Self-massasje føtter

 Fordelen med selv massasje føtter åpenbart at du kan håndtere det selv uten hjelp.
 Samtidig må man innrømme at selv-massasje kan ikke oppnå fullstendig avslapning, fordi ved å gjøre massasje, sette deg muskel innsats napruzhuyetesya. Men selv-massasje - gode erstatninger salon prosedyre.

 Engineering selv massere føttene er ganske enkel.


 1. Ligg på magen, bøy det ene beinet ved kneet. Med den ene hånden, holder tå og den andre - ankelen. Sakte ruller foten først klokken og deretter - mot.
 2. Innen 15 trykk med en hånd på hælen og den andre - på baksiden av foten.
 3. Hold tommelen og pekefingeren hender ved en hakk over hælen (akillessenen). Vær forsiktig så du ikke trykker for hardt: disse sener relativt tynne, lett å skade og svært vanskelige å kurere. Med den andre hånden, trykk ned på foten rundt fingrene.
 4. grep fot to hender flere ganger og deretter returnere det til den ene eller den andre siden.
 5. intensivt gni såler foten base av håndflaten.
 6. Sakte og forsiktig trekke sidene to tilstøtende finger, huden mellom dem lett natyahnulasya. Behandle denne måten alle fingrene i par.
 7. Hold foten 1 hånd. Mellom tommelen og pekefingeren på den andre hånden holder tå og rull det forsiktig 5-7 ganger med klokken og ulemper. Så for 3-5 Fetch tommelen opp. Behandle denne måten hver tå.
 8. Med en hånd vhopitsya på stortåen og den andre - for de andre fire fingrene og samtidig trekke på alle fingrene.
 9. Trekk benet opp og riste den i noen sekunder.  
Fotmassasje hjemme

 Hvordan gjøre selv hjemme til massasje føtter


 Fotmassasje og stoppe tretthet, hjelper slappe av eller omvendt, tone musklene, reduserer stress, stimulerer blodsirkulasjonen og hindrer stagnasjon, spesielt hvis du har til å tilbringe hele dagen i ukomfortable sko. Denne effekten er ikke bare direkte på musklene i ben og føtter, men på hele kroppen, fordi sålene er et stort antall biologisk aktive punkter. For eksempel massasje bue, hvor konsentrert masse poeng, eliminere ryggsmerter, med stimulerings tær føler de gunstige effektene av øyne, nese, ører og tannkjøtt og punktene på sålene forbundet med indre organer, slik at de stimulering forbedrer den generelle helse og oppløftende.
 Fraværet av hjelperen gjør fotmassasje tilgjengelig. Det faktisk utføre selv-massasje, spesielt siden ingen bedre selv kan ikke føler behov for kroppen hans. Massasje bør sitte i en komfortabel stol, ett ben strukket ut, slappe av, sette på en lav benk. Det andre benet skal være bøyd ved kneet.
 Etter å ha mestret ganske enkel massasje teknikk kan underholde når som helst. Det er ønskelig å inkludere denne behagelig musikk og bruk aroma lampe, noe som vil skape ekstra avslappende effekt. Hvis du ønsker å eliminere tretthet eller smerter i bena, kan du bruke oppvarming krem ​​eller gel. Begynne å massere føttene og gradvis bevege seg opp på leggen. Hver manipulasjon gjentas 3-5 ganger.
 1. Ta en fot i hånden, den andre stryke henne, varmer opp, deretter kraftig rubbing hennes opptrer vekselvis håndflate og fingre.
 2. Når foten er tilstrekkelig varm opp, gå å massere fingrene, behandle dem fra tuppen til basen.
 3. Hold foten med en hånd, med tommelen på den andre sirkelbevegelse massere sålene. Dette bør være differensiert innsats som er der huden er mer tett og grov, som for eksempel hæl, bør trykket økes, mens buen av foten massasjer til å handle mer delikat.
 4. grep akillessenen, slik at på den ene side var tommelen, og den andre - den andre. Masser senen, gjøre trekk opp og ned rundt anklene.
 5. Med en hånd fast fot, den andre foten er på bunnen av ankelen og foten er rotert med urviseren i den motsatte retning.
 6. Avslutt fotmassasje er nyttig for å trekke sin type stryking.
 7. etappe massasje begynner med en varm opp bevegelsene rastyrayuschyh, deretter flytte til de sirkulære bevegelser som arbeider hver muskel separat. Massasje utført utenfor de bøyde fingrene.
 8. Deretter begynne å massere låret, utfører de samme bevegelsene. Det er viktig å huske på at innsiden av kneet er mye blod og lymfeårer, som massasje er kontraindisert. Du må ta hensyn og setemuskler.
 9. Avrunding stryke massasje.
 Likeledes bør det andre benet skal behandles, så er det nødvendig resten.
 For en avslappende fotmassasje olje sammensetning kan være forberedt -. 2 timer L. olivenolje og en dråpe lavendelolje, geranium, kamille. Å behandle den ene foten nok en h. L. blanding, som først bør sette på håndflaten og varm, og deretter fortsette å massere. Og så etter en hyggelig prosedyre for å fortsette følelse av ro som gir essensielle oljer må bære sokker og suge 40-60 minutter.  
FotmassasjeSelf-massasje av foten
Self-massasje foten utfører i 10 minutter. Før du begynner det, børste fotmassasje olje eller fett krem.
1. Sitt på gulvet, trekke beinet og plassere den venstre foten til kneet etappe gratis. Trykk høyre hånd til basen og dekke baksiden av venstre fot. Samtidig beveger håndflaten, gni foten. Copyright palm det skal gli på såler på bunnen av fingrene til å løfte og venstre - fra stiftelsen til tærne. Etter å ha gjort ett stryke, rotere hendene til utgangsposisjonen og gjenta bevegelsen ryggmassasje. Hands er pålagt å bevege seg kontinuerlig, uten å avbryte foten.
Fotmassasje

