Hva gjør en lav hemoglobin

Asthenic- Svakhet, tretthet, tretthet, svimmelhet, rask puls, lavt blodtrykk.
Dystrofe- I de fleste tilfeller lav hemoglobin indikerer en mangel på jern i kroppen. Som et resultat av følgende effekter:
- sprø negler,
- Håravfall,
- Tørr hud, sprekker i munnvikene,
- Brudd på smak og lukt, noen ganger en person begynner å spise uspiselige stoffer - kritt, kull, land etc.
svak feber.
I den innledende fasen av de kliniske manifestasjoner er vanligvis mild, men i noen tilfeller er det ingen symptomer.
Lav hemoglobin som et tegn på sykdom
Mangel på hemoglobin er ofte ett av tegnene på visse sykdommer. Disse inkluderer:
- Kronisk hemoragisk jernmangelanemi - forskjellig blodtap,
- Fordøyelses anemi forårsaket av mangel på jern i dietten,
- Anemi under graviditet, amming, under vekst og modning som økt forbruk av jern
- Sykdommer som forstyrret prosessen med absorpsjon av jern og vitamin B12 - kronisk gastritt, enteritt, etter
- Fjerning av magesekken eller tynntarmen,
- sykdommer som skyldes forstyrrelser i immunsystemet når det er en død av røde blodceller - rheumatoid artritt,
- Lupus erythematosus, glomerulonephritis, etc.
- Langvarig infeksjoner,
- Parasittangrep,
- Ondartet blodsykdommer.
I 90% av tilfellene er årsaken til problemet er de første fire grupper av sykdommer.
Lav hemoglobin i svangerskapet
Dette problemet er veldig viktig. Barn og gravide mest utsatt sykdom. Reduksjon i hemoglobinnivå hos gravide kvinner er forårsaket av økt forbruk av jern og organer mor og foster. Det er viktig å sikre at regelmessig eksponering for frisk luft, i dette tilfellet, blir kroppen mer oksygen.
Mange lurer på hvorfor leger alltid bekymret om dette problemet. Det faktum at de indre organene trenger oksygen, og i store mengder. Med sin mangel er filtrert og aldring. I noen tilfeller, organer ikke lenger er fullt utføre sine funksjoner, siden de ikke har strøm. Men hovedproblemet er at mange byråer ikke har nerveender, og dermed kan ikke være syk. Faren kan sees bare når situasjonen blir kritisk.
Gravide kvinner hemoglobin avtar raskt som umiddelbart påvirker utviklingen av fosteret. Dette er spesielt farlig i første trimester av svangerskapet. Dette er en må-behandlet. Det er for denne inspeksjonen utføres før hver blodprøve. Hvis du ikke anser denne faktoren, vil ikke fosteret ikke får nok mat, stoppe eller sterkt bremse utviklingen av det. I en annen måte, det kalles hypoksi - barnet begynner å kvele, truende atrofi av muskler, sykdommer i nervesystemet.
Hvis en person har utilstrekkelig hemoglobinnivå kan inkontinens, på grunn av sterk muskelavslapning. Alle disse problemene er ikke bare forverre levetid, men også føre til alvorlige konsekvenser.
Hemoglobin kan økes ved hjelp av midler, som har en jern. Mat fullt kompensere mangelen umulig. Men spiser mat med høyt jern nødvendigvis gi et positivt resultat. Hvis hemoglobinnivået er normalt, bør du inkludere i ditt daglige kosthold jern produkter. Dette vil støtte helse og ernæring av kroppen.
Virkningene av lave nivåer av hemoglobin
Denne mangel på jern i kroppen blir forstyrret tilførselsceller med oksygen. Som et resultat av:
- Anemi,
- Immunity minsker sannsynligheten for infeksjoner er mye høyere
- Veksthemming og mental utvikling hos barn, økt tretthet, problemer med suksess,
- Følelsen av å konstant trøtthet hos voksne
- Alvorlige endringer i vev og organer,
- Øker risikoen for kardiomyopati. Hvis anemi ikke behandles, til kroppen gi seg fraværende
mengden av oksygen som gjør at hjertet arbeidsdobbelt belastning, noe som uunngåelig fører til hjertesvikt. Mengden av blod som strømmer gjennom hjertet øker. Dette fører til utvidelse av venstre ventrikkel hypertrofi og dens gradvis og til slutt fører til døden av en person,
- Det er hevelse av nedre ekstremiteter, økt leveren.
