Menstruasjonsforstyrrelser, årsaker og behandlingsanbefalinger

 Menstruasjon - en slags indre klokke hver kvinne. I den reproduktive perioden av livet kvinne kan bli gravid og føde. Varigheten av menstruasjonssyklusen regnes fra den første dagen i menstruasjonen begynner den første dagen i begynnelsen av neste. Vanligvis er denne perioden mellom 22-33 dager. Menstruasjon seg varer vanligvis fra 3 til 7 dager.
 Typisk er mellom 10 og 16 år, oppstår piker første menstruasjon. Den første måneden er ofte svært smertefull og uregelmessig. I løpet av året, vanligvis satt den normale menstruasjonssyklusen. Hvis etter 15-16 år, tenåringer er ingen måneds, se en lege og gjennomføre en undersøkelse.
 Menstruasjonssyklus regnes ingen neste periode eller i begynnelsen av neste periode mye tidligere periode. Avvik vurderes hvis menstruasjon er ikke lenger 14 dager. Vi skal ikke se bort fra at hvis du hadde din syklus har alltid vært 26 dager, og nå redusert til 21 dager, eller vice versa før mensen varte 7 dager og nå redusert til to dager. I tilfeller slikt brudd syklus bør kontakte din gynekolog.
 Årsakene til menstruasjonsforstyrrelser. Behandling
 Årsakene til svikt er ofte forårsaket av underernæring, stress eller overvektig. Vanligvis, livsstil, er menstruasjonssyklus restaurert uavhengig.
 En av de hyppigste årsakene til menstruasjonssyklusen - er smittsom betennelse i bekkenorganer. I menstruasjonsforstyrrelser, bekken infeksjon forårsaker trekke magesmerter og hyppig vannlating. Hvis du har disse symptomene, bør du oppsøke lege og gjennomgå passende undersøkelse. Ikke i noe tilfelle bør ikke forvente at alt vil bli bra over tid, slik at de ikke grodd skikkelig betennelse, kronisk bryter og vil bry deg for livet.
 Det er mye mer vanskelig situasjon oppstår i det tilfelle hvor menstruelle uregelmessigheter forårsaket av endringer i hormonnivåene. I dette tilfellet vil du ha en lang og komplisert undersøkelse og videre behandling. Hormoner - en meget delikat struktur, kan en av koblingen svikt føre til at hele systemet. Vær forberedt på at du må passere en rekke tester. Først av alt, vil du bli bedt om å passere på analyse av thyreoideahormoner.
 Brudd syklus kan være assosiert med både thyroid hyperfunksjon og en betydelig reduksjon i aktivitet som er vanlig hos kvinner etter 40 år. Vennligst også sjekke funksjon av binyrene og eggstokkene selv. Menstruasjonsforstyrrelser kan være forårsaket av svulster i den kvinnelige urin-systemet, enten de er godartet eller ondartet. I dette tilfellet ultralyd.
 Å starte hormonell korreksjon eller ikke må bestemme bare din lege. Ikke selvmedisinering, kan feil interferens med din gått hormonsystemet føre til enda mer skade. Kanskje legen bestemmer seg for å justere syklusen vil hjelpe homøopatiske midler og vitaminer. Ved denne behandlingen bør tas ansvarlig, må du følge legens anvisninger.  
Fravær av menstruasjon årsakerAmenoré - det vitenskapelige navnet på tilstanden til kvinner når kroppen hennes ikke reagerer på vanlig månedlig blødning avvisning funksjonell lag av endometriet. Enkelt sagt, når en kvinne har ingen perioder.
