Newborn ofte nyser
 "Velsigne deg Grow stort!" - Og bare har tid til å gjenta den ferske foreldre som svar til en annen "achhy" nyfødt. Noen nysing babyen berører andre - gjør bekymring: ingen syke barn? La oss snakke om hvorfor nyfødte ofte nyser, og ikke bekymre deg for dette.
 Årsaker
 Nysing - beskyttende refleks mann. Denne uttalelsen er kjent for mange, men selv er kjent med hans foreldre ikke forstår hvorfor deres baby er beskyttet, og enda sjeldnere. En nyfødt er beskyttet mot stimuli som påvirker neseslimhinnen og dermed forårsaker nysing. De er:
 1. De såkalte "støv agenter" - kåte hudceller av mennesker og dyr hår eller pels, fjær, gatestøv.
 2. Allergener - pollen potteplanter eller blomster fra butikken, mugg og sopp, det samme støv.
 3. De tøffe lukt - parfyme vann, røyk og dårlig kvalitet produkter laget i Kina.
 4. Slim dannet inkludert lungene under infeksjon, akutte luftveisinfeksjoner og for øvre luftveier.
 5. Andre faktorer - en skarp endring i temperatur, sol, emosjonelle utbrudd.
 Hvordan man skal håndtere?
 Med alle de ovennevnte stimuli ofte - de tre første. Å håndtere dem er bare én måte - unngå kontakt med barnet. Utfører våt rengjøring, men prøv ikke pereuvlazhnyat rom for ikke å provosere mold.
 Katter og hunder er ikke rundt for å hindre baby rom, bare fremgang og slektninger av røykere. Billige kinesiske leker er bedre kast.
 Den største bekymringen blant foreldre er det fjerde punktet. Dette er ikke overraskende, fordi de voksne har lært at nysing - ett av symptomene på forkjølelse eller influensa. Men hvis barnet er ofte nyser, betyr det ikke at han er syk. Men hvis "achhy" ledsaget av rikelig utsondring av slim fra nesen (ofte grønnaktig i fargen), piping i brystet, hoste og generell sykdomsfølelse, mens tvil fortsatt - en sykdom. Og vi må bekjempe den med henne.
 Hvis alt annet mislykkes
 Mest sannsynlig, ligger årsaken i mangel på fuktighet i luften. Det faktum at luften inhalert nyfødt til nesen får en masse av små partikler, som beskrevet ovenfor. Noen av dem er avsatt på slimhinnen og, hvis de er tilstrekkelig hydrert, sammen med slim kommer ut eller svelges.
 Når ikke nok fuktighet, og tørker slim som bak veggene i nasopharynx. Dannet og stakk nesen og brun er de stimuli som provoserer nysing. Fjerne tørket slim som mulig razmachyvanyem (manuelt eller filter type Akvalor) og ved den såkalte durund - valsen med ull skatannыh hånd og dynket i vann eller saltvann.
 Oppsummere
 Nysing babyen bør ikke skremme foreldre. Samtidig, hyppig "achhy" - er en anledning til å tenke på om alt er gjort for å gjøre barnet føler seg hjemme så behagelig som mulig, ikke bare mentalt, men også fysisk. Lykke til deg og barna dine og lykke til!  
Standarder høyde og vekt av barn
 Alle foreldre har en tendens til å følge utviklingen av barnet ditt. Det er ikke overraskende, fordi i en tidlig alder er best å justere helse, eliminere problemet. Men hvordan du gjør det riktig? Vi vil prøve å avdekke dette problemet og beskrive de viktigste indikatorene for den fysiske tilstanden til barnet.
 Standarder høyde og vekt av barn - den beste referansen
 Eksperter har lagt merke til at sunn og utstyrt med alle nødvendige barna vokser og legger på seg på samme krets. Undersøke mer enn åtte tusen barn fra forskjellige land, som forskere var tabeller som gjenspeiler de viktigste fasene av en ung kropp. Bruk dem til å finne ut hvor godt er de prosesser for utvikling i hvert enkelt tilfelle.
 Standarder for jenter
Standarder høyde og vekt av barn
Amming - hva er det?
 Genetisk (naturlig) prosess melkeproduksjon i brystet, etterfulgt av utgivelsen kalles amming. Begrepet kommer fra det latinske «lakto», som betyr "mate melk."
 Melken begynner å strømme umiddelbart etter det første programmet av den nyfødte til brystet, men før det, gjennom hele prosessen med graviditet i brystet er "forbereder" for sin generasjon.
 Hva amming?
 Brystkjertlene begynner å utvikle seg i den første perioden av svangerskapet, det vil si at "usynlig" laktasjonsfase - en mammohenez.
