Medisinske egenskaper av mynte

 Mint i medisin


 Hvilke sykdommer kan behandles med mynte.


 Velduftende lukt av mynte definert innhold i blader og unge skudd av eterisk olje (2-3%), som inkluderer mentol og menthol estere av eddiksyre og vendelrot, som er råstoff for å lage valokordin, Validol og drops Zelenin. I folkemedisinen brukt mynte kvalme, stenokardycheskyh smerter, oppkast, diaré. Anbefales for kroniske sykdommer i mage, lever, galleblære morgen drikke peppermynte ekstrakt. De grønne bladene gjør (gjennom en klut) til byller, brenner som en bedøvelse.
 Te med peppermynte - effektiv stomachic, spesielt med kvalme eller oppkast. En kopp moderat varm te med peppermynte, drikke små slurker, kan du oppnå umiddelbar handling. Trenger du å ta en spiseskje med øverste bladene, helle et glass med kokende vann og la, lukker lokket, i 10 minutter for å kjøle seg ned. Drikk dette te er best uten sukker. Dessuten har dette te raskt i mage - tarm sykdommer, ledsaget av oppblåsthet, kramper og stol med en dårlig lukt. Dosering: en kopp tre ganger om dagen. Ikke minst av peppermynte te hjelper strøm og utskillelsen av galle. Pasienter med gallestein meget godt tolerert i dette te, mens pasienter med magesår - verre.
 Peppermynte er en komponent i mange te møter, som er utformet for å sykdommer i mage, tarmer, galleblære og lever. Det er imidlertid funnet i en rekke andre møter i te, blader peppermynte forbedre eventuelle te smak og lukt, og forsterke sin handling som legemidler som inneholder både en eterisk olje, tanniner og bitter, med multilaterale tiltak. Spesielt god kombinasjon for alle gastrointestinale sykdommer - en blanding av peppermynte med kamille i like deler. Den essensielle oljen fortynnet med alkohol gir de såkalte mynte dråper som er tilgjengelige i alle apotek. De oppfører seg som peppermynte te hvis de tar 15 dråper vann.
 Mint benyttes til forebygging av infeksjonssykdommer
 I den kalde årstiden for å forebygge forkjølelse, kan du lage et slikt verktøy, ta en spiseskje med mynte, hell henne et glass med kokende vann og trekke i 10 minutter, deretter drikke varm uten sukker, kan du bare legge litt honning. Begynne å drikke peppermynte ekstrakt hver dag i morgen i september - og du Lossless vinne høstsesongen av forkjølelse.
 Mint akutt otitis bra for barnet.
 Det er nødvendig å fremstille en slik skjær
 Oppskrift skjær: 2 ss. ss mynteblader i 200 ml vodka. Sette mot i en uke, avløp. Den brukes for gravende en sår øret, 2-3 dråper hver 3 time.
 Forresten, kan mint være forberedt selv hjemme kosmetikk (kremer, masker, sjampo).  
Hvilket dyr bites? Insektbitt

 Plasserer insektbitt utenfor ser annerledes ut fra store til små svulster oppblåst tørket blod flekker uten hevelse. Men som regel er det én ting til felles: i sentrum av bittet er alltid et lite hull eller pukkel på det punktet der vp'yalosya svi av et insekt. De fleste biter er utsatt for eksponert hud.
 Når bie stikk i første omgang å ta brodden ut. Hvis bittet klør eller gjør vondt dårlig, kan du smøre lim, tilberedt med baking soda og vann eller eddik for å fukte.
 Insektbitt kan forårsake generell allergisk reaksjon - angioødem, bronkospasme, og selv anafylaktisk sjokk, så det er lurt å gi barnet så snart som mulig suprastin (1/4 til 1 tablett, avhengig av alder), eller en annen antihistamin og søke legehjelp.  
Hva hud problemer i et barn?

 Barnas evne til å gjenopprette hudens voksne kan bare misunne. Det er nødvendig for å eliminere effekten av skadelige faktorer - og noen dager fri alle problemene.
 Brukes til behandling og medisiner - pulver, olje, spesielle salver og kremer. Valget av narkotika og anbefalinger for sin bruk - forbeholdt barnelege. Det er ikke nødvendig å medisinere seg selv. Kutane manifestasjoner av forskjellige sykdommer som er svært like, og behandling av dem må være forskjellige.
 Optimal behandling og forebygging for eventuelle hudproblemer - Enforcement hygienisk omsorg.
? Daglig haug med baby. I vann for bading kan tilsettes infusjoner av urter (storfe, kamille) eller blek rosa oppløsning av kaliumpermanganat.
? I løpet av sommeren anbefaler varmebarneleger bade økning til 2-3 per dag, og veksle dem med skinninteriør babyen våtservietter eller baby lotion.
? Jevnlig arrangere barneluft bad.
? Unngå overoppheting. Holde temperaturen i barnehagen (optimalt 17-20 ° C).
? For babyens hud, bruke spesielle kremer (Drapolen, Desytyn).
? Bruk pulver, lotion eller spesiell steril olje for å redusere friksjon i hudfolder.
? Det grunnleggende prinsippet om hud behandling i tilfelle problemer - våt til tørr (pulver, tørket spesiell salve) og fukte tørre (oljer, kremer).

