Psoriasis: årsaker, symptomer, behandling, forebygging
 Psoriasis, psoriasis eller på annen måte, i forbindelse med ikke-smittsomme kroniske sykdommer i huden. Navnet på sykdommen kommer fra det greske ordet "psoro" som betyr - kløe. Manifestert røde, shelushaschymysya flekker på kroppen, i en eller annen måte. Selv om varianter av psoriasis masse. På dem vil bli diskutert senere.
 Onde sykdommer
 I dag psoriasis har blitt en av de mest utbredte sykdommene på planeten, inkludert dermatologiske sykdommer smittsomme natur. Ifølge WHO, lider psoriasis 4% av verdens befolkning. Enig betydelig figur. Hvert år har antall pasienter med psoriasis øker med om lag sytten prosent. Slående en kronisk sykdom av menn og kvinner nesten likt. Men det bør bemerkes at selv om psoriasis kan oppstå i alle aldre, som oftest det er manifestert før fylte tjue år.
 Sanne og viktigste årsakene til sykdommen, men forståelig, men ikke unik. Dette er på grunn av kompleksiteten og dens behandling. Ved første, leger lagt frem en genetisk faktor. Om lag 60% av pasienter med psoriasis, en alder av tjuefem år, har en genetisk predisposisjon. Men de med psoriasis manifestert etter fylte førti år med genetisk disposisjon, men. Situasjonen kompliseres av det faktum at, til dags dato, er det ingen tester og analyser utvetydig svar på spørsmålet: ". Har du en predisposisjon for psoriasis eller ikke"
 Årsaker til psoriasis
 Faktisk, for å finne årsaken til psoriasis i en spesiell pasient er vanskelig. Faktum er at når det refereres til en hudlege oppstått fra sykdom hos pasienten er observerte biologiske endringer samt endringer i immunsystemet og hormonelle systemer. Men hvilke faktorer som bidrar til manifestasjon av psoriasis, florerer. Hvis vi snakker bare om den genetiske natur psoriasis, men nå funnet flere gener som er ansvarlige for manifestasjon av sykdommen. Ikke desto mindre, på grunn av mangel og vanskelighetene med slik forskning, er årsaken til psoriasis i en bestemt pasient som søker omfattende. Etter arvelighet, gjør som med andre sykdommer ikke garantere at et bestemt individ nødvendigvis har en bestemt sykdom. Men hva er "trigger" noen leger blant disse faktorene skissert. Interessant, barn med psoriasis ofte skjer mot en bakgrunn av smittsomme sykdommer. For eksempel hyppig SARS, med nederlag for pust, sår hals, faryngitt og andre sykdommer. Forresten herpes, så godt kjent blant folk, kan lett føre til psoriasis. Imidlertid kan en hvilken som helst sykdom komplisere eller forverre sykdommen. 
 Alt blandes
 En spesiell plass i årsakene til psoriasis tar lang depresjon. Ikke rart leger har lenge registrert at oftest blant yrker, at kreative mennesker med psoriasis. En gang selv psoriasis og kalt - sykdom kunstnere. Ofte psoriasis oppstår etter tapet av en kjær. Alvorlig, daglig stress, er også en av årsakene til sykdom. Vanligvis opprinnelsen til psoriasis, er det mange teorier. Noen hudleger mener at psoriasis oppstår når Ernæring. For eksempel fett i mat. Men samtidig er det en teori om at mennesker som opplever ulempe av fett og karbohydrater er også mer utsatt for sykdommen. Til dags dato, ingen teori som ville ha blitt anerkjent som Aesculapius eneste riktige og overbevisende. Derfor kan vi trygt si at i dag legene ikke vet nøyaktig hvorfor psoriasis oppstår og hva som er mekanismen av sykdommen. Sami Judge. Det er kjent at psoriasis kan skje på grunnlag av depresjon og stress. Det er velkjent. Det kan også forekomme fra mat. Det erkjenner også leger. Psoriasis oppstår fra viral og bakteriell sykdom. For eksempel, betennelse i mandlene, lungebetennelse, influensa. Dette er anerkjent. Sammen med de ovennevnte, kan føre til psoriasis medisiner. For eksempel såkalte b-blokkere. Mer kjente tilfeller av psoriasis under påvirkning av narkotika som brukes til behandling av hypertensjon, kardiovaskulær sykdom. NSAIDs, legemidler som inneholder en eller annen form av litium og sink, kan også være en utløser for utseendet av psoriasis. Hormoner, også er en faktor som kan føre til psoriasis. Og her legge til allergiske reaksjoner i organismen. Solbrenthet, badstue, skader, dårlige vaner, diverse andre hudsykdommer - kan alle forårsake. Og hva skjer? Det viser seg at psoriasis kan oppstå på nesten alt. Du kan velge bare den vanligste årsaken. Og ingen, etter som psoriasis oppstår unikt. 
