Nekrotiserende pankreatitt: symptomer, årsaker og behandling
 I tre av de mest vanlige patologi av akutte abdominale organer, sammen med blindtarmbetennelse og kolecystitt er en akutt betennelse i bukspyttkjertelen.
 I 15-20% av pasienter med akutt pankreatitt er alvorlig forløp med alvorlige degenerative og destruktive endringer i parenkym i bukspyttkjertelen. Denne formen kalles nekrotiserende pankreatitt. Den mest utsatt for denne sykdommen unge personer, uavhengig av rase, flere kvinner (noen sier ingen kjønnsforskjeller i strukturen av tilfellene).
 Pankreas Nekrose kan være en separat enhet samt en komplikasjon til andre stater. Dødelighet i denne patologi når 50-85%.
 Årsakene til pankreasnekrose
 - Galleveisinfeksjon (kolecystitt) og gallestein;
 - Mat overbelastning mage-tarmkanalen (fett og karbohydrat rik mat);
 - Systematisk bruk av alkohol, som har en direkte skadelig virkning på pankreas vev og indirekte stimulerer sekresjon;
 - Postoperative komplikasjoner under operasjonen på magen;
 - Vessel vaskulitt og tromboflebitt kreft, blant annet som følge av hjertesvikt;
 - Noen smittsomme sykdommer (kusma, mononukleose);
 - Hver tiende pasient bukspyttkjertelen årsaken er fortsatt ukjent (kryptohennaya form).
 Utviklingsmekanismen
 Under påvirkning av årsaksfaktorer er som følger:
 - Økt sekresjon og bukspyttkjertelen juice utstrømning problemer med en betydelig økning vnutryprotokovoho press;
 - Aktivering av pankreatiske proteolytiske enzymer (trypsin, elastase, fosfolipase A) løper kallikrein-kinin-system, noe som fører til alvorlig forstyrrelse av mikrosirkulasjon og blod reologi, å bryte systemisk hemodynamikk;
 - Hemocirculation forverring i bassenget cøliaki stammen og portal vene fører til ytterligere progresjon av nekrotiske prosesser i jern, en sirkel, som er svært vanskelig å bryte;
 - Systemiske effekter av vasoaktive pankreas enzymer kan føre til utvikling av foci av nekrose i nesten alle organer.
 Klassifisering
 For patomorfolohycheskym endrer nekrotiserende pankreatitt kan være fet og blødende. I det første tilfelle blir kuttet jern komprimeres med en hvitaktig-gul foci av nekrose. I hemoragisk variant er det mørk brun og lilla-svart infiltrater.
 Som utbredelsen av nekrose fornem:
 - Lokal nederlag kreft (rammet flere segmenter);
 - Nær total nekrose (inkluderer segmenter innen samme anatomiske deler av kjertelen);
 - Totalt pankreasnekrose (nekrose av alle deler).
 Symptomer på pankreasnekrose
 Sykdommen begynner akutt, ofte kort tid etter feil i kosten, er symptomer øker raskt. Alle symptomer kan grupperes i syndromer:
 1. Abdominal (hepato-bukspyttkjertelen) - intense smerter i øvre del av magen som bærer herpes natur, positive symptomer Mayo-Robson (smerte på palpasjon i venstre flanke), Resurrection (ingen ringvirkninger ved palpasjon av aorta), Kert (stivhet ' epigastrica muskler), peritonitt, kvalme, kaster opp gjentatte ganger, tørr munn.
 2. Pankreatokardyovaskulyarnыy - hud ansikt spylt lyse, store oppdateringer av cyanose i bukveggen (symptom Mondor), dyspné ved hvile, takykardi, hypertensjon, hypotensjon endringer,
 3. Pankreatorenalnыy - og det er økende tegn på nyresvikt, oliguri overganger i anuri.
 4. Pankreatotserebralnыy - eufori, urolig atferd.
 For bukspyttkjertelen alltid vanskelig. Det kan deles inn i to suksessive faser:
 Første fase - sirkulasjon av pankreas enzymer i blodet, deres toksiske effekter på ulike organer og hemodynamics (varer 5-9 dager). Symptomer fremgang, er det vanskelig å korrigere selv multi intensiv behandling.
 Andre fase - postnekrotycheskye og septik komplikasjoner (starter etter 10-12 dager). Det endogen infeksjon foci av nekrose i forkant av purulent forgiftningssymptomer. Dette er manifestert økt smerte, øke takykardi, hypertermi utseende. Det kan være komplikasjoner som blødninger erosjon, intern fistel, retroperitoneal abscess.
 Diagnose
Nekrotiserende pankreatitt: symptomer, årsaker og behandling
 Laboratoriemetoder - blod count (leukocytose med lymfopeni, akselerert SR), blod og urin amylase, for å vurdere alvorlighetsgraden av å bestemme blod protein og dens fraksjoner, urea blod koagulasjon status.
 Ultralyd (gjør det mulig å beregne økningen i bukspyttkjertelen detektere forekomsten av effusjon i bukhulen, tegn på biliær hypertensjon).
 CT med økende renthenkontrastnыm mest sannsynlig indikerer tilstedeværelse av foci av nekrose, deres størrelse og plassering.
 Diagnostisk laparoskopi for å diagnostisere peritonitt. Det identifiserer typiske tegn på pankreasnekrose - bukhinnen finne blod gjennomvåt lommer, mage effusjon høy i amylase.
 Behandling av pankreas nekrose
 Konservativ behandling:
 1. Forbud mot å spise og drikke.
 2. Lokal hypotermi (ispose).
 3. Analgetika (1-2 ml 50% løsning av dipyrone / m), antikolinergika (1 ml av 01% løsning av atropin n / k) og spasmolytika (2-4 ml Nospanum / m) for lindring av smerte.
