Prevensjon
Prevensjon
 Prevensjonsmidler er tradisjonelt delt inn mekanisk, biologisk og kjemisk. Ulike former for kurs har varierende grad av effektivitet. Nesten ingen måte å forhindre graviditet (unntatt for seksuelt innhold) kan ikke gi 100% garanti -vu. Ganske ofte, for å oppnå større sikkerhet og pålitelighet kombinere ulike prevensjonsmidler. Men det er best å velge et prevensjonsmiddel, etter samråd med gynekolog.
 I denne artikkelen beskriver vi i detalj de mest populære former for prevensjon.
 Kondomer
 En kondom (kondom) - laget av lateks (polyuretan). Bæres på penis under ereksjon før du starter samleie. Etter utløsning kondom umiddelbart ut og kastet ut. Dette betyr for prevensjon i tillegg til sitt hovedformål beskytter partnere fra de fleste av veneriske infeksjoner, seksuelt overførbare sykdommer (syfilis, gonoré, aids, klamydia, herpes, hepatitt B). Prosent effektiviteten av prevensjonsmidler er ganske høy - 85-95%. Men ikke 100%, fordi kondomer kan bryte og noen ganger tar de feil.
 SPIRAL
 Intrauterine midler (det er Sjøforsvaret og i hverdagen - spiral) - en praktisk og svært effektive tilbehør som passer inn i livmoren. Spiral, til tross for den høye prosentandel av effektivitet (98-99%), har en rekke mulige komplikasjoner. Av denne grunn, spiral råde kvinner yngre enn 23 år gamle, som ikke har barn. Satt og hente et verktøy bør bare gynekolog etter en medisinsk undersøkelse. Fordelene inkluderer en spiral av langvarig bruk - opp til 5 år.
 P-plaster
 Prinsippet av plasteret er at den er limt til en bestemt del av kroppen, og deretter hormonene blir absorbert i kroppen gjennom huden. Effekten av dette middel for prevensjon, er at det er en forsinkelse av egg og øker viskositeten til slim i livmorhalsen. For en menstruasjonssyklus er vanligvis brukt tre patch, som en lapp klistret til syv dager. Deretter må du gjøre ukers pause, og nå kommer den menstruasjon. Ulempene ved denne metoden er at utseendet av sekreter (mellom syklusene), hodepine.
 Vaginal ring
Prevensjon
 Det rette er en gjennomsiktig fleksibel ring som er laget av syntetisk materiale og inneholder hormoner som begynner å stå bare etter inn i ringen inn i skjeden. Med et komplekst system av membraner daglig strengt tildelt bare en viss mengde av hormoner. Ringen er lett å gå inn og hente kvinnen. Den brukes for prevensjon for en menstruasjonssyklus, som inkluderer 21 dager med program og syv-dagers pause. Bivirkninger inkluderer spotting, kvalme, hodepine, etc.
 Injeksjon av langtidsvirkende
 Sikkerhetsmetode ved hjelp av injeksjon er å stoppe eggløsning (frigjøring av et egg fra prosessområdet eggstokk) ved å endre slim i livmorhalsen, endringer i slimhinnen i uterus, noe som resulterte i utvikling av svangerskapet umulig. Kontraseptiv effekt av denne fremgangsmåte varer i 3 måneder. Imidlertid har denne metode også flere meget alvorlige ulemper. Det kan være problemer med blødninger og kan føre til hevelse, hodepine, lavere nivåer av seksuell lyst. Også ved langvarig bruk denne metoden ødelegger bein.
 Norplant
 Norplant Prevensjons System - en seks små kapsler som inneholder hormonet levonorgestrel (en progestin). Kapslene er montert under huden på innsiden av armen, og deretter begynner gradvis å stå hormon i blodet. Prevensjonseffekten begynner en dag og varer i fem år. Han oppnådde forandringer i endometriet som resulterer i avbrudd av feste egg til livmorveggen. Ved anvendelsen av dette implantatet kan mezhmenstrualnye utvalg også kan forstyrre menstruasjonssyklusen, vil det være depresjon, hodepine, væskeretensjon, akne og smerter i brystet.
 Mannlig og kvinnelig sterilisering
 Man må huske at sterilisering - en permanent prevensjonsmetode som fører til fullstendig infertilitet (men selv da vi ikke kan snakke om 100% pålitelighet, fordi det er alltid en sjanse for at selv kirurgi ikke vil bringe ønsket resultat). Mannlig sterilisering - en ganske enkel kirurgisk prosedyre som innebærer kryssing og påfølgende ligation av sædlederen. Kvinnelig sterilisering er også på sykehuset og er tran og tubeligatur. Ikke glem at, som med alle andre kirurgi, når sterilisering er alltid en risiko for komplikasjoner - blødning, infeksjon, sammenvoksninger.