Psoriasis: årsaker, symptomer, behandling, forebygging
 Manifestasjoner av psoriasis
 Manifestasjoner av psoriasis er like forskjellige som sine grunnleggende årsakene. Mest psoriasis ser ut som rød eller rosa flekker dekket med skjell hud størrelse fra 1 millimeter til tre inches. Når poskablivanii plaketter er lett skilles hud flak. Først av alt er det plakater på bøye leddene på hodet i håret. I alvorlige stadier av sykdommen, kan plakk kommunisere og holde en vesentlig del av huden, sprer seg i kroppen. Prosessen fortsetter som følger. På scenen av psoriasis, er en hud celledeling tjueåtte ganger raskere enn en frisk person. Som et resultat gjør cellene ikke har tid til å modnes og er forbundet med hverandre. Så det er en karakteristisk flaky crust. Men rød-rosa farge fremstilt ved dannelse av nye blodkar i områder av plakk. De fleste patcher yret kapillærer. Men legemet, dets T-cellene begynner å angripe umodne cellene. Dette fører til en permanent autoymmunnomu hudbetennelse. Betente blodkar i områder av plakk og dermed gir røde plaketter. Sannsynligvis alle sett hvordan det ser ut som psoriasis, tørr type, betent, skjellende hud. Men ikke mange vet at psoryaznыe plakk kan dannes ikke bare på huden. I alvorlige tilfeller av psoriasis påvirker leveren, ledd, bindevev. 
 Hypotesen om psoriasis
 I dag er det to hypotesen om psoriasis.
 For det første hypotese psoriasis er ansett som en primær hudsykdom. Som beskrevet ovenfor, fører til rask celledeling til det dannede betent plakk. Tilhengere av denne teorien mener at psoriasis bør behandles som rent hudsykdom. For dette formål, medikamenter som hemmer celledeling. Også, bruker narkotika, er rike på vitaminer "A" og "D".
 En annen hypotese er vanskelig. Hvis du ikke forvirre leseren av medisinske termer, og fortelle alt enkelt språk, er det hun. Ifølge den andre hypotese, er psoriasis immunpatologisk sykdommen. Som du vet, for å beskytte våre kroppens celler er T-killer celler, T-helper. Ved inntak skadelige bakterier, er ondartede kreftceller aktiveres og komme til tak. For eksempel, når en tumor, slipper de stoffer som fører til tumor celledød. For infeksjoner som forårsaker betennelse. Dette er hvordan kroppens forsvar når han normalt. I psoriasis, mens grunner ikke klare, T-killer celler, T-hjelperceller jag til huden og begynner å angripe sunt vev i prinsippet. Dette også forårsaket av betennelse. I denne artikkelen har vi ikke krav på nøyaktigheten av rent medisinsk synspunkt. Denne fremgangsmåte er komplisert. En mann med ingen medisinsk opplæring, uten noen kunnskap om biologi er vanskelig å forstå. Derfor, i artikkelen har vi forsøkt å forenkle hva som skjer i kroppen. Med andre ord, ser den andre hypotesen rotårsak av en feil i immunsystemet. I favør av denne hypotesen er det faktum at når du tar medisiner som demper immunsystemet (for eksempel legemidler som brukes etter transplantasjon donor organ) oppnådd gode resultater. Betydelig redusert betennelse i plaketter. Hvis de lykkes, videre behandling, hudlesjoner helt forsvunnet. Men dyreforsøk sette noen forskere i en vanskelig posisjon. Forsøkene ble utført på hvite mus, som er ingen T-celler. Imidlertid var det mulig å reprodusere de lesjoner av psoriasis. Men her må vi gjøre en reservasjon umiddelbart. De fleste biologer hevder at lek psoriasis som en person inntil dyrene ingen har. Så det viser seg, mange forskere tviler på dette. Det er noen gåter. For eksempel AIDS. Pasienter med denne sykdommen utvikler ofte psoriasis. Men sykdommen og fører til det faktum at legemet blir ødelagt sitt forsvar. Hos pasienter med AIDS redusert antall av T-lymfocytter. Men på samme tid, blomstrer de psoriasis. Og det er ikke uvanlig forekomst av psoriasis i de som har en sopp sykdom, candidiasis, sykdommer forårsaket av staph infeksjon. Spesielt med hensyn til spiker psoriasis. 