 Det postpartum melk sekret kalt amming. Denne gangen når du forbereder for morsmelk produksjon. Tidsrom for videreutvikling og support av sekretorisk funksjon av brystene kalles laktopoэzom.
 Hver av disse fremgangsmåter forekomme med visse endringer i strukturen av brystet og i sammensetningen av melk.
 Amming hos kvinner er inkrementell eller syklisk i naturen:
 1. Det første stadium begynner, vanligvis umiddelbart etter fødselen, når barnet får sin første gruppe av melk i form av råmelk.
 2. Blanding av melk er gradvis endring, som markerer begynnelsen av overgangen. Funksjonene i denne syklusen - råmelk å modne melk erstatning sammensetning, øker størrelsen på brystet, med en uttalt "bølge" av melk. For mange kvinner - en problematisk periode, som gjør mer enn et barn kan ta og ofte krever pumping overflødig.
 3. Gradvis ustabile periode passerer i en moden fase av amming, karakteristikk av som - den jevn strøm av melk, ingen merket "IN" og behovet for pumping, myk bryst tilstand. Vilkår utbruddet av den perioden er ikke strengt fast for alle kvinner, og har individuell karakter.
 Hvis "moden" fasen varer i en lang periode, det gradvis går siste etappe - amming involusjon. Det er en reduksjon i størrelsen på brystene, de økte behovene til barnet begynner å oppveie muligheten brystene produsere nok melk. Endringer også dens sammensetning, nærmer innholdet i colostrum antistoffer. Hvis avsluttet under amming involution uttrykt ubehag ikke truer enten mor eller barn.
 Tegn amming involusjon følgende:
 - Økende fysisk tretthet kvinner;
 - Endre helse sykepleie;
 - State of økt eksitabilitet av barnet og andre.
 Hvordan er amming?
 Direkte involvert i den forberedende prosessen til morsmelk utstøting tar menneskelige placenta laktogen, som skilles ut av morkaken. Det er avledet fra blodet til mor og barn etter fødselen. Laktogen - den eneste hormonet ansvarlig for melkeproduksjon.
 Ikke mindre viktig rolle for peptid-hormonet prolaktin, som syntetiseres i hypofysen. Det kalles også hormon morskap. Fra innholdet i blodet er avhengig av intensitetsnivået av melkeproduksjonen, som akkumuleres i alveolene, passerer gjennom morsmelk kanaler og bihuler, - kommer til babyen. Fremme melk fremmer hormonet oxytocin - er ansvarlig for sin tildeling refleks.
 Således regulering av amming er endokrine natur og den utgang som laktogen og prolaktin, oksytocin avhenger av intensiteten av utskillelsen av melk.
 Amming hos kvinner kan vare i fem måneder (i noen tilfeller mindre) opp til 2 år.
 Brudd på amming
 Hyppige brudd amming - reduksjon (hypogalactia) eller fullstendig mangel derav (agalactia). Den første grunnen kan være psykologiske faktorer (angst, depresjon, endringer i kvinners status, etc.), økt staten nervøs oppstemthet, mens den andre - et resultat av hormonelle lidelser.
 Det er også tilfeller av ufrivillig lekkasje av melk på grunn av brudd på den funksjonelle aktiviteten til brystkjertlene. Uavhengig av type og problemets natur at en kvinne ikke bør sette en selvdiagnose.  
Kyssesyke hos barn: Symptomer, behandling og konsekvenser
 Lymfekjertelbetennelse kjent som kyssesyke eller viral mononukleose, er en svært vanlig sykdom. Om 91% av personer over 35 har blitt smittet av ham som barn og har antistoffer mot viruset i blodet. Denne sykdommen rammer en stor andel av barn, spesielt under 15 år.
 Kyssesyke forårsaket av Epstein-Barr virus, oppkalt etter to britiske forskere som først oppdaget den i 1964, selv om sykdommen ble anerkjent tidligere. Viruset tilhører herpes familie og overføres hovedsakelig gjennom utveksling av spytt, glandular feber fordi noen ganger kalt "kyssesyken".
 Hoste eller annen kontakt med infisert spytt kan bidra til overføring. Viruset kan fortsatt være aktiv i mennesket i uker eller måneder etter at alle symptomene har forsvunnet. Dermed til kontakt med infiserte andre folk grense, ettersom de vil være i fare.
 Symptomene på kyssesyke hos barn
 Mononukleose hos barn ung alder er vanligvis ikke så mye som hos ungdom. Lymfekjertelbetennelse starter med influensalignende tilstand. Symptomer på mononukleose ikke umiddelbart identifiseres, siden inkubasjonstiden for viruset er omtrent en til to måneder etter infeksjon.
