Skabb symptomerSkabb - dette refererer til smittsom sykdom i huden, som er den utløsende agent for kløe midd. Denne sykdommen overføres ved kontakt, kan midd komme til menneskelig hud med gjenstander eller ting i mennesker, en pasient med skabb. Den vanligste måten sykdommen - i barnegrupper. En annen måte overføring av skabb - seksuelt, fordi skabb klassifisering gjelder hud-venerolohycheskym sykdommer.

Funksjoner som skabb sykdom
Kvinner kløe midd, som faller på overflaten av huden hos en frisk person, starter zaplidnyuvatysya. Etter denne prosessen de utfører i huden og små hull, bruker sin kjeve, gjennomtrengende, slik at de såkalte klø trekk - kanaler der kvinner lå avkom.
De mest populære stedene for avl midd - en fot og håndflate, håndledd, albue, kjønnsorganer. Den viktigste grunn for å velge disse stedene er en liten mengde av vegetasjon eller dets fravær, et stort lag av epidermis og et stort antall av svettekjertlene. Det er gjennom svette skapt optimale forhold for ettertiden kløe midd.
I klør kanaler som ligger på innsiden av huden selv er avkom og produkter av hunner, som er avkom utsatt. Disse stoffene er de viktigste trigger for allergiske reaksjoner med symptomer på betennelse, manifestert ved kløe i huden.
De viktigste symptomene på skabb

De viktigste symptomene på skabb er:

- Kløende hud. Utvikle denne funksjonen gradvis, etter ca tretti dager etter smitte. Kløe i huden - er ikke noe annet enn en tilsvarende allergisk reaksjon på inntrengning av parasitter og deres metabolske produkter. Hvis en pasient infisert med skabb nylig og fanget igjen, da symptomer kan oppstå i dette selv samme dag. Den største forskjellen fra andre kløe kløe - en styrking i kveld og natt, på grunn av økt aktivitet kløe midd i denne perioden;

- Utseendet av huden kløe trekk.
Som nevnt ovenfor, legger deres hunnmidd. Fra utseendet av disse trekkene kan minne prypuhluyu litt hvitaktige striper, er dens lengde vanligvis mindre enn en centimeter. Beliggende kanaler, vanligvis på hender, håndledd, albue, armhulene, mellom fingrene, på baken, foran på magen, føttene, i lysken;

- Forekomst av tørre sprekker
 kløende blemmer, skorper på hudoverflaten. Deres utseende - dette er en normal reaksjon på livsgrunnlaget for kløe midd.
Disse symptomene er den første og viktigste. Andre mulige symptomer er følgende:
- Symptom Michaelis (impetiginoznye utslett i press mellom rumpeballene, som passerer på baken);
- Symptom Hardy (pustler på albuene og i sine sirkler);
- Symptom Gorchakov (blodige skorper på albuene).


Typer av skabb

Men skabb er en slik sykdom som ulike mennesker kan gå ganske annerledes. Følgende er de vanligste typene av det:
- Typisk. Den er karakterisert ved tilstedeværelsen av alle disse symptomer;
- Uten de klø trekk. Den skiller seg fra typiske er at kanalene ikke vises på huden, men samtidig kan være litt bobler med en diameter på omtrent to til tre millimeter. Dette skjer vanligvis skabb hos pasienter som ikke er smittet med huke av voksne og larver;
- Itch "trimme". For ligner typiske manifestasjoner, men forekommer i mennesker som ofte vaske og fjerne det med en betydelig del av hud midd. Som et resultat, for sykdommen er mindre uttalt;
- Itch "norsk". Den mest utsatt for denne typen mennesker som har et svekket immunforsvar (AIDS pasienter, tuberkulose), lider av rusavhengighet eller Down syndrom. Denne type av skabb kan spre seg i hele kroppen, og til og med hodet. Den har høy zdatnistyu infisere og alvorlig forløp;
- Psevdokorosta (psevdosarkoptoz).Denne typen sykdom forekommer i de hvis infeksjonen kommer fra dyr. Itch midd av en typisk dyre skabb hos mennesker er ikke i stand. Etter opphør av kontakt med infiserte dyr, er sykdommen av seg selv;
- Skabb komplisert.Vises tiltredelsen av infeksjon. Oppstår hvis standard ikke har vært kurert skabb. Steder lesjoner er smertefullt og fuktig, en ubehagelig lukt og rødhet.
Forebygging av skabb
For å unngå ubehagelige manifestasjoner av sykdommen og beskytte seg mot smitte, bør du følge noen enkle regler. Forebygging er:

