Skjeling årsaker, symptomer, behandling av skjelingSkjeling kalles misbruk avvik på ett eller begge øyne på riktig akse sett rett på. I symmetrisk stilling begge øyeepler, bildet som oppfattes av begge, stabler i hjernen hverandre, noe som gir volum og et enkelt bilde. I forkaster ett eller begge øyne av parallelle linjer dannet av splitt og asymmetrisk bilde som fører til at hjernen rassynhronyzyrovanye. Som et resultat av hjernen gradvis lukker øye sår for visning, for å unngå forvirring. I det berørte øyet amblyopi oppstår - reversibel reduksjon av unødvendig bruk av øynene.
Årsaker
Skjeling er mer vanlig hos barn, men kan danne hos voksne. Årsakene til sin utvikling og ulike forbundet ikke bare med det visuelle analysator. Forut medfødt og ervervet skjeling. I tillegg kan skjel oppstå på grunn av:
- Refraksjonsfeil (høy grad av langsynthet eller nærsynthet, astigmatisme Development), oftere hos voksne;
- Utviklingen av parese og paralyse som et resultat av ødeleggelse av nervebaner;
- Med skader på både øyne og hode, som ofte skjer i voksen alder;
- Anomalies av øye-muskler motor eller vedlegg, oftere hos barn;
- I ulike sykdommer i nervesystemet smittsomme og degenerative;
- Med stress, infeksjon, fysisk sykdom, psykiske skader;
- Den plutselige nedgangen i synet på ett øye.
Det kan være andre årsaker til myse eller virkning av flere faktorer umiddelbart.
Mekanismer for dannelse og typer
Normalt syn er kikkerten. Samtidig mottak av informasjon fra begge øyne samtidig overlappe bildene i en hjerne til en annen. Det dannes et tredimensjonalt bilde av verden med en presis definisjon av avstanden mellom gjenstandene, dybden av bildet, farge og livlighet. Hvis du myse fra berørte øyet mottar forvrengt signal og bildene overlapper ikke riktig - det er dobbelt syn eller bildeforvrengning, noe som resulterer i hjernen er tvunget til å ignorere signalet mottas fra berørte øyet, han gradvis mistet synet.
Visjon og vennlig øyebevegelser dannet umiddelbart, med fødselen av en nyfødt flytende utseende fra tid til annen har en følelse av at øynene klippe. Dette er vanlig hos nyfødte, hvis det er en konstant, og mens klatring øyet til nesen. Etter seks måneder i øyet hos spedbarn er godt fast og undersøker gjenstander og ingen skjeling bør ikke være.
Skjeling er klassifisert under flere funksjoner som kan dele problemet med noen grupper.
Sykdommer i øyet posisjon stabilitet at klippingen kan være permanent og periodisk (skjer av og til), avhengig av situasjonen og objektet. Det kan være skjult myse når begge øyne er inkludert i prosessen, i dette tilfellet ingen skjel, men når øyet er koblet fra prosessen - den begynner å skjære.
Basert på å tiltrekke øyet lesjon kan monolateralnoe eller ensidig skjeling, og vekslende eller vekslende, når prosessen involvert i begge øynene.
Opprinnelig isolert vennlige og lammelse skjeling typer. Den første typen meiet vekselvis begge øynene, deretter til høyre, deretter til venstre. Denne vinkelen øyne fra direkte bestemmelse tilnærmer. Oppstår slike problemer i de som har en høy grad ametropi. Hvis langsynthet, hovedsakelig episoder vil shodyaschehosya skjeling, nærsynthet og på kant vil seire. Jo mer brutt syn, jo høyere vinkel fra den langsgående aksen til øyet. Vennlig myse ett øye avvik gir panne eller templer, alternerende ett og avvise det andre øyet, øyet bevegeligheten er holdt i sin helhet.
Paralytisk strabisme - det er alltid klipper de samme øynene. Denne begrensede eller ingen øyebevegelser i området av de berørte musklene. Resultatet er dobbelt syn og tåkesyn.
Også konvergent strabisme varierer med retning til broen. Vanligvis ledsaget av en form for langsynthet konvergerer. Vanligvis denne babyen myse. Det begynner tidlig og utgangspunktet har en ikke-permanent natur. Som redusert syn blir permanent.
Du kan også være skjeløyd når øyet er rettet til templet. Skjeling er vanligvis kombinert med en høy grad av nærsynthet. Det kan skyldes hodeskader, tidligere infeksjoner eller andre årsaker.
Diagnose
Grunnlaget for diagnose - øyelege gjennomgang og finne årsakene, typer skjeling og nedbøyning. Å etablere den eksakte årsaken til synshemming og tilhørende behov for en omfattende undersøkelse av mange enheter som hjelper legen bestemme taktikk på hvordan å behandle skjeling i hvert enkelt tilfelle.
Å bestemme taktikk av behandling er nødvendig for å gjennomføre tester for binokulært syn. Dette vil gi en anelse om hvordan å korrigere skjeling - konservativt eller etter operasjonen.
Behandling
Hvordan bli kvitt skjeling vil øyelege avgjøre på grunnlag av data om årsaker, omfang av sykdom og pasientens alder. Behandlingen bør starte så snart som mulig for å myser øyet av tapt funksjon.
Korrigering av skjeling kan gjøres ved iført briller, maskinvare behandling og kirurgisk korreksjon. I oppkjøpte former av sykdommen kan løse problemet helt ved hjelp av maskinvare teknikker. Dannet dyktighet og stereoskopisk syn er riktig skjeling.
Barn myse noen ganger bare rettet opp raskt - operasjonen er i øyet muskler, og deretter holdt korrigering av feil bruk av maskiner. Den vanligste behandlingen og kirurgi påvirker begge øyne på en gang for å kunne fortsette, og det var ingen tilbakefall er avvik fra aksen til det andre øyet. Korreksjon i moderne termer poliklinisk. I moderne enheter under lokalbedøvelse. Etter at pasienten går hjem under tilsyn av en lege. I løpet av rehabiliterings leger forevedlikeholdsbehandling med resultatene av spesielle øvelser for det formål å trene øyet muskler.
Men i hvert enkelt tilfelle, kan bare en full undersøkelse og konsultasjon angi hvordan å kurere denne type skjeling raskt og uten synstap.
Prognosen for rettidig oppstart av behandling er gunstig. I alvorlige tilfeller kirurgi kan fjerne bare en kosmetisk feil, visjon øye, skjeling kan gå tapt.