 I en medisinsk meninger. Psoriasis Dette er ikke en allergisk reaksjon på allergen. Dette er bevist ved observasjonen av mange pasienter. Psoriasis kan eskalere uten noen åpenbar grunn og bare uten noen grunn, kan det være forbedring. Men det er den stimulus som vi nevnte ovenfor. Fra medisiner for sollys. Generelt, forblir psoriasis et mysterium for denne dagen. Men likevel er det mulig og bør behandles.
 Nå la oss snakke om hvilke typer psoriasis. De er bare ikke nok. I dag er det flere grupper.
Psoriasis: årsaker, symptomer, behandling, forebygging
 Typer psoriasis
 Rett eller blyashkovydnыy psoriasis
 Dette er den mest vanlige form av psoriasis. Opp til 90% av mennesker på planeten lider akkurat dette skjemaet. Ser ut som en betent plakett over overflaten av huden dekket av sølvaktig, grått lag av huden. Plaques kan i prinsippet på et sted. Men først av alt - hvor de fleste delikat og tørr hud. Hvis poskoblyt denne plakett fra skalaene begynner å stå lymfe. Hvis det ytterligere skade begynner å blø. Den er forårsaket av det faktum at plakk dannes nye blodkar og kapillarer, som vi har nevnt ovenfor. Plaques kan kommunisere med hverandre, og danner store berørte områder. De er også kalt "parafin innsjøen."
 Omvendt psoriasis
 Mye sjeldnere. Det er en rød flekk, knapt rager over overflaten av huden uten avskalling. Denne formen for psoriasis kalles også psoriasis flexor overflater. Vanligvis skjer denne formen for psoriasis i inguinal hudfolder under armene, lårene. Kvinner funnet under brystet. Vanligvis denne formen for psoriasis forverret av svette sekret friksjon. Ganske ofte ledsaget av soppinfeksjon.
 Tear psoriasis
 Ser ut som små (1-3 mm) dråper, som er hevet over huden sunn. Disse dråpene og prikker usypayut vanligvis stor hudoverflate. Ofte på rygg, hode, armer, lår. Noen ganger kan pasienten forveksle det med et utslett. I utgangspunktet ser det ut som et utslett. Mellom disse dråpene (prikker) er betent, rødlig hud. De fleste dråper kan ha farge fra grå til lilla. Oftest, denne formen for psoriasis ser ut som følge av streptokokk halsbetennelse eller streptokokk sår hals.
 Эskudatyvnыy psoriasis
 Behandle den mest alvorlige formen for huden psoriasis. Representerer blemmer fylt med klar væske. Huden blir betent og rundt varmt. På voldыre kan flasse av. Hvis du avdekker en boble av infeksjon er mulig, noe som fører til septisk form for psoriasis. På dette punktet kan lett bli en fare for liv, gjennom i løpet av purulent prosess. Kan påvirke både knær og underarmer, og hele kroppen. I alvorlige tilfeller, er sykehusindisert hos disse pasientene.
 Nail Psoriasis
 Denne typen psoriasis er ofte forveksles med spiker sopp. Så før du setter deg selv diagnostisert smøre begynne negler soppdrepende salve for å gå til en lege og rådføre seg med ham. Bare analyse kan svare, spiker sopp deg eller ikke. Spiker psoriasis kan også være ledsaget av en sopp. Og i dette tilfellet er det nødvendig å gjennomføre en omfattende behandling. Se spiker i neglepsoriasis følger. Negleplaten blir tykkere, blir uklar, hvit, grå eller gul. Huden rundt neglen sengen tykner. Spikeren blir sprø, stratify. På negler kan oppstå stripe spiker blir ujevn. Alle disse symptomene eller deler av nevnte spiker psoriasis.