Fig. Kroppsbevegelse №1
❧ nyttig type av selv-massasje av føtter - rulle. Rozzuytesya, sitte på en stol og et par minutter ruller foten glassflaske, kjevle eller pinne obstruhanu jevnt.
2. overheng fot venstre fot høyre fot til kneet. Venstre hånd ta tak i beinet og på rett sted til baksiden av ankelen. Sirkulære bevegelser av tommelfingeren på hans høyre hånd massere innsiden av ankelen. Du kan også gjentatte ganger trykke en finger på en massed regionen. Deretter gni tommelen sener, flytte fra fem oppover.
Fotmassasje

Fig. Kroppsbevegelse nummer to
3. grep foten palm av stortåen slik at den høyre tommel berøre veksten av foten, og de resterende fri til å legge over baksiden av foten. Pekefingeren sene namatsayte tommelen og pekefingeren og trykk foten hul mellom dem. Foot hånd grep nøyaktig det samme, men lillefingeren av foten. Tilsvar behandle groper mellom de andre tærne.
4. Igjen, sette hele foten på kneet. Sirkulære bevegelser tommelen massere såler. Du kan arbeide med en hånd eller begge hender samtidig. Så korte, rette linjer tommelen gni såler av fem å stoppe. Trykket bør således være ganske sterk.
Fotmassasje

Fig. Kroppsbevegelse nummer 3
Fotmassasje

cape. Kroppsbevegelse nummer fire
5. ta tak i foten slik at tommelen på venstre hånd hvilende på sin indre side. Walk bevegelse "caterpillar" på innsiden av foten. Starte fra bunnen av buen av foten, og nådde stortåen, og deretter stige over - til skaftet bein.
Fotmassasje

Fig. Kroppsbevegelse nummer fem
6. Den venstre hånden holder foten og tærne gripe høyre slik at tommelen var på plantar siden av foten, og de fire andre fingrene - på baksiden. Masserer overtar hver tå. Først mos stortåen. Masser bunnen av hans leddene tommelen. Gange fra basen til spissen av fingeren. Deretter flytte til de andre fingrene. James hver enkelt mellom tommelen og pekefingeren og behandle glidende bevegelse av den første siden, så de interne og eksterne parter.
Komplett massasje gjenta punkt 1.
Tilsvarende, en annen studie foten.  
Fotmassasje for barn
 Eventuelle massasje gunstige effekter på barnet, hennes helse, har en stimulerende effekt på musklene i kroppen. Foruten fotmassasje for barn er den beste måten å slappe av ham, lindrer stress, for å heve ham og hans humør. Nesten alle vet at massasje er svært nyttig ikke bare til å forbedre kropps tone, men også for å forebygge forskjellige sykdommer. Fot massasje er spesielt viktig, fordi overflaten av foten er viktig gruppe av aktive punkter.

 Har beina på små barn


 Prosedyre babyen fotmassasje positivt påvirker prosessen med fysisk utvikling, styrker muskel- og skjelettsystemet, forbedrer blodsirkulasjonen, øker den generelle kroppen.
 Stopp barnet er svært forskjellig fra voksne, og har sine egne særtrekk. Muskler årlige barn for svake ankler fortsatt umoden. Likevel innen få år av sitt liv fot baby vil se helt flat, som i en tidsluke sett lagret fett pad. Det er denne posen og skjuler plasseringen av foten på babyen. Utviklings føtter kan bare definere barnas barnelege eller terapeut.
 Til dags dato, er det ofte barn som har problemer eller toed flat. Slike feil er å utvikle en rekke årsaker. Med riktig massasje kan ikke bare glatt, men også forhindre utviklingen av patologier i foten.
 Fotmassasje for barn - prinsipper
 Lett massasje bør starte allerede med to måneders alder. Teknikken med massasje er meget enkel og er en mottakelse - rørende. Mor hånd å holde babyen foten på leggen, en hånd glatte, milde sirkulære bevegelse bilder og til fots. Mange babyen massører hevder at den beste trekke åtte tommelen.
 Utføre fotmassasje for barn under 1 år er best hver dag. Prosedyren bør kun utføres i et fredelig og rolig miljø der barnet er glad, leken og velfødde. For normal søvn massasje bør gjøres i god tid, ca to timer før den planlagte søvn.
 Med fire måneder unntatt trekke på foten du kan gjøre fotmassasje for barn med stryke, trykke og gni. Vakker effekt er å hanke metode, det har gunstige effekter på hjertet, forbedrer blodsirkulasjonen. I ti måneder i massasje kan legge rullende fingre med klokken. Massasje bør alltid avslutte stryke.  
Яндекс.Метрика