Multippel sklerose SymptomerMultippel sklerose - er en kompleks kronisk autoimmune sykdommer i nervesystemet, hvor den skadede hjernen og ryggmargen, eller rettere sagt dens myelinlaget. Som et resultat av sykdommen, gradvis blir den til bindevev, noe som fører til alvorlige fysiske og følelsesmessige tilstand av en pasient med multippel sklerose.
Årsaker og diagnostisering av multippel sklerose
Dessverre, de virkelige årsakene til multippel sklerose, men som effektive verktøy og metoder for sin behandling, legene har funnet. Mange eksperter har en tendens til å knytte sin forekomst med arvelig disposisjon og immunsystem, med en rekke eksterne faktorer, og til og med menneskerasen. En teori om opprinnelsen til nervesykdom - et virus, som "justerer" immunsystemet mot friskt vev.
Det er vanskelig og sykdommen er diagnostisert fordi symptomene er midlertidige i naturen og kan være svært forskjellig, avhengig av hvilke deler av hjernen eller ryggmargen er berørt. Tenk på de vanligste.
De viktigste symptomene på multippel sklerose
De viktigste symptomene på MS er vanligvis observert på en ganske ung alder - omtrent mellom tjue og førti år. Blant de vanligste er: nummenhet i deler av kroppen, prikkende følelse, nedsatt balanse og koordinasjon av bevegelse, muskelsvakhet og skjelvinger av ett eller flere lemmer, tåkesyn eller dobbeltsyn.
Sjelden hos pasienter med multippel sklerose observert symptomer som uklar tale, kognitiv svikt og spontan lammelse. Videre kan utbruddet av sykdommen være svært forskjellige, og rask, og så diskré at man i lang tid ikke engang klar over sin forekomst. Men som sykdommen utvikler pasienten kan oppleve hans andre symptomer som økt følsomhet for varme, muskelkramper, kronisk tretthet, seksuell dysfunksjon, endringer i oppfatningen av fenomener og mental aktivitet.
Noen av disse symptomene på multippel sklerose krever mer nøye overveielse.
Kronisk tretthet
Vi hører ofte begrepet, og har lenge vært vant til det. Innbyggere i byer med sine sprø tempo og rytme i livet, lever i konstant stress ofte følt av syndromet. Men knapt noen av oss trodde at kronisk utmattelsessyndrom kan være et tegn på alvorlige sykdommer som multippel sklerose. Men det er. Videre er tretthet hos disse pasientene vanligvis mer uttalt i ettermiddag. I denne perioden opplever de døsighet, svakhet, økt muskelsvakhet og mental utmattelse.
Spastisitet
Like vanlig symptom på multippel sklerose - en muskelspasmer. Ofte er dette symptomet på sykdommen fører til uførhet, fordi gjennom nervesystemet hos mennesker krampaktig muskler i armer og ben, noe som kan svekke pasientens evne til adekvat kontroll bevegelse av muskler.

Tremor

Et annet symptom på sykdommen forbundet med muskelaktivitet - en skjelving i hender og føtter. Dette fenomen, dessverre, er ofte observert i multippel sklerose, er det motstandsdyktig mot behandling og alvor kompliserer livene til pasientene.
Synshemming
De hyppigste manifestasjoner av MS tåkesyn og. Faktisk halvparten av pasientene viste en form for patologi øye, synsnerven nevritt. I tillegg, hos pasienter med en reduksjon i synsskarphet og felt endres, mens slike brudd er stort sett ikke føre til blindhet.

Svimmelhet

En av de store tegn på multippel sklerose, som mange pasienter klager over er svimmelhet. Dette skyldes det faktum at sykdommen ofte påvirker nerver koordinerende visuelle og andre signaler som kommer inn i hjernen for å opprettholde balansen i kroppen.
Som et resultat av en person føler seg en følelse av ustabilitet, og noen ganger kan det være en visuell illusjon av at han eller alt rundt det når den beveger seg i en sirkel. I medisin, en tilstand som kalles "vertigo".
Utviklingshemning
Og omtrent halvparten av pasienter med multippel sklerose har problemer med gjennomføringen av mental aktivitet. I de fleste tilfeller - tenker apati, nedsatt konsentrasjonsevne og hukommelse. Dette fører til det faktum at nesten 10% av personer med sykdommen er ute av stand til å utføre dagliglivets oppgaver.  
Hvorfor, når du får opp kraftig, mørke øyne? Hva kan kobles?

