Leversykdom symptomerI moderne samfunn, hvor øl drikking er utbredt, nesten alle kjenner tegn på leversykdom, men ikke alltid ta hensyn til dem, glemme at før behandlingen startes og endret livsstil, jo mer gunstig prognose. Sykdommer i leveren - er først og fremst hepatitt og skrumplever.
Akutt hepatitt
Uttrykket "akutt hepatitt" bringer sammen en stor gruppe av inflammatorisk leversykdom forårsaket av forskjellige grunner. Den vanligste av dem - hepatitt. Det er to patogene virus infeksjon (A) og serum (B) hepatitt. Man kan skjelne deres inkubasjonsperioden, i det første tilfellet denne måneden, den andre - seks måneder. Akutt hepatitt patogener kan utløse tarminfeksjoner, enterovirus, Leptospira, noen tropiske parasitter, bakteriell infeksjon. I smittsomme, er akutt toksisk hepatitt forårsaket av - endogene giftstoffer som dannes med betydelige brannskader kroppen, toxemia av svangerskapet, alvorlige smittsomme sykdommer.
Symptomer på leversykdom
Det kliniske bilde av akutt hepatitt kan være forskjellig. I milde tilfeller oppstår det nesten asymptomatisk og oppdaget forresten under medisinsk undersøkelse. Vanligvis begynner leversykdom med predzheltushnogo periode og ledsaget av influensalignende symptomer. Innen to uker kommer klart icteric scenen.
Kliniske symptomer på toksisk hepatitt utvikler seg raskt, ofte i kombinasjon med andre tegn på hengivenhet. På grunn av mottak av bilirubin i tarmen stolen er lys og mørk urin.
Blant de eksterne manifestasjoner av leversykdom preget riper resulterer akkumulering i vev og blod gallesyrer. Nåværende symptomer som deprimert mental tilstand, irritabilitet, bradykardi, søvnløshet og andre symptomer på sykdommer i nervesystemet. På palpasjon oppdaget en svak økning i smerte og svak lever og milt. I alvorlige lesjoner i lever og utbredelsen av nekrotisk endrer dens størrelse kan reduseres.
Pasienter med diagnosen "giftig hepatitt" innlagt på forgiftning sentre. Obligatoriske tiltak for å fjerne giftstoffer fra kroppen, avgiftning terapi, dyetolechenye. Forebygging av leversykdom er underlagt sanitære og epidemiologiske reglene for personlig hygiene. Hvis fokus epidemier betydning profylaktisk administrasjon globulin hos barn og voksne som har kontakt med pasienter, reduserer det risikoen for leversykdom.
Kronisk hepatitt
Denne kronisk inflammatorisk leverskade, fibrose uttrykte moderat, hovedsakelig lever dolkovaya strukturen er bevart. Verdien for utviklingen av sykdommen er en virus epidemisk hepatitt eller serum, og tidligere leversykdom og galle-ekskretoriske system, utilstrekkelig og feilernæring, kronisk alkoholisme. Akutt hepatitt blir kronisk i 1-3 prosent av tilfellene.
Det er kronisk hepatitt, som oppstår mot tuberkulose, brucellose, sykdommer i fordøyelseskanalen og bindevev.
Leveren i kronisk hepatitt vanligvis økt i størrelse, det fortykket kapsel, og derfor ofte hvitaktig nyanse. På slutten av utviklingstrinn merket en betydelig fokale regenerative prosesser, noe som resulterer i leveren overflaten blir ru og fargerik.
Symptomer på kronisk hepatitt
Pasienter klager over smerter i leveren, raping, kvalme, tap av appetitt, oppblåsthet, dårlig toleranse fett, ustabil stol. Ofte merket svakhet, forverring funksjonshemming, unormale vasomotoriske symptomer. Omtrent en tredjedel av pasientene sett under inspeksjonen av gulsott, i de fleste tilfeller er det ikke veldig uttalt. Huden observert lever edderkopp årer, lever palmer.
Permanent symptom på kronisk hepatitt B - moderat økning i leveren. Sin skarp kant, plotnovatыy, moderat smertefull. I mange tilfeller har kronisk hepatitt B ikke forårsaker forstørrelse av milten.
Forebygging er forebygging av akutt hepatitt, deres tidlig oppdagelse og behandling, kampen mot alkoholisme, ekskludering av ulike forgiftninger.
Levercirrhose
Det er en progressiv kronisk leversykdom som rammet parenhma, stroma degenerasjon av kroppens celler. Det nodulær regenerering av levervev, bindevev utvikling, omstillings dolchatoy strukturer og vaskulær organ.
Utvikling av leversykdom i ulike land på grunn av kostvaner, epidemiologisk og noen andre faktorer. Skrumplever vanlig i land med varmt klima, mer vanlige hos menn i midten og alderdom.
I lang tid, var den viktigste årsaken til skrumplever anses kronisk alkoholisme. I dag, derimot, viste at effekten av underernæring, noe som resulterer i et underskudd på protein og vitaminer.
Symptomer på skrumplever