 Aperture
Prevensjon
 Ser ut som et kuppelformet lue laget av latex eller gummi. Det sprøytes inn i skjeden ikke tidligere enn 6 timer før samleie, og dermed lukke livmorhalsen. Dessuten er membranen kapasiteten for en spesiell krem ​​som hemmer sperm. Prinsippet for dets virkning sammenfaller med prinsippet av kondomet - disse verktøyene ikke tillater mekanisk barriere få sæd i livmoren.
 BIOLOGISKE RETTSMIDLER
 Biologiske prevensjonsmidler - en måte å forhindre graviditet ved å bruke hormonelle prevensjonsmidler. Med denne metoden for prevensjon bør hun ta daglige piller, som inkluderer kvinnelige kjønnshormoner. Etter endre generelle bruke hormoner, som igjen hemmer eggløsningen, endrer tilstanden til intrauterin miljøet, forebygge en mulig graviditet. Effekten av hormonelle prevensjonsmidler 97-99%. Orale hormonelle prevensjonsmidler kombineres, dvs. de som inneholder østrogen og progestin og nekombynyrovannыe, dvs. som inneholder bare gestagen. Plukk hormonell prevensjon behovet gjennom gynekolog. Siden det er en sykdom hvor hormonelle prevensjonsmidler er kontraindisert.
 MINI-TABLETTER AGER
 Dette hormonet piller, som ikke er østrogen. Deres virkning er å styrke viskositeten av livmorhalsen, som i sin tur i stor grad kompliserer sæd i livmoren. Også disse legemidlene inhiberer modning av endometriet, slik at det blir umulig å feste egget til livmorveggen for videre utvikling. Mini drakk uten å ta pauser i løpet av tiden som kreves for å beskytte mot graviditet. Den største ulempe ved denne metode er noe hyppigere (sammenlignet med andre orale prevensjons) gjennombruddsblødning. Mini-sag - en løsning for kvinner som bruker østrogen er kontraindisert, og for ammende mødre også.

 Kalender metode
Prevensjon
 Er å vыschytыvanyy ved hjelp av enkle matematiske operasjoner sannsynlig startdato for eggløsning og vedlikehold av sex i den fruktbare fase (fase eggløsning, der en kvinne kan bli gravid).
 Komme beskrevet av fruktbar fase bestemmes ved å subtrahere 18 dager fra den korteste syklus, og til slutt - å subtrahere 11 dager fra den lengste syklus.
 Eksempel:
 Den korteste syklus varer i 28 dager, og de lengste - 30 dager.
 Begynnelsen av den fruktbare fasen - 28-18 = 10-dagers syklus.
 End - 30-11 = 19-dagers syklus.
 Det er en 10 til 19 dagers syklus befruktning kan forekomme, noe som betyr at disse dager bør bruke mekaniske prevensjonsmetoder eller avstå fra sex. Ulempene ved denne metoden gjelder først og fremst sin upålitelighet, som opprinnelig det gir permanent regelmessig menstruasjonssyklus, noe som dessverre har verken en kvinne.
 TEMPERATUR METODE
 Basert på vыschytыvanyy fruktbar fase av måling av basal (eller rektal) temperaturen hos kvinner. Begynne å måle basal kroppstemperatur som kreves på den første dag av syklusen. Etter å våkne opp om morgenen, bør ikke stiger opp fra sengen termometeret plasseres i endetarmen på nivå med 1-2 cm, og holde den der i 5-6 minutter. Dataene skal være inngått en spesiell tidsplan din basal kroppstemperatur. Man må huske på at i løpet av den tid som er nødvendig for å bruke et termometer og temperaturmåling utføres på samme tid hver dag.
 I løpet av første halvdel av syklusen, er basal temperaturen vanligvis under 37 ° C. For 12-24 timer før eggløsning kroppstemperaturen synker til 01-02 ° C, og etter eggløsning øker til 02-05 ° C (typisk 37 ° C eller høyere). Og temperaturen holdes på dette nivå i hele andre halvdel av syklusen før inntreden av menstruasjon. Fruktbare periode starter seks dager før predovulyatornogo lavkonjunktur og fortsetter i tre dager etter det (den totale lengden av den fruktbare fasen - 9 dager).
 Fordelene ved den termiske prevensjonsmetode omfatter: brukervennlighet; fraværet av bivirkninger; den mest nøyaktige bestemmelse av sannsynlig dag for unnfangelsen når du planlegger en graviditet.
 Ulemper: høy risiko for uønsket graviditet (fordi både nivået av basal kroppstemperatur påvirker et stort antall faktorer); trenger for daglig måling av basal kroppstemperatur.