 Mange mennesker ønsker å vite svaret på spørsmålet: hvorfor, når du får opp kraftig, mørke øyne? Etter å ha gransket disse symptomene, har eksperter konkludert med at det er - hypotensjon - en tilstand der det er en lang tid lavt blodtrykk (ansett som en verdi under 100 til 60).
 Tidligere i medisin kalles vegetative-vaskulære dystoni hypoton type. Normalt lavt blodtrykk for menn og kvinner er forskjellige. For menn er den nedre grense av den øvre (systolisk) trykk mindre enn hundre. Hos kvinner, betyr det ikke overstige nittifem.
 Arteriell hypotensjon, symptomer
 Tegnene på hypotensjon kan omfatte:
 - Svimmelhet, slør før øynene, svakhet, forvirring;
 - Søvnighet og slapphet, svakhet;
 - Kan vises svak - hypoton krise og tap av bevissthet;
 - Det er en distraksjon, forverret minne, blir oppmerksomhet ustabil, redusert effektivitet;
 - Etter en litt fysisk aktivitet kortpustethet.
 Arteriell hypotensjon: skjemaer
 Arteriell hypotensjon kan være primære og sekundære former:
 • Primær hypotensjon, men det kalles idiopatisk Essential eller en selvstendig sykdom. Dette er en form for nevrose vasomotorisk sentrum av hjernen. En spesiell rolle i utviklingen tilhører stress og langvarig psykisk og følelsesmessig belastning.
 • Den sekundære formen kan bli sammenlignet med andre sykdommer, så som anemi, tuberkulose, hepatitt og andre. Det kan også være forårsaket av mangel på vitaminer på grunn av sult og konstant trening.
 • Den menneskelige tilpasning til plutselig endring av klima og værforhold kan også redusere trykket. Påvirkning av det elektromagnetiske felt eller stråling har grunn arteriell hypotensjon.
 • Ofte lavtrykk skyldes brudd på vaskulær tone.
 Årsakene som kan være på grunn av hypotensjon
 • Noen ganger er det et lavtrykk grunn til å ta vanndrivende medisiner i store mengder. Dette kan være furosemid, etakrynsyre og andre.
 • Det kan også være på grunn av det faktum at fartøyene økt medisinering, det vil si å bruke nitro narkotika og kalsiumblokkere. Det kan være slike midler som nifedipin, verapamil og andre.
 • Arteriell hypotensjon kan oppstå på grunn av nedsatt følsomhet for baroreceptors.
 • Hvis du tar medisiner som reduserer autonom funksjon kan også senke blodtrykket.
 • Reduser trykket kan antipsykotika og antidepressiva.
 • ortostatisk hypotensjon kan føre til anemi, alkohol, diabetes.
 Arteriell hypotensjon: Diagnose og behandling
 Diagnostisere arteriell hypotensjon kan måle regelmessig blodtrykk. Også, se en lege - en kardiolog. Foreløpig er behandling av denne sykdommen kompleks laget, ved hjelp av ulike metoder for behandling. Pasienten skal normalisere hvile og søvn, fysisk aktivitet trenger å dosere, bør justeres kosthold. Også oppnevnt spesialist fysioterapi.
 Til å behandle lav blodtrykk kan og folk rettsmidler. Du må ta to ganger om dagen en halv time før måltider tjue eller tretti dråper anstrøk av magnolia. Vi anbefaler også ginseng skjær (morgen og før middag). Ta dine midler som kreves for to eller tre uker 5-20 dråper.
 Men hvis du har noen symptomer forverret helse, så ikke frata gå til en spesialist. Du må konsultere legen din umiddelbart.  
Dizzy: Årsaker