Forfatter: Alain Paretska, barnelege
Forebygging av synshemming hos barnVision babyer svakere enn en voksen ca 25 ganger, men dette hindrer ikke neonatale monitor personer foreldre hvis de er i nærheten. I en alder av tre måneder, har barnet utviklet en visjon og øyne kan følge bevegelsen av leketøy. Vision babyer seks måneder av nesten lik voksen.
Men ikke alle barn har godt syn og friske øyne - mange av dem lider av øyesykdommer og visuell dysfunksjon, hypermetropi og nærsynthet, amblyopi ("lat øye"), skjeling og astigmatisme. Ifølge Helsedepartementet, i dag mer enn en million barn lider av forstyrrelser av syn, fra år til år bare øker antallet pasienter - og dette er mer enn nok grunn for den økte oppmerksomheten spesialist øyeleger for å diagnostisere og forebygge synsforstyrrelser i tidlig alder.
For å forhindre misbruk av barn først besøke en øyelege kabinett barnet trenger å gjøre selv i barndommen. Helseundersøkelsen vil oppdage sykdommer som grå stær og grønn stær, medfødt skjeling og nystagmus, en analyse av tilstanden i fundus og blodkar. Den første diagnosen av synsskarphet, amblyopi og skjeling er gjort når barnet fyller to til tre år. Den neste testen utføres før ankomsten av den første klassen, og deretter i en alder av 11-12 år, og til slutt, i 14-15 år. Under tilsynet fargesyn og kikkert funksjonstest utført på barn av langsynthet eller nærsynthet.
Diagnose av tidlig barndom vil gi tid til å etablere sykdommen og, ikke minst, for å utelukke muligheten for en forvrengt oppfatning av verden gjennom feil av svak. Ignorerer en slik trussel kan føre til negative konsekvenser, som påvirker dannelsen av minne, fantasi og tale av et barn.

Noen regler for barn (tenårene) lesing

Utelukke lesing mens du ligger nede.
Bok (bærbare) skal plasseres i en avstand fra øyet lik lengden av armen (fra albuen til fingertuppene).
Barnet bør være engasjert i et godt opplyst område, og lyskilden må være plassert på venstre og på toppen av det.
Kreves i store utskrifts bøker for førskole og tidlig skolealder. Høyt stress på barns visjon om innkvartering av underutviklet føre til utvikling av nærsynthet.
Når du leser de nødvendige korte pauser - minst 3-5 minutter.
Fjerne belastningen på øyet muskler enkle øvelser hjelpe Roter øyeepler med lukkede øyne; står ved vinduet og helt avslappet, å se bort - til det ytterste objekt innen synsvidde.
Fjern fra øye tretthet hjelpe litt mosjon
- 3-5 sekunder tett lukke øynene, åpne øynene dine.
- Hyppig blinking - ca 30-60 sekunder.
- Denne øvelsen - løfting og trekke den høyre pekefingeren, tar ham til 25-30 inches fra nesen, ta en nærmere titt på fingertuppene i 3-5 sekunder, senk armen mens du holder syn - holde utkikk på samme sted i 5 sekunder.
- Når du stirre på tuppen av pekefingeren utstrakte hender, slow motion og bøye fingeren som det sakte nærmer øynene - ytelsen til 3-5 sekunder.
- Bøy høyre arm ved albuen og flytte den til høyre side av seg selv. Etter fjerning av pekefingeren, sakte beveger seg mot venstre hånd, ser fingertupp øyne - med hodet bør være fast i fremre posisjon. Gjenta denne øvelsen igjen når du flytter en finger tilbake - fra venstre til høyre.
- Trykk på nesen med pekefingeren og ser på det, da - fjerner fingeren og se på spissen av nesen.
- Den neste øvelse: rotasjons øyeepler med lukkede øyne, uten å bevege hodet - opp og ned, venstre og høyre.
- Innen 2-3 - før en ekstra titt i det fjerne, deretter nesen (3-5 sekunder).
- Følg sirkulære bevegelser av hånden med urviseren, plassere den i en avstand på 30 til 35 inches unna forsiden - øyne se bevegelse av et langstrakt finger på hånden. Ved å endre retning av armen, gjenta.  
Яндекс.Метрика