Postpartum depresjon. Behandling

 Depresjon etter fødsel. Hva gjør jeg?


 Hvordan takle fødselsdepresjon


 Nesten alle kvinner har hørt om fødselsdepresjon, men ikke alle klar idé om hva er det og hvordan blir vist.
 I dag en kvinne etter fødsel sjelden føles store vanskeligheter, fordi depresjon er skjult og er uttrykt i lett irritabilitet, frustrasjon eller andre, tvert imot, slapphet, døsighet, ønske om å flykte fra virkeligheten. Mest irriterende eget barn. Grunnen kvinne innser at elsker ham, men ikke gjør noe med dem ikke kan. Mange begynner å klandre oss selv i egoisme, ufølsomhet og t. E., og dette ytterligere forverrer situasjonen.
 Hvorfor skjedde dette, fordi tilsynelatende levering endte godt, har en fantastisk gutt, gleder deg. Men virker ikke. Og det hele er at en kvinnes kropp, på den ene siden, opplevde mye stress (fødsel), og den andre - en skarp endring i hormonnivåer. Med kvinnelige kroppen gikk morkaken, som ga hennes hormoner i løpet av de siste seks månedene, og normal hormon fortsatt ikke restituert.
 I dag er det vurdert at en raskere bedring av kvinner etter fødsel er av stor betydning at umiddelbart etter fødselen, før fødselen av hans søppel satt på kvinnens underliv. I dette tilfellet er halv etterlengtede babyen uforglemmelige positive følelser, som i sin tur føre til en sterk utgivelse av hypofysen hormoner som fremmer livmorkontraksjoner og fødselen av kullet. Etter en tid (vanligvis 20-30 minutter, de trenger å gjøre barnet ble suge refleks) legger barnet til brystet til mor - det er også svært viktig for begge. Videre minner fra denne positive følelsesmessig stress hjelper en kvinne glemme all den smerte og ubehag av graviditet og fødsel, og etterlot henne bare lykke og en følelse av ømhet.
 I fravær av slik kontakt mor og barn etter fødselen kroppen hennes gjen sakte, og verre barnet tilpasser seg extrauterine liv. Mer og derfor komme fra fødselskomplikasjoner når et barn ikke umiddelbart satt til brystet, er vanskelig.
 Restaurering av normale hormonelle nivåer (og dermed eliminering av depresjon) fremmer riktig amming. Hvis den er satt opp, du begynner å stå hypofysehormonene (hoved endokrine kjertler som ligger i hjernen), som i sin tur stimulerer produksjonen av kjønnshormoner og restaurering av normal fysisk og mental helse av kvinner.
 Noen kvinner prøver å gjenopprette sin tilstand av å bringe meg opp og omsorg for barnet overlatt til en avslutning. Dette er ikke det beste alternativet krefter kvinnens kropp er utformet slik at den er restaurert i omsorgen for hennes baby, mate ham, ta kontakt med ham. Alle disse hverdagens bekymringer mye mer bidra til å gjenopprette kvinner enn omsorg for seg selv (selv om også han trengte).
 En viktig rolle her kan spille en vennlig og diskré slektninger for å hjelpe kvinner etablere amming, riktig omsorg for barnet, en mulighet mest kontakt med ham (forutsatt, for eksempel, annet arbeid på huset). Men ikke beskytte en kvinne fra en gutt - det er bare langsomme prosessen med utvinning.
 Korrekt oppførsel av kvinner etter fødsel inkluderer:
 • konstant kommunikasjon med barnet omsorg og utdanning for dem;
 • etablering av amming fôring "on demand", dvs. når et barn rastløs. På brystet han beroliger umiddelbart, lindrer og denne kvinnen. Amming stimulerer produksjonen av hypofysen hormoner og gjenopprette hormonelle nivåer;
 • behov for å ta hensyn også - når barnet sover; men husarbeidet mens bedre overfører til andre medlemmer av familien;
 • prøve å slappe mer - igjen når barnet sover - resten gjenoppretter styrke, nervesystemet og fremmer utskillelsen av melk; hvis irritabilitet eller dårlig humør er fortsatt der, kan du ta homeopatiske sedativa - det er en dose av medisiner og hadde ingen negativ innvirkning på barnet;
 • Spis fullt - det er også viktig for kvinner og barn.
 Frykt ikke bekymre deg for barnet ditt - det bare gjenopprette din styrke!  
Trening etter fødsel

