Lever hemangiomaHemanhyomamy kalt godartet vaskulære svulster i myke vev og organer.
Hepatisk hemangioma mest vanlig, da dette bidrar til strukturelle trekk og sirkulasjon i kroppen. Oftest de oppstår ubemerket av sin eier, og kan aldri være i livet. Hvis imidlertid dannet en stor hemangioma størrelse, kan det bli revet og blødning skjema.
Årsaker
De eksakte årsakene er ukjent. Vanligvis er det en fødsel defekt fartøy - små årer i leveren, som er dannet som følge av utvidelsen av veven og fylling med blod. Ofte forekommer hos kvinner. De er vanligvis funnet forresten under en operasjon eller under ultralydundersøkelse.
Oftest cavernous hemangioma av leveren, det vil si, den består av mange hulrom i forskjellige størrelser, som en haug med druer. Hulrommene er adskilt av en tynn bindevevet septa. Inne i hulrommet er blodlegemer og plasma. Noen ganger på grunn av stagnasjon av blodet koagulerer der for å danne blodpropper som kan til slutt kaltsyfytsyrovatsya. Vanligvis vokser ut uten å ødelegge levervevet.
Symptomer på lever hemangiomer
Vanligvis symptomer på lever hemangiomer er fraværende og det kan være bare når du kommer til stor hemangioma.
Vanligvis krenket retten leverlapp, venstre sjelden påvirket. For store hemangiomer kan være kvalme og oppkast av galle, tegn på nedbrytning, gul hud og slimhinner, øke størrelsen av leveren.
Hvis hemangioma vokser, er det alltid en mulighet for å bryte den. Deretter indre blødninger kan oppstå med symptomer på "akutt abdomen". Symptomer på denne tilstanden - en skarp blekhet, magesmerter, manglende evne til å berøre, redusere trykket, svimmelhet og bevisstløshet.
En av komplikasjoner av hemangiomer kan være sin degenerasjon inn en ondartet svulst, men det skjer svært sjelden. Store hemangiomer kan komprimere gallegangene, så kan være sammenvoksninger og trombose.
Diagnose
Vanligvis hemangiomer er liten ulykke i undersøkelsene for andre grunner. Hvis noen deler av hemangiomer dynket med blod og trombyrovalys og deretter deponert salter, kan de bli detektert på røntgen. Vanligvis, for å avklare diagnosen utført MR eller CT av leveren.
Hjelpe bekrefte diagnosen og angiografi av leveren, som det vil bli sett å fylle tumor kontrast og akkumulering der.
Behandling av lever hemangiomer
Behandling av lever hemangioma kan variere etter størrelse. Hvis hemangioma liten, bare se på henne, spesielt hvis hun ikke viser seg og hindrer komplikasjoner. Vanligvis voksne hemangioma ikke vokser, og til slutt synker. For å behandle vist spesiell diett med sparsom av leveren, vanlig i leversykdom.
Hvis du har mistanke om en komplikasjon av det, selvfølgelig, drive og fjernet. Indikasjoner for kirurgi - hemangioma størrelse større enn 5 cm, stedet på overflaten av leveren, komprimering av omgivende vev, inkludert galleveier degenerasjon mistenkt tumor eller trombe ynfytsyrvanye.
Forfatter: Alain Paretska, barnelege
Crohns sykdom: symptomer, diagnostikk og behandlingsmetoderCrohns sykdom er kalt kronisk inflammasjon, som hovedsakelig påvirker fordøyelseskanalen. I prosessen kan være involvert noen av mage-tarmkanalen fra oropharynx til området av anus. Men oftest prosessen involvert i slutt deler av tynntarmen i ileum eller i kombinasjon med isolerte lesjoner i tykktarmen - den delen av tykktarmen og endetarmen.

Årsaker til Crohns sykdom

I dag den eksakte årsaken til Crohns sykdom er uklart. Ofte to hovedteorier sykdoms - en bakterieimmun teori og skade på veggene i tarmen. Crohns sykdom er ikke smittsom, og det kan ikke bli smittet. Hun har en liten genetisk predisposisjon arvelige faktorer.
Sykdommen disponert folk i alle aldre, men oftest Crohns sykdom hos barn og unge i alderen 13-16 til 40-45 år. Den vanligste er i de nordlige breddegrader. Har en familie karakter og tilnærmet lik fordeling av kjønn. Ofte Crohns sykdom er beskrevet i forbindelse med ulcerøs kolitt som lidelser. Sykdommen går en kronisk med perioder med forverring og remisjon mange ganger i mitt liv. Noen ganger remisjon varig i årevis.
Symptomer på Crohns sykdom
Tilstanden kan påvirke forskjellige deler av fordøyelsessystemet, fordi symptomene på Crohns sykdom kan variere sterkt i forskjellig alder og kjønn av pasienten.Det vanligste symptomet er:
- Smerter med kramper i magen,
- Diaré blandet med blod og slim
- Feber,
- Vekttap,
- Oppblåsthet.
Imidlertid kan alvorlighetsgrad og kombinasjonen av symptomer på Crohns sykdom være forskjellig. Kan delta på hele eller ett eller to av de ovennevnte symptomene.I tillegg kan det tyde på:
- Smerter i anus,
- Utslipp fra anus,
- Rektal abscess,
- Anal sprekker,
- Hudlesjonene perianal området,
- Problemer leddene.
Diagnostisering av Crohns sykdom
Første diagnosen er basert på data fra X-ray og endoskopi med å ta biter av materiale for biopsi. Disse metodene kan oppdage inflammatoriske lesjoner i flere områder av tarmen som er felles for alle lag av tarmveggen. I tillegg bekrefter inflammasjon tilstedeværelsen av et stort antall hvite blodceller i coprogram. Når diaré drive forskning på smittsomme natur utelukke lidelser.
Behandling av Crohns sykdom
Opprinnelig behandler Crohns sykdom konservativt, ved hjelp av ett eller flere rusmidler sammen, legge til rette for sykdommen og dens alvorlighetsgrad av symptomer. Bærebjelke i behandling av Crohns sykdom er kortikosteroider og anti-inflammatorisk, immunsuppressiv, antibiotika tiltredelse sekundær infeksjon. I alvorlige og utbredte lesjoner brukte kirurgiske behandlinger, som de er brukt i dannelsen av abscesser eller fistler, blødning, og perforering av tarmen.
Viktig ved Crohns sykdom er kosthold. Det bør være skånsom mot fordøyelsessystemet og består av hyppige måltider. Reduserer mengden av fett og karbohydrater, men mengden av protein økes. Det er også brukt i slanke matvarer beriket med kalsium.