Dessverre er det ikke alltid bety at en kvinne og hennes mann vil snart bli lykkelige foreldre. Noen ganger manglende menstruasjon indikerer ikke gunstige forandringer i kroppen. Det finnes to typer av amenoré: primær (når menstruasjonen ikke forekommer hos jenter under 16 år) og sekundære (når månen er avsluttet uten noen åpenbar grunn, har allerede begynt). La oss undersøke dem nærmere.
Årsaker til amenoré første typen
Svært ofte overdreven trening eller spenning, og alvorlige forstyrrelser i stoffskiftet, som påvirker hypothalamus kan vesentlig påvirke normale prosesser i kroppen, inkludert fremgangs av menstruasjon. Derfor må en jente være veldig oppmerksomme på dette problemet, velger en diett eller trening regime i gym.
Måne kan mangle jenta når folliklene og egg i eggstokkene tidlig utarmet og hindre fremveksten periode. Vanligvis denne faktoren er arvelig og utsatt endret av moderne hormoner.
Også kontrollere direkte Menstruasjon hypofysen i tilfelle noen form for kreft eller altfor aktiv utvikling kan forstyrre urogenitale systemet og føre til mangel på menstruasjon. Slike brudd blir oppdaget av en grundig oftalmisk eksamen og hormonelle og hjerne MR.
Noen ganger er det synes gynekolog for å utelukke rent fysiske barrierer hindrer menstruasjon direkte - eller de samme membran svulster av ulike slag.
Og, selvfølgelig, forekommer i naturen og anatomiske avvik når kroppen er i prinsippet i stand til å menstruasjon på grunn av mangelen på passende eller alvorlig sykdom.
Årsaker til amenoré andre typen
Den beste delen - graviditet.
Logisk og hormon som inntreffer først årsaken til fraværet måned - amming (amming). Siden hormoner i kvinnekroppen ennå ikke har returnert til peredvahitnoho nivå ikke kommer månedlig, vanligvis inntil barnet fyller seks måneders alder, selv med eggløsningen skjer.
Hormonell prevensjon. Når du tar visse medisiner eller hormonspiral etablering av menstruasjon kan bli ekstremt knappe eller forsvinne helt, ikke en objektiv grunn til engstelse og tilbaketrekking av stoffet.
Stress og nervøs spenning. Oftest når alvorlige problemer i krisen i hans personlige liv og bare i lav månedlig stress i kvinner forsvinner inntil normalisering av nervesystemet.
Medisiner.Mange moderne medisiner, som gruppe neuroleptika, antidepressiva eller kortikosteroider (steroider) har en negativ innvirkning på en kvinnes kropp, noe som fører til forsinkelser, feil eller til og med utryddelse periode.
Kronisk sykdom. Ofte sykdommen, tilsynelatende relatert til hormonelle og urin- indirekte påvirker hypothalamus og blande seg inn i sitt arbeid, noe som fører til problemer og noen ganger fullstendig tap av menstruasjon.
Hormonelle forstyrrelser.I graviditet og amming hos kvinner kan være andre endringer i hormonnivåer, eksterne eller interne, som er direkte knyttet til menstruasjonssyklusen.
Dystrofi. Ekstremt lav vekt i alle aldre utløser avbrudd av alle kroppens systemer, inkludert den som er ansvarlig for eggløsning og menstruasjon. Derfor bør kvinner være ekstremt forsiktige i sitt ønske om å finne den perfekte formen.
Kirurgi. Ved utførelse av visse operasjoner på kjønnsorganene kan danne adhesjoner og arr som fysisk hindrer veksten av cancer og normal menstruasjon.
Fysisk aktivitet. Overdreven trening (spesielt profesjonelle) resultere ofte i ikke den mest behagelige konsekvenser på grunn av den økte mengden av energi i reserve undervurdert fettceller i kroppen, og dermed tap av menstruasjon.

