Melanom hudMelanom hud - en av de mest vanlige og aggressiv kreft. Den største faren for dette fenomenet er at melanom hud oppstår plutselig, pererodzhuyuchys de mest harmløse føflekker.
Dessverre, kvinnelige kjønn - en favoritt objekt som angriper huden melanom. Kvinner som lider av 50-100% mer enn menn. Dette er i hovedsak middelaldrende folk om 45 år. Men trender tyder på foryngelse. Og melanom hud ble sett hos unge 15-25 år jenter. Bare 14/100 prosent av verdens lider av disse svulstene, men det er så farlig som fortsatt inspirerer frykt.
Den største faren er at melanom hud strekker seg svært raskt dypt inn, de indre subkutane lag. Snart metastatisk spredning til lymfesystemet av organer. Spirende i lungene, leveren og hjernen kreftceller bryte sitt arbeid og personen dør. Melanom hud - bare studert sykdommen. Og for slike diagnoser viktigste rettidig diagnose. Sytti prosent av svulster som utvikler seg fra føflekker, så er det viktig å gjennomføre regelmessige samoohlyad. Økning, endre farge, høyde og form på en touch opp tvil og bringe et legekontor. De menn og kvinner som har en økt pigmentering og mottakelighet for vorter bør gjennomgå regelmessige forebyggende undersøkelser minst to ganger i året.
Melanom hud som noen diagnose har flere etapper. I den første fasen blir ondartet brann som rammet bare huden. Område excision avhenger av diametralt størrelsen og dybden av melanom. Fjerning av lymfeknuter og fartøyer på dette stadiet upassende.
Den andre fasen har påvirket lymph kanaler og noder. Melanom hud metastase kan starte fordi tilstøtende lymfeknute biopsi utføres. Det andre trinnet krever vanligvis immunterapi hos pasienter. Men dette er ingen kjemoterapi og ingen vanlige bivirkninger av kreftbehandling.
Den neste fasen - den tredje er mye mer farlig. Melanom huden i dette tilfelle utviklet ganske sterkt påvirket lymfeknuter. Du kan identifisere flere kreftformer. Alltid holdt immunterapi med interferon. Individuelt oppnevnt av stråling eller cellegift.
Den fjerde etappen - den siste fasen av sykdommen når melanom hud nesten ikke kureres. Det primære målet for leger når du arbeider med pasienter - levetidsforlengelse og abstinenssymptomer. For å oppnå dette, fjernet melanom hudkreft enheter, rene legemer av metastasering. Anvendelsen av stråling og kjemoterapi for å kontrollere veksten av nye tumorer. Å legge til rette for bruk tilstand av interferoner. Vi beklager, er livet på dette stadiet av sykdommen mindre enn et par år, og ofte begrenset til seks måneder før neste tilbakefall.
Dette taler vel for regelmessig kontroll av pleie huden. For vellykket forebygging trenger å vite at melanom hud kan være relatert til nivået av solstråling. Strender og solarium, skytende husholdning kjemikalier er farlige for folk med masse føflekker.  
Bazalioma hudHvor ofte hører vi at langvarig eksponering for sol er skadelig for helsen vår, og hvor ofte ignorere denne advarselen, leger. Du satser! Etter en nydelig solbrun kropp - er det så vakkert. I tillegg må du ikke ønsker å gå til stranden midt i ferien ...
Men stranden sesongen avsluttes, tan gradvis vasket bort, men huden vår er fortsatt med oss ​​- utmattet av sol, tørket, dehydrerte, alderen. Men hvis bare det var begrenset til de negative effektene av misbruk av vår soling - det ville være ikke så ille. Dessverre, kan effekten av overdreven soling, spesielt i lyshudet folk som er minst beskyttet mot de skadelige virkningene av ultrafiolett stråling være mye verre og verre. At overdreven soling er en av de vanligste årsakene til en type kreft - bazaliomy hud.
Hva bazalioma
Så bazalioma hud - en tumor av basallaget av epitel, faktisk en av kreft, derav navnet andre av sykdommen - basalcelle hudkreft. Denne tumor utvikler seg fra unormale basale celler i epidermis av huden, så vel som den follikulære epitel. Den eneste forskjellen på denne typen sykdommer - cancer basal forhindrer metastaser og opptar en mellomstilling mellom maligne og benigne tumorer.
