For normal funksjon av kroppen krever mange forskjellige stoffer. Jern - en svært viktig spor mineral som er viktig for oss alle. Hva ville skje hvis det er underskudd?

 Hvorfor trenger jeg jern?


 Hvorfor kroppen trenger jern trenger? Dette er ekstremt viktig sporelement som er en del av blodet, slik som hemoglobin. Hemoglobin er den mest realistiske bærer av oksygen. Det er gjennom denne komponent i blodet oksygen tilføres til alle vev og celler, noe som sikrer tilfredsstillende drift.
Årsakene til jernmangel hos mennesker

 I tillegg ville ingen jern være umulig å riktig vekst og harmonisk utvikling. Og dette sporstoffet normaliserer immunsystemet er en del av noen stoffer som beskytter cellene i kroppen mot de negative effektene av oksidasjonsprodukter, normalisering metabolisme og er ansvarlig for hår, negler og hud. Og du trenger en lever jern som renser kroppen for giftstoffer.

 Hvor mye koster en person trenger?


 Generelt inneholder mennesker alltid jern, men en del av det hver dag går sammen med blod, avføring, urin, døde celler i huden og slimhinnene sluschyvayuschymsya epitel. Og det er grunnen til tapet av dette sporstoffet nødvendig å hele tiden fylle.
 Den gjennomsnittlige persons behov for jern er i gjennomsnitt 1 mg. Men ankommer jern absorberes bare 10% (og noen ganger 3-5%). I spesifikke forbruk priser påvirke flere faktorer: kjønn, alder, helsetilstand og individuelle egenskaper av organismen.
 Sine behov for jern er:
 •  Voksne hanner: 10-15 mg;

 •  Voksne kvinner: ca 20 milligram;

 •  Barn fra 5 til 17-18 mg;

 •  under svangerskapet og postpartum perioden (2-3 måneder etter fødsel) må økes 2-3 ganger og er ca 30-35 milligram.

 •  Hvorfor ikke ha nok jern?


   Her er de viktigste årsakene til jernmangel i kroppen:
 •  Akselerert vekst. Ofte er det jernmangel hos barn i alderen 2-4 år (i løpet av denne perioden er spranget vekst).

 •  Overgang alder. På dette stadiet, er kroppen rekonstruert på en ny modus av drift på grunn av endringer i arbeidet med noen viktige systemer og behovet for jern øker dramatisk.

 •  Ubalansert kosthold. Jernmangel oppstår ofte hos kvinner, holde dietten. I tillegg, i fare og vegetarianere. Jern, selvfølgelig, finnes i enkelte produkter av vegetabilsk opprinnelse, men på en måte dette sporstoffet absorberes svært dårlig. Mest jern hentet fra kjøtt og innmat.

 •  Graviditet. På dette trinn, behovet for jern øker til tider, fordi det bør komme inn i kroppen, og det voksende fosteret.

 •  Amming. Gutten får all nødvendig melk, så sykepleier mor jern vil være nødvendig mer.

 •  Betydelig blodtap. Jernmangel kan oppstå i sår og blødende sår, kvinner fra tunge menstruasjon, blødning hemorroider, samt mage og andre plager i fordøyelsessystemet, hvor krenket integriteten av slimhinnene.

 •  Farene ved jernmangel?


  Årsakene til jernmangel hos mennesker

   Hvis kroppen er mangelfull i jern, det er jernmangel. Hvis ingenting gjøres, kan denne tilstanden føre til svært alvorlige og tragiske konsekvenser. Her er noen av dem:
 •  Unormalt i det kardiovaskulære systemet. Ja, kan de brytes i hjertehastighet og kontraktil aktivitet av hjertemuskelen. Ofte redusert blodtrykk.

 •  Med en mangel på selen vil lide og muskler. Muskelvev vil ikke få blodet trengte oksygen og næringsstoffer. På grunn av dette redusert muskeltonus og deretter gradvis atrofi kan utvikle.

 •  Hos barn kan jernmangel føre til forsinket fysisk og mental utvikling, lavere intelligens, dårlig hukommelse og konsentrasjon.

 •  Fordi jernmangel krenket immunsystemet. Immunitet vil avta fordi virus, bakterier og ulike patogener vil angripe kroppen, forårsaker hyppige forkjølelser, infeksjoner og akutte luftveissykdom SARS.

 •  Sørg for å lide og fordøyelseskanalen. Etter å ødelegge integriteten til slimhinnene forstyrret fordøyelse og absorpsjon gjennom fordøyelsesorganer næringsstoffer. Appetitt nedgang, eventuelle brudd på stolen.