Forfatter: Alain Paretska, barnelege
Hirschsprung sykdom: symptomer, årsaker og behandlingerHirschsprung sykdom (medfødt megakolon eller ahanhlyonarnыy) er forlengelsen av eller i det vesentlige hele området av colon, noe som skyldes mangel på funksjonell kolon på grunn av sin ahanhliozu, underutvikling nerve plexus. Det forekommer hos barn med en frekvens på 1 i 5000 nyfødte, gutter og fem ganger oftere enn jenter.
Årsaker
Årsaken til Hirschsprung sykdom hos barn er et brudd Mark ganglion celler fra sjette til åttende uke av svangerskapet og skadevirkninger på et senere tidspunkt når disse differensiert plexus. Gjennomsnittet blir ni til tolv uker. De tidligere negative faktorer som påvirker jo vanskeligere vil det bli skadet. Etter den åttende svangerskapsuke lesjoner påvirker synkende, sigmoid og endetarm, og etter den tiende uke bare isolert sigmoid. En viktig rolle for genetiske faktorer som hyppige i sykdom i familien. Sammen med genetiske, viktige miljøfaktorer, hypoksi, eksponering for kjemiske stoffer og stråling, virus.
Mekanismer for utvikling
Hirschsprung sykdom er det lite ganglieceller i nerve plexus i forskjellige deler av tykktarmen. Som et resultat av dette mister tarmen dens evne til normale kontraksjoner (peristaltikk). Det berørte området blir en slags barriere for passering av normal avføring. De begynner å hope seg opp over det berørte området, gradvis strekke tarm looper, noe som gir tilsvarende symptomer. Område ahanhliozu betydelig innsnevret sammenlignet med normale tarm og overgangssonen er i form av en trakt. Forut rektal skjema rektosyhmoydnaya, segmental, delsum og total.

Symptomer Hirschsprung

Hirschsprung sykdom symptomer avhenger av lengden av den berørte delen, det avhenger også av tid og tidlige kliniske manifestasjoner.I den klassiske bilde av sykdommen er det en triade av symptomer:
- Oppkast galle
- Forstoppelse
- En økning i magen.
I de første ukene av livet, er det vanligste symptomet av Hirschsprung sykdom hos barn forstoppelse. I korte segment ahanhliozu forsinkelse stolen ikke overstiger 2-3 dager og kan lett fjernes ved rensing klyster. Når uttrykt lesjoner utvikler seg fenomenet intestinal obstruksjon. Barnet fullammes forstoppelse nesten ikke det, synes kliniske symptomer som du skriver matvarer. Forstoppelse varer i 4 dager, og mer uavhengig stol uten enemas det er mindre og mindre, og gradvis akkumuleres uschilnyuyuchys avføringsform i den utvidede delen av tykktarmen fecal rusk "som kan sonde tumoren gjennom bukveggen. Et annet symptom på Hirschsprung sykdom er en konstant flatulens. Som sykdommen utvikler seg hos barn oppstår kronisk rus med anemi og feilernæring. I alvorlige tilfeller av intestinal obstruksjon oppstår fenomener som pasienter innlagt på Barnekirurgisk.
Diagnose
 Mistenkt Hirschsprung sykdom hos barn kan være sammen med sine foreldre gir konstant forstoppelse. Dessuten tilbringer paltsove rektal undersøkelse, selv for forstoppelse i noen dager gir et bilde av en tom rectum med økt sphincter. Er avgjørende diagnostisk røntgen med kontrast. I sjeldne tilfeller, biopsi av den berørte delen av tykktarmen.
Behandling
Hirschsprung sykdom kan herdes bare ved kirurgi. Gjennomsnittsalderen for Operations - et år eller to. Implementert komplett reseksjon av den syke tarmen. Etter operasjonen blir utført kosttilskudd korreksjon og normalisering av avføring. Vær gunstig.
Forfatter: Alain Paretska, barnelege  
Яндекс.Метрика