Svulstene oppstår vanligvis på eksponert hud, vanligvis på halsen, ansiktet og håret inn under. Vanligvis bazalioma imponerende nasolabiale folder, som ligger på vingene av nesen, overleppen, interne eller eksterne øyekrok og templer.
International Histologisk Classification bazaliomy deler sykdommen til overflaten multytsentrycheskuyu bazalyomu, sklerodermalnuyu og fibro-epitel.
Ved type sykdom kan deles inn nodulær, flatt underlag og bazalyomu.
Hvordan bazalioma
Avhengig av typen - endringer og ekspresjon av sykdom. For eksempel er nodulær bazalioma avrundet exophytic svulst, ofte rosa farge som blør lett. I midten av området kan ses utdype.
Her er en flat bazalioma blyashkovydnoe svulster, som kan sees tydelig hevet valikoobraznye kanten.
Endelig er overflate bazalioma bare glatt skinnende rosa, men med hevet kanter. Denne sistnevnte type bazaliomy ofte lokalisert på kroppen av mannen, og ofte fremstår som et sett av enheter. Ved å gjøre det godartet svulst kan være tiår i menneskekroppen, langsomt øker i størrelse.
Den mest vanlige formen av sykdommen er klumpet. Faktisk er alle andre bazylomы dannet fra den. Til å begynne med sykdommen, synes huden ganske liten nodul smertefri, som til slutt dekkes skorpe og danne sår. Videre i måneder eller år nodule gradvis vokser utover, øker i størrelse, og denne veksten er ofte ledsaget av dannelsen av erosjoner og sår. Over tid blir tumor ser dolchatoy, og på overflaten av tumor oppstår telangiectasia.
Bazalioma gradvis omdannet til en stor flate og plaques over overflaten av huden i form av en sopp node med flassende overflate eller dype sår som ødelegger ligge under muskelvev og ben.
Kan jeg bli kvitt bazaliomy
Jeg må si at, til tross for den forferdelige diagnose som kreft i huden, slik at den typen som bazalioma i 90% av tilfellene vellykket behandlet. Valget av behandling avhenger av sykdommen i sin form og plassering. Avhengig av pasientens lege bestemme hvilken type behandling anvendes: medisinske, kryogene, laser, kombinert, kirurgi eller strålingsterapi.
Således, i den innledende fasen av sykdommen, strålebehandling praksis. Bazalyomu bestrålt med røntgenstråling på kort SOD 50-75 Gy. Bazaliomy liten størrelse - fjernes med kirurgi. I slike tilfeller er den laserterapi.
Og i svært avanserte stadier benyttes kombinasjonsbehandling som inkluderer stråling svulster med påfølgende fjerning. På samme måte, er og tilbakefall behandles bazaliomy.
Som for de to andre behandlinger bazaliomy medisinsk type behandling er effekten av lav doser prospydyn, cyklofosfamid, spyrobromyna og andre cytotoksiske legemidler.
Til slutt, ved hjelp av kryogeniske måte å fjerne svulsten, det bare frosset til svært lave temperaturer (-20 oC). Noen ganger er denne fremgangsmåten blir kombinert med ultralydbehandling som forbedrer effekten av kryoterapi.
Forebygging bazaliomy
Vi vil være veldig ærlig - de eksakte årsakene bazaliomy og spesifikk av sine leger til slutten og ikke løst. Men noen mønstre spores: tumor oppstår oftest som følge av for lenge i solen under handlingen av ultrafiolette stråler, spesielt hos personer over 40 år med lys hud. Dessuten fremveksten av tumorer ble observert hos pasienter med hyppige besøk til solarium dem som et resultat av påvirkning av for høye temperaturer, utsettelse for ioniserende stråling og hyppig kontakt med kreftfremkallende stoffer slik som olje, harpiks, gift, slik som arsen, farger og så videre. d.
Følgelig er forebygging bazaliomy mulig å eliminere mest kontakt med slike kilder skadelige virkninger på kroppen. Eller i det minste prøve å beskytte seg mot skadelige effekter.  