 Eritrodermicheskiy psoriasis
 Denne psoriasis påvirker vanligvis store, og i noen tilfeller hele kroppen huden. Over overflaten av huden løsner, skrelle. Akkompagnert av kløe, er ikke uvanlig hevelse i huden. Mest eritrodermicheskiy psoriasis er en konsekvens av forverring av psoriasis normal. Ikke uvanlig når et tilbakefall forårsaket ved å ta store mengder alkohol, innpakket forkjølelse, etc.. d. Dette er veldig farlig psoriasis. Det finnes eksempler på tilfeller av død. Det faktum at en stor del i tap av huden, og noen ganger nesten alle av huden, opphører huden til å utføre sin grunnleggende funksjon. Dette termoregulering og kroppsvev for beskyttelse av miljøet (bakterier, virus). Som et resultat, kan det være sepsis, som i sin tur kan føre til døden. Det bør bemerkes at det er tilfeller av psoriasis эrytrodermycheskoho fra avbrytelse av behandlingen. For eksempel kan en pasient tar medisiner og deretter bare kastet. Og i tillegg begynte å misbruke alkohol. Tro meg, er denne utviklingen ikke så uvanlig som det kan virke. 
 Psoriasis psoriasis
 I denne formen for psoriasis er en betennelse i bindevev og ledd. Først av alt, det påvirker ledd og tær. Ikke sjelden, når påvirket leddene hoftebeinet. I alvorlige tilfeller kan det hende at pasienten generelt begrenset til seng. Men hvis tiden ikke begynne behandlingen, mulig død. Disse menneskene trenger spesiell hjelp. De er vanskelig å flytte, å utføre enkel jobb. I akutte leddene, spesielt fingre og tær er vanligvis hovne. Omtrent femten prosent av pasienter med psoriasis kan lide artropatycheskym psoriasis.
 Det sosiale aspektet av sykdommen
 Fra alle de ovennevnte kan det ses at psoriasis stygg og krever alvorlige holdning. Merk dette er en faktor som kompliserer livet til en pasient med psoriasis som sosial. På grunn av kløe, forverring av smerte og hevelse, slik at folk ikke ofte truer uførhet. De kan ikke takle arbeidet hjemme. Det er tider når det er vanskelig å selv se etter en. Ubehagelige opplevelser føre til depresjon, sosial neustroynosty. For eksempel psoriasis, hår truffet hodet på av andre kan tas som en manifestasjon av lav, eller skabb, flass, lus tilgjengelighet. En slik person ufrivillig begynne å sky rundt, selv å vite at det ikke er en smittsom sykdom. Men alle kan forklare? Man er stengt. Han var vanskelig å bosette seg i livet. Generelt hadde problemer skapt. Legg til dette følgende faktum, prisen på behandling som ikke har. Som statistikken, 71% av pasienter med psoriasis tror at psoriasis er et alvorlig problem i deres liv. Men hva gjør jeg? Er det en behandling?
 Psoriasis Behandling
Psoriasis: årsaker, symptomer, behandling, forebygging

 En samtale om behandling av psoriasis, starter vi med det faktum at psoriasis bør behandles seriøst og for en lang tid. Selv i en tid da pasienten føler at han var helbredet, krever oppfyllelse av visse anbefalinger.
 Still årsaken
 Først av alt må du finne årsaken til hver pasient. Det er vanligvis strengt individuelle. Som vi ser av artikkelen, kan enhver krenkelse av organer føre til psoriasis. Derfor begynner behandling med en full undersøkelse. Først av alt, er leger prøver å eliminere de faktorene som kan føre til manifestasjon av psoriasis. Hvis endokrine lidelser, derav behandling vil bli bygget i å kompensere for disse overgrepene. Hvis det er forårsaket av smittsomme sykdommer, derfor protyvobakteryalnaya terapi vil også bli vist. Som nevnt ovenfor, kan psoriasis utløses neste legemidler. Derfor hudlege må ha et fullstendig bilde av alle pasienter. Hva pasienter som tok narkotika, etc.. I psoriasis, som oppsto i nervesystemet, uten hjelp av en nevrolog kan ikke gjøre. Hvis psoriasis, er enhver form for det forårsaket av andre sykdommer, derfor innsats rettet mot å behandle de underliggende årsakene, ikke for å muliggjøre utvikling av psoriasis som en sekundær sykdom. 
 Medisinering
 For tiden er det mange effektive medikamenter som gjør sliter med psoriasis. Dette Takloneks, ADA, Ynflyksynab. Brukes også mange forskjellige salver til utvortes bruk. Men behandling kan bare plukke opp lege. Alle medikamenter er utviklet for å behandle forskjellige former av psoriasis, på en eller annen toksisk. Selvfølgelig, de har sine egne bivirkninger. . . . . . . . . . . . . . . 
 
 . . . . . . . . . . . . . . . 
 Folk rettsmidler
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 Konklusjon
 Det er ikke.
 
Яндекс.Метрика