Skjoldbrusk problemer.
 Dette strategisk viktige organ som kontrollerer nesten alle prosesser i kroppen, i fravær av menstruasjon bør undersøkes en av de første til å forlate det som årsak til denne sykdommen.
Overgangsalder. Ubehagelig, men uunngåelig og normal periode i livet til hver kvinne, når eggstokkfunksjonen opphører, og kroppen hennes opphører å være i stand til å reprodusere. Ofte for å lindre symptomer på overgangsalder kvinner har å gjøre visse hormoner. I alle fall, menopause indikerer absolutt opphør av menstruasjon kvinner.

Hva du skal gjøre i fravær av menstruasjon

Først besøke gynekolog. Etter en første gjennomgang av kompetent lege kan trekke foreløpige konklusjoner om fravær av menstruasjon, eliminere sykdom og andre åpenbare faktorer og henvise deg til videre undersøkelse til spesialister mer smal profil.  
Hvordan å lindre smerten ved menstruasjon?
 Å være en kvinne - en gave av skjebne eller test? Mange av virkelig halvparten av menneskeheten trygt lene seg mot det første alternativet. Kanskje disse er smertefri optymistok en måned eller noe de nedohovoryuyut. Fordi, ifølge medisinsk statistikk, hvert sekund kvinne klager over smerter under menstruasjonen, og ubehag i løpet av denne perioden er det nesten alt. Men noen, vanligvis tålelig ubehag - dette, og regelrett smerte - er en annen. Må jeg tåle, og i hvilken grad? Hvordan å lindre smerten ved menstruasjon? La oss finne svar på fortsatt genuint nyte sin tilknytning til det smukke kjønn. Hvorfor vondt i magen under menstruasjon? Årsaker til smertefull menstruasjon
 Siden menstruasjon, eller ganske enkelt, månedlig - er en nødvendig del av menstruasjonssyklusen, da, i teorien, det bør ikke ha bivirkninger. Kroppen fungerer som en naturlig modus på riktig tidspunkt av endometrium avviser den uunngåelige blødning. Men som alle subtile mekanisme, ofte ledsaget av forstyrrelser av menstruasjon. Og smerter under menstruasjon - en av de mest vanlige (ifølge ulike kilder, lider fra 70 til 80% av kvinner i alderen 13 til 50 år) problemer. Smerter under menstruasjon følte i nedre del av magen, noe som gir i ryggen, ryggraden og kan også spre lårene. For ikke å nevne den generelle følelsen av svakhet og sykdomsfølelse.
 Men hvis alt naturlig, hvorfor så smertefullt? Det er ulike årsaker til smerter under menstruasjonen:
 medfødte misdannelser i strukturen av kjønnsorganer gjennom hvilke blodstrømmen skjer med vanskeligheter;
 endometriose (en sykdom i slimhinnen i livmoren);
 betennelse i bekkenområdet, provosert av hypotermi, innpakket transaksjoner eller andre komplikasjoner;
 sykdommer i det endokrine systemet;
 feil installert intrauterin prevensjon (spiral);
 trøtthet, og ikke bare fysisk, men også psykisk;
 redusert smerteterskel som enkelte eiendom kroppen.
 Selvfølgelig er disse symptomene manifestert i forskjellige kvinner i varierende grad. På sine individuelle egenskaper må du fortelle gynekologen, som bør gå hvis alvorlig smerte gjør vondt du i løpet av hver periode. Fordi de første fem punktene ovenfor liste - en alvorlig grunn til å gå til legen. Men, uansett, smertefulle perioder kan ikke tolerere styrke. Som et minimum, må du finne årsaken til smertene. Ideelt - velg tilstrekkelige midler til å lindre smerter under mensen.
 Hvordan å lindre smerter under mensen
 Smertefulle perioder mottatt en offisiell medisinsk navn - dysmenoré. Dette begrepet innebærer ikke bare smerter i nedre del av magen under menstruasjon, men også hele spekteret av relaterte opplevelser: hodepine, svimmelhet, feber, fordøyelsesproblemer og avføring, kvalme, hevelser og andre symptomer, autonome og emosjonelle. Om lag 10% av kvinner verden over lider så under menstruasjon som er deaktivert. Heldigvis er de fleste unnslapp denne skjebnen og føles bare moderate smerter under menstruasjonen. For å bli kvitt det, gjelder dette behandling:
Hvordan å lindre smerten ved menstruasjon?

 •  Steroide anti-inflammatorisk behandling, inkludert aspirin ,, diklofenak, ibuprofen, mefenamovaya syre og noen andre stoffer. De blir raskt absorbert i blodet og aksepteres vanligvis i de første dagene av menstruasjon. Selv kjente metoder der disse stoffene er tatt forebyggende før menstruasjon.
   Analgetika, inkludert paracetamol, midlertidig lindre smerter under mensen.
   Spasmolytika ansett som mer effektivt for smertelindring under mensen og tryggere. Men-spa, Nurofen og lignende medikamenter lindrer smerte og sparsom effekt på nervesystemet og magesekken.
   Orale prevensjons hjelpe mot smerter under menstruasjon, men ikke med en gang. Når administreres i henhold til instruksjonene, de gjør endometrium tynnere på grunn av det som er tapt og smerte.
   Beroligende midler hjelper ikke bare holde ut, men også lindre smerter under mensen. Beroligende midler, farmasøytiske og naturlige, redusere symptomer, berolige og hjelp søvn.
   Selvfølgelig, hvis årsaken til smerte er en sykdom, det vil bli gjentatt ved månedlig så lenge du ikke eliminere den egentlige årsaken, og smertestillende bare drukne symptomer. I dette tilfellet er ingen medisinsk behandling ikke gjort, og selv er strengt forbudt. Men i andre situasjoner der magen gjør vondt ikke mye og / eller hver gang du kan prøve å raskt lindre smerter under mensen hjemme
   Hvordan å lindre smerten under mensen uten piller
   Å lette smerter under mensen hjemme, bør du være i stand til å betale en rimelig tid og minst et minimum sett av naturmedisin i medisin brystet. Fordi for mange århundrer kvinner har kommet opp med mange tradisjonelle metoder for å lindre smerter under menstruasjon. Her er noen av dem:
 •  Beroligende urtete. Brygge mynte, sitronmelisse, lind og drikke disse te varme med naturlig honning. I tillegg til disse urte universelt kjente planter, hjelper det en periode. Dette nesle, Oregano, Oman, jordbær tømmer, knotweed, ryllik, dame veske, bloodroot gås, kjerringrokk. Disse plantene i tørr form selges i apotek. Du kan velge ett eller blande seg med hverandre, noe som gjør urte to eller tre komponenter. Urter brygget i forhold 2 ss samling i en kopp kokende vann. Drikk urteteer er nødvendig på alle dagene av menstruasjon flere ganger om dagen.
  Hvordan å lindre smerten ved menstruasjon?

