Lungekreft symptomerLett gi puste person. Gjennom dem, får kroppen oksygen som kreves for funksjonen av alle organer og systemer. Lungekreft - en alvorlig sykdom. Siden kroppen epitelet er det en ondartet svulst som kan produsere metastaser som påvirker andre organer. Sykdommen utvikler seg over tid og ofte vises ved senere tidspunkt.
Foreløpig Oncology Lung svært vanlig. Mer utsatt for sykdommen mann. Den mest sannsynlige utvikling av lungekreft i en alder av 50-60 år. Hvert år sykdommen dreper flere mennesker enn andre typer kreft.
Lungekreft og dets typene
Dette kreft har to varianter avhengig av celletype, og ikke små-småcellet lungekreft.
Den første typen er den farligste typen kreft. Det er preget av en skjult bevegelse, rask utvikling og metastasering. I denne formen for ugunstig vær - en fem-års overlevelse på mindre enn én prosent. Slik lungekreft utvikler hovedsakelig i hard-core røykere.
Ingen liten celle er mer vanlig og nesten 80 prosent av alle typer lungekreft. Utvikles langsomt og har tre undergrupper:

- Adenocarcinoma - en ondartet svulst natur, som oppstår fra celler slim
- Plateepitelcarcinom,
- Krupnoklechatыy kreft.

Avhengig av tumor isolert sentrale og perifere kreft. Den første ligger i det store bronkiene, vises før har karakteristiske symptomer. Den andre er dannet av små bronkier, er lengden og asymptomatisk. I de fleste tilfeller detektert av røntgen.
Lungekreft - de første tegnene
Den kraftige nedgangen i ytelse, konstant trøtthet, apati - alle disse tegn på folk ikke betaler oppmerksomhet, forklarer en tilstand av mangel på søvn og mangel på lang ferie. Så det er tegn til forkjølelse. Kanskje hoste, ubehag, plutselig temperaturøkning, som deretter forsvinner. Disse manifestasjoner er lik influensa, slik at folk ikke rush til en lege. Først etter flere måneder med denne tilstanden mannen blir til en spesialist, under den tredje etappen for å utvikle sykdommen, som er svært vanskelig å overvinne.
Det er viktig å kjenne de tidlige tegn på lungekreft. Først av alt, sykdommen forårsaker konstant hoste, tungpustethet lyd når puste, brystsmerter, harkane blod. Alt dette tyder på at svulsten vokser, sprer seg i lungevevet og omkringliggende organer. Noen ganger malignitet skade nerver, noe som resulterer i sterk smerte i skulderen, følelsen spredt over hele hånden. Mulig lammelse av stemmebåndene, noe som fører til heshet i stemmen. Dette er typiske symptomer på syndromet kalt Pankosta.
Når svulsten penetrerer veggen av spiserøret, utvikler dysfagi. Dersom svulsten blokkerer de større luftveier, lunger, får dette området en infeksjon som forårsaker lungebetennelse, abscess.
Skilt med metastaser
Med utviklingen av metastasering, deres fordeling i benet vises intens bensmerter. Metastase er manifestert nevrologiske symptomer: tåkesyn, muskelsvakhet, tap av følelse i visse områder, hodepine, kramper. Slik følelser bevis på metastatisk spredning til hjernen.
Uspesifikke symptomer
Disse symptomene observert raske uforklarlig vekttap, slapphet, tretthet. Disse tidlige tegn karakteristiske av kreft.
Den viktigste grunnen til at det er lungekreft - røyking. Risikoen for svulster avhenger av alderen på de røyker, røkt antall sigaretter per dag, røyke erfaring. Etter avvisningen av denne vanen, er sannsynligheten for lungekreft gradvis redusert.
Dødsfall av lungekreft er betydelig høyere enn andre former for kreft. Den første og andre trinn overlevelsesraten er 50 prosent, på et senere tidspunkt - ikke mer enn 25 prosent.