For pasienter med skrumplever preget av vekttap, løpe form det er skarp grad. Disse menneskene har en typisk Type: tynt ansikt med en grå fargetone i huden, lyse lepper og tunge, erytem zygomatic regionen, tynne lemmer, forstørret abdomen, årer, leg hevelse. Laget forårsaket av dårlig fordøyelse og proteinsyntese i leversykdom.
Blant de eksterne manifestasjoner merket gulsott. Blodprøve viser anemi, leukopeni, trombocytopeni, økt senkning. Nivået av bilirubin i cirrhose er stort sett bare i den siste fasen av sykdommen.
Pasienter klager over tretthet, ulike lidelser av bevissthet og atferd, ubehag i magen, endring i avføringen, hevelse, øke størrelsen på magen, blødning (nasal, gastrointestinale, aske), redusert sexlyst.
Cirrhose i leveren har en tendens til progresjon. Dette kan skje raskt og i flere år pasienten dør - aktiv progressiv skrumplever. Mulige vekslende perioder med forverring og remisjon når pasienten bedrer helsen, og mange kliniske indikatorer er tilnærmet normal. Tilstanden til leveren forsinket, og tegn på aktivitet er uttrykt implisitt. Remisjon kan være ganske lange perioder med forverring av sykdommen er ikke klart eller er sjeldne, vanligvis etter forstyrrelser i kosten eller alvorlige infeksjonssykdommer.
Det lever kompensert og dekompensert. I det første tilfellet av sykdommen kan oppstå med milde symptomer eller mangel på klager virker tilfeldig, laboratorieparametre også endret litt.
Leversykdom hos barn
Den patologi hos barn manifestere de samme symptomene som voksne, selv om det kan være ganske annerledes - arvelig sykdom, metabolsk syndrom, parasittiske angrep, giftige skade i virusinfeksjoner. Ved den minste tegn på leversykdom, bør foreldrene søke spesialisert medisinsk hjelp.  
Hepatitt C: symptomer, behandling, årsakerHepatitt C- En sykdom der leversykdom hepatitt når de kommer inn i menneskekroppen utvikler en av de mest alvorlige formene for zaboleavnyya. Denne sykdommen tilhører en gruppe hemokontaktnыh, dvs. overføring must for blod syk person kom inn i blodet, kan det også overføres seksuelt og gjennom.
Hvis midten av det 20. århundre var den viktigste årsaken til infeksjon medisinske prosedyrer som injeksjoner og blodoverføringer, nå i første omgang er det infeksjon i intravenøs bruk av narkotika. Dette skyldes det faktum at medisinske institusjoner byttet til engangs systemer for intravenøse injeksjoner og nektet flere sprøyter for injeksjoner. Donor blod pliktig testet for hepatitt B-virus i det.
De viktigste årsakene til hepatitt C er:
- Den eldste grunn Hepatitt C - er transfusjon av blod, ifølge ulike anslag på 0, 01 og 2% av givere i verden som lever med sykdommen, og ikke alltid oppdage - infisert blod kan komme inn i transfusjonstjenesten og bli introdusert frisk person. I dag er sannsynligheten for infeksjon av denne lille, men fremdeles gjenstår risiko, og jo flere transfusjoner ble produsert, jo høyere er sjansen for at det vil bli overført blod som inneholder viruset.
- Den vanligste middel for overføring er nå gjennomføringen av sprøytemisbrukere for å komme inn, blir de ofte produsert i uhygieniske forhold en sprøyte.
- En annen grunn Hepatitt C: viruset kan overføres ved seksuell kontakt, men sannsynligheten for dette er lav, øker infeksjonsrisikoen med tilstedeværelse av slimhinneskade, slik som erosive lesjoner i vagina, eller ved microtraumas under anal sex.
- Hepatitt B virus liten nok til å overvinne problemer uten placentabarrieren, dvs. fra blodet mor han kan komme inn i blodet til fosteret, så bli smittet med viruset, har en høy sjanse for å ha et barn er syk med hepatitt C. Når infeksjonen ikke ammer overføres.
Ovenfor er listet opp kun de vanligste metodene for infeksjon. Generelt skal det bemerkes at infeksjon kan forekomme som et resultat av eventuelle virus komme inn i blodet, for eksempel ved utførelse av en tatovering eller piercing nål nesterylnoy og andre invasive prosedyrer. Høy sjansene for infeksjon i helsearbeidere som utfører prosedyrer forbundet med blod i sykepleiere kirurger, etc. Omtrent 40% av veien infeksjon kan ikke etableres en pålitelig måte.
Patogenesen av sykdommen
Akutt hepatitt C
Sykdommen manifesterer seg bare etter slutten av inkubasjonsperioden, den varer i 2-26 uker, ved hvilket tidspunkt de viruskopier seg aktivt, påvirker alle cellene i leveren, sier legemet invasjonen og prøver å bekjempe den, forklarer fremkomsten av symptomer.