- Tidlig diagnose, behandling og isolering av smittede pasienter;
- Desinfeksjon av sengen og undertøy;
- Forebyggende behandling av personer som har vært i nær kontakt med pasienter med skabb, men ble ikke oppdaget manifestasjon av sykdommen;
- Forebyggende undersøkelser for å oppdage sykdommer i skole, førskole og ungdomsgrupper.
Skabb: symptomer, årsaker, forebygging, behandling for skabbSkabb - kutan infeksjon med parasittiske utflod er preget av hudlesjoner kløe midd, eller zudnya (Skabbmidd). Tick-patogen synlig for det blotte øye (med standhaftig betraktning) som et punkt, hvit eller gulaktig, ikke større enn en valmue frø.
Mekanismen for infeksjon skabb
Flåttarter tilhører en blod-sicking parasitter som lever på huden til verten (эktoparazytam), men mange varianter som den viktigste maten fortært ikke blod, og vidsharuvalysya skalaer, kåt laget av døde celler.
Utrygt for skabb infeksjon er i stor grad avhengig av forholdene, der mennesket lever sitt liv, som inkluderer eller ekskluderer muligheten for direkte kontakt med pasienter infisert flått ved hjelp av personlig pleie og hushold (indirekte invasjon). Dessuten kan sykdommen overføres ved seksuell omgang.
Kløe midd er meget liten, og det er vanskelig å skjelne, selv om det er mulig. Form av parasitten kroppen avrundet, noe som minner om redusert til mikroskopisk størrelse skilpadde. Som befruktet, hunn zudnya innføres i overflatelaget av epidermis og begynner legging kløe går, løper parallelt med overflaten; beveger seg vanligvis har en lengde 0, 1-0, 5 cm, noen ganger mer. En hunn kan betale inntil femti egg som klekkes larvene, som senere utvikler seg til voksne modne individer Skabbmidd. Flått lever for 2 til 2 og 5 måneder.
I menneskelig hud, er grobunn for levende kløe midd noen naturlige stoffer (ull, silke, bomull), tregjenstander, som akkumulert husstøv; fordi skabb er ledsaget av insektmiddel behandling innkvartering tick. Hvis kvinnelig zudnya ekstrakt laget av det går, er det fortsatt levedyktig i 5-15 dager.
Faktorer som bidrar til infeksjon kløe midd:
- Bo i upassende sanitære forhold;
- Forurenset hud;
- Svette;
- Astenyzyruyuscheho kroniske sykdommer som: diabetes, dystoni, undervektig (feilernæring) eller, alternativt, ledsaget av fedme Diencephalic lidelser.
Kliniske symptomer på skabb
Hvor klør kløe penetrerer huden, vanligvis indikert dannelse av små bobler. Ringer de viktigste symptomene på skabb bør først bemerkes sterk vedvarende kløe, spesielt hardt bekymret syk om kvelden og natten, i sengen; karakteristiske kløe i de fleste tilfeller er de første ytre tegn på sykdom. I tillegg er det andre tegn på skabb, vises hudutslett Uzelkov dot-boble-type, anordnet i par eller spredt, er gråaktig stiplede streker (flytter klø midd) og rozchuhuvannya særlig kløende områder.
Oftest klø midd plassert i følgende områder:
- Brettes mellom fingrene, huden på sidene av fingrene;
- Den indre side av håndleddet i folden;
- Underarm og albue i ekstensorflatene;
- Foran sideflater av kroppen;
- Den fremre vegg av armhulen fossa;
- runde brystvorter thorax (bryst) kjertler;
- Den magen, spesielt sårbar periumbilical området;
- Hud leggen, lår, rumpe;
- Mann kjønnsorgan (penis).
Valget av flått er over deler av kroppen fordi det klør zudnya foretrekker å bo på steder hvor hornlaget av epidermis mest subtile. Skabb hos barn er lokalisert noe annerledes, fange den indre kanten av foten, huden på fotsålene, rumpe og indre overflater i hendene (håndflatene), ansiktet og huden på hodet.
I noen tilfeller kan pasienter opplevde symptom Gorchakov-Hardy, på utsiden av albueleddet er små utslett papler vezykuleznoho typen, dekket med tørre skorper. Å gå ut av overflaten av unge flått og kløe luft selvfølgelig zudnya bryte hull vises som svarte prikker; bobler dannes på stedet slutt dannet fastslå blødende skorper.
Komplikasjoner og spesifikke former for skabb
Komplikasjoner av skabb hos barn og voksne som purulent hudlesjoner (pyoderma) som følge av alvorlig skrape, skraping og ødeleggelse av det øverste laget av huden med uutholdelig kløe. I slike tilfeller er det kliniske bildet endrer seg, korrekt diagnose og behandling av skabb er problematisk; diagnostisering av komplikasjoner av sykdommen, leger styrt av en typisk karakteristisk kløe og lokalisering av lesjoner.
I kliniske studier hos pasienter med omfattende og komplisert form av sykdommen, kan oppleve følgende symptomer på skabb, et høyt innhold av eosinofile i blodet, protein i urinen (albuminuri).
Når infiserte områder berørt av stafylokokker eller streptokokker kan utvikle mikrobiell eksem; hos kvinnelige pasienter er oftest i for brystvorter, jente - på de indre overflater av lårbenet. Den typiske mønsteret for slike tilfeller, det berørte området, ofte gråt, med klart definerte grenser, strødd med mange sår og skabb.