Når diagnostisert med lungekreft bør ikke få panikk. Moderne medisin bruker hele spekteret av behandlinger: kjemoterapi, strålebehandling, kirurgi karakter. Suksessen til behandling avhenger av stadium av sykdommen. Det er derfor viktig å regelmessig gjennomgå røntgenundersøkelse av brystet og lungene, om nødvendig, for å umiddelbart begynne behandlingen.  
Symptomer på blodkreftBlodkreft - en kreft som utvikler seg på grunn mutasjon av benmargceller og påfølgende fortrenger dem friske hjernevevet. Redusere antall friske celler hematopoiesen forårsaker typiske tegn på blodkreft, cytopeni - reduksjon av hvite blodceller eller blodplater, anemi, mottakelighet for blødning.
Tumorceller er i stand til å spre seg i kroppen, skade organer og lymfeknuter. I de senere stadier av kreftmetastaser påvirker leveren og milten og andre organer. En grunn for mutasjon av hematopoetiske celler - den kreftfremkallende effekt av ioniserende stråling.
Symptomer på blodkreft
I den innledende fasen av sykdommen forekommer nesten asymptomatisk. Blant de tidligste manifestasjoner observerte somatiske symptomer: tretthet, døsighet eller søvnløshet, dårlig hukommelse. Tegn på blodkreft inkluderer dårlig sårtilheling, blir de ofte fester. Pasienter med leukemi ofte blek, med skygger under øynene, klaget over neseblødning, hyppige forkjølelser og andre infeksjoner. Symptomer på blodkreft er også lavgradig feber, klumper, og milt og lever. Tegn på sykdommen er resultatene av blodprøver.
Blood Cancer Diagnosis
For startere utføres samlet og detaljert analyse av blod. Kreft symptomer kan reduserte nivåer av blodplater, hvite blodlegemer, hemoglobin og blod unseasoned nærvær av blastceller.
Formen av sykdommen avhenger av type av bloddannende celler som har gjennomgått endringer. Det er bestemt av den siste fasen av diagnose - benmargsbiopsi. Typisk blir mykt vevsprøve tatt fra bekkenbenet. Brystet X-ray, computertomografi av hodet og magen hjelp identifisere områder spredt metastaser av blod.
Blodkreft og sin form
Det er to former av sykdommen: akutt og kronisk leukemi.
I den akutte formen merket overflod av umodne celler som forstyrrer normal bloddannelse. Den viktigste symptomet er kronisk form - et stort antall granulocytter eller granulære leukocytter, erstatte friske celler.
Enhver form for kreft - en egen sykdom. Akutt kreft kan gå inn i en kronisk form for leukemi, og kronisk form kan være akutt.
Scenen blodkreft
I den akutte form av leukemi, er det flere trinn av blodkreft. Den innledende fasen av sykdommen - dette er normal eller ubetydelig endrede parametere av blod, den generell svekkelse av helsen, forverring av kroniske infeksjoner. Sykdommen diagnostiseres på et tidlig stadium bare i ettertid, da det allerede i neste fase.
I den ekspanderte stadium klart synlige endringer er observert i blodet. Efter behandling oppnås en remisjonsperiode, i hvilken blastceller i blodet er fraværende i fem år, eller sluttstadiet blod kreft som er karakterisert ved fullstendig inhibering av hematopoiesis system.
I den kroniske form av sykdommen stadium har sine egne detaljer. I utgangspunktet ingen ytre symptomer, ofte uhell sykdom diagnostisert under inspeksjonen eller under blodprøver på grunn av andre sykdommer. På dette stadiet, antall granulære leukocytter økte sitt overskudd er fjernet ved hjelp leykoforeza, sykdom kan vare i mange år.
I den andre fasen dannes sekundære tumorer. På samme tid å øke antall hematopoietiske blastceller, så kommer den mest vanskelige fasen, hvor mulige komplikasjoner som generalisert lymfeknute, en betydelig økning i milten og leveren.