Sykdom før utseendet av gulsott i sin kurs som influensa. Sykdommen manifesterer seg:

- Fever;
- Hodepine;
- Generell svakhet, tretthet;
- Smerter i muskler og ledd;
- Det kan være blek rosa utslett.
Alvorlighetsgrad av symptomer gradvis øker, temperaturen stiger gradvis. Etter hvert er det kliniske bildet endrer seg.Det er følgende symptomer på hepatitt C:
- Fades appetitt;
- Å ha smerter i øvre høyre kvadrant;
- Kvalme, oppkast;
- Blir det mørkt urin (fargen på mørkt øl);
- Lettere avføring, til fullstendig misfarging (hvit avføring).
Klinisk er en økning i leveren, det begynner å dukke opp fra kanten av lysbuen, kan også øke størrelsen av milten. I den biokjemiske analyse av blod oppstår karakteristiske forandringer av leverskader, økt bilirubin, økt leverfunksjonsprøver bestemt. I blodet blir mulig å identifisere spesifikke markører av viral hepatitt. Etter utseendet på klinisk signifikant gulsott pasientens tilstand bedret seg noe.
Etter en stund symptomene kommer, kommer den såkalte fase remisjon. En av fem fullt igjen. Men 20% av folk observert hele forsvinningen av kliniske tegn på hepatitt C, mens det ikke er helt frisk, forblir viruset sovende celler, slike folk bli bærere av viruset. De selv ikke føler noen manifestasjoner av hepatitt, men deres blod er i stand til å infisere en frisk person.
I en rekke tilfeller av akutt hepatitt blir kronisk fase.

Kronisk hepatitt C

I omtrent 70% av mennesker med akutt hepatitt C, blir det kroniske.
Kronisk sykdom er mest farlig for kroppen av en infisert person. Typisk er følgende symptomer:
- Trøtthet;
- Svakhet, slapphet, atsenyzatsyya;
- Manglende evne til å utføre vanlig fysisk aktivitet.
Disse symptomene er uspesifikke, mange pasienter ikke ta hensyn til dem, med tanke på dem som følge av trøtthet eller stress.