 I miljøet av helsearbeidere er veldig populært munnhell i verden er det helt friske mennesker, men det er nedoobstezheni. Dessverre er dette uttrykket meste sant. Personen bor, arbeider, hviler og føles som om noen spesielle tegn på noen sykdom og plutselig under den årlige legeundersøkelse fant at kroppen hans tilstand er dårlig. Til dette skjer med deg, prøv å være nærmere henne og ta hensyn til eventuelle tegn på dårlig helse, selv så liten som svimmelhet. Enig, ikke bare fordi du kunne høre fra noen av din familie og venner en klage på at hun (den) er konstant svimmel og mørke øyne. Hva kan indikere en vertigo og viktigheten av å være oppmerksomme på ham og fortelle denne artikkelen.
 Årsakene til svimmelhet
 Først må vi forstå det som gjemmer seg under dette begrepet, som noen kaller vertigo følelse av kvalme som oppstår før besvimelse, andre - den følelsen når folk tror at alle objekter rundt ham begynner å bevege seg.
 Sann svimmelhet eller vertigo kalles en tilstand som oppstår på grunn av en mismatch mellom sanseorganer av deres funksjoner.
 Mannen forteller taket og veggene er skjev i forskjellige retninger, swing, det synes at det svikter eller går på ujevnt og ustabilt underlag. Følger alvorlig svetting svimmelhet, følelse av kvalme og oppkast.
 I en frisk person balansen er levert av settet av signaler fra det visuelle systemet, vestibular apparater og den proprioseptive system. Og hvis disse tre komponentene er synkronisert, føler personen rett i nærområdet. Men det er verdt minst ett element høsten koordinert arbeid, og vil umiddelbart føle deg svimmel. Dermed årsakene svimmelhet lurer i strid med det kardiovaskulære systemet, i henhold til flertallet av innbyggerne, og de fleste andre organer og systemer.
 Mest ekte vertigo er i form av angrep. Hvis en person er stadig opplever disse symptomene, bør du ta hensyn til tilstanden av labyrinten og / eller åtte par hjernenerver. Også ikke glem at det finnes en rekke medikamenter som er giftige for de vestibulære reseptorer.
 Diagnostisering av svimmelhet
 Å bestemme patologi som hodet er spinning, må du så snart som mulig for å se en spesialist - en nevrolog. Han samle nøye historie - opytaye du gjennomføre de nødvendige undersøkelser, om nødvendig - foreskrive samråd med andre spesialister, og deretter begynne behandlingen.
 I løpet av undersøkelsen, prøve så mye som mulig detalj de symptomene som du har forbundet med svimmelhet. Tross alt, hvis begge svimmelhet hos mennesker er det et brudd på følsomhet i ansiktet eller lemmer, årsaken til sykdommen er skjult i CNS, og hvis det finnes hørselstap, er årsaken til problemet sannsynligvis labyrint.
 Den vanligste pasient legen foreskriver blodprøver for å utelukke anemi, bestemme nivået av glukose (sukker diabetes unntak), EKG (utelukke koronarsykdom), cervical spine X-ray for å bekrefte diagnosen artrose eller tilbaketrekning. I alvorlige tilfeller, oppnevnt av hjernen MR.
 Behandling av svimmelhet
 Dessverre, selv bare vite årsaken som forårsaker svimmelhet, ikke alltid har mulighet til å foreskrive behandling, eliminere kilden til sykdommen. Ofte holdt symptomatisk behandling.
 For behandling av vertigo brukt antihistaminer (Promethazine, meklozyn), beroligende midler (diazepam). Å fjerne kvalme og oppkast foreskrevet metaklopromyd (tserukal).
 En fysioterapi, elektroforese, ulike reflekssoner massasje, akupunktur og kiropraktikk. I tilfelle av hjernesvulster er kontraindisert i denne pasient fysioterapi.
 Det er også anbefalt å ikke avslutte treningen, men noe for å endre sine regler. For eksempel prøve å ta en tur på siv å lene seg på henne under et anfall av svimmelhet. Hvis du Hooke - ikke oborachyvaytes dramatisk, fordi det kan utløse et nytt angrep. Folk som bor i rytmen av sport, bedre å foretrekke svømming, turgåing, sykling.  
Яндекс.Метрика