I dag ganske vanlig Skabb discreta - diskret, eller slettet, form, når tegn på skabb inkluderer ikke eventuelle trekk kløe midd, eller typisk utslett, og pasienten klager over å ha en sterk kløe. Slitte form av skabb kalles "intelligent" fordi det er typisk for folk som nøye observere god personlig hygiene. Nøye undersøkelse avslører dot papulovezykulyarnыe knuter, arrangert i par, mikroskopiske boble utbrudd, noen elementer som minner urtykarnuyu utslett. Denne formen av sykdommen kan oppstå på grunn av feil behandling av sykdommen.
På grunn av de særegenheter fysiologi og anatomi, typisk barndom skabb hos barn er veldig snilt av kurset. I de minste pasienter (spedbarn) klø trekk kan være plassert på plantar og palmar overflater av sidekantene av føttene. For barn er det knyttes mage utslett spres natur. I medisinske studier er omtale av saker der kløe kløe truffet spikeren plate i grunnskolen barn.
Man skal snakke om norske skabb, bestemte typer sykdom. Det utvikler hos pasienter med alvorlig systemisk sykdom: kreftsykdom, SLE (Azotobacter) og lignende, og etter langvarig behandling med cytotoksiske legemidler eller glukokortikoid. Kliniske symptomer på skabb Norsk typen preget av mild eller ingen kløe, men pasientene observert storskala brann erytematøst innen hvilke rødlig hud dekket med lagdelte skitne grå eller grønn skabb. Disse skorper konsentrerer enorm mengde zudnya kløe; primær lesjon områdene er de armer og ben, torso, dekket med hår hoderegionen.
Berørte huden er vanligvis tørr; noen steder skabb flette inn en sammenhengende asfaltert, noe som gjør det vanskelig og smertefulle bevegelser gjør pasienten. Når de vises på hårete områder viser at hår og tørr, ingen glans. Andre symptomer på skabb dette skjemaet, forstørrede lymfeknuter, strekker pasienten rundt en dårlig lukt. Hvis spent på å tvangsflytte lesjon fokus, vil huden spyle med lyse tegn klør mye zudnya synlig som fylt hvitaktige prikker.
Skabb
Personer som lider av skabb, bør du vite de tre viktigste prinsippene:
1. Skabb er aldri alene. Det kan ta måneder og år, noen ganger stopper å bry pasienten, men før eller senere manifest symptomer på skabb igjen.
2. For en fullstendig helbredelse av sykdommen, er det bare nødvendig å ødelegge zudnya og utsatt egg, lett tilgjengelig med lokalbehandling.
3. Generell behandling av sykdommen krever.
Brukes til å behandle skabb midlene er delt inn i fire kategorier:
- fremstilt syntetisk avledet krydder produkter;
- Legemidler basert på svovel;
- Diverse verktøy som ødelegger huden parasitter (insektmidler), i form av salver, flytende preparater, såper;
- Tradisjonelle medisiner.
Før du søker om skabb et bestemt legemiddel, må pasienten nøye vask (som bidrar til å fjerne på overflaten av huden midd og unormal mikroflora) og deretter gni stoffet inn i huden over hele kroppen, spesielt nøye dyrke sone karakteristisk lokalisering kløe zudnya . Hvis skabb komplisert av pyoderma er eksembrann - berørte områder skal kun smøres registrert agent.
Forebygging av skabb - avanserte Anbefalinger
I diagnostisering skabb hos barn og voksne lege fyller et spesielt signal form og informere tilfelle av lokale sanitær epidemiologisk stasjon. Omfanget av ordningen og forebyggende tiltak diktert av den spesifikke epidemiologiske situasjonen.
Alle personer som var i en celle infisert med skabb pasienter bør gjennomgå samtidig behandling for å hindre re-angrep. Kontaktorer anbefalte en gang behandlet hud narkotika som ødelegger zudnya kløe.
Mange lurer på hvordan det er nødvendig å inkludere forebygging av ting, husholdningsartikler, sengetøy skabb pasient spetsobrobky og klær. Basert på informasjon om hvordan de skal overleve lange utenfor hud kløe parasitter medier og dataoverføring ekstremt sjeldne tilfeller kløe midd indirekte måte (gjennom gjenstander og klær), moderne ledelse beordret bestemme individuelt i hver enkelt situasjon. Ikke nødvendigvis håndtere sofaer og andre møbler, soverom madrasser; om sengetøy og klær, vaske det nok til "hot" -modus - hvis den personen som er under behandling for skabb, brukte produkter mindre enn to dager siden.
Et viktig faktum: Til tross for den utbredte troen på at scabies er generert av dårlig hygiene, har infeksjonsrisiko ingenting å gjøre med renslighet. Kløe zudnya ikke ødelagt av vann og vanlig såpe og regelmessig bruk av vann behandlinger ikke hjelper eller forebygge sykdom eller kurere det.
Prognose
Hos personer med intakt immunsykdom har en gunstig prognose. Riktig utformet og rettidig begynt behandling helt fratar pasienter med symptomer på skabb og mulige konsekvenser av sykdommen. Man er fortsatt sunn og gjennomførbar.
I noen tilfeller (vanligvis forekommer i de fattigste landene i verden), lanserte skabb lett kunne føre til glomerulær nefritt poststreptokokkovoho og hjerte revmatisme.  
Яндекс.Метрика