 4. Antiemetika (2 ml metaklopramyda / m).
 5. Når alvorlig hypotensjon - vazotonyky (1 ml 1% mezatona n / k).
 6. Antyfermentni legemidler (hordoks til 100 tusen. IE / dag., Pancreatin til 300 IE / dag.).
 7. Novocaine blokade bukspyttkjertelen-duodenal sone.
 8. Infusion terapi til 25 liter / dag for å bedre blod reologi (løsninger av elektrolytter, glukose, insulin, albumin).
 9. bredspektret antibiotika for å hindre smitte foci av nekrose.
 10. Terapeutisk plasmaferese.
 11. peritoneal dialyse.
 Alvorlige kliniske symptomer, tegn på peritonitt og mangel på respons på konservativ behandling er indisert for kirurgisk behandling, som holdes i 10-13% av tilfellene. På tidspunktet for øvelsen produsere tidlige operasjoner (i de første timene og dagene av sykdom), senere (i smeltefasen nekrose i 7-14 dager etter utbruddet) og forsinket (rutinemessig etter avtagende akutte prosesser). Essensen av operasjonen er revisjonen av bukspyttkjertelen og retroperitonealrommet, maksimal fjerning av nekrotisk vev, drenering av bukhulen.
 Varsel etter operasjonen for pankreasnekrose for full gjenoppretting er tvilsomt, fordi stedet foci av nekrose kan forekomme psevdokystы og abscesser, og i slutten av perioden pankreotyt utvikle kronisk væske- og inkretornoyi fiasko.
 Diett for pankreasnekrose
 I den akutte fasen er anbefalt å avstå fra å spise. Når utvinning bør følge en diett nummer på Pevzneru 5b, som tillater deg å inkludere i kosten følgende produkter: kjeks, brød baking i går, sanger pureed supper, grønnsaker (poteter, gulrøtter, squash, blomkål, rødbeter, gresskar), magre varianter av fisk og m ' kjøtt, protein omeletter dampet, korn (havregryn, bokhvete, ris), kokt vann, kokt pasta, smør 30 gram per dag, vegetabilsk olje og 15 gram per dag, hofter buljong, svak time, fortynnet frukt (nekonservovani) saft uten sukker.
 Det er strengt forbudt alkohol, sjokolade, kaffe, druer, fiken, bananer, brus, ferskt brød, noen kjøttkraft for matlaging, og smør butterdeig, melk grøt og supper, røkt, hermetisert og syltet mat, fete kjøtt pølser, krydder, slakteavfall, ferske egg.  
Shyshka lysken kvinner
 Shyshka lyske kvinner - et ganske vanlig fenomen, bare på grunn av altfor intimt et problem å snakke om det så mye som om de udøde. Hvis du finner disse kjeglene ikke blir tatt til selvmedisinering, samt selvdiagnose umulig. Trenger hjelp gynekolog, noen ganger kirurgen. Det er mulig at eliminere behovet onkologi, og dette krever undersøkelse i et spesialisert senter.
 Betennelse i lymfeknuter
 Ofte, hvis en lyske klump dukket opp, viser betennelse i en lymfeknute. I lymfeknuter beholdt alt som prøver å trekke seg fra kroppens immunsystem. Hvis enheten er tent, betyr det at immunsystemet er i en tilstand av aktiv kamp mot fienden som kom inn i kroppen. Vanligvis er peis problem et sted i nærheten lymfeknutene.
 Brokk
 Årsaken til støt kan være en brokk. Vanligvis er dette lett vpravyty finger hevelse, men det et par sekunder for å dukke opp igjen. Hvis legen bestemmer at brokk kan fremkalle problemer og forårsake de samme komplikasjoner, vil det bli bestemt på sin kirurgisk fjerning.
 Bartolini
 Under betennelse bartolynytom forstå en av de såkalte Barth kjertler vestibyle - og dette er en annen grunn for støt.
 Bartolini ofte diagnostisert, og sykdommen har en vane for å komme tilbake igjen og igjen. Patogener er sykdom ofte stafylokokker og gonococcus, men kan utløse betennelse og andre vanlige patogener. I dette tilfellet, hvis det er humper sondering smerte. Behandling bærer gynekolog, og refererer til det skal være så snart som mulig ellers sykdommen blir kronisk.
 Nagende hydradenitis
 Noen ganger er årsaken til klumper i lysken vises purulent hydradenitis forårsaket av stafylokokker, streptokokker og andre bakterier.
 Sykdommen nesten aldri forekommer i alvorlige representanter for den hvite rase, men likevel trenger bare riktig behandling. Noen ganger sykdommen er arvelig, og åpen samtale mor og datter kan gi opphav til effektive forebyggende tiltak. For pasienter med risiko bør være forsiktige i saker av privatlivet.
 Åreknuter overflate lår
 Hvis du har åreknuter overflate lår, pasienter klager over lysken utseende av humper på størrelse med en valnøtt. Vanligvis vises dette brak i sterk fysisk stress, lange opphold i en vanskelig posisjon og forårsaker ubehag heller enn fullstendig smerte. Mens du slapper av etter en kort hvile symptomene forsvinner.
 Blokkering av talgkjertel
 En annen årsak til uforklarlig segl i lysken hos kvinner kan være blokkering av talgkjertlene. Årsaken er ofte hårfjerning prosedyren. I slike tilfeller pasienten under prosedyren i seg selv kan føle seg ganske skarp smerte på toppen av lysken.
 Vanligvis kvinner føler at bump er på bein og forstyrre gang. Disse problemene i klinikker engasjert kirurg til det og bør søke hjelp.  
Яндекс.Метрика