Leukemi hos barn
Barn ofte observert akutt lymfatisk leukemi. Dette er 80 prosent av alle diagnostiserte tilfeller av blodkreft. Den hyppigst observert i leukemi pasienter fra to til fem år. En høyere sannsynlighet for kreft - hos barn med kromosomforstyrrelser, samt utsatt for stråling i utero eller i barndom.
Behandling av blodkreft
Den primære metoden for behandling - kjemoterapi cytotoksiske legemidler. Gjennomsnittlig varighet på to år seks måneder på sykehuset og fortsette poliklinisk behandling. Den innledende fasen blodkreft - den mest krevende perioden av behandlingen. De første ukene av pågående pasient intravenøs væske. Når svulsten begynner å gå i oppløsning, forutsatt at etterfylling av blodplater og røde blodceller donert blod. Hele perioden av behandling på et sykehus krever strenge sanitær regime av fullstendig isolasjon av pasienten fra kontakt med omverdenen. Dette er på grunn av manglende immunbeskyttelse av pasienten som et resultat av massedestruksjons leukocytter.
I remisjon primære målet for behandling - konsolidering av resultater. Hvis det er nødvendig, restitusjonsperiode etter en pasient gjennomgår radioterapi region av hjernen. Ved tilbakefall reiser spørsmålet om henvisning til benmargstransplantasjon.
Hos barn, er behandling av prognose blodkreft gunstigere: leukemi vellykket behandlet mer enn sytti prosent av tilfellene. Positivt påvirke utfallet tidlig diagnose, liten tumorstørrelse, lymfeknute lesjon minimum.  
Gonoré hos kvinner og menn. Årsaker, behandling, symptomer på gonoréBetegnelsen "gonoré" refererer til sykdommer av smittsomme karakter som påvirker slimhinnene, hovedsakelig - av human urogenitale system. Den utløsende agent er bakterien Neisseria gonorrhoeae, eller gonococcus. Blant de alvorlige virkningene av sykdommen bør kalles kvinnelig infertilitet.
Behandling av seksuelt overførbare sykdommer, er gonoré overføres fra en smittet person til et sunt gjennom seksuell kontakt av noe slag: tradisjonelle (vaginal), anal eller oral sex skjema. Det er også mulig vertikal overføring fra mor til barn pasient i barsel.
Distributør av infeksjon er en syk person, uavhengig av om han har symptomer, og hvor lenge smitten skjedde Neisseria gonorrhoeae. Den eneste måten å slutte å være infisert bærer av sykdommen - få riktig behandling.
Folk som holder seg edru fra gonoré og helt kurert, er ikke immune mot re-infeksjon, seksuell kontakt med en bærer av sykdommen er sannsynlig å skje infeksjon.
Kvinner smittet med gonococcus, herved appellere til medisinske fagfolk sjeldnere enn menn. Kanskje dette er på grunn av ulike sykdomsforløpet: menn raskt klart individuelle symptomer som leverer bekymring som fører til et besøk til legen. Gonoré hos kvinner utvikler ofte ubemerket fordi infeksjon hindrer eksterne kliniske manifestasjoner; diagnose ofte oppstår bare under rutinemessig inspeksjon av kvinner som seksualpartnere infiserte menn. Samozvernennya kvinner til legen er vanligvis forårsaket av utvikling av komplikasjoner av sykdommen. I denne forbindelse, en stor del av screening (regelmessige kontroller spesialisert) kvinner som er i faresonen når det gjelder gonoré infeksjon.
I den mannlige kroppen gonococcus går oftest gjennom urinrøret. Folk som strengt holder seg til overholdelse av personlig hygiene og forebygging av seksuelt overførbare sykdommer, mindre risiko for infeksjon: den første 2 timer Neisseria gonorrhoeae er poenget med implementering og kan elimineres. Komme på slimhinnene i fremre urethra området, gonokokker begynne aktiv forplantning; spredning av bakterier er ikke bare på overflaten av slimhinnen, gonokokker trenge inn i bindevevet i gapene mellom epitelceller, implementert i mange kreft i urinrøret, intervallene mellom stoffelementer (hull). Med inntrengning av smitte inn på baksiden av urinrøret truet nederlag er paret sædblærene, prostata, эpydydymys (bitestikkel).