 En spesiell sett med fysiske øvelser for å stramme musklene etter fødsel


 Et sett med øvelser for magen:
 • ligge på matten på ryggen, lå ved foten av noe stabilt objekt (for eksempel en sofa), la hendene under hodet hans og bytter på å sitte og liggende stilling (12 ganger);
 • utgangsposisjonen er den samme, bena litt hevet opp fra gulvet og holde dem så lenge som mulig, og deretter sakte lavere (12 ganger);
 • utgangsposisjonen er den samme, ben i luften til store bokstaver eller tall (10 bokstaver eller tall);
 • sitte med bena i kors, hendene på hans hode, rygg hele kroppen i ulike retninger (10-12 ganger i hver retning).
 Øvelser for å styrke ryggmusklene, rumpe og lår:
 • ligge på ryggen og sakte løfte baken opp fra gulvet og tilbake, hviler i hendene, bøyde ved albuen. I grensen til å bo i noen sekunder, deretter sakte ta startposisjon (10 ganger);
 • ligge på magen, satt på hodet bøyd albue. Hvis du mate babyen, så for å holde det travmuvalasya, under hodet og skuldrene kan legge en pute; løft høyre ben uten å bøye kneet for å holde sin vekt i noen sekunder, deretter sakte lavere. Den samme øvelsen gjøres med venstre fot (8 ganger hver etappe);
 • stående posisjon, bredde føttene skulder fra hverandre. Uten å bøye ryggen, bøy knærne litt knebøy, holder hendene bak ryggen, holde seg i denne posisjonen i noen sekunder, så ta utgangsposisjonen (opp til 12 ganger).
 Øvelser for å styrke musklene i brystet:
 • sitte med bena i kors, armene bøyd, albuene presset til sidene, fingre satt på skuldrene, rette ryggen. Bakover i en sirkel, plukke opp, så ta tilbake, ned og fremover (5 ganger); deretter 5 ganger ned, opp igjen, tilbake;
 • opprinnelige stående stilling, føtter sammen. Rett høyre hånd til å løfte opp og ta hodet så langt som mulig, senk den tilbake og ned; gjenta den samme bevegelse med venstre hånd (5 ganger med hver hånd);
 • opprinnelige stående stilling, heve armene bøyd på albuene (håndflatene ned), slik at de var på skuldrene, fingrene rett ut og koble rett under kragebeinet. Dobbel ta skarpe albuer tilbake (håndflatene atskilt), deretter fortynne hånd i hånd, ta tilbake og gå tilbake til startposisjon (10 ganger);
 • opprinnelige stående posisjon, bredde føttene skulder fra hverandre. Høyre hånd satt på hip forlot raskt tre ganger beskrive en stor sirkel forover og tre - tilbake; deretter gjenta all den andre armen (gjenta tre ganger);
 • opprinnelige stående stilling, for å gjøre håndbevegelser, som i bryst svømming stil, hender litt fremover og løft opp, snudde håndflaten utover, underarmer frem og ned, som om rett igjennom vann, oppløse hender og ta startposisjon (gjenta 10 ganger).
 Hvor raskt hun gjenvinner sin form avhenger i stor grad på egen hånd.  
Utvinne fra fødsel

 Hva er nødvendig etter fødselen? Hva du trenger å ta hensyn.
 Under graviditet og fødsel en kvinnes kropp føles tung last, så etter fødsel en kvinne trenger tid og noen forsøk på å gjenopprette deres helse.
 For å fullt ut restituert en kvinnes kropp etter fødselen, trenger du minst to måneder, og i noen tilfeller enda mer - alt avhenger av de individuelle egenskapene til organismen. Postpartum perioden er svært viktig for kvinners helse, så du trenger å vite alt om ham.

 De første dagene etter fødselen


 De to første timene etter fødselen kvinnen er under medisinsk tilsyn på fødestuen, fordi på denne tiden er en stor mulighet for komplikasjoner. Dersom en kvinne ikke er blødning øker, deretter to timer senere overført til barselavdelingen.
 For å redusere blødnings kvinnen drenert urinkateteret og anvendt til magen kaldt. Tildele også hemostatisk og redusere musklene i livmoren narkotika. Blodtap i de to første timene etter fødselen bør ikke være mer enn en halv liter blod regnskapet for det faktum (alle blod gjennomvåt kluter veide). Når musklene i livmor sterkt redusert, er det mer blod tapt, da redusert muskel komprimere blodkar, hindrer blødning.
 Lohii i de første dagene av blødning, noen ganger med blodpropp. Etter å ha påført barnet til brystet musklene i livmoren krymper mer aktiv - fremmer dette amming og blir mindre blødninger og utflod fra fargen på lyse rødt blir brun.
 I de tre første dagene av blødning kan styrkes for å hindre dette, bør du:
 • regelmessig (minst hver 2 timer) for å tømme blæren - det bremser muskel sammentrekning av livmoren;
 • ofte sette barnet å amme on demand - det hjelper utgivelsen hormoner som øker livmorkontraksjoner;
 • Ikke vær redd for å ligge på magen, for å rulle fra magen og tilbake - så raskt frigjort fra livmoren lohy;
 • innen kreft bør alltid være kaldt - varmt vann flaske med iskald blodkar constrict.
 Hvis den første tre dager mengden av utslipp fra livmoren er svært liten, er det for dårlig: tildeling av tilbakeholdt i livmoren og kan forårsake betennelse.
 Forebygging av postpartum komplikasjoner på dette tidspunktet er betimelig podmyvaniya og behandling av sår (dette gjøres av helsepersonell).

