Lymfocytter økte
 Hvis du finner forhøyede blod lymfocytter, er det viktig å finne ut årsaken til situasjonen, da slike endringer kan være reaksjon på noen ytre påvirkning eller malignitet. Videre har behovet for å finne årsaken så snart som mulig hvis ondartede lymfocytter økte på grunn av prosess, forsinkelsen kan ikke.
 Hva lymphocytosis?
 Lymfocytose kalles økende antall lymfocytter i blodet. I normal blodprøve WBC relative resultatet. Og å bestemme antall lymfocytter laboratoriet produsere enkelt regnestykke: den absolutte antall lymfocytter er det totale antall leukocytter, multiplisert med prosentandelen av lymfocytter og divideres med 100. Resultatet er det ønskede antall celler pr volumenhet av blod.
 Den viktigste rollen til lymfocytter er å utvikle antistoffer og rettidig regulering av andre celler som er ansvarlig for aktiviteten av immunsystemet. Enkelt sagt, de slåss med fremmede og skadelige organer som kommer inn i kroppen. Diagnose lymphocytosis satt i overkant av grensene som tilbys av både barn og voksne.
 Lymphocytosis hos barn
 Dersom barnet har økt lymfocytter i blodet, kan det indikere tilstedeværelse av ulike sykdommer, som kan identifisere en kompetent ekspert. Det kan være vannkopper, herpes, malaria, kikhoste, meslinger, hepatitt, leukemi eller anemi. Barn som lider av astma, observert ofte økning i lymfocytter. I alle fall bør konsultere en erfaren lege som riktig kan identifisere hvilken type lymphocytosis, basert på resultatene fra en omfattende undersøkelse. Hos pediatriske pasienter lymphocytosis er delt inn i to typer: relative og absolutte.
 I absolutte lymphocytosis som nevnt ovenfor er smittsomme sykdommer, og med en slektning, ofte, influensa, kroniske inflammatoriske prosesser eller SARS. Men det mest forferdelige sykdommen, som frykter ikke bare foreldre, men legene har leukemi. I hovedsak er dette tilstrekkelig modning av lymfocytter, noe som resulterer i en markert økning i deres. Leukemi vises vanligvis hos barn med svekket immunforsvar og eksisterende alvorlige forstyrrelser i kroppen. Derfor, for en endelig dom av en blodprøve er ikke nok. Det er nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse, der en lege kan gjøre riktig.
 Lymphocytosis hos voksne
 Vanligvis lymphocytosis hos voksne påvist ved rutine blodprøve. Som med barn, voksne økt antall lymfocytter som detekteres av aggressive påvirkninger kom inn i kroppen av infeksjon (kikhoste, mononukleose, etc.), men en voksen person kan være kronisk lymfatisk leukemi. For å finne ut den eksakte årsaken kan være å gjøre en rekke spørreundersøkelser:
 - Gjentatte blodprøver, som en isolert hendelse ikke nok til å fastslå diagnosen;
 - Vanligvis leger foreskrive ekstra laboratoriestudier for å avklare eksisterende forutsetninger;
 - Annet enn det som anbefales radiografiske studier av brystet, cytologisk og histologisk analyse av benmarg og computertomografi.
 Bare hematologist kan mistenke systemisk blodsykdom (lymfom, en sykdom Franklin lymfatisk leukemi), infeksjoner (toksoplasmose, røde hunder, herpes, cytomegalovirus og hiv, SARS), forgiftning av arsen, bly, karbondisulfid eller tetraэlorэtanom. En lignende effekt ble observert ved bruk av narkotiske analgetika, levodopa, fenytoin og valproinsyre.
 Normale lymfocytter (referanseverdier for barn og voksne)
 Lymfocytter utgjør omtrent 25 - 40 prosent av det totale antall leukocytter. Men alltid husker på at endringen i prosent av lymfocytter og andre hvite blodceller av forskjellige typer kan være på grunn av økning eller reduksjon i disse artene. Derfor er beregningen alltid tar hensyn til det absolutte antall av andre celler. Avhengig av alder av normale lymfocytter er:
 [Quote] 15 til 30% av nyfødte;
 22-55% hos barn opp til to ukers alder;
 45-70% hos spedbarn;
 37-60% av barn fra en til to;
 33-55% hos barn fra to til fem år;
 30 til 50% av førskolebarn og første klasse elever;
 30 til 50% hos barn åtte år;
 30-46% hos barn i alderen 9-11 år;
 30 til 45% hos ungdom;
 20 til 40% hos voksne.  
Hva de skal gjøre med brannskader
 Hver av oss minst en gang i sitt liv møtt med ulike brannskader. Ifølge statistikk, oftere, hjemmetjenesten folk får som følge av kontakt med varmt vann, damp, varm olje og husholdningsapparater. Derfor bør alle vite hva de skal gjøre med den omsorg og hvordan å gi førstehjelp til den skadde.
 Klassifisering av brannskader
 Ved første grads forbrenning til oppstår det berørte området rødhet, en liten hevelse og svie og smerte. Men etter et par dager alt går, og på stedet omsorg vises litt merkbar pigment i huden.
 Andre grad brenner ledsaget rødlig overflaten av huden og utseendet på blemmer som er fylt med væske og har evnen til å sprekke. Fullstendig helbredelse av huden brenner andre grad er to uker etter brannskader.