Spesielt hardt rammet av lav hemoglobin epitelvev, slimhinner i munn, mage-tarmkanalen og luftveier, hud. En grunn dermatitt, eksem og andre hudsykdommer - mangel på hemoglobin. Brudd på magen uunngåelig degraderer prosessen med absorpsjon av næringsstoffer. Tarminfeksjoner og akutt luftveissykdom kan forekomme dobbelt så ofte.
Mangel på hemoglobin påvirker nervesystemet. Som et resultat, gapet psykomotorisk utvikling av barn, uttømming av emosjonelle sfære dominert dårlig humør, irritabilitet, apati, tearfulness. På skolen redusert konsentrasjon, de fort lei. Også kan observeres reduksjon i trykket, hyppig svimmelhet, hjertebank. Barn under fem år vurderes som blodfattig hemoglobinnivå under 110 g / l hos voksne - under 120 g / l.
Å vite om kroppen din mangler jern eller hemoglobin normalt trenger hvert år for å donere blod for analyse. Dette vil tillate å påvise reduksjon i røde blodceller og endre sin form. Virkningene av lav hemoglobin er alvorlige og ofte tegn på andre sykdommer.
Å hindre de negative effektene av lav hemoglobin, anbefales det å spise mat rik på jern. Denne nyre, lever, tunge, bokhvete, bønner, erter, sopp, blåbær og sjokolade. Ett hundre gram av hver av disse produkter inneholder mer enn 4 mg jern. Også dette elementet rik biff, lam, hest, hirse, havregryn, pærer, epler, fiken, nøtter, spinat. Mer tilbøyelige til å bruke disse produktene for å øke hemoglobinnivået.  
Årsakene til anemiAnemi - en sykdom som årlig viser seg til tusenvis av mennesker over hele kloden. Det kan føre til alvorlige konsekvenser, slik at hver person vil være nyttig å vite hvilke faktorer som utløser sin utvikling, og hvordan du kan forhindre forekomsten.
Hva er anemi
Anemi - en tilstand av menneskekroppen, karakterisert ved at blodet signifikant redusert hemoglobin (eller røde blodceller). Typisk, anemi, jern vanligvis kalles, er en av de symptomer som tyder på en hvilken som helst sykdom. Den viktigste årsaken til symptomene på anemi - et lavt innhold av jern (Fe), vitamin B12 eller folat i kroppen.
Symptomene på anemi, viser tydelig sin tilstedeværelse kan betraktes som tretthet, blek hud uvanlig for deg, en tidligere ukjent kortpustethet, svakhet og kramper takykardi. Mangel på folsyre for anemi kan også forårsake stomatitt av munnen, prikking i beina og utseendet til gulaktig farge på huden.
De faktorene ved anemi
Svært ofte jernmangel voksne og barn føre en tøff diett med lavt jerninnhold, forårsaker selen mangel i kroppen. For anemi nok til å minimere innholdet i dietten av matvarer rike på jern. Dette nesten alle nøtter, de fleste belgfrukter, alle typer kjøtt dyr og fugler, inkludert innmat og lever, diverse fisk og sjømat, diverse frokostblandinger, urter og grønnsaker generelt, og egg. Også høyt jerninnhold i slike delikatesser som sjokolade, tørkede aprikoser, granatepler og granateple juice, fersken og persimmons. Økende antall produkter i kosten vil nesten helt sikkert tillate deg å unngå anemi.