 •  Underskuddet vil påvirke tilstanden til hår, hud og negler. Håret blir sprøtt og faller ut. Huden er tørr, eventuelle sprekker. Også, endre fargen på overhuden, kan det være grå eller gulaktig. Neglene vil flasse og bryte. For kvinner, disse endringene spesielt merkbar og uønsket.

 •  Hos kvinner, på grunn av mangel på sporstoffer ofte oppstå menstruasjonssyklus.

 •  Lider kunne nervesystemet. Ofte med jernmangel anemi humørsvingninger, har mareritt, angst og observert økt nervøs irritabilitet, forstyrret søvn.

 •  Spesielt farlig mangel på jern under svangerskapet. Hvis frukten ikke får det nødvendige antall av slike viktige sporelement, det truer lav vekt av fosteret og underutvikling og alvorlige patologier. I tillegg, med jernmangel starter ofte tidlig fødsel. Det er fare for spontanabort.

 •  Siden skyldes jernmangel og redusere hemoglobin nesten alle vev ikke får den nødvendige mengden av oksygen som rammer nesten alle systemer: reproduktiv, endokrine, immun, fordøyelsessystemet, urin, luftveiene og hjerte. Resultatet vil bli mye verre generelle helsetilstand.

 •  Hvordan oppdage et underskudd?


   Er det noen tegn som vi kan fastslå jernmangel? Ja, det er. Her er noen symptomer på jernmangel:
 •  Det er verdt å betale oppmerksomhet til utseende. En person med jernmangel huden er tørr, grå eller gulaktig. I øynene kan virke mørke sirkler. Neglene blir sprø og sprøtt hår vil falle ut og splittet.

 •  Mange der dyspné, som vises selv etter mindre fysisk aktivitet.

 •  Føtter føtter og hender kan være kaldt, selv i varmt vær. Dette er på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser.

 •  Tretthet, kronisk tretthet. Personen føler seg trøtt og sliten nesten i morgen.

 •  Dette kan forårsake hodepine og svimmelhet.

 •  Svakhet. I denne tilstanden en person er selv etter søvn eller hvile.

 •  Mood endres ofte, kan det være plutselige anfall av angst og frykt. Man vanskelig å sovne, sover han urolig og følsomt.

 •  Uregelmessig hjerterytme, hjertebank, langsom puls, uregelmessig hjerterytme.

 •  Apati, depresjon, tap av interesse i livet.

 •  Fordøyelsesbesvær, appetitt tap.

 •  Prikking i hendene og fotsålene.

 •  Hyppige forkjølelser.

 •  Svekket hukommelse, nedsatt konsentrasjon.

 •  Hvordan unngå problemer?


   Forebygging av jernmangelanemi innebærer, fremfor alt, balansert kosthold. Inkludere i kosten mer mat rik på jern. Disse inkluderer biff leveren, rødt kjøtt, linser, bønner, spinat, egg.
  Årsakene til jernmangel hos mennesker

   Også viktige matvarer som inneholder vitamin C (det fremmer det beste opptaket av jern): greener, sitrusfrukter, bær, grønne grønnsaker. Også, redusere antall brukte te og kaffe. I akutt mangel på legehjelp at han utnevnt deg jern-vitaminpreparater.
   Følge med strømmen av jern i kroppen, for å unngå ubehagelige konsekvenser.
   I løpet av de ni månedene langvarig venter barn, kan en gravid kvinne møte mange vanskeligheter og problemer. En av dem - oligohydramnios graviditet. Denne dagen skal vi snakke.

   Hva er oligohydramnios gravid


  Oligohydramnios under svangerskapet

   Oligohydramnios hos gravide kvinner - en mangel på fostervann eller fostervann. Fostervann er selve tilholdssted for et barn. De regulerer stoffskiftet er fortsatt beskyttet nerodyvshemusya baby fra ytre påvirkning og penetrasjon infeksjoner. Antall fostervann øker med økende varighet av svangerskap og normal er ca 15 liter ved slutten av semesteret, med en mulig nedgang i like før levering.
   Oligohydramnios er moderat og alvorlig. Bestemmes av ultralyd studier eller i indeksberegningene for fostervann. Derfor, presis og nøyaktig bestått alle nødvendige tester og analyser innsending avslører potensielle problemer på et tidlig stadium og iverksette tiltak for å fikse det.
   Diagnosen oligohydramnios er delt inn i to typer: tidlige og senere.

   Tidlige oligohydramnios


   Tidlig i svangerskapet oligohydramnios skjer på bakgrunn av en funksjonssvikt av membraner og diagnostisert med ultralyd i andre trimester. For eksempel tidlig oligohydramnios vurderes under graviditet 21 ukers periode.

