Overgangsalder hos menn: symptomer, tegn, behandling
 Uttrykket "det er klimaks" mer aktuelt for kvinner. Menn backs bare si - de må ikke berøre overgangsalder. I mellomtiden eksperter påpeker at uavhengig av kjønn og alder i kroppen sterk halvparten av menneskeheten der alder endringer, forstyrrelser i hormonelle stoffskifte, og de viktigste funksjonene til gonader utryddelse. Selv symptomer på menopause hos menn kan være lik de kvinnelige manifestasjoner. Kort sagt, leger insisterer - mannlig overgangsalder skjer. Og når ubehag er ikke nødvendig å skylde på været.
 Hvorfor menn manifestert overgangsalder?
 Som en følge av endringer i gonadene av mannlige kroppen fungerer ved å redusere hormonet androgen. Vanligvis overgangsalder hos menn i alderen 40-70 manifest år. Det kan bli anerkjent eller ikke, men du kan ikke argumentere med naturen - i testiklene irreversible endringer.
 Mannlig overgangsalder kan ha en fysiologisk prosess som kalles aldring. Det er en naturlig prosess. Utløse alarmen skal være når den mannlige overgangsalder er ledsaget av alvorlig sykdom, hvis det kommer til 45 år (tidlig) eller etter 60 år (sent).
 Men sen overgangsalder - er det ikke forferdelig, folk selv glad for at lengre sikt forblir ung i alle betydninger av ordet. Av spesiell bekymring er patologisk årsak overgangsalder, som er ledsaget av endringer i urin og hjerte-systemer. Ved denne tilstanden kan også blande nevrotiske lidelser.
 Hva er symptomene på overgangsalder hos menn?
 Ikke rart de sier at symptomene på overgangsalder hos menn og kvinner er svært like. Her er de viktigste:
 - Heartbeat;
 - Svimmelhet;
 - "Tides" der den røde huden i ansiktet og på hendene;
 - Mulige forskjeller i blodtrykk som truer utviklingen av hypertensjon.
 Det bør bemerkes at under trening og psyko-emosjonelle forskjeller på disse symptomene vises lysere, kan deres effekter være vanskelig.
 Men viktigst av alt - de fleste menn (ca 90%) bemerket nedsatt sexlyst. Noen menn gradvis tapt potens, seksuelle handlinger blir kortere, oppstår utløsning raskere sperm volum avtar. Alle representanter for den sterke halvparten av menneskeheten tåle svært smertefullt. Som du vet, bare sterke følelsesmessige opplevelser forverre situasjonen - i hvert fall ikke for mye spenning har ingen samleie ikke gjøre det bedre.
 Før overgangsalderen kan også innebære å endre utseende av menn - utseendet på slapp hud og muskler, fett på lår og rumpe, noen ganger også øke bryst. Men, selvfølgelig, alle mannlige overgangsalder symptomer veldig individuelt.
 Behandling av overgangsalder hos menn
 Tegn som signaliserer tilstedeværelsen av overgangsalderen bør provosere menn til å tenke på en sunn livsstil. Kanskje det er banal, men nok hvile, aktiv livsstil, bevegelse, utendørs trening, ernæring og vektkontroll - alle gir god helse.
 I tillegg bør du undersøkes av en lege. Faktisk kan nærværet av ubehagelige symptomer signalisere et problem, ikke bare i den seksuelle sfære. Sykdommer i det kardiovaskulære systemet også ikke kan overse.
 I tillegg, kan legen bestille en spesiell undersøkelse, inkludert prostata ultralyd og blodprøve avslører prostata-spesifikt antigen. Ifølge en undersøkelse av en mann unntatt anbefalingene fra høyre levebrød kan tildeles medisinsk behandling, inkludert antidepressiva eller beroligende midler, Adaptogens næringsstoffer og hormoner.  
I hvilken alder overgangsalder starter
 Hvert år 25 millioner kvinner over hele verden kommer til et klimaks. Fra ordet skjelve nesten hver av det smukke kjønn. Men under denne forferdelige ord forsvinner helt normal fysiologisk prosess.
 Hva er overgangsalderen?
 Menopause er ingenting som den aldrende kvinnelige gonader. Denne overgangen fra pubertet til alderdom. Han er ledsaget av en gradvis fading funksjons gonader - eggstokkene.
 Menopause kan deles inn i tre faser:
 1.  Premenopausale. Denne perioden varer fra 3 til 7 år. På dette tidspunktet er det metamorfose av menstruasjonssyklusen - kan den forlenges og blødning mens blitt svært knappe. I premenopausale hormonelle eggstokkfunksjonen avtar, er det en gradvis falming av fruktbarhet.

   Overgangsalder. Denne perioden varer i ett år. Den kommer rett etter den siste perioden.