   Hete bidrar til å lindre smerter under menstruasjon, men en rimelig søknad. Dette betyr at ikke veldig varmt vann flaske eller varmet håndkle som skal brukes på ryggen eller magen, men i alle fall ikke overopphetes kroppen og hindre "sauna-effekten". Mange kvinner lindre menstruasjonssmerter hjelper å varme føttene tørre varme eller bad.
   Fotbad opptrer verre enn en full bad oppvarming. Du kan også veksle varme og kalde bad for å aktivere blodsirkulasjonen og lindre smerte på denne måten.
   Self-massasje for å lindre smerte i løpet av menstruasjonen bør være meget myk og lett. Faktisk, denne langsomme streke av mage og rygg hender som påvirker nerver og varmer hendene varme. Det er ønskelig å holde dem urviseren.
   Ernæring under menstruasjon og rundt - en viktig faktor som påvirker helse. Det er trygt å si at avvisningen av tung fet og stekt mat lindrer smerter under mensen. I fettete og stekt, menstruasjon smertene øker salt, røkt og krydret mat, og mange av raffinerte søtsaker. I stedet prøver å spise korn, frukt, grønnsaker og magre meieriprodukter. Drikk fersk juice og nok vann. Te og kaffe er ikke forbudt, men ikke ønskelig, så stimulerer nervesystemet og kan øke smerten, men det individuelt. For øvrig, men det antas at under menstruasjon for å spise sjokolade, men det kan også forbedre et behandle smerte.
   Avslapping. Varme og mat malokaloryynoe fremme avslapning. Under menstruasjon, mange kvinner føler ønsket om å legge seg ned. Du kan gjøre det eller ta en komfortabel posisjon i den myke recliner, hvis det hjelper å ikke føle smerte. Men enda bedre ligge på din side og ta den såkalte "posisjon av fosteret." Det evne til reproduksjon av kroppen spesielt sterk, og smertene avtar raskt.
   Gymnastikk - Et sett med spesielle øvelser for å lindre smerter under mensen, eller i det minste dempe den. Prøv ett eller flere av dem og velge passende:
   Få på knærne og senke ansiktet ned. Sakte gjøre små sirkelbevegelser amplitude bekkenet i ett, deretter den andre veien.
   Sitte med bena i kors på et flatt underlag (gulv eller hard madrass) forsiktig løft knærne bøyde ben sammen og fra hverandre igjen. Gjenta flere ganger.
   Ligg på ryggen og plasser hendene langs kroppen. Bøy knærne og løft baken opp fra gulvet. Hold denne posisjonen i tre regninger, deretter forsiktig senke bollen tilbake til startposisjon.
  Hvordan å lindre smerten ved menstruasjon?


   Aktivitet. Under menstruasjon, de fleste kvinner ikke og kan føre aktiv, og mange bevisst forby en belastning. Faktisk er lett fysisk trening eller mobilitet ikke er forbudt, og selv bidra til å lindre smerten. I tillegg har du distrahert fra sine erfaringer, yoga, pilates, Kropps flex styrke de dype musklene. Fotturer utendørs også hjelpe lindre smerter under mensen.
   Ansvarsfraskrivelse sol og bad. Effekten av ultrafiolett stråling på stranden eller i solarium, kroppen overoppheting utestengt for intern betennelse. Selv om du er 100% sikker på at smerter under menstruasjonen ikke er assosiert med betennelse, sol og varme kan øke blødninger og dermed forverre smertene.
   Skadelige og gode vaner. I løpet av måneden kategorisk nekte alkoholholdige drikkevarer, ikke engang veldig sterk. Jeg får gjøre det noen dager før menstruasjon. Og ikke gå glipp av dette øyeblikket, disiplinert holde en menstruasjons kalender - det må være din vane nyttig og obligatorisk "crib" når du besøker en gynekolog.
   Forresten, det er en viktig metode for å lindre smerter under menstruasjon. Det faktum at mange jenter i min ungdom lider av menstruasjonssmerter, ble kvitt dem etter fødselen. Så hvis du har smerter under menstruasjonen, og ingen barn - prøve. Plutselig denne måten vil hjelpe deg å lindre smertene en gang for alle? Ta vare på deg selv, være frisk og glad!  
 • Яндекс.Метрика