   Senere oligohydramnios


   Senere oligohydramnios vanligste diagnosen for mer enn 26 uker, og det kan skyldes mangel på funksjonell aktivitet eller i strid med fosteret.

   Den vanligste tilfellet


   Oftest diagnostisert oligohydramnios graviditet 32 ​​uker, men dette er bare skyldes det faktum at dette begrepet kontoen utfører det neste minuttet skrynnynha. Mer i videoen nedenfor.

   Symptomer malovodyya


   På mulig oligohydramnios kan indikere følgende funksjoner.

   smerte når babyen beveger;

   verkende smerter i nedre del av magen;

   kvalme og munntørrhet;

   generell svakhet.

   Imidlertid kan en gravid kvinne ikke se i hans tilstand noe sånt. Klokker er gravid bør varsle legen avvik sikt høyde på stående livmor og underliv omkrets størrelse. Når den minste tvil ultralyd og Doppler utnevnt til å diagnostisere oligohydramnios.

   Årsaker og virkninger


   Hva er oligohydramnios gravid nå klart. Men hva er årsakene som forårsaker det? Her er listen.
  Oligohydramnios under svangerskapet


   Misdannelser hos fosteret eller defekter, slik som patologi (herunder arv) av nyrene.

   Hypoplasi av Epitel dekker vann membran.

   Metabolske forstyrrelser i den vordende mor.

   Hypertensjon (normal trykkøkning som oppstår i nesten alle gravide, teller ikke).

   Sykdommer i urin-systemet.

   Smittsomme sykdommer.

   Preeklampsi, eller toxemia av sent.

   Beruselse forelder kroppen av alkohol, nikotin, kjemikalier eller narkotika.

   Multiple svangerskap, hvori fordelingen av blodstrømmen i placenta kan være ujevn.

   Den vanligste årsaken malovodyya


   Den vanligste årsaken - forlengelse. Dermed oligohydramnios graviditet 39 uker er nesten en naturlig ting, og iscenesette en slik diagnose er bare ett - kunstig rodovozbuzhdenyyu.

   Fare malovodyya


  Oligohydramnios under svangerskapet

   Nå konsekvensene. Følgelig fare oligohydramnios under svangerskapet? Først av alt, oligohydramnios truet abort. I denne forbindelse, den farligste uttrykt oligohydramnios i andre trimester av svangerskapet, som i perioden 18-26 uker av fremtidige barn er ikke klar for selvstendig liv utenfor mors liv.
   Med økende sikt risiko for fosterdød reduseres. Ja, oligohydramnios ved 37 ukers graviditet kan resultere i for tidlig fødsel, men barnet er ikke kritisk, da dette begrepet er ansett full sikt graviditet.
   I 80% av kvinner i barsel malovodyem observert svake generiske aktiviteter.

   Risikoen for utviklingsforsinkelser
   Hva er farlig oligohydramnios under svangerskapet, så det faktum at det truer barnet underutvikling, fordi mangel på fostervannet fører til oksygenmangel og mangel på essensielle næringsstoffer. Ofte oligohydramnios kan føre til underernæring hos spedbarn, og ett tilfelle av de fem fører til hypoksi (respirasjonssvikt).

   Behandling malovodyya gravid


   Siden diagnose "oligohydramnios" ikke så sjelden, er det ofte høres og spørsmålet om hvordan man skal behandle oligohydramnios graviditet.
   Behandling malovodyya gravid avhenger av grunnen til at det har forårsaket. Å installere den samme grunnen legen tilbringer noen diagnostiske tiltak. I grunner må også sette malovodyya alvorlighetsgrad og risiko for mor og barn.
   Behandling av moderat malovodyya
   For eksempel, en moderat oligohydramnios 32-33 uker av svangerskapet er sannsynligvis kreve forskrivning medisiner for å behandle årsakene samt å ta et vitamin kompleks. Rommet på sykehuset er sannsynligvis ikke nødvendig. Også gravide må justere eller korrigere kostholdet ditt, følger den daglige rutinen, unngå trening og regelmessig overvåke tilstanden til graviditet lege. Mer på video.

   Behandling uttrykt malovodyya
  Oligohydramnios under svangerskapet

   Behandling uttrykt malovodyya hos gravide kvinner krever mer seriøs tilnærming. Gravide kvinner innrømmet at hun var under konstant oppsyn av leger. Vil bli brukt medisiner, og om nødvendig, leger stimulere til arbeid, eller gjennomføre keisersnitt.
   Sannsynligvis bør vi berolige sårbare fremtidige moms: flertallet av gravide kvinner diagnostisert med moderat malovodyem lagt deres medisinske anbefalingene er født helt friske, normale barn.
   Ta vare på deg selv og bli frisk!  
  Яндекс.Метрика