 Pustular hudsykdommer


 Impetigo - hnoynychkovoe hudsykdom forårsaket av streptokokker og stafylokokker. Denne sykdom er en del av jordskorpen over brun, gul del. Det begynner med en kvise med en gulaktig eller hvit liten boble - pustler som barnet snart gre. Pustler sprekke, og i stedet dannet en skorpe. Pustler vises på forsiden og de deler av kroppen, noe som får en infeksjon.
 Nyfødt pustuløs sykdom oppstår noe annerledes. Først, det er svært lite pustler inneholder puss. Huden rundt pustler er rød. Hniynychok raske serieopptak, men i stedet en skorpe dannes, og er erosjon. Denne sykdommen kalles vezykulopustulez. Det krever umiddelbar behandling fordi det er en fare for sepsis.
? Uten riktig behandling av impetigo sprer seg raskt. Sykdommen er smittsom til andre. Hvis du mistenker impetigo eller vezykulopustulez ringe barnelege. Ikke selvmedisinering.  
Hva bør være leder for den nyfødte?

 Under prenatal utvikling av fordøyelseskanalen av fosteret ikke inneholder bakterier eller andre mikroorganismer - som leger si sterilt. Allerede under passasje gjennom fødselskanalen morens fordøyelseskanalen barnet begynner befolket av bakterier som kommer inn i munnen hans. Etter fødselen for kolonisering av bakterier i mage- og tarmkanalen fortsetter, er kolonisert av bakterier som finnes i miljøet i munnhulen og på huden av moren. Dette skjer under amming, ved å kysse og berøre et barn.
 Morsmelk inneholder såkalt bifidus-faktor, et stoff som fremmer vekst av bifidobakterier. Som et resultat, bifidobakterier utgjør 95-99% av tarmfloraen hos barn som ammes. Bifidobakterier, har kalt probiotika, er en del av en sunn tarmflora. De fremmer fordøyelsen, riktig funksjon av immunsystemet og ikke tillate å utvikle potensielt patogene bakterier. Bifidobakterier dominere tarmen hos et spedbarn så lenge morsmelk er det meste av barnets kosthold. Foruten dem i tarmen hos barnet i små mengder kan leve streptokokker, bacteroides, clostridia, mikrokokker, enterokokker og Escherichia coli. Alle disse organismene er normale flora av fordøyelsessystemet til et barn som ammes.
 Hvis umiddelbart etter fødselen, begynner barnet suge brystet, mottar han råmelk, som virker som et laksativ. Dette hjelper barnet til å raskt bli kvitt mekonium - den første stolen av den nyfødte.
? Mekonium (. Gr Mekonian, fra Mekon - poppy, poppy juice) - original avføring, avføring normal nyfødt baby. Dannet i tarmen hos fosteret, utgitt under fødselen og 1-2 dager etter det. Det er en mørk - grønn luktfri homogen masse. Den består av hemmelighetene til ulike mage-tarmkanalen epitel sluschyvshehosya og svelget fostervann.
? Hos spedbarn avføring ingen lukt eller motbydelig lukt, svak søt eller cheesy.
 Som ankomsten av babyen melk krakk fargeendringer fra mørk til lys. Overgangen er vanligvis grønnlig avføring og mindre enn mekonium. Av den femte dagen i livet hans stol blir gul, som sennep eller tykk ertesuppe. Ofte den har en kornete tekstur, ispedd, som biter av ost. Barnestol farge kan variere fra gul til gul-grønn eller gul-brun. Noen ganger kan det være grønn eller skummende.
 Første baby sporozhnyaye tarmen minst 3-4 ganger om dagen, mens antall meget stor stol. De fleste spedbarn tømme tarmen oftere, ofte etter hver fôring. Som de blir eldre, vil alders være ukers alder eller litt tidligere, mange barn går på en sjelden modus av avføring - en gang noen dager til en gang i uken eller enda mindre.
 I dette tilfellet er det ingen tegn til forstoppelse (tørr, hard avføring) - stol til barnet er fortsatt uten tittel, puré.  
Problemer med en stol i barnet. Hva gjør jeg?