   Overgangsalder - menopause perioden fra begynnelsen til slutten av en kvinnes liv. I løpet av denne perioden endelig hun mister evnen til å tenke seg en baby. Alle symptomer på overgangsalder, inkludert hetetokter og migrene helt forsvinne.
   I hvilken alder er nådd overgangsalderen?
   Ifølge statistikk allvitende vanligvis menopause oppstår i kvinner 47-55 år gammel. Fastslå det nøyaktige tidspunktet for denne fysiologisk prosess kan ikke - hver kvinne han svært individuell. Men styre sin offensive kraft under noen av de rettferdige sex. Du trenger ikke engang å ofte besøker sykehuset. Bare kjøpe på apoteket spesiell test for overgangsalder. Sitt prinsipp om driften er basert på å bestemme nivået av follikkelstimulerende hormon i urinen. Hvis det har lenge overskredet - ganske nær overgangsalderen.
   Symptomer på overgangsalder
   Dreven svetting, hodepine - dette er de første sendebud for overgangsalder. De er manifestert i premenopausale. De vanligste såkalte hetetokter - en følelse av flush i ansiktet, hodet og overkroppen. Vanligvis er denne huden rød heller kraftig, etterfulgt av en rikelig svette. En tidevannet tar vanligvis ikke mer enn et halvt minutt. Ofte er denne tilstanden er supplert med en indre følelse av angst og frykt, samt pustevansker og selv smerte i hjertet.
   I tillegg høydepunktet i metamorfose begynner å oppstå i sirkulasjonssystemet, noe som kommer til uttrykk i differensialtrykket og hjertefeil. Deretter mange kvinner opplever plutselige anfall av åndenød, svakhet i kroppen og overdreven søvnighet. Noen måneder betydelig redusert libido, vagina blir tørr, noe som gjør det svært komplisert kjærlighetsliv. I tillegg kan kvinner observere visne hud, plutselige humørsvingninger, vektøkning og økt appetitt. Alle disse endringene skyldes mangel av kjønnshormoner - progesteron og østrogen.
   Behandling av overgangsalder
   For å begynne, bør det bemerkes at menopause ikke blir behandlet som en normal aldersrelatert fenomen i en kvinnes liv. Det kan imidlertid forsøke å lindre symptomene. Dette kan kun gjøres ved gynekolog øyeundersøkelse. Bare etter å ha passert den nødvendige tester legen kan forskrive medisiner og er enig modus hvile og arbeid. Det utnevner generelt kvinne terapi og fysioterapi. På toppen av det, vil det være unødvendig for den kvinnelige kroppen under menopause og ta vitaminer. Imidlertid er det viktigste stoffet terapi fortsatt anses destinasjon hormonzamestytelnыh narkotika.  
De første tegn på overgangsalderAlle kvinner opplever menopause er vanskelig, fordi hver av dem ønsker å bli lenger så vakker og ung. Men ikke behandle menopause som predvestnyku alder, er dette bare begynnelsen på et nytt liv.
Overgangsalder hos kvinner er i stor grad avhengig av livskvalitet: ernæring, antall barn i ulike infeksjoner overført gynekologisk operasjoner arvelighet. Stort og påvirket av miljøet. Det ble observert at kvinner som røyker, oppstår overgangsalder tidligere.
Menopause - et fullstendig opphør av menstruasjonen, men eksperter tolke det bredere - for en lengre periode i hvilken det er ulike endringer forårsaket av opphør av ovarial funksjon.
Hvordan overgangsalder hos kvinner

Typisk skjer menopause gradvis og holdes i tre trinn, som hver kan ha forskjellige symptomer. Hvis en kvinne har observert tegn på overgangsalder, bør du konsultere legen din.


- Humørsvingninger, svetting,
- Søvnforstyrrelser, søvnløshet før,
- Brain og muskelsmerter,
- Kles skjeden og problemer med vannlating,
- Feber,
- Plutselig vektøkning,
- Uforklarlig tretthet og utmattelse,
- Tap av seksuell lyst.

Disse symptomene vedvarer for et år eller så, og er i strid med menstruasjon.

Tegn på overgangsalder hos kvinner inkluderer:

- Forstyrrelser i menstruasjonssyklusen - Menopause fading aktivitets gonadene. Organismen begynner med premenopausale - tidlig utryddelse av eggstokkene til opphør av menstruasjon (full). Den andre fasen - den faktiske overgangsalderen, merket den siste livmor blødning. Deretter kommer det postmenopausal perioden - perioden for å fullføre eggstokksvikt.
- Tides - et typisk symptom på overgangsalder. Preget av en plutselig følelse av varme i en sterk overkropp, noen ganger ledsaget av rødhet på brystet, halsen og ansiktet. Samtidig er det angrep svette - huden i ett minutt blir våt. Omgivelsestemperaturen er ikke endret. Den generelle tilstanden til kvinner kan være veldig ubehagelig. Forekomsten av hetetokter og deres individuelle intensitet.
- Økende press følger ofte overgangsalder. Hans første symptomer - hodepine, kvalme, svimmelhet. Med et kraftig hopp av press kan være en situasjon som krever øyeblikkelig handling.

- Prikking eller skjelving i armer og ben, nummenhet dem med jevne mellomrom.


- I tillegg er kvinner i overgangsalderen oppmerksom irritabilitet, forvirring, hukommelsesproblemer, tørre øyne, dårlig smak, utseende av rynker, hårtap, blødning.