Hvite flekker på kroppen
 I varmen av sommeren så vil miste all den ekstra klær, bor i en lys singlet eller en sundress, skjorte eller jakke, men ikke alle har råd til det. Fordi noen ganger tilstedeværelsen av hvite flekker på kroppen er en årsak til skam. Og møtt med dette problemet mye. Ofte er dette på grunn av sykdom, kalt vitiligo.
 Hva er Vitiligo?
 Vitiligo er en vanlig hudsykdom som et resultat av hvilket det er hvite flekker på kroppen. Det er kronisk. Vanligvis oppstår vitiligo i de tilfeller hvor mennesker forstyrret binyrene, skjoldbruskkjertelen, gonader. Også dette kan tjene som et alvorlig traume.
 I det første stadium av sykdommen vises sporadiske hull. De er skarpt definert, innenfor dem er bleking hår. Kantene av hver av de flekker øker pigmentering. Jo lenger kommer vitiligo, jo flere flekker dannet og kan øke på grunn av sammenslåing av flere tett linjeavstand flekker. Hvite flekker kan sees ikke bare i kroppen, men også for eksempel iris øyne, hår og så videre.
 Vitiligo kan kalles en sykdom av unge mennesker, hovedsakelig fordi det utvikler seg før fylte tjue år. Bare tretti prosent av alle som lider syk sykdom senere i livet.
 Hvorfor hvite flekker etter førti år?
 Som nevnt ovenfor, vitiligo ofte utvikler seg i unge mennesker. Men så skjer at de hvite flekker på kroppen vises i de over førti. I dette tilfellet er det et annet problem - aldrende hud. Tar år, hudceller er mindre i stand til å kontrollere produksjonen av pigmentet melanin kalt. Dette skjer av flere grunner. Først av alt før havarier utmerket avgiftning mekanisme, levert av lever, nyrer, lunger og tarmer, svekkelse. Som et resultat starter et raskt ut gjennom huden frie radikaler, som påvirker utseendet til pigmentering.
 Hvilke andre grunner kan føre til hvite flekker på kroppen?
 Ikke bare er disse problemer i kroppen kan føre til forekomsten av pigmenteringen i huden, selv om de er mest vanlig. Årsaken til dette kan være en sopp, lav otrubednыy, hypomelanoz, rosa zoster, pytyryaz og mer. Derfor bør hvert enkelt tilfelle bli behandlet på en hudlege for å etablere riktig diagnose.
 Hvordan å behandle vitiligo?
 Dersom bekreftelse av diagnosen hudlege forskrive bruk av spesielle salver og løsninger som er brukt til de berørte områdene. Samtidig tablettene som forbedrer hudens følsomhet overfor sollys. Sørg for å drikke bort vitamin og mineral kompleks å kompensere for mangelen på kobber og vitamin C.
 Men, selvsagt, er behandlingen ikke er mulig uten å fjerne årsaken som forårsaket sykdom. Det første behovet for å normalisere funksjon av binyrene, skjoldbruskkjertelen, gonader, nervesystemet og så videre.
 I alvorlige tilfeller hvor de fleste av de berørte pigmentering av huden, kan brukes svært radikal metode - transplantasjon pasientens hud donor.
 Med moderne metoder med størst effekt brukt lysbehandling, photochemotherapy, bruk av kobbersulfat.
 For å bedre og normalisere huden pigment stoffskifte, kan du bruke følgende oppskrift av tradisjonell medisin. Forberede medisinsk avgift. For å gjøre dette trenger vi johannesurt og salvie - to deler, merian, calendula, kamille, brennesle og Banan - en del. Hver av bestanddelene males for å oppnå en pulverblanding etter den andre. Ta to spiseskjeer med innsamling og kokt vann. Gjør et vannbad og satt gebyr for en halv time. Fortsette å kalle for en annen time, godt innpakket. Avkjølt og filtrert. Ta en halv kopp tre ganger om dagen.
 Det betyr også at du trenger for utendørs bruk. For denne første smører de berørte områder av huden infusjon av urter, etter-sun hudeksponering og satt sol i fem minutter. Utgangspunktet tar ca femten-tjue økter. Gi huden din en pause i tre uker og gjenta kurset. Tid soling med tid til å bevise for tjue minutter.
 Noen behandling pigmentering nødvendigvis blir vedtatt under medisinsk tilsyn.  
Яндекс.Метрика