 Neste to uker etter fødselen


 Fødende kvinne gradvis begynner å komme opp og vedlikeholde seg selv. På 4-5 th dag er det vanligvis utskrevet fra sykehuset. Siden denne tid på bakgrunn av lav hormon aktivitet hos kvinner kan være depresjon, er det viktig å støtte familien, spesielt hennes mann.
 I den første uken etter fødselen lohii ligner normal menstruasjon, deres antall avtar med hver bestått dag. Lohii bli lysere, litt blod i dem.
 I løpet av denne perioden, bør kvinnen svært nøye observere personlig hygiene for å unngå smitte swing i fødselskanalen.
 For å gjøre dette:
 • Etter hver krakk vask med varmt rent vann;
 • Hver dag tar hygienisk dusj;
 • bruke spesielle høye bind absorbere og endre dem til 8-9 ganger om dagen;
 • Ikke bruk sanitære tamponger - det fremmer infeksjon i fødselskanalen;
 • kropp og undertøy kvinner bør alltid være ren.
 Du må ta kontakt med lege umiddelbart dersom:
 • økt blødnings;
 • lohii kjøpt gul-grønn purulent og stygg lukt;
 • feber og økte smerter i magen;
 • tildeling brått stoppet, og det har skjedd tidligere enn 6 uker.
 Problemet som konfronterte kvinnen hjem - en pleie baby. Dersom barnet er i utgangspunktet fanger brystvorte galt, så det ser veldig smertefulle sprekker og rifter. På samme tid i denne perioden merket tilstrømningen av melk som kan forårsake stagnasjon i brystet. Det er en fare for inntrenging gjennom en åpen hovne brystvorter i kongestiv bryst delsinfeksjoner, dvs. av betennelse i brystet, eller mastitt.
 For å forhindre mastitt behov:
 • Ikke legg barnet til brystet - han må fange opp ikke bare brystvorten men peripapillary sirkel;
 • mate babyen on demand - vanlig suger melk - den beste forebygging av mastitt.

 Fra tid til to uker til to måneder etter fødselen


 Kroppen til en kvinne er utvinne og enden av den andre måned etter fødselen, vanligvis kommer helt tilbake til det normale. Fet etter levering tar ca 6 uker, deretter sårtilheling i livmoren, og dens indre skallet er gjenopprettet. Fire uker etter fødsel tildeling mindre, men noen blanding av blod kan fortsatt vedvarer, men to uker senere tildeling avsluttet det hele tatt, mens de slutter raskere hos kvinner som ammer.
 Siden barnet trenger konstant aktivitet av kvinner, er gjenopprettingsprosessen ganske fort. Men i disse to månedene er ikke mulig å ha høy fysisk aktivitet, blant annet i form av idrett. Det bør også unngå forkjølelse og andre plager som kan føre til betennelse i livmoren og dens vedheng.

 Etter to måneder


 Så snart passerer to måneder etter levering, kan du begynne å gradvis gjenopprette formen. Først av alt du trenger å gå ned i vekt og stramme muskler. Hva gjør du hvis barnet feeds, og dessuten, bokstavelig talt tar det all min fritid? Men det finnes noen triks. Kostholdet bør inneholde bare hva som er nyttig for barnet og ikke fremme fett deponering. Nyttig kokt og stuet magert kjøtt og fisk, melkeprodukter, frukt og grønnsaker, korn. Ikke nyttig for både mor og barn stekt, fet, sukkerholdig mat, sukkerholdig brus.
 Men for å gå ned i vekt, du trenger å gjøre gymnastikk, og når du gjør det? Mange mødre bekreftet at vakre reduserer vekten effekt ha frisk luft med barnet. Du kan gå med en barnevogn eller plassere barnet i en pose eller slynge Kangaroo (slik at du får en ekstra byrde), vekslende langsom og rask trinn. Barn under to måneder skal tilbringe utendørs minst tre timer en dag, og hvis disse tre min mor ville flytte vekten det vil sikkert avta.
 Et annet problem som oppstår i denne perioden - staten av brystet. Mange kvinner er redde for at den vil strekke seg og bli slapp. Hjelper stram BH laget av naturlige stoffer med brede stropper som du ønsker å starte med å bruke to uker etter fødselen. Bidrar til å gjenopprette bryst form og spesielle øvelser og styrker musklene i brystet, som inneholder brystene (men i de fleste bryst muskler der). Som med noe trening, bør de gjøres regelmessig.
 Stor postpartum mage gradvis redusert i størrelse - er i ferd med å "jobbe" hormoner. Hvis vi legger til dette trening, Blir det snart helt flat mage.
 Likevel viktig for kvinner etter fødsel - en følelse av komfort i familien. Dette har først og fremst å ta vare på familiens overhode, innpakning hans kone og barnepass.  
Яндекс.Метрика