På lignende måte kan andre symptomer:

- Kvalme;
- Magesmerter;
- Ledd og muskelsmerter;
- Forstyrrelse stol.
Med lang tid denne prosessen det er utseendet på kløe, gulsott, misfarging av urin (fargen på mørkt øl), begynner å blø fra mindre skader slimhinner, vises hud edderkopp årer.
Diagnostisering og behandling av hepatitt C
Den første diagnosen er gjort på poliklinisk terapeut, som mistenkt tilstedeværelse av akutt hepatitt, dirigerer pasienten å konsultere en smittsom sykdom. Hvis bekreftet diagnosen smittsom pasient er innlagt på sykehus i et sykehus, hvor han fikk riktig behandling. Kronisk hepatitt avtaler lege eller gastroenterolog Hepatology.
For endelig bekreftelse av diagnosen, er følgende instrumenter og laboratorie data:
1.Riven av blod alaninaminotransferase (ALAT) og alanynamynotraspeptydazы (AST). Disse enzymene er markører for cytolyse og skrider deres normale nivå er et tegn på massiv celledød i orhanzyme.
2. Nivået av bilirubin. Dette pigmentet er et nedbrytningsprodukt av hemoglobin og utskilles gjennom tarmen. Når du velger det gjennom tarmen avføring flekker i brunt, og ved høy konsentrasjon i blodet fører til gulsott. Økningen i konsentrasjonen i blodet indikerer manglende evne til leveren til å håndtere sine funksjoner.
3. identifisere spesifikke markører for hepatitt, evaluert tilstedeværelse og nivåer av spesifikke antistoffer (anti-HCV)
4. Utføre PCR (polymerase chain reaction) for direkte påvisning av RNA patogen.
5. Også båret ultralyd av leveren og abdominale organer, kanskje ta en biopsi av leveren.
Identifisere blod spesifikke antistoffer (anti-HCV) uten kliniske manifestasjoner, betyr at du er syk eller kronisk form av sykdommen eller er bærer av viruset. I en rekke tilfeller, kan falske positive reaksjoner, slik at den første påvisning av disse antistoffene er utført tar gjentas blod.
Kronisk sykdom er den farlig på grunn av det faktum at det utvikler seg i sin mest markerte morfologiske endringer i leveren, og til slutt den blir til cirrhose kan også utvikle leverkreft. Kombinasjonen av flere typer hepatitt forverres prognose. Behandling av hepatitt C, generelt, i likhet med behandlingen av hepatitt B, men fra den der er ingen spesifikk vaksine.
Målene for behandling:
- Minimer inflammatorisk leversykdom for å hindre skrumplever;
- For å redusere konsentrasjonen av virus eller fjerne den fra legemet.
European Association for Study of Liver utviklet de grunnleggende prinsippene for behandling av hepatitt C og oppfølging på dem. Underliggende alle regimer er interferon-alfa. Dette stoffet prdotvraschaet nye leverceller infisert med hepatitt B-virus.
Bruk av interferon forårsaker bivirkninger som ligner beruselse forkjølelse. I terapi stoffet bør jevnlig vurdere nivåer av spesifikke antistoffer i pasientens blod, er å evaluere effekten av behandlingen og bestemme den videre ledelse.
Anvendelsen av interferon-alfa garanterer ikke utvinning, men en slik behandling kan redusere risikoen for cirrhose og leverkreft. Effektiviteten av denne ordningen er betydelig forbedret når det kombineres med interferon rybaverynom positiv effekt oppnås i 40-60% av tilfellene.
Etter behandlingen pasienten er i kontinuerlig legetilsyn, gir regelmessig blod å vurdere biokjemiske og immunologiske parametere av kroppen for å rettidig oppsigelse av tilbakefall.  
Яндекс.Метрика