 OUT samleie
Prevensjon
 Denne metoden er den fullstendige tilbaketrekning av penis i skjeden av kvinner ved begynnelsen av utløsning. Avbrudd sex - en av de minst effektive prevensjonsmetoder. Ifølge statistikk, ut av hundre par som bruker denne metoden, ca 20-25% av ansiktet uønsket graviditet. Først i begynnelsen av samleie en rekke aktive sædceller blir sluppet sammen med naturolje. For det andre kan ikke hver mann kontrollere seg selv under orgasme. I tillegg bør gjentas sex bruke en annen metode for prevensjon for å unngå å få sæd inn i skjeden. Fordelene med denne metoden er tilgjengeligheten og enkeltheten manglene - delvise tilfredshet prosesspartnere.
 NØD (det postkoytalnaya, brann) Prevensjon kombinerer metoder for å forebygge uønskede svangerskap som bruker etter hendelsen av ubeskyttet samleie. Mesteparten av nødprevensjon kan kjøpes på apotek uten resept og selv gjelder, men vi anbefaler sterkt at du oppsøke lege, så han plukket opp den mest hensiktsmessige måten for deg å nødprevensjon, sjekket tilstedeværelsen av kontraindikasjoner til valgt metode og plukket opp den nødvendige dosen.
 TYPER nødprevensjon:
 1) Skylling
 Skylling ulike løsninger selv umiddelbart etter ubeskyttet samleie svært effektiv, fordi sperm trenge gjennom cervical regionen er innen minutter etter utløsning. Også ikke glem at et lite antall aktive sædceller kan stå direkte i provisjon av samleie med fett.
 2) Hormonelle prevensjonsmidler
 Den første metoden er bruk av hormonell prevensjon - samtidig mottak av flere typer tabletter kombinasjonspiller (kombinerte p-piller). Det nødvendige antall tabletter for å få ut av doseringen av hormonpreparater: Minizyston, rigevidon, femodenom, Marvelon, Mikrohinon, utviklingen av vektorene - to ganger til fire tabletter (intervallet mellom vedtakelsen av 12 timer), KURVE, Mersylon, Novinet - to ganger i fem tabletter. Denne metoden kalles Yuzpe metoden, og det er effektivt for tre dager etter provisjon av ubeskyttet samleie. Effektiviteten av denne fremgangsmåte er ikke veldig høy - 75 til 85%.
 Den største fordelen med denne metoden - er tilgjengelighet, siden alle legemidler som selges i alle apotek uten resept. Bivirkninger etter bruk - kvalme, ømme bryster, oppkast, svimmelhet, hodepine.
Prevensjon
 Alternativ COC - legemidler som inneholder progestin bare, og ikke inneholder østrogen. Den mest effektive legemidler av denne typen er Эskapel og Postinor. Эskapel inneholder 15 mg hormon og det brukes bare én gang. Postinor inneholder 075 mg levonorgestrel og bør brukes to ganger med et intervall på 12 timer. Mindre bivirkninger som kan være forårsaket av hormonelle metoder for nødprevensjon, vanligvis innen to dager pass.
 Husk at etter bruk av akutthormonelle prevensjonsmetoder er det obligatorisk å bruke inntil neste menstruasjons andre prevensjonsmidler, spermicider, kondomer, etc.
 3) Nehormonalnaya nødprevensjon
 Mifepriston (Hynepryston) - en av de mest effektive medikamenter beredskapsskjerm. Akutt administrering av lave doser av medikamentet i løpet av tre dager etter ubeskyttet hul act oppstått bremser ned eggløsning (prosessen er avhengig av den fase av menstruasjonssyklus), forandringer i endometriet og hindrer binding av et befruktet egg.
 Dette stoffet mindre uttalte bivirkninger - for eksempel frekvensen av blødning - bare 15%, sammenlignet med 31% når man tar levonorgestrel. Effektiviteten av denne fremgangsmåte for nødprevensjon - 988%. Fordelene med denne metoden er det faktum at den kan anvendes for en lengre periode enn andre former for nødprevensjon, og som etter å ha fått praktisk talt ingen hormonavhengige bivirkninger.
 4) Intrauterine midler
 En annen måte å beskytte mot uønsket graviditet er å bruke intrauterine enheter (iuds). For å oppnå ønsket effekt medsoderzhaschye Navy kom inn innen fem dager etter ubeskyttet samleie.
 Nødprevensjon er et alternativ til abort, men det anbefales sterkt å bruke som en permanent prevensjon, men bare i en nødsituasjon (maks en gang i halvåret). Siden hyppig bruk av nødprevensjon metoder kan føre til et brudd på reproduktive funksjon av kvinner.  
Яндекс.Метрика