 Tredje grads forbrenning er mer alvorlige. I dette tilfelle oppstår ødeleggelse av huden nesten i hele sin dybde. Hvis bobler ikke vises i alle brent hud dannet en skorpe, og senere dannet en dyp sår.
 Burns fjerde etappen, vanligvis resulterer i forkulling berørte huden. Som et resultat ødelegges ikke bare huden, men også subkutant vev og med ben.
 Tegn på omsorg
 De første tegn på brannskader er:
 - En overfladisk brenne og første grads forbrenning oppstår den berørte delen av huden rødhet og smerte;
 - Med mer komplekse brannsår dannet blemmer med klar væske;
 - Skade absolutt alle lag av huden krever intervensjon spesialister. Noen ganger sykehuskostnader, og i noen tilfeller behovet for hudtransplantasjon.
 Ting å gjøre i kokende vann brannsår
 Noen av de vanligste brannskader - brenner det med kokende vann. Slik at alle bør vite hvordan man skal oppføre seg i en slik situasjon.
 1. Det første du må stoppe panikk og ta av seg klærne, som fikk varmt vann.
 2. Det neste trinnet er definisjonen av grads forbrenning. Hvor brent 10% av kroppen (hånd mann - er én prosent), vil du absolutt trenger å kontakte sykehuset for en kvalifisert hjelp.
 3. For å behandle en brenne, bør du bruke salver eller spray, antall apotek som i dag er svært høy.
 4. Når forbrennings hender, bør den være plassert i en noe forhøyet stilling. Dette er nødvendig for å redusere dannelsen av ødem.
 5. Hvis du brenner den første eller andre grad brenne den på et sted kan du sette en ren klut eller bandasje dynket i kaldt vann og endre det med jevne mellomrom. Legg merke til at avkjøling av brennflate ved hjelp av kaldt vann kan bli gjort kun når de lagres integriteten av huden.
 Det viktigste for brannsår varmt vann - er i alle fall ikke pierce ha blemmer. Denne prosedyren kan bare gjøres av fagfolk, dvs. leger.
 Hva de skal gjøre med brannskader ferje
 Når dampen brenner, men som med alle andre omsorg, hvis de er skadet mer enn 10% av menneskelig hud bør umiddelbart ta kontakt med sykehuset. Førstehjelp for slik omsorg blir betraktet kjøling de berørte stedene kaldt vann, snø (men unntatt friksjon) eller kalde omslag. Pre klær må fjernes fra skadestedet.
 Med slik behandling er strengt forbudt:
 - Håndtak brenne noen olje;
 - Opplyse brenne blemmer;
 - Touch-overflate brenne urene hender.
 Hva de skal gjøre med brannskader olje
 Det første du må eliminere termiske effekter. Derfor, hvis olje på hendene, bør du slippe noen minutter det under kaldt vann. Enhver olje er vanskelig å vaske ut, og fortsetter å gi sin varme vev, på grunn av oljeforurenset sted skal være grundig avkjølt.
 Hvis det brente området over arealet av håndflaten eller varm olje kommer i øyet, er du ikke kaste bort et minutt samtale en ambulanse. Og sin ankomst på den berørte huden området bør sette en ren fuktig patch.
 Hva gjør du når jern burns
Hva de skal gjøre med brannskader
 De fleste brannskader som får folk gjennom kontakt med huden er godt varmet jern, tilhører den første eller andre grad. Å gi førstehjelp til følgende trinn.
 1. Den berørte hud kan smøres med olje belgfrukter.
 2. Fest til de skadede sted rødbeter, rist.
 3. brente steder du kan sette surkål og må skiftes regelmessig.
 4. suge den berørte huden med vann og strø bakepulver.
 5. Vel lindrer smerte glyserol, som spredte seg til anbefaler brent sted.
 6. Også sårstedet smøre egg.
 Når såret var dekket med blemmer eller hud på stedet begynte å skrelle bort de tradisjonelle metoder for behandling du mest sannsynlig ikke vil hjelpe og er best i dette tilfellet, ta kontakt med eksperter.
 Hva om ikke å gjøre
 1. dekke brenne med et håndkle.
 2. Gni brenne brennevin løsninger.
 3. Du kan ikke åpne blemmer fordi punktert blemme - det åpnet dørene til ulike infeksjoner.
 4. Du kan ikke håndtere de berørte huden fete oljer. Siden fett skjemaer plivochku som gjør huden puste, og hindrer rask helbredelse av brannskader.
 5. Påfør såret antiseptiske midler slik som jod eller brilliant grønt.
 Først av alt, husk at burn - et åpent sår der kroppen kan trenge noen infeksjon. Derfor Legg kun steril bandasje eller berøre skitne hender formet til et sår.
 Noen tips:
 - Raskt kjøle den brenne med kaldt vann, men ikke bruk med is, da dette kan forverre skaden;
 - Eller rive vev som kan feste seg til huden;
 - Ikke behandle såret som oljer eller oljeløsninger;
 - Påfør direkte til brenne ren fuktig, men ikke stram bandasje;
 - Etter behandling med kaldt vann brenner sin spesiell behandling aerosol, for eksempel, panthenol;
 - Også i andre grads forbrenning kan pålegge ham en spesiell gel vev.  
Яндекс.Метрика