Kyssesyke hos barn: Symptomer, behandling og konsekvenser
 De vanligste symptomene er:
 - Høy temperatur (feber) 38? C eller over, en av de første manifestasjoner;
 - Sår hals - vanligvis mer smertefull enn med andre infeksjoner i halsen;
 - Hovne kjertler (lymfeknuter) i nakken og muligens andre steder i kroppen, for eksempel en mus eller i lysken.
 I tillegg til halsen, kan som observeres:
 - Hovne kjertler, aktiv påvirkning av viruset;
 - Kan være Innsiden av halsen rød eller tildele en purulent væske;
 - Hovne adenoids;
 - Små lilla flekker i munnen på et barn.
 Andre symptomer på kyssesyke:
 - Tretthet (fatigue);
 - Generell sykdomsfølelse;
 - Hodepine;
 - Hevelse i leveren - vanligvis ledsaget av mild smerte på høyre side av magen;
 - Økt svetting;
 - Tap av appetitt;
 - Utslett i respons på behandling;
 - Smerter i øyet;
 - Hevelse i milten - dette kan føre til hevelse i kroppen i magen på venstre side;
 - Hevelse rundt øynene;
 - Frysninger.
 Små barn mononukleose ofte asymptomatisk eller har mindre symptomer, som feber som varer i 6-10 dager. Barn 6 år og ungdom kan ha symptomene nevnt ovenfor. Hvis alle de symptomer er til stede bare feber, kan det være et godt tegn, siden feber er et resultat av kampen av legemet og forsøk på å kontrollere viruset på.
 Fatigue er nesten halvparten av pasientene barn, mononukleose. Tretthet og ubehag, samt sår hals vedvarer i opptil to måneder etter den første infeksjonen. Det ble også funnet at symptomer på utmattelse kan vedvare i noen smittede barn og etter utvinning, i fire måneder.
 Magesmerter er svært sjeldne, men det finnes en rekke infeksjoner som mononukleose synes akkurat disse barna ca 2%. Smerte kan være på grunn av forstørrelse av milten, er det fordi et lien strekker seg for å fjerne giftstoffer. Eiere av symptomer, kan viruset forårsake betydelig skade i milten og leveren som et resultat.
 Tidlige symptomer på kyssesyke kan være svært lik forkjølelse. Så det ville bekrefte smitte barnet bør ta en blodprøve for kyssesyke. En blodprøve blir brukt for å sjekke økningen i hvite blodlegemer.
 Behandling kyssesyke hos barn
 Siden sykdommen er forårsaket av et virus, ikke en spesifikk antibiotikabehandling ikke bringe mye nytte. Det er en infeksjon som passerer med tiden, på grunn av den omhyggelige behandling. Smerte og ubehag kan vanligvis reduseres med medisiner som paracetamol. I alvorlige tilfeller kan spesielt hos ungdom ta steroider, som for eksempel prednison. Leger foreskrive den, uansett smerte og hevelse i lymfeknuter redusert.
 Det viktigste aspekt av behandling er den riktige barnevern.
 1. Hvis barnet ditt har feber, bør du ikke gi aspirin er bedre å bruke stoffer som ibuprofen.
Kyssesyke hos barn: Symptomer, behandling og konsekvenser
 2. Hva ville hindre dehydrering, sørg for at barnet drikker rikelig med væske. Vibrering og kald drikke er spesielt god. Babyen får nok væske hvis hennes munn er alltid fuktig og har spytt når han urinerer minst tre ganger om dagen og mørk urin.
 3. Det er nødvendig å ta hensyn til hals, hovne mandler for ikke å gi barnet til å svelge normalt, så la oss bare myk mat. Barn over 6 år kan suge på drops eller fløtekaramell som ville lindre en sår hals. Unngå sitrus. La barnet noe vitamin daglig, mens det ikke er normal appetitt.
 4. Barnet bør ikke bo i sengen. Sengeleie ikke er kuttet under sykdom og ikke redusere symptomer. Barnet selv må avgjøre hvilken aktivitet han trenger. Vanligvis barn heller treg sin aktivitet i nærvær av feber. Barn kan gå tilbake til skolen når de kan svelge normalt forsvinne og feber.
 5. Spleen barnet kan økes ved sykdom og selv mindre skader i magen kan få den til å sprekke. Derfor bør alle barn med mononukleose unngå kontaktsport og anstrengende aktivitet i 4 uker. Idrettsutøvere spesielt bør begrense sin virksomhet til inntil milten tilbake til normal størrelse.
 6. På grunn av press milt, forstoppelse kan oppstå fordi barnet bør gis infusjoner av urter som fremmer tarm åpenhet.
 7. vise barnet legen til størrelsen av milten ikke reduseres.