Tidlig eller sen overgangsalder
Menopause kan forekomme hos kvinner og trettifem og sekstifem år. Men ofte er det mellom førti og femti år. Den enkleste måten å overføre overgangsalder kvinner i midten alder. I sen overgangsalder lengre opphold ung kvinne, hår bevart elastisitet og huden glatthet. Dette er fordi eggstokkene fortsatt produsere østrogen, som beskytter blodårer og hjerte. Minus sen overgangsalder er at det øker risikoen for eggstokkreft eller bryst. Kvinner som kommer sen overgangsalder, bør følge nøye med deres helse hvert år gjennomgå mammografisk undersøkelse og undersøkelse av en gynekolog.
Tidlig menopause vanligvis ikke føre til alvorlige helseproblemer, men varer lenger, slik at hun føler seg ofte ubehagelige symptomer.

Hvordan får jeg overgangsalder

Det viktigste å forstå overgangsalder - det er ikke en sykdom, men en tid da en kvinnes kropp tilpasser seg til hormonelle endringer. Det sammenfaller som regel med en vanskelig fase i livet: barn vokse, og endte karriereplaner, foreldre vokst gammel. I denne perioden kan overgangsalder føre til depresjon. Men husk at livet går videre, ikke synke til deres problemer.
For å gjøre det enklere å flytte overgangsalderen, følge enkle retningslinjene:
- Så lite som mulig uro, unngå stress og sesongmessige depresjon,
- Skal begrense alkoholbruk og slutte å røyke
- På grunn av endringer i slimhinnen i kjønnsorganene under samleie kan brukes oljer,
- Oftere i luft, mosjon,
- Ikke overspise, begrense animalsk fett i kosten til å omfatte mer kalsium
- Ikke anbefalt å reise lange avstander, spesielt i eksotiske land, og i nærvær av kardiovaskulære systemet - å gi opp bad og badstuer,
- Regelmessige besøk hos gynekolog og endokrinolog, vil det raskt løse alle problemene forårsaket av overgangsalderen.

I overgangsalderen hjelper tradisjonell medisin. I stedet for te kan du drikke et avkok av mynte, kamille, brennesle hund. Ta saften av bjørnebær, bringebær, svisker, rosiner, tørkede aprikoser. Suppen fra hoftene til å styrke immunforsvaret.
Hormonbehandling
I gjennomføringen kvinne får hormoner, mangler kroppen hennes. Men slik behandling gjelder kun ved ubehag kvinner, hindrer overgangsalder opprettholde din livsstil påvirker ytelsen. Det kan være forskjellige ubehag, smerte og andre symptomer. Hormoner har en negativ innvirkning på kroppen, så de må ta bare på råd fra en lege.
På ingen hormonelle metoder er homeopati, urtetilskudd. Men på et sent stadium av klimakteriet syndrom er ineffektive. I dette tilfellet, en hormonerstatningsterapi. I dag er det så mange legemidler for behandling av overgangsalder, slik at hver kvinne kan plukke individ og effektiv behandling. Substitusjonsbehandling er kontraindisert i lever og blod, diabetes og eventuelle svulster
Våre studier viser at det å ta hormonbehandling innen fem til sju år er helt trygt, men forutsatt at behandlingen er foreskrevet for første gang en kvinne i alderen 60 år og overgangsalder ikke overstiger ti år. Alle andre tilfeller krever medisinsk tilsyn.
Fraværet av et positivt utfall erstatning terapi kan skyldes årsaker som feilaktig utvalgte medisiner vektige. Vektig kvinne opprinnelig tilbudt å ta et kurs og redusere vekten til å effektivt gjennomføre erstatning terapi.
Behandling av denne metoden innebærer periodisk inspeksjon og regelmessig oppfølging. Det er viktig å sørge for at en kvinnes kropp tilstrekkelig oppfatter terapi.
Overgangsalder og graviditet
Når en kvinnes menstruasjon bli uregelmessig og sparsom, er muligheten for befruktning betydelig redusert. Men i sjeldne tilfeller, er graviditet mulig, som i kroppen er det et tilstrekkelig antall follikkelstimulerende hormon, som stimulerer eggstokkene. Et lignende fenomen oppstår i løpet av kort tid, men god nok for en kvinne å bli gravid.
Du trenger ikke å vente på klimaks av skrekk, mange kvinner ofte ikke har problemer. Statistikk viser at omsorg og kjærlighet til kvinner. Når de første symptomene kontakt legen din for å unngå uønskede konflikter i familien.
Eksperter anbefaler at kvinner bruker prevensjon og utbruddet av overgangsalder, og de to første årene etter siste menstruasjon. I fravær av kontraindikasjoner kan beskyttes p-piller og p-stav, men i den alderen vanligvis praktisert barriere prevensjon. Spermicider har antimikrobiell og prevensjonseffekt og forebygge vaginal tørrhet.
Det er en såkalt sterilisering. Denne metoden er populært i utlandet, men i vårt land har ennå ikke funnet utstrakt bruk hos kvinner.  
Яндекс.Метрика