Varigheten av inkubasjonsperioden for gonoré er vanligvis 3-5 dager, men mulige variasjoner vidt; fra 24 timer til 15 dager.
Kliniske symptomer på gonoré
Diagnostisering av kjønnssykdom er komplisert av det faktum at kliniske symptomer ikke kan vises (særlig hos kvinnelige pasienter), eller det oppstår en måned eller mer etter datoen for infeksjon. Asymptomatisk sykdom kan vare så lenge som patologiske prosesser er utvidet til hele kroppen.
Symptomene på gonoré hos kvinner
Symptomer på gonococcal infeksjon hos kvinner i den innledende fasen av sykdommen er vanligvis nesten ikke uttrykt; små skjermer lett forveksles med manifestasjon av noen annen smittsom sykdom som rammer vaginal eller blære.
Kjente symptomer på gonoré hos kvinner:
- Hyppig vannlating, smertefull deurynatsyya;
- Ikke karakteristisk for friske kvinner med vaginal utslipp;
- Vaginal blødning oppstår gjennom seksuell kontakt eller mellom perioder;
- Vedvarende kløing i området for de ytre genitalia;
- Svikt i menstruasjons grafikk (Menstruasjon);
- Smerter i magen;
- Stabil tretthet, febrilsk tilstand;
- Hevelse av Bartholinske kjertler (plassert på hver side av skjedeinngangen), deres smerte;
- Smerter under vaginal seksuell kontakt;
- Av og til - sår hals, rødhet i bindehinnen.
Symptomer på gonoré hos menn
Løpet av gonoré hos menn er ofte preget av en lys, tidlige symptomer som årsak til gutter til å søke medisinsk hjelp. Men det finnes tilfeller slettede former av sykdommen hos menn når symptomene på gonoré er ikke klart eller fraværende; slike pasienter er spesielt farlig når det gjelder videre spredning av smitte, føles sunt personen, inngå seksuelle relasjoner, og kan uforvarende infisere partnere.
Symptomer på gonoré hos menn kan omfatte:
- Ikke karakteristisk utflod fra penis hodet; først de kan være fargeløs eller melk, deretter ta
- Gul og kremet tekstur, noen ganger blodig;
- Hyppig deurynatsyya med smerter som følger prosessen;
- Kløe rundt anus, utslipp fra anus, lett blødning;
- I noen, svært sjeldne tilfeller, er det en sår hals og konjunktivitt.
I tilfelle av infeksjon utenfor kjønnsorganene (DGI eller disseminert infeksjon honokokkova), kan pasienten oppleve følgende symptomer på gonoré som utslett, smerter og betennelser i ledd og sener.
Fremgangsmåter for behandling av gonoré
Med rettidig behandling for medisinsk behandling (før utviklingen av alvorlige komplikasjoner), kan gonoré kureres ganske enkelt og ikke skaper problemer i fremtiden. Lansert infeksjon kan føre til alvorlige helseproblemer.
Hvordan å behandle gonoré infeksjon i grunnskolen
For å behandle gonoré kreves antibiotikabehandling. Kurset anbefales å forskrive antibiotika:
personer med diagnosen "gonoré" etablert på grunnlag av klinisk analyse;
alle de intim kontakt med pasienter med gonoré i de siste 60 dager, uavhengig av hvor det var seksuell kontakt (inkludert bruk av kondom), og eksisterende symptomer på gonorrhea;
barn født fra en infisert mor.
For vellykket behandling av gonoré hos menn og kvinner bør følge grunnleggende retningslinjer:
Hvis en antibiotikakur som består av mer enn én dose, ta medisinen i henhold til tidsplanen satt av legen din; hoppe medisiner kan negere alle anstrengelser for å kurere sykdommen.