 8. Viruset er mest smittsom i samme feber. Etter feber har passert, holder viruset seg i spyttet hos et barn i fem måneder. Et barn skal ikke være isolert, men likevel må den bruke en egen kopp og bestikk.
 Inkubasjonstiden varierer 4-7 uker etter kontakt med en smittet person. Dette betyr at dersom en person er infisert med viruset, kan symptomene ikke vises i lang tid.
 Forebygging kyssesyke hos barn
 1. Trenger du å vaske hendene ofte.
 2. Unngå nærkontakt med infisert.
 3. Ikke la barnet ditt er med noen andre ware.
 4. La aldri et barn å ikke bruke sin tannbørste.
 5. Bruk engangskopper, papirhåndklær.
 6. Ikke gi leker barnet ditt til andre barn.
 7. Ofte vaske og sterilisere flasker og brystvortene.
 8. Rengjør vanlige overflater som benkeplater, kjøkken og lekeapparater.
 9. Tenåringer bør forklare at viruset smitter gjennom kyssing.
 Diett for mononukleose
 Hvis lymfekjertelbetennelse trenger å styrke immunforsvaret og dette kan gjøres gjennom kosten.
 Det skal ta antioksidanter som finnes i mange matvarer og mineraler, de fjerne forurensninger og rense blodet. Tilsvarende antioksidanter hjelpe kroppen igjen. Vil fokusere på bruk av vitamin A og karoten finnes i røde, gule og oransje frukter, grønne bladgrønnsaker, jordbær og tomater.
 Alternativ ernæring i lymfekjertelbetennelse - er bruk av vann på tom mage og ernæring fra flytende mat som grønnsaker, juice, buljonger, supper, urtete, sitron drinker. Denne metoden for mating, gjør det mulig for legemet å bekjempe viruset og renset på samme tid.
 Det kan være nyttig bruk av bukkehornkløver te, ingefær og kalium kjøttkraft. Du kan bruke grønnsaksjuice basert på grønne grønnsaker som selleri, agurk og spinat, og du kan legge til gulrøtter, pastinakk eller rødbeter.
 Når appetitten kommer tilbake, må du følge immunstimulerende diett som ville fullt gjenopprette kroppen. Ditt kosthold bør inneholde immunstimulerende noen gode proteinkomponenter til hvert måltid. Disse produktene er avgjørende for helse og utvinning av celler og dannelse av et sunt immunsystem. Forbruk av protein 3 måltider sørger for at blodsukkeret er stabilt, og du vil være i stand til å opprettholde god energi utover dagen.
 Hvert måltid er rikelig med friske grønnsaker eller frukt. Disse matvarer bør danne hoveddelen av dietten - ca 80% av den ideelle. Fersk frukt og grønnsaker for å lage en kropp og bidra til å rydde opp. Du kan også lage sunne vegetabilske supper eller buljonger som er enkle å bruke. Legg noen anti-inflammatoriske produkter som ingefær, gurkemeie, cayenne pepper, fersk ananas eller papaya, hjelper kroppen å bekjempe sykdom.
 Legge til noen essensielle fettsyrer er de som er i nøtter, frø, avokado. Dette vil bidra til å øke immunforsvaret og holde cellemembraner fungerer godt.
 Karbohydrater kan forverre symptomene på betennelse i kroppen, slik som sår hals, muskelsmerter, tretthet og leverbetennelse. Sukker er dårlig spesielt treg og bli kvitt viruset.
 Det sier seg selv at du bør unngå matvarer som kan skade kaffe, te, alkohol og bearbeidet mat. De er fratatt av vitaminer, mineraler, enzymer og fiber.
 Virkningene av mononukleose hos barn
 Ikke sjelden kan lymfekjertelbetennelse føre til komplikasjoner som påvirker andre systemer i kroppen. Disse komplikasjoner inkluderer:
 - Betennelse i hjertemuskelen (myokarditt);
 - En bakteriell infeksjon av halsen;
 - Betennelse i musklene rundt hjertet (perikarditt);
 - Betennelse i hjernen (encefalitt);
 - Hemolytisk anemi;
 - Lungebetennelse;
 - Betennelse i testiklene (orchitis);
 - Ruptur av milten;
 - Guillain-Barre syndrom;
 - Ødeleggelsen av røde blodlegemer og blodplater.
 Noen barn, etter lymfekjertelbetennelse kan oppleve symptomer på kronisk tretthet. Dette syndrom, noe som gjør at kroppen tretthet, svakhet og apati. Kronisk tretthets kan vare lenge, som viruset i lang tid angripe barnet.  
Яндекс.Метрика