 Symptomer som krever oppmerksomhet
 Avvik fra normal frekvens og utvendig møbler betyr ikke alltid at et barn er syk med noe.
 Hyppige, rennende, grønne og skummet avføring kan være et tegn på underernæring. Denne stolen er kombinert med en langsom vektøkning. Denne tilstanden er ofte forbundet med en ubalanse av forsiden og baksiden av melk, kalles det sekundær laktaznoyu svikt.
 Hvis du legger merke til er preget av hyppig diaré hos småbarn, angst kort tid etter startfôring, det første prøve å følge de enkle reglene:
? sørge for at barnet er ordentlig fanget brystet;
? lever av en bryst bare ett bryst til babyen gikk til baksiden av melk;
? Unngå ztsidzhuvatysya (pumping er tillatt bare i tilfelle av store overløp bryst før fôring).
 Hvis du gjør dette, men symptomene forbli, slik at babyen er sannsynlig å være tilfelle laktazna midlertidig forbigående svikt - men det er den samme.
? Et stort antall av gass i tarmen hos spedbarn bestemmes av intensiteten og frekvensen av gjæringsprosessen.
 Nyfødt til 3 måneder er en fysiologisk underskudd (eller lav aktivitet) av enzymet laktase, påvirke laktosen blir spaltet i tynntarmen, og på grunn av dette ufordøyd laktose i tykktarmen blir. Dette er normalt. I tykktarmen av bakterier laktose omdannes til laktat og fete syrer med kort kjede, og de er en energikilde for nerveceller og tykktarmskreft. I tillegg, det økte surheten av mageinnhold, noe som skaper et ugunstig miljø for patogene mikrober og å fremme veksten av gunstige melkesyrebakterier for fordøyelsen. Også forbedrer absorpsjonen av kalsium, jern, sink og fosfor. Et biprodukt av gjæring er gasser.
 Medfødt primær laktazna svikt er svært sjeldne, og er behandlet med ytterligere innføring av enzymet laktase før hver fôring. Vanligvis blir disse barna ikke å få vekt og ser syk. Så hvis barnet fortsetter å lide av smerte og gå ned i vekt etter at alle de aktiviteter som du har gjort for å bedre organiseringen av amming, må du ta kontakt med barnelege.
 Hvis barnet ditt er mer flekken 12-16 bleier i døgnet, stinkende og rennende avføring - er diaré. Hos spedbarn diaré kan begynne med de mest mindre grunner: på grunn av overoppheting i solen, bo i et tett rom, og deretter dekke overdreven antibiotikabehandling.
? Ofte er det diaré av feil fôring, overfôring, forsinket innføringen av komplementære matvarer, uregelmessig fôring - alt dette gir fordøyelsessystemet.
 I tilfelle av akutt diaré eller diaré med antibiotika som er nødvendig for et barn så mye som mulig for å amme. I morsmelk har alt nødvendig for å hindre dehydrering og antistoffer som hjelper barnet å takle infeksjonen og faktorer for å gjenopprette normal tarmflora. Hvis årsaken til diaré - mat eller juice, bør deres introduksjon for en stund trolig utsettes.
 Enhver sykdom (ARI, otitis media, etc.) ved å øke kroppstemperaturen synker aktiviteten av fordøyelsesenzymer i tarmen og mage - som et resultat av at maten ikke blir spaltet, spaltes (i forråtnelse) og forårsaker diaré. Derfor, når sykdommen er anbefalt for å begrense strømningen av fett og proteiner og karbohydrater og vann - for å øke. Du må gå glipp av ett eller to fôring, og erstatte dem med søt te i samme grad.
 Plutselig innsettende diaré med grønt slim eller blod 5-8 ganger om dagen, ledsaget av en nektelse av mat, oppkast, generell slapphet indikerer dyspepsi, som ofte fører til tarminfeksjon (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella, etc.). Årsaken kan være en krenkelse av hygienisk regime, skitne mat, skitne hender.
 Hvis barnestolen væske, oransje-gul fargetone, med en liten tilblanding av slim, blod, som deretter omdannes til ren uten slim avføring, mot feber, abdominal smerte med en trang til bunn, så det kan være mistanke dysenteri. Spesielt hvis det er ledsaget av alvorlige krefter i lov av avføring, vekttap, slapphet, blekhet, og i noen tilfeller rektal prolaps. Noen ganger diaré kan føre til parasittangrep, dvs. ascariasis, tterobyoz (Barnemark), og andre. Når diaré i noen tilfeller gjør analyse på helminth egg.
 Brukte bleier, bleier, etc. D. Trenger du å fylle 05% løsning av blekemiddel, bleier foruten koke ut og nøye strykes.
 På 10,12 timer, bytt bryst te. Dersom diaré er ledsaget av oppkast bør te diett fortsettes i 12 timer. Barn eldre kan, i tillegg til te, skrelt og most gi sukker eple (Antonivka). Etter te og eple kosthold bør gi ris-vann blandet med morsmelk. Eldre barn kan legge yoghurt og annen syrlig blanding.
? The American Association of Barneleger anbefaler må fortsette å mate babyen fôring under akutt diaré.
? Diaré bakteriell opprinnelse svært annerledes enn andre, så du bør strengt observere personlig og generell hygiene. Hvis det er mulig, bør pasienten plasseres i et eget rom, for å sikre deres individuelle retter, håndklær, pot. Det bør grundig vaske hendene etter pasientbehandling, spesielt etter rengjøring av potten og bleier.
? Det viktigste at foreldre må huske: diaré, oppkast, magesmerter, spesielt hos nyfødte og spedbarn - en alvorlig sykdom som ikke kan tolerere selv. Ikke vent - ringe legen!  
Яндекс.Метрика