Vitamin B12 ved normal sammentreff han produsert i kroppen av mikroorganismer i sin fordøyelseskanalen. Han fant også i tang, lever og nyrer. I anemi enkelt det å fylle ved å ta multivitaminer. Mangel på vitamin B12, kan forårsake anemi forårsaket i kroppen som forårsaker slik som Crohns sykdom, intestinal parasitter og virus immunsvikt. I dette tilfellet vil anemi bli kalt mehaoblastycheskoy, mens anemi forårsaket av faktorer slik som mangel på vitamin B12 og folinsyre, ifølge pernisiøs.
Folsyre (vitamin B9), er mangelen på noe som ofte er årsaken til anemi i store mengder som finnes i mange produkter fra de vi pleide å se på tabellen, det er nesten alle frukter og grønnsaker, særlig grønne (salater, kål, fennikel, persille, løvverk av forskjellige grønnsaker), noen kjøttprodukter og biprodukter, fisk (både marine og elv inkludert sjømat), melk og melkeprodukter. Det er veldig vanskelig å "tjene" anemi under normal mat.
Men koffein produkter som te, kaffe, coca-cola, sjokolade, energidrikker og barer, men hindre opptaket av jern og andre vitaminer fra mat, og ble dermed en av årsakene til anemi.
Den vanligste årsaken til anemi er ikke reduseres til en mangel på jern i de menneskelige diett produkter, og svekke evnen til å absorbere mineraler fra denne maten fortært. Dette kan forekomme for eksempel som et resultat av kirurgi for å fjerne en del av magesekken.
Men ofte jernmangel oppstår hos pasienter som har hatt betydelig blodtap som følge av alvorlige skader, operasjoner eller den vanligste fødselen. Noen ganger også som følger med anemi tunge menstruasjon, magesår og duodenalsår eller kreft i mage-tarmkanalen. Hyppig og anemi forårsaket av arvelige faktorer eller tilstedeværelse av overdreven fysisk aktivitet.
Det finnes også tilfeller hvor anemi hos legemet forårsaket av svært hurtig ødeleggelse av røde blodceller (anemi dette kalles hemolytisk), eller når benmargen produserer hemoglobin med nedsatt proteinstruktur. I dette tilfellet sigdcelleanemi gjenkjenne.
Hos barn, periodevis er anemi en indikasjon på at kroppen er infisert med parasitter eller ormer. Men dette er ikke uvanlig, med tanke på hvor mye tid barn bruker på vanlige gater og graving i sandkassen spille med nabolaget dyr, ofte glemme de grunnleggende reglene for hygiene og bli altfor risikoaverse anemi.
Behandling av anemi
Ved mistanke anemi i første omgang og vis dere til legen under besøket, prøv å huske kan være aktuelt for deg noen av årsakene til anemi er oppført i artikkelen. Dette vil redusere tiden du og legen din, og vil raskt identifisere kilden til problemet i form av anemi og dets metoder for fjerning.
Når diagnostisere anemi forårsaket av mangel i kroppen av vitamin eller sporstoffet vanligvis tildelt terapi ved å ta vitaminous narkotika. Men dette krever at legen innledning avviste alle mulige sykdommer som kan være årsaken til anemi. For eksempel, for å drive forskning i gastroenterologi prøvetaking biopsi for å utelukke mavesår eller onkologisk natur. Eller, hvis vi snakker om barn, gjør smøre å oppdage egg av ormer eller andre parasitter nærvær av spor, eventuelt oppnevne unge pasienter rett antelmintikum og eliminere årsaken til anemi.
Forebygging av anemi
For å beskytte deg selv og din familie fra risikoen for vitaminmangel og følge dette problemet i form av minst samme anemi bør fylle mest naturlig kosthold og nyttige produkter. La oss bare si, mye bedre og mer nyttig å bruke til frokost havregryn med melk enn chips med Coca-Cola til middag - et lite stykke godt kjøtt med salat i stedet for et pund kjøtt dumplings med majones. I alle fall, husk at omsorgen for din egen kropp - nøkkelen til et langt og sunt liv uten anemi.  
Яндекс.Метрика