Ikke inngå et intimt forhold mens du deg selv og din seksuelle partner ikke vil passere hele kurset av behandling, hvis noen av dere ikke blir behandlet på riktig måte, kan re-infeksjon.
Dersom legen har forskrevet en enkelt dose av antibiotika narkotika, ikke å engasjere seg i sex, minst, en uke etter å ha tatt antibiotika.
På ethvert samleie, bruker kondom for å redusere risikoen for seksuelt overførbare sykdommer.

Hva hvis behandlingen ikke returnerer noen resultater

Hvis du har gjennomført en full løpet av behandling for gonoré og forbedring har ikke skjedd, og tegn på gonoré forble - kanskje var det en re-infeksjon, eller ble feilaktig valgt terapeutisk metode. Merk at enkelte stammer av Neisseria gonorrhoeae kan være motstandsdyktig mot tradisjonelle antibiotika narkotika. I dette tilfelle er selvfølgelig imot disse stoffene ikke vil gi terapeutisk effekt.
I tilsynelatende ineffektivitet av dekket behandling av gonoré hos kvinner eller menn, bør gjennomgås på nytt pasienten og finne ut hvordan kulturen av bakterier som er tilstede i kroppen er motstandsdyktig mot antibiotika forskrevet til deg. En positiv respons, vil legen forskrive antibiotika inntak av andre rusmidler.
Informasjon til ettertanke
Den beste måten å unngå smitte gonococcus, både primær og re - ikke engasjere seg i seksuelle relasjoner med partnere som er smittet med Neisseria gonorrhoeae, behandlet for gonoré eller sannsynlig å være bærere av infeksjonen.
Gonoré hos kvinner og menn ofte er "parret" med klamydia fordi antibiotika effektivt lindre klamydia, vil ikke være overflødig.
Den mest alvorlige komplikasjon forårsaket av gonoré - er fremveksten av betennelse i bekkenet organer, eller PID. Disse sykdommene kan forårsake irreversibel infertilitet (spesielt hvis symptomene på gonoré hos kvinner ikke klarer å ha blitt anerkjent og ubehandlede pasienter), svangerskap utenfor livmoren, eller kroniske bekkensmerter. Jo før behandlingen begynner gonoré, desto lavere er risikoen for å utvikle PID.
Hvis gonoré lansert og utviklet DRI (honokokkova disseminert infeksjon), de fleste pasienter må behandles i sykehus ved hjelp av intravenøs eller intramuskulære antibiotika.

Vilkår fullstendig behandling av gonokokkinfeksjon

Ofte opportunt og bestått et kurs av antibiotika fører til en kur gonoré uten bivirkninger. De forårsake alvorlige komplikasjoner er neglisjert sykdommer.
For å unngå helseproblemer i fremtiden, med en diagnose gonoré bør du:
- Fullt gjennomgå medisinsk selvfølgelig strengt å overholde medisinske resepter for å behandle gonoré. Når avbrutt eller uregelmessig selvfølgelig ta narkotika, vil infeksjonen nezalikovanoyu.
- Ikke delta i seksuelle relasjoner i løpet av antibiotikabehandling; Hvis du har enkelt dose av antibiotika - avstå fra sex en uke.
- Lagersalg sin seksuelle partner om behovet for å få testet og behandlet, blir til og med ytre tegn på gonoré ikke observert.
- Hvis du er i slutten av behandlingen bevart eller restaurert gonoré symptomer, la legen din som vil foreskrive ytterligere tester eller foreskrive andre antibiotika narkotika.
Noen ganger nyheten om gonococcus infeksjon hos mennesker fører til depresjon, nervøse lidelser, fremveksten av negative holdninger til sex. I dette tilfellet vil du terapeut eller rådgiver-trening i støttegruppen for seksuelt overførbare sykdommer som overføres.  
Яндекс.Метрика