NesetetthetEn av de mest populære grunner til at folk må vende seg til otolaryngologist - tett nese. Denne følelsen fører til problemer og effekter som vesentlig reduserer livskvaliteten, hodepine, søvnløshet, nesepustevansker, tretthet, nedsatt ytelse. Alle disse symptomene kan være et tegn på manglende tilførsel av oksygen til hjernen som et resultat av brudd på pusting.
Årsaker
Ubehagelig sykdom kan føre til en rekke årsaker, fra forkjølelse til ondartede svulster karakter. Dessuten kan det være medfødt faktorer.
Akutt sykdom luftveissykdommer varer i fem dager, og deretter går alene. Hvis dette er lagt til en bakteriell infeksjon prosessen kan gå på bihuler - bihulebetennelse, dets viktigste symptomene er rennende nese purulent karakter og hans stiftelse. Når sykdommen tar en kronisk form, kan nasal bli permanent.
Ganske ofte denne sykdommen ser ut uten noen åpenbar grunn, men etter undersøkelse viser det seg at dette ble innledet av angrep av nysing, kløe, irritasjon i halsen. I dette tilfelle kan sykdommen være på grunn av allergi.
I de første månedene av svangerskapet kan også forekomme som en ubehagelig plager. Grunnen til dette - overdreven hormonet progesteron. Kvinner konstant tett nese kan føre til hormonelle forstyrrelser.
Anatomiske defekter forårsaket av traumer, kan krumning av nasal septum, abscess eller synechia forårsake sykdom.
Før medfødte årsaker inkluderer trange nesegangene, atresi choanae, ulike typer hjerneprolaps.
Svært ofte feil anvendelse av vasokonstriktor dråper er nok av pasienter som brukes for behandling av rhinitt, har den motsatte virkning. Dråper er for en kort tid - fire til seks timer. Langvarig og hyppig bruk for å utvikle iatrogenic rhinitt, er hans tegn hevelse av neseslimhinnen. Det er vanskelig å puste, pasienten igjen tydd til samme vasokonstriktor dråper. Hver dag behov for å bruke stoffet øker pasienten begynner å grave dem mer og mer. Forlenget eksponering vasokonstriktor dråper i blodkar får den til å bli svekket i neseslimhinnen blodsirkulasjonen.
Symptomer

Hovedtrekkene i sykdom er:

- Tett nese,
- Rennende nese,
- Hoste,
- Feber,
- Rødhet i øynene,
- Sår hals.
Sykdommen er nesten alltid ledsaget av slim og puss. Dette er et svar på betennelse i kroppen. Vellykket behandling av sykdom direkte påvirker opphenget og kaldt og nesetetthet.

Behandling

Spørsmålet om hvordan å kurere nesetetthet, bestemte avhengig av årsakene som forårsaket sykdommen. Behandlingen innebærer nasale og orale væsker, spray, dekongestanter agenter, antihistaminer, anti-inflammatoriske smertestillende medikamenter.
Hvis årsaken til sykdommen kan elimineres ved hjelp av medisiner, kirurgisk teknikk som brukes.
Folk rettsmidler
Det er mange nyttige folks oppskrifter kan hjelpe deg med å helbrede og levere ubehagelig ubehag sykdom.
Ganske lenge hatt Kalanchoe. Å forberede dråper presse saften fra bladene og begrave ham i nesen. Rask og intens nysing vil bidra til å bringe infeksjon i nesen. Bruk disse dråpe bør ikke være mer enn tre ganger om dagen. Løpet av behandlingen - ca fem dager.
God effekt gir følgende måte: hakket Valerian rot blandet med vegetabilsk olje (en halv kopp). Insister på et mørkt sted i ca en uke. Deretter press gjennom cheesecloth. Blandingen bør fortynnes så mye smør. Vanligvis er det tilstrekkelig til syv dagers behandling.
Et utmerket middel er fårekjøtt fett. Dyppe den i bomullspinner og smøre neseslimhinnen. Prosedyren er gjort på natten.
Ofte rådet til å behandle sykdom kokte poteter eller egg. Varm egg må knytte til nesen på begge sider for å holde tjue minutter for å kjøle. De er godt oppvarmet sinus fjerne hevelse. Poteter trenger å lage mat og inhalerer dampen under et teppe.
Hvis du har mistanke om bihulebetennelse hjelp av en enkel oppskrift: rødbeter bør være ren, rist og presse saften. Bland tre skjeer av vann, tilsett honning, rør godt og innpodet i nesen.
God nese renser havsalt. Fortynne ikke veldig konsentrert, og skyll nese. Det kan også brukes for oppvarming.
Det anbefales også å massere nasal septum av nesen og vinger. Dette vil lette din helse.  
Hvordan å gjenopprette neseslimhinnen?
 Kronisk rhinitt - en diagnose som indikerer betennelser i neseslimhinnen. Symptomer kan variere og avhenger av typen av rhinitt. Blant dem er de vanligste funksjonene: rikelig utvalg (av vassen farge til mørk brun blandet med pus) som endrer følelsen av tørrhet i nesen, brudd på lukt, slimhinne følsomhet for været forandrer seg, hyppig nysing, rennende nese periodisk oppskarping, nesetetthet, rennende øyne. Kampen for sunt pust kan og bør være, fordi det avhenger av riktig funksjon av kroppen. De viktigste årsakene til sykdommer i neseslimhinnen
 1.  Anatomisk. Buede vegger og sine andre defekter (medfødt innsnevring av nesegangene, nasal inntrekk, uregelmessig form og størrelse av turbinate) kan i stor grad komplisere komplett åpenheten av luft gjennom nesen og forårsake funksjonsfeil i slimhinnene.
   Fysisk. Under denne kategorien inkluderer fysiske faktorer som direkte påvirker irritasjon av nesehulen, skadelige stoffer som finnes i gasser og damper, stinkende lukt, støvpartikler strøk. Ofte lider av kronisk rennende nese folk som jobber i bibliotek, arkiv (portrett støv), klesbutikker (villi vev, ulike impregnerings), fabrikker for produksjon av møbler (giftige stoffer fra SSE), kjemisk industri arbeidere.
   Klima. For tørr varm luft eller omvendt, påvirker kald luft høy luftfuktighet tilstanden i nasopharynx, forårsaker overdreven tørrhet i slimete eller å være en konstant årsak forkjølelse.
   Medisinsk. Opptak vasokonstriktor og vasodilators provoserer irritasjon av nesehulen. Forstyrre også blodstrøm slimhinnen kan andre kroniske sykdommer, nyreproblemer, lidelser i nervesystemet, høyt blodtrykk, alkoholisme, endokrine sykdommer, allergier.
   Hvordan å holde neseslimhinnen tidlige problemer
   Gjenopprette stillende drift av nasopharynx ofte avhenger av eliminering av irriterende faktorer. På bakgrunn av dette, kan vi anbefale følgende trinn:
   klimaendringer - er nødvendig for de som bor eller arbeider i værforhold som forverrer den øvre luftveier;
   etablere et gunstig mikroklima inne ikke har lange arbeidsdager enheter som gjør luften varm og tørr, også må forholde seg til overdreven fuktighet og fuktighet i huset;
   kirurgi - dette inkluderer korrigere defekter i nesen, fjerning av adenoids og fremmedlegemer (hvis det blir funnet);
   bruk av plantevern - hvis du arbeider med farlige stoffer på en vanlig jobb i respiratorer eller bind;
   behandling av andre sykdommer - ta hensyn til sykdommer som er direkte relatert til kronisk rhinitt (snue, alkoholisme, nervøse lidelser, allergier, høyt blodtrykk, etc.).
   Medikamenter som hjelper gjenopprette mikrofloraen i nesehulen
   Når du velger en dråpe og spray Vær forsiktig, ikke kjøpe legemidler som inneholder komponenter, vanedannende kroppen. Før du kjøper oppsøke lege.
  1.  Drops og spray.
    Delufen - reduserer hevelse, forhindrer tørrhet, har en liten prosentandel protyvomykrobnosty, kan den brukes i nesten alle typer av rhinitt;
    Vybrotsyl - undertrykker allergiske reaksjoner, behandler akutt, vasomotorisk rhinitt, er atrofisk rhinitt kontraindisert hos;
    Euforbium - homeopatisk medisin som reduserer betennelser, beskytter mot uttørking, forebygger allergi;
    Rynytol эdas-131 - innenriks versjon av homeopatiske medisiner, gjenoppretter funksjon av slimhinner, nysing blokker;
    Morenazol, Sahlin, Fyzyomer, Akvamaris - Disse produktene er ikke ment for behandling av rhinitt og strengt nasofaryngealt mikroflora bedring etter sykdom, ikke har antimikrobielle egenskaper; sjøvann, som er hovedkomponenten mykner slimhinner og løser opp slim og letter den raske avslutte uten å ha vasket bort, slik at bakterier og allergener fra nesehulen;
    Protargolum - inneholder sølvnitrat, fritar ikke hevelse, men klarer seg i kampen mot bakterier, resept;
    Derynat - drop-ymmunnomodulyator, styrke immunforsvaret, behandle rhinitt, bihulebetennelse og bihulebetennelse med påfølgende restaurering av slimhinnen.

    Oljer og salver.
    fersken og tindved - å bidra til å gjenopprette flora av nesen etter å ha tatt vasokonstriksjonseffekter narkotika;
    Pinosol - ikke lov for folk som lider av allergi; lindrer hevelse, betennelse stopper, har antibakterielle egenskaper;
    Bactroban - inneholder antibiotika mupyrotsyn nyttige i purulent sekret, eliminerer bakterier streptokokker og stafylokokker.
    Restaurering av neseslimhinnen ved hjelp av tradisjonell medisin
   1.  Mange varme - Når otohrevanyy nese kan brukes varm eller kokte egg oppvarmet salt, innpakket i et lommetørkle, men denne metoden er strengt forbudt i ulike typer bihulebetennelse; også nyttig sveve føtter, slippe dem i en bøtte med varmt vann, vil du føle at pusten ble lettere.
     Aloe juice eller avkok av eik bark - 3 dråper 3 ganger om dagen - nok dose til hydrat slimhinnen.
     Infusjoner av urter (kamille, calendula og salvie) - Brukes for vask av nesehulen, slim og klar av støv.
     Innånding (. 2 ss skjeer) - Hvitløk eller løk gni på et lite rivjern, legg blandingen i et glass cup dyppe seg i en bolle med varmt vann, dekket med sin trakt, brettet papir; inhalerer gjennom nesen trakt fordampning i 10 minutter tre ganger om dagen. Dessuten kan et stoff for innånding tjene fordampning av eddik for å bidra til å gjenopprette lukt, varme opp litt eddik i en kjele, inhalerer gjennom nesen.
     Valnøtt - For å lage salver må tørre blader av valnøtt (1 ss skjeen.) Og petrolatum (50 oz.) - Lindrer tørrhet, nyttig å bruke med atrofisk rhinitt.
     Honning - Klar nesehulen kan være som følger - bomullspinner for å bruke en liten del av honning, sett nesegangene i 15 minutter.
     Før bruk av legemidler for å gjenopprette neseslimhinnen, les instruksjonene nøye. Uriktige eller vaske overdose narkotika kan bare